Skoči na vsebino

Nakup G30 BMW 5 LCI

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
248 odgovorov v temi
1q2w3e
1q2w3e
  • Uporabnik
  • Sporočil: 34
  • Avtomobil: Audi a6 c7 fl

Lep pozdrav vsem!

Nov sem na forumu in bi rad z vami podelil svojo dilemo. Razmišljam se o nakupu bmw 5 g30 fl touring, 2.0 i.

Trenutno peljem audi a6 c7 avant fl in ga imam namena v naslednjih mesecih zamenjati. Prvo je bil passat, potem a6, pa sedaj tudi a6 tako da bi rad malo spremenil znamko. Sem zelo umirjen voznik, ne prevozim dosti letno (okrog 15.000 km), zaradi prostora in treh otrok pa bi rad karavana.

Če se ne motim, motor je novejši B48, ki naj bi bil bolj zanesljiv kot predhodnik. 184 hp mi je prav tako zadosti.

Na videz mi je avto všeč vendar bi pa rad slišil vaše mnenje glede tega modela / motorja, na kaj je vsega treba biti pozoren pri nakupu...

Vnaprej hvala za nasvete.

Prikaži več možnosti

Katunga
Katunga
  • Uporabnik
  • Sporočil: 313
  • Avtomobil: G30

čudno da te še niso spljuvali da gledaš 5ko s 4 cilindri in ti razložili da za 5ko je zgolj M5 CS minimum od minimuma in 8 cilindrov komaj dohaja družinske potrebe! 600 konjev je minimum za 5ko. Verjetno si jih vrgel s tira, ker običajno se spravijo na 520d, sedaj 520i je pa že skoraj neverjetno, ker ima še 7 konjev manj.  :laugh  :-D  :blabla

Prikaži več možnosti
    • MiranK, nejči, Gregc in 2 ostalim je všeč

bel_špricar
bel_špricar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 38
  • Avtomobil: G31 520d (2017)

2.0i je čist OK kar se moči tiče; ni presežek, je pa "dovolj" za prehitevanje, menjanik naredi svoje. Moj serviser mi je tako za bencinarja kot za dizelčka pred časom rekel, da ni večjih posebnosti - če je avto lepo, redno servisiran, ne bi smelo bit večjih posebnosti. Lahko pa še vedno naletiš na kakšno slabo jajce, loterija pač.

Sam sem testiral oba 2.0 bencinar in dizel, sicer nista bila facelift (ne vem, ali je isti motor?), na koncu sem se odločil za dizelčka (karavan). Zelo luškan avto v glavnem, upam pa da boš vzel dovolj opreme ker to šele naredi svoj "čar". Osebno mi ga je absolutna uživancija vozit, zaradi službe delam cca 40k km letno. Isti občutek kot prvi dan, ko sem ga kupil, tako da sem res navdušen  :)

Urejal bel_špricar, 17.08.2023, 10:44.

Prikaži več možnosti

Iceman35
Iceman35
  • Uporabnik
  • Sporočil: 43
  • Avtomobil: Bmw 520d g30

Sam imam 2.0d prevozil brez napak cca 80t je pa lepo ohranjen polno nalozen z opremo edino kar mu manjka so ogrevani/hlajeni sedezi. Ostalo pa ni da ni. Poraba je cca 6.5 do 7.3l tako da nisi med ta pocasnimi voznja do 150/160na avtocesti. Sedaj ima avto prevozenih 160t. Ce se pa vozis do 130 zna past poraba pod 6l. Imam pa limuzino. Vecinoma vozim v eco nacino ker mi je voznja bolj prijetna.
Prikaži več možnosti

1q2w3e
1q2w3e
  • Uporabnik

Hvala vsem za komentarje!

Zagotovo ne rabim močnejši stroj ker se peljem po predpisih. Avta ne uporabljam za službo ampak izključno za potovanja, na katerih pa rad uživam v varni in umirjeni vožnji.

Iskreno, mal se dvomim med E klaso in G 30. To kar me odvrača od Mercedesa je vprašljiva kakovost enterijerja oz. črčki, ki se pojavljajo vsepovsod. To je sicer tudi problem pri c8.

Kako je bmw s tem?

Prikaži več možnosti

bel_špricar
bel_špricar
  • Uporabnik

F10 (prejšnja garancija) je bila malo slabša kar se tega tiče, G30/31 pa je absolutno top.

Moja G31ka je letnik 2017, škripanja ni (ovinki, policaji na tleh, itd). V notranjosti dobesedno tudi ni "poceni" kosa, edino predalček za denarnico, levo spodaj pod volanom (vsaj za to ga jaz uporabljam). Kar se tega tiče je avto ful vreden denarja.

Če planiraš avto uporabljati za potovanja (službena ali privat) mogoče vzemi dizelčka? Nižji obrati, bolj tih, kar se servisiranja tiče si pri € na istem.

Prikaži več možnosti

Z4M
Z4M

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 343
  • Avtomobil: 2005 M3 | 2023 540i

Zakaj misliš da bi 2.0 bencinar bil glasnejši od 2.0 dizla? Ravno obratno.

Odvisno od letne kilometrine, jaz bi res posegel za 2.0 petrol mašinom, če so pogoji vožnje kot opisano.

Čričkov ne bi smelo biti, ampak recimo armatura mi vedno poka pri intenzivnem hlajenju kabine, pri čem je kabina jako bila zagrijana pri mirovanju na soncu.

Prikaži več možnosti

bel_špricar
bel_špricar
  • Uporabnik

Ti verjamem, osebno se ravno ne spomnim, ko sem ga testiral.

To imaš tudi prav - pri hitrem hajenju kabine, ko je bil avto cel dan na soncu, armaturka poka tudi pri mojem. Sicer je po mojem enako dogaja pri veliki večini avtomobilov, razen pri ekstra premium modelih/znamkah?

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 829
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

V našem škripa sovoznikov naslon za roko na vratih in notranje vzvratno ogledalo, ko ga premikaš. Slednje načeloma pri vsaki menjavi voznika, je pa res neokusno škripanje :skrbast
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 886
  • Avtomobil: BMW

Jaz ti priporocam G30/31. Pri meni nic ne skripa, brez crickov ipd. Na zacetku sem bil zelo presenecen nad udobnostjo avtomobila, pa imam M paket z 19” feltnami in rft gumami. Lukenj in neravnin prakticno ne cutis.

Je odlicen potovalnik, ki ima lahko nizko porabo, ce se vozis lepo. Sam je sicer nimam ravno (7,9-8,1). Sem pa ravno med dopustom naredil 700km pot, brez ustavljanja oz. pavze in nisem bil nic utrujen ali “zlomljen” pa sem vozil ponoci in po dezju. Imam sicer comfortne sedeze, na katere pa sem se moral na zacetku kar navaditi, saj je pozicija sedenja v primerjavi z F36 in F31 katera sem imel pred tem povsem druga.
podpis
Prikaži več možnosti

Bmwe46mb
Bmwe46mb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 286
  • Avtomobil: Xc60

Ce je že na misel prišel drugi avto,potem pa Mercedesa kup…z BMWom tesko da bo Mira…narejen je da se tera in pol dela brez problemov..če ga mirkas bodo samo p********,za tvoj stil vožnje definitivno E klasa…če nič,vsaj ne bos z sabo vlekel gasilni aparat in vsak tolk zajta vozil avto naj ti zamenjajo kak del v kulanci.
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 856

Ce je že na misel prišel drugi avto,potem pa Mercedesa kup…z BMWom tesko da bo Mira…narejen je da se tera in pol dela brez problemov..če ga mirkas bodo samo p********,za tvoj stil vožnje definitivno E klasa…če nič,vsaj ne bos z sabo vlekel gasilni aparat in vsak tolk zajta vozil avto naj ti zamenjajo kak del v kulanci.

Govoriš iz lastnih izkušenj, ker si lastiš G serijo al so to kafanske priče za dječake, ki nimajo eurou, da kupjo stroj in si še vedno za 20+ let stari trojki?

Čričkov ne bi smelo biti, ampak recimo armatura mi vedno poka pri intenzivnem hlajenju kabine, pri čem je kabina jako bila zagrijana pri mirovanju na soncu.

Imaš plastično armaturo al usnjeno?

Prikaži več možnosti
    • NeonBlack je všeč

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 197

Veliko je kafanskih pric...
Mercedes je poraz kako je notri sestavljen..
Sele tam skriplje vse, sem gledal na youtube ko clovek šlata novega SUV AMG plus 100k€...

Skoraj vse skriplje ko se dotaknes notranjosti..
Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti
    • Gregc je všeč

1q2w3e
1q2w3e
  • Uporabnik

Glede na vaše komentarje, je G30 definitivno zame.
Zakaj bencinar? Za začetek, ne želim še matrati z AdBlue-jem, DPF-om ( kljub temu da tudi benzinarji imajo GPF) in kar je najbolj pomembno, želim čimbolj tih in miren avto. Dizli pri BMW-ju niso glih znani po tem. Poraba mi sploh ni pomembna, 2.0 zato ker nikdar ne peljem čez omejitve.
Mercedes sem imel v mislih enako kot BMW za spremembo ampak je precej slabih izkušenj na kakovost enterijerja. Audija ne bi več.

In mi ni najbolj jasen komentar. Ker živimo zelo blizu službe in avto skoraj ne uporabljamo za vožnjo po mestu, potem BMW ni zame ampak bolj E klasa...
Prikaži več možnosti

Z4M
Z4M

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 343
  • Avtomobil: 2005 M3 | 2023 540i

Imaš plastično armaturo al usnjeno?

Usnjeno.

Ko smo že pri škripljanju, Mercedes S205 (W205 karavan) nima tolko škripljenja pri hlajenju ko je avto stal na suncu, ni približno toliko, vendar se črički občasno javljaju na slabim cestami iz raznih delov interijera. Ampak to je bolj zadnjih par deset tisoč kilometrov, ko je bil nov je bil boljši, sedaj ima nekaj nad 100 tkm.

Prikaži več možnosti

wazzap
wazzap

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 347

Da malo pokomentiram MB kvaliteto - imam 4 MB E class (2016-2019) in samo pri enemu mi "škripa" notranjost, pri ostalih je ok. Najbolj so kritične tapete, naslon za roko, to govorim pri temu kateremu vse škripa pa je AMG line.

Kar se tiče samih dotikov na tipke oziroma visok sjaj plastik ipd, ja malenkost zaškripa, ampak to dejansko pri vseh modelih - BMW, MB, mogoče ima samo AUDI najboljšo kvaliteto kar se tega tiče.

Trenutno vozim A8 2017 letnik, sicer je to moja 3ja A8ka, in lahko pritrdim da tudi pri temu nekatere stvari niso toliko kvalitetne kakor nekoč.

Da povzamem, še posebej pri novejših avtomobliih je potrebno gledati stroške vzdrževanja in ali je motor kvarljiv ali ne. Vse ostalo je postalo nepomembno, ker se kvaliteta povsod ekstremno padla na nizkoten nivo teh znamk.

Lp,

M.

Prikaži več možnosti
    • simply je všeč

dd1307
dd1307

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 088

Ko je že glih govora o materialih, zadnjič sem en petek na Vranskem (Emil frey) vozil električni mercedes EQE, cenik 125k eur, materiali znotraj so joke. Brez heca. Klima enota ni kompaktna, praktično povsod plastika po kateri trkaš. Pokončni ekran je imel, tko da potem še kup čodovite trde plastike na sovoznikovo stran. Enako v razstavljenem C amg z novim čudovitim štirivaljnikom, notranjost je joke. Tko da, ko se vsedem v kombi, lahko rečem da isto kot nove mečke. Še vedno imam moj f10, trde plastike ni deset odstotkov v primerjavi. Pri mercedesu so očitno ločili avte na 100k in 200k, razstavljeni SL za dobrih 200k je imel pa tapravo kompaktno notranjost..večinoma.
Proizvajalec pač naredi, ampak bizarno je, kaj vse ljudje kupujejo (A, B čunga lunga modeli, takoj potem pa C) in resno mislijo, da je to mercedes
V bistvu..direktno sem se vsedel še v različne pižoje, za razliko od mečk, kompaktna armatura...narobe svet!
Sicer se je EQE super peljal čez ovinke, kar konkretno hitro, mi ga je uspelo še zadriftat, dobra lega, pospeški super.
Dodam še to, čez teren sem peljal še GLE, ta pa je bil znotraj kompakten in dobri materiali večinoma.

Urejal dd1307, 17.08.2023, 22:10.

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 328
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Da malo pokomentiram MB kvaliteto - imam 4 MB E class (2016-2019) in samo pri enemu mi "škripa" notranjost, pri ostalih je ok. Najbolj so kritične tapete, naslon za roko, to govorim pri temu kateremu vse škripa pa je AMG line.

Kar se tiče samih dotikov na tipke oziroma visok sjaj plastik ipd, ja malenkost zaškripa, ampak to dejansko pri vseh modelih - BMW, MB, mogoče ima samo AUDI najboljšo kvaliteto kar se tega tiče.

Trenutno vozim A8 2017 letnik, sicer je to moja 3ja A8ka, in lahko pritrdim da tudi pri temu nekatere stvari niso toliko kvalitetne kakor nekoč.

Da povzamem, še posebej pri novejših avtomobliih je potrebno gledati stroške vzdrževanja in ali je motor kvarljiv ali ne. Vse ostalo je postalo nepomembno, ker se kvaliteta povsod ekstremno padla na nizkoten nivo teh znamk.

Lp,

M.

Jaz tudi opažam oz. imam občutek da je bivša A6 c7 imela bolj kvalitetno notranjost, kot jo pa imam zdaj na a7.

Ja in škripa tudi...
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • snowlotus je všeč

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 876
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

Jaz popizdim da mi kaj škripa v notranjosti. Nazadnje mi je škripalo v Peugeot 407 in to v sredinski konzoli. Seveda sem celo konzolo razstavil in nisem našel vzroka. Par dni za tem sem videl da vžigalnik ni bil do konca v ležaju :)
Pri E61 je bilo brez škripanja in pokanja, enako je tudi sedaj v G20.
Nikoli nisem opazil da bi kdaj pokala armaturka pri naglem ohlajevanju, pa je avto stal na soncu v Makedoniji in Grčiji pri 40'c+.
Imam pa dvojno zasteklitev in Sensatec armaturko.
Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 847
  • Avtomobil: Audi A5

A je ogromna razlika v voznii/izolaciji med preLci g30 in pred lci g20?
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.