Skoči na vsebino

Renault Clio 2 RS

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
72 odgovorov v temi
WhiteTiger
WhiteTiger
  • Uporabnik
  • Sporočil: 382
  • Avtomobil: E30is, E30 touring, RS

Predstavil bi svojo novo pridobitev in potem temo naprej posodabljal, kaj se z avtom dogaja.

Zadnjih par mesecev sem iskal zanimiv daily, skrbi me ker so novi avti nezanimivi, težki, sploh mi ni nič všeč ali pa je 50k€...

Čez poletje sem dnevno uporabljal kar E30 karavana, ampak je ta malo okoren in je še vedno projektni avto.

Pogoji so bili majhen lahek avto, bencin, ročni menjalnik, brez turbine omejen budget ,...ker delam večinoma krajše razdalje.

Tem pogojem je najbolj ustrezal clio, tudi če sem bil prej prepričan, da ga nikoli ne bom imel.

Nekaj sem jih pregledal, ali so bili slabi ali pa je bila cena zlata, zadnje 2 meseca se ni noben niti prodajal.

Za tega sem slučajno izvedel v pogovoru na dirki in ga šel takoj pogledat in ga vzel.

Doma sicer še ne vejo kaj sem vzel, ampak glede na njihove mnenja kakšen avto potrebujem bi moral ustrezati tudi njihovim pogojem:

- kupi si avto, kot ga imajo vsi :ok

- kupi novejši avto :ok

- nona: črni avti izgledajo dražji in modernejši :ok

Clio 2 RS (172 faza 2), letnik 2003, slovenski avto, prevoženih 205k km, barva črna kovinska

Vogtland vzmetenje homologirano, homologiran izpuh, feltne 15col OZ

Za ostale, ki mogoče ne poznate splošnih specifikacij: Motor F4R 2.0l 172PS 200Nm, 5 brzin, končna 220km/h, teža okoli 1050kg.

Barn find dejansko

IMG_20230912_203124.jpg

Pa še opran, tisti ki hoče pogledat naj nagne glavo

IMG_20230913_175239.jpg

Kot vidno ni kar race ready, je nekaj časa stal in potrebuje nekaj nege in dela. Sprednji del ni kompleten, ampak tudi ne manjka veliko delov.

Kar potrebujem:
- sprednji odbijač od RS-a 172 ali 182 (ali vsaj vse rešetke)

- Xenon luči

- Sprednja havba metallic črna

- Cev klime od kompresorja do požarne stene

Delal se bo velik servis, strongflex puše in še veliko ostalega vzdrževanja. Na cesti bi moral biti spomladi, čez zimo nimam ravno plana se vozit s tem.

Urejal WhiteTiger, 14.09.2023, 08:43.

Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 722
  • Avtomobil: UFO

Moje skromno mnenje je da v kolikor doma niso avtomehaniki je najbolje 100% preslišat vse nasvete in modrovanja okoli vozil. Ker povprečen družinski član, mama, nona, stric ve o avtih glih toliko kot jaz o Ruskih jedrskih podmirnicah in zato so tudi vsi nasveti vredni popolnoma nič. Če se odločiš na nakup/projekt prebereš kaj o tem modelu, pogledaš stvari na youtubu, možne nadgradnje, cene delov itd in potem vzameš. Mogoče marsikdo ne ve ampak če je avto novejši ni nujno da je boljši.

The Truth is Out There
Prikaži več možnosti
    • DJ Falco, Di4b1o^, tristan01 in 4 ostalim je všeč

WhiteTiger
WhiteTiger
  • Uporabnik

Moje skromno mnenje je da v kolikor doma niso avtomehaniki je najbolje 100% preslišat vse nasvete in modrovanja okoli vozil. Ker povprečen družinski član, mama, nona, stric ve o avtih glih toliko kot jaz o Ruskih jedrskih podmirnicah in zato so tudi vsi nasveti vredni popolnoma nič. Če se odločiš na nakup/projekt prebereš kaj o tem modelu, pogledaš stvari na youtubu, možne nadgradnje, cene delov itd in potem vzameš. Mogoče marsikdo ne ve ampak če je avto novejši ni nujno da je boljši.

Mnenje ostalih ni upoštevano že od prvega avta, ki sem ga privlekel domov, ki je bil S3 kateri me je najbolj izšolal, kaj vse gre lahko pri avtu narobe. S tem da sem "ustregel" ostalim se samo pomirim, da sem jim vsaj enkrat ustregel kar so hoteli, saj je napisano sarkastično, sigurno niso hoteli da privlečem domov cliota.

Po drugi strani jih pa razumem da mi svetujejo, saj kar sem že privlekel domov (4 in pol E30ke), imel sem celo eno več in prodal, sem včasih že sam mnenja da potrebujem kako pomoč.

To, da novejši avto ni boljši pa ni šans nobenemu dopovedat.

Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 23 657
  • Avtomobil: new age e39

Nona FTW! :)
Prikaži več možnosti
    • kristijan123 in WhiteTiger uporabnikom je všeč to sporočilo

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 722
  • Avtomobil: UFO

V E30 je denar varno naložen, vse kar jih imaš boš lahko prodal za več kot si jih kupil, verjetno boš še vse stroške in nadgradnje pokril ob prodaji. Dlje kot jih boš imel boljše bo. Poleg tega se pa E30 pelje konkretno bolje kot 90% novih avtov, sploh če ima dodelano podvozje je kot F1 na cesti (seveda s pravim pilotom, povprečen voznik bi jo v 3 hitro odpeljanem ovinku zavil okoli smreke)
Tako da lepo v miru toleriraj pripombe naslednjih 5, 10 let in potem enkrat za mizo omeni; a veste moja stara jajca ki gnijejo v kozolcu, no, nekako so postala redka in iskana..
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti
    • tristan01 in WhiteTiger uporabnikom je všeč to sporočilo

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 283
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Dober avtomobil si izbral. Clio je že v civilnih različicah lahko precej hiter in zabaven avtomobil(ček). Mehansko je ne zahteven za vzdrževanje, pa tudi rja jih redko načne. Če se boš sprijaznil s čudno ergonomijo za volanom, si si nabavil izredno zabaven avtomobil. 

Preden se lotiš kakšnih večjih dodelav podvozja, pa ti svetujem, da se malce poigraš še s tlakom v gumah, saj se da z majhnimi spremembami doseči obnašanje v ovinku ki ti ustreza. O tem so se dobro razpisali v AM testu ko je bil dotičen Clio aktualen, sem pa po njihovih nasvetih preizkusil tudi na svojem Billabongu in sem tako obnašanje v zavoju zlahka prilagodil svojim preferencam. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti
    • sash in WhiteTiger uporabnikom je všeč to sporočilo

WhiteTiger
WhiteTiger
  • Uporabnik

Dober avtomobil si izbral. Clio je že v civilnih različicah lahko precej hiter in zabaven avtomobil(ček). Mehansko je ne zahteven za vzdrževanje, pa tudi rja jih redko načne. Če se boš sprijaznil s čudno ergonomijo za volanom, si si nabavil izredno zabaven avtomobil. 

Preden se lotiš kakšnih večjih dodelav podvozja, pa ti svetujem, da se malce poigraš še s tlakom v gumah, saj se da z majhnimi spremembami doseči obnašanje v ovinku ki ti ustreza. O tem so se dobro razpisali v AM testu ko je bil dotičen Clio aktualen, sem pa po njihovih nasvetih preizkusil tudi na svojem Billabongu in sem tako obnašanje v zavoju zlahka prilagodil svojim preferencam. 

LP Tristan01

Hvala
Dejansko nisem rsa niti še peljal, kupil na slepo, zraven sem se peljal parkrat. Prvič sem ga peljal včeraj 50m. Večjih predelav upam da ne bo, ker je verjetno res že v štartu dokaj ok nastavljen, ta ima sicer še votgland povzozje in gor bojo šle komplet strongflex puše, verjetno kar rdeče street. Gume bom dal kar pilot sport 3, ampak šele spomladi.

Cliota sem do zdaj peljal edino dcija enkrat zjutraj iz Gore Rocka domov.

Dosegljiva opcija je bila tudi Clio 3 RS 197, ampak sem se parkrat peljal zraven in mi je bil dolgočasen avto, tudi preveč stabilen in imajo po moje več problemov z motorjem.

Vabljeni še ostali v temo, da poveste svoje izkušnje s takim avtom, tudi če je pač navaden, ampak zgodb je sigurno ogromno.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala
Dejansko nisem rsa niti še peljal, kupil na slepo, zraven sem se peljal parkrat. Prvič sem ga peljal včeraj 50m. Večjih predelav upam da ne bo, ker je verjetno res že v štartu dokaj ok nastavljen, ta ima sicer še votgland povzozje in gor bojo šle komplet strongflex puše, verjetno kar rdeče street. Gume bom dal kar pilot sport 3, ampak šele spomladi.

Cliota sem do zdaj peljal edino dcija enkrat zjutraj iz Gore Rocka domov.

Dosegljiva opcija je bila tudi Clio 3 RS 197, ampak sem se parkrat peljal zraven in mi je bil dolgočasen avto, tudi preveč stabilen in imajo po moje več problemov z motorjem.

Vabljeni še ostali v temo, da poveste svoje izkušnje s takim avtom, tudi če je pač navaden, ampak zgodb je sigurno ogromno.

Osnova za igro s tlakom v gumah je seveda podvozje brez zračnosti. Tako da najprej uredi te zadeve. Dodatno nižano vzmetenje je lahko dvorezen meč. Če je kakovostno se bo peljal še bolj ostro, če je nastavljeno le na atraktiven izgled, postavi avtomobil raje na tovarniško vzmetenje. 

Kar se samega sedenja tiče je vseeno ali je RS ali Dynamic/Billabong (03)/Extreme (04) sedeži so isti, le da ima RS drugačne prevleke in letvice - bočen oprijem je krepko nad standardom tistega časa. Ergonomija za volanom najbolj spominja na gokart in terja malce privajanja. 

Ob malo bolj agresivni vožnji je že pri DCI težava z obrabo gum - širina 175 je enostavno premalo. Pri mojem sem zato homologiral dimenzijo 195/50R15, ki karakterju avtomobila odlično paše. Obraba gum se je močno zmanjšala, pri grobem speljevanju malce manj zavrti v prazno, pa tudi lega v hitrih ovinkih se je izboljšala. Je pa v hitrih ovinkih treba paziti na grbine, ker znajo avtomobil vreči iz linije. Pri civilnih različicah je treba paziti na zadnje kolesne ležaje, ki znajo zaribati zaradi preširokih gum - deli si jih namreč še z R5. Te težave pri RS načeloma nebi smelo biti, saj ima drugo zasnovo zadnje preme. Problematične znajo biti še tovarniške vzmeti, ki znajo z leti počiti - standardna težava vseh Renaultov tega obdobja. 

Upam, da imaš avtomatsko klimo, ki je bila prava redkost in precej drag dodatek pri civilnih različicah - moral si zraven naročiti še pregrešno drag tovarniški radio. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti
    • sash in WhiteTiger uporabnikom je všeč to sporočilo

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 207
  • Avtomobil: LEPO

Fletna igračka...kar pogumno in čimveč fotk.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • WhiteTiger je všeč

WhiteTiger
WhiteTiger
  • Uporabnik

Za gume moram še preveriti točno katero dimenzijo 15tk imam vpisane, vem da so tudi 16ke.

Klimo ima, ne vem ali je amtomatska, verjetno ne, ampak manjka hladilnik in cev do stene za motorjem. Čez čas bom zrihtal tudi klimo, zaenkrat pa še ne.

Se spozna kdo kaj več na sprednji RS odbijač? Trenutno ga nimam in sem komaj dobil le enega povarjenega, ki ima samo lupino sprednjega odbijača. Zgornjo mrežo odbijača zaenkrat dobim le original za okoli 100€, ostalo mi bo pa vse manjkalo (šobe pranja luči, spodnja mreža, meglenke).

Najbolj me zanima, ali so vsaj meglenke iste kot pri navadnem odbijaču? plastika okoli meglenk in same meglenke

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Za gume moram še preveriti točno katero dimenzijo 15tk imam vpisane, vem da so tudi 16ke.

Klimo ima, ne vem ali je amtomatska, verjetno ne, ampak manjka hladilnik in cev do stene za motorjem. Čez čas bom zrihtal tudi klimo, zaenkrat pa še ne.

Se spozna kdo kaj več na sprednji RS odbijač? Trenutno ga nimam in sem komaj dobil le enega povarjenega, ki ima samo lupino sprednjega odbijača. Zgornjo mrežo odbijača zaenkrat dobim le original za okoli 100€, ostalo mi bo pa vse manjkalo (šobe pranja luči, spodnja mreža, meglenke).

Najbolj me zanima, ali so vsaj meglenke iste kot pri navadnem odbijaču? plastika okoli meglenk in same meglenke

Digitalna klima ima display, mehanska pa 3 kolesa za nastavitev in dve okrogli stikali za vklop. Pri odbijaču pa se bojim, da ima RS vse kose povsem svoje.

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 565
  • Avtomobil: Saab, Honda, Ford

Ne paše nič od navadnega gor. Tudi meglenke imajo drugačne nosilce.

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti
    • WhiteTiger je všeč

Catipy69
Catipy69

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 440
  • Avtomobil: Panzer

Lep nakup.
Ampak pripravi denarnico in zacni lov na dele po celem svetu. Kr tole bo vse loto…
Imam 182PS doma in vem kako je.

Lp

Where too Much is just right! ;)

Prikaži več možnosti
    • WhiteTiger je všeč

WhiteTiger
WhiteTiger
  • Uporabnik

Digitalna klima ima display, mehanska pa 3 kolesa za nastavitev in dve okrogli stikali za vklop. Pri odbijaču pa se bojim, da ima RS vse kose povsem svoje.

LP Tristan01

Bom pogledal kakšno klimo imam, pa tudi kako sliko notranjosti bom dal, pred in po čiščenju.

Ne paše nič od navadnega gor. Tudi meglenke imajo drugačne nosilce.

Lep nakup.
Ampak pripravi denarnico in zacni lov na dele po celem svetu. Kr tole bo vse loto…
Imam 182PS doma in vem kako je.

Lp

Sprednji odbijač in spodnjo mrežo sem dobil, moram it še iskat. Ostale stvari bom poiskal v VB, do 150€ s poštnino ni carine in mislim da bi šlo skozi. Mislim, da mi tudi ne manjka toliko delov.

Kose po celem svetu sem že navajen iskat.

Začetni vložek bo visok, ampak upam da bo potem manj težav in stroškov.

Ali dam navaden odbijač in bo sleeper?

IMG_20230913_191924.jpg

Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 918

Imam desno xenon luc, mislim da ima kaksen nosilcek slab ali polomljen drugace je pa ok. Ce te zanima mi pisi PM da jo odkopljem in pogledam dejansko stanje.
Prikaži več možnosti
    • WhiteTiger je všeč

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik

V kakšnem stanju je pa menjalnik?

Prikaži več možnosti
    • WhiteTiger je všeč

WhiteTiger
WhiteTiger
  • Uporabnik

Imam desno xenon luc, mislim da ima kaksen nosilcek slab ali polomljen drugace je pa ok. Ce te zanima mi pisi PM da jo odkopljem in pogledam dejansko stanje.

Z lučmi bom še malo počakal ker bom mogoče dobil obe xenonki, se dogovarjam, sporočim v kolikor bom potreboval, hvala.

V kakšnem stanju je pa menjalnik?

V neznanem. Nisem se še peljal. Na mestu je občutek v redu.

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 152

Jah kaj naj recem, smesen si, da avta nisi niti peljal pred nakupom in ne samo.. sploh nikoli. Moras res imeti rad renoje ali vsaj kaksen tattoo na podlahti in tisti, ki z ventilckov spusca zrak za nastavitev podvozja, ok, ampak nabavi dobro podvozje, ker prekrmarjenje z odvzemom plina med ovinkom na teh jajckih z malo vlozka naredis tudi pri drugih vozilih dosti lazje in varneje. Lahko pa zadaj kupis 15 let stare sava eskimo s2, ima jerry na zalogi, spredaj pa nove bridgestone potenza pa je ceneje kot se podvozja lotiti.
Samo ideja.
Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik

Upam da nisi dal za tega 3/4 RS-a, več kot 1K€...

Prikaži več možnosti

Domen98
Domen98
  • Uporabnik
  • Sporočil: 695

Sem imel 2 dvojke obe črne barve, eno 1,5dci 5 vratno in eno 1,4 16V 3 vratno, dizelski je bil moj prvi avto, sem bil zelo zadovoljen, ker sem naredil 60k km (130-190k km) in je motor dobro laufal brez težav, je bilo pa kar nekaj izrednih popravil: Hladilnik puščal, amortizerji, fedri, končniki dostikrat menjani,kroglični ležaji, ojnični ležaji (preventivno),  Egr ventil je 2x crknil, ključavnica gepeka, hupa, alternator, problemi s kabli s prebijanjem mase scvrli 2 čipa na računalniku, ki je bil povezan z upravljanjem klime, volanski križ je začel pokat. Je pa zelo malo pil s 50L nafte si naredil 900-1200km odvisno kako si vozil, pospeški, in prehitevanje na avtocesti so mi bili dosti bolj všeč na dizlu, kljub temu da je imel 16hp manj od bencina, ker nisi rabil stalno dajati v nižjo prestavo in nabijati v obrate, ker je turbina naredila svoje. Aja pa na dizlu mi je v 20k km oz 2 sezonah pobralo continental pc contact 5 gume (185/55/15), top speed: 200kmh samo enkrat in nebi si upal še enkrat....

Z bencinarjem manj problemov sem ga imel pa le 12k km in 1,5 leta, fedri so itk klasika spet počli spredaj, zadaj tudi amortizerja 2 spustila, par malenkosti kot cinšule (klasika) in senzor glavne gredi, na splošno bencinar mi motor za Ac in prehitevanja ni odgovarjal.  Sklopke pa nisem menjal na nobenem

Pa na nobenem ni klima dosti hladila poleti :)

Prikaži več možnosti
    • WhiteTiger je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.