Skoči na vsebino

Iščem najboljše tovorne zimske gume za kombi (215/65 R16), izkušnje, priporočila?

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
10 odgovorov v temi
-M-
-M-

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 048
  • Avtomobil: ex E30M3, Multivan

Vozilo : T5 Multivan, oprema, poln tank in voznik ima cca 2600kg

Obraba in cena me ne zanimajo. Iščem kvaliteto in kar sem gledal so nekatere dobre v snegu ,druge v dežju. Jaz se vozim dosti v hribe in po AC peljem 140-150km/h, zato želim da se na mokrem in mrzlem cestišču drži guma kar se da najboljše. Sneg je pa glih 3dni na leto ampak ko je pa res prav pride dobra guma...sedaj imam celotne Bridgestone in so solidne ampak po snegu je to bolj žalost.
Vaše izkušnje?

Zaenkrat sem gledal Michelin in Continental
Before I got:mznak........"IT WAS ALL A DREAM, I USED TO READ WORD UP MAGAZINE"
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 746
  • Avtomobil: avtomatik

Obraba in cena me ne zanimajo. Iščem kvaliteto in kar sem gledal so nekatere dobre v snegu ,druge v dežju. Jaz se vozim dosti v hribe in po AC peljem 140-150km/h, zato želim da se na mokrem in mrzlem cestišču drži guma kar se da najboljše. Sneg je pa glih 3dni na leto ampak ko je pa res prav pride dobra guma...sedaj imam celotne Bridgestone in so solidne ampak po snegu je to bolj žalost.
Vaše izkušnje?

To misliš celoletne :zmeden

Torej, celoletne pnevmatike niti pod razno niso za v sneg za v hribe. Še vedno boljše dat gor zimske pnevmatike in jih furat tudi poleti, kot pa celoletne. Vsaj jaz imam take izkušnje (pa nekaj kolegov tudi). Pa seznam ljudi, ki niso zadovoljni s celoletnimi pnevmatikami, se daljša vsako leto. Te pnevmatike so OK za nekoga, ki se vozi po ravnimi in naredi recimo 10 tkm na leto. Hribi in sneg pa NO GO :nono.

Koliko km pa delaš na leto? 

LP A. 

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 360

To ubistvu sploh ni res kar trdiš. Seznam ljudi s celoletnimi se namreč ravno daljša, ker so vse bolj smiselne. Snega imamo čedalje manj, dnevov, ko je cesta zasnežena lahko prešteješ na prste ene roke, temperature so pa vseeno relativno nizke.

Michelin Crossclimate 2 je ena izmed pnevmatik, ki je znotraj 5% zimske po zimi in znotraj 5% PS4 na suhi in mokri podlagi. Vrhunska zadeva, definitivno primerna za večji del slovenskega voznega parka recimo.

Urejal neicheq, 21.09.2023, 08:48.

Prikaži več možnosti
    • sssimon je všeč

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 746
  • Avtomobil: avtomatik

V bistvu sem točno to napisal... :) Celoletne pnevmatike so za po ravnem OK, za v hrib pa v snegu pa ne boš prišel daleč. Govorim iz svoji izkušenj, ima "ta mali avto" celoletne pnevmatike. 

LP A.

Urejal Andy04, 21.09.2023, 09:04.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 360

Še enkrat ponavljaš iste neumnosti brez da bi pogledal video. Cross Climate 2 je all-season pnevmatika, ki je praktično tik ob zimski pnevmatiki - znotraj 5-10% je tako po handlingu na snegu, trakciji in zavorni poti. Pri čemer je testirana zimska pnevmatika X-Ice snow, ki velja za eno z največjim oprijemom na snegu. Primerjalno z ostalimi bi bila že tako majhna razlika še manjša.

Da veš o kakšnih okvirjih je govora, če si ne boš pogledal primerjalnostnega testa...Druga testirana all season pnevmatika Pilot Sport je recimo 30-40% slabša od zimske, predvsem na zaviranju.

Js sicer na pick-upu vozim že 6. leto all-terrain celoletne. Skupaj prevoženih 200.000 km, tudi vožnja v pol metra in več snega... Za tovorni program in povprečnega voznika, ki je nezahteven, bi bila dobra celoletna najprimernejša za naše konce. Sploh ker so nihanja brutalna in je lahko januar tako topel, da bi letna bila bolj primerna, ali pa april tako mrzel, da bi bila zimska bolj pametna opcija. Celoletna pokriva ravno to. Je pa res, da bi gledal samo Cross Climate 2, ker so naredili fantastično pnevmatiko. Skoraj neverjetno, da je tako konkurenčna v vseh razponih.

Urejal neicheq, 21.09.2023, 09:42.

Prikaži več možnosti

-M-
-M-

BMW fanatik

• Uporabnik

Crossclimate sem imel prvo leto in je porazna na snegu, pa bila je xl in se je kombi ful nagibal v ovinkih. Pri taki teži in 16col mora biti tovorna oz oznaka C !

Iščem 'zimsko' gumo kot piše v naslovu.

Te celoletne,ki jih imam sedaj pa jih drugo poletje zvozim. Glede na mojo vožnjo iščem najboljše kar lahko dobim in seveda vem, da se zimska boljše drži kot celoletna ampak ker snega skoraj ni sem dal gor te... nimam kombi za kazat na 18col pred gostilno ampak za vozit.
Prikaži več možnosti

fergazer
fergazer

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 043

Vaše izkušnje?

Michelin Agilis Alpin so to kar iščeš s tem opisom, kupi in si rešil problem.

Prikaži več možnosti

coffa06
coffa06

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 143

Točno tako. Agilis Alpin bodo prave. Prodajam gume, imam kolege, ki imajo vozne parke s kombiji, rent, prevozništva tovora, oseb, smučarskih reprezentanc, večina jih prisega na Agilis Alpin. Smo probali z GY Cargo, Conti Van, Vredestein... in je Michelin od vseh najboljša.

Prikaži več možnosti

jonzi1488
jonzi1488

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 285
  • Avtomobil: e46 330i

Michelin Agilis Alpin so to kar iščeš s tem opisom, kupi in si rešil problem.

Te ali pa Hankook...na kombiju še nisem vozil boljših.

Prikaži več možnosti

-M-
-M-

BMW fanatik

• Uporabnik

take odgovore sem potrebova, nekdo z izkušnjami. Gume za osebni avto niso iste kot tovorne in se drugače obnašajo.
Sem sam imel nagledane te agilis alpin ampak ko malo gledaš teste nisi prepričan.
Kot sem rekel, gre se mi za varnost in dober oprijem na mokri, gladki, poledeneli cesti...vsekakor pa se nebom zaganjal v hribe ob nekem sneženju ampak ko te na cesti dobi je pa dobro imeti tajno gumo...sploh ,če greš smučat v Avstrijo naprimer.

Hvala za pomoč
Prikaži več možnosti
    • fergazer je všeč

tudjstgamam
tudjstgamam

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 863
  • Avtomobil: G31 530D

celoletne pnevmatike nimajo ama 0 bočnega oprijema v snegu. PIKA.

drugače so pa kar OK:)

ne vem kaj je pomembno na snegu?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.