Skoči na vsebino

Spletna prevara, pomoč prosim

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
38 odgovorov v temi
tedy88
tedy88

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25
  • Avtomobil: 530i e60

Pozdravljeni,
preko e baya sem želel kupiti izdelek natančneje gre se za e kolo. Zadeva je takšna, da sem oddal svojo ponudbo prodajalcu, ki pa je bila zavrnjena z njegove strani in denar je bil vrnjen oz refundiran. Nakar dobim v mailbox sporocilo prodajalca, da naj komunikacijo nadaljejeva prekowhats upa in se dogovoriva za ceno, češ da e bay vzame prevec provizije. Torej pogovor sva nadeljevala preko whats upa, ponudil je popust na izdelek jaz pa sem nakazal denar preko swifta xxxx e. Nakar pa šok domol dobim igračko dobesedno, ne pa pravega kolesa, kaj lahko storim v tem primeru žal nimam nikjer košarice nakupa ker sem denar nakazal v dobri veri, ali je kakšna moznost povrnitve denarja.
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 746
  • Avtomobil: avtomatik

Tole bo pa težka... :blackeye

LP A.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 179
  • Avtomobil: LEPO

Nič ne moreš...čimprej pozabi.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 300
  • Avtomobil: BMW

Prijavi zadevo na Policijo, če je prodajalec slučajno iz Nemčije poišči nemško spletno policijo, sedež v Berlinu in njih kontaktiraj,  https://www.polizei....C/zac_node.html  ,    so zvezde, nekoč je nekdo hotel mene tako "nategniti" pa so se oni zaradi drugih vključili, dobili podatke od Ebaya in si vzeli, kar nekaj časa, da še mene malo vzgajajo, kar je pohvale vredno, čeprav sam nisem padel na finto. 

Lahko prijaviš tudi naši Policiji, ker bančni podatki, transakcija preko swifta so. Naredil si vse napake, ki jih taki želijo, da jih, edino še, da bi plačal preko Western Uniona .......

Nikoli takim ne plačuješ drugače, kot Paypal, potem si zaščiten.    Prijavi zadevo na Ebay obvezno, da jim zaprejo račun.  

Moje mnenje šanse, da dobiš nazaj denar so nekje 30% in nič več, ostali, ki to berete, pa ja TUKAJ SE ZASTONJ, NA NESREČI DRUGEGA LAHKO NEKAJ NAUČITE !

Prikaži več možnosti
    • perobmw, DJ Falco, Borut30 in 2 ostalim je všeč

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 179
  • Avtomobil: LEPO

Če tip prodaja na ebayu in ima tam dobre ocene, potem točno ve kaj dela. Kar mu je poslal, mu verjetno ni s svojega naslova in vprašanje na čigav račun je tedy88 nakazal. Težko je povezat zadevo in žal je bil denar prostovoljno nakazan.
Lahko podaš prijavo nemški policiji in slediš njihovim navodilom.

Urejal RRoman, 26.09.2023, 12:19.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

bmwatvfen
bmwatvfen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 485
  • Avtomobil: g31, Yamaha Kodiak 450

Podaj prijavo na banki, imajo posebno službo, ki se ukvarja s prevarami. Morda rata. Probi. 

Prikaži več možnosti
    • Jani je všeč

tedy88
tedy88

Začetnik

• Uporabnik

Denar je bil nakazan v Uk, na R.....T kartico. Vprašanje če se bo policija ukvarjala z tem sploh.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 511

Kaj si pa kupil? Ker nekaj si dobil kot pravis?
Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 326
  • Avtomobil: VW Multivan

Poznam veliko ljudi nategnjenih iz UK, eden je naročil motor od M5 e39 in dobil paleto rdečih ceglov.

Prikaži več možnosti

tedy88
tedy88

Začetnik

• Uporabnik

Šlo se je za e kolo, prisla je igraca zapakirana in pa ključavnica za otroški kovček, ker je blo dogovorjeno, da da ključavnico zraven.Zanima me sam ali je kaka pot al nj grem enostavno naprej, e bay ne more naredit nic, ker je izven njihovega sistema račun prodajalca seveda zaprt na e bayu.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Zelo je vazno kaksen je bil opis izdelka, lahko da je dejansko prodal to kar si dobil. Kok je bla pa cena?
Prikaži več možnosti

žorž4x4
žorž4x4

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 016
  • Avtomobil: bmw m3

zato je Paypal zakon

Prikaži več možnosti

tedy88
tedy88

Začetnik

• Uporabnik

Ja opis je bil e kolo z 1000w motorje slike kolesa, zapakiran, nerabljen vse kot mora bit, ampak zdej je kar je.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Cena?

1000w motorja na ebajku se nisem nikol videl drugac.
Prikaži več možnosti

tedy88
tedy88

Začetnik

• Uporabnik

Cena 2200, prek whats upa 2050 fail uglavnem.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ok to je realna cena lahko. Zato vprasam. Ker ce bi bil nov ebajk 500 pol res nekaj smrdi
Prikaži več možnosti

Goran_82
Goran_82

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 413
  • Avtomobil: E46 323i

Na Ebayu in Ebay-kleinanzeigen je toliko nategunov, da glava boli. Kolega se je isto zaj**** za 2k EUR za zvočnike, mene je en nagnil za 600 EUR za AV Receiver.

Neki obrazec in screenshote oglasa sem potem pošiljal na nemško policijo, ampak ni bilo potem nobenega odgovora več glede tega iz njihove strani.
Čimprej se sprijazni in pozabi, nimam drugega nasveta...
Prikaži več možnosti

naliM
naliM

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 796
  • Avtomobil: 2x OOOO | \X/ | ⚡| *

Če bi plačal s kreditno kartico, lahko daš reklamacijo plačila preko svoje banke.

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 775
  • Avtomobil: e28, T5, 1.8T, D5,...

Jaz sem dobil nazaj preko banke, ko sem prijavil reklamacijo. Poklical na številko, katera je podana na kartici in povedal za kaj se gre. Sicer ti že takoj obrazložijo, da verjetno ne bo nič ampak jaz sem dobil nazaj. Sicer bistveno manjši znesek, kot je zgoraj omenjen.

Od takrat dalje vse preko Paypal-a tudi če trgovec teži, da sprovedem kot family transakcijo, raje požrem 10€ višjo kupnino, kot da ostanem brez. 

Ravno dobrih 14 dni nazaj sem uveljavljal reklamacijo preko Paypal-a. Opisal zadevo poslal dokaze in v enem dnevu bilo vse sprejeto. Sicer ni bil nateg, samo kupec je bil zelo zelo neroden - UK. 

Prikaži več možnosti

čuvitar
čuvitar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 600
  • Avtomobil: Jeep Compass, C3 aircross

Jaz bi probal preko Revoluta prijaviti nateg, sicer dvomim da boš dobil denar nazaj, ampak vseeno je za probati. 

As the darkness falls and Arabia calls, One man spreads his wings, as the battle begins
May the land lay claim on to Lawrence name, Seven pillars of wisdom lights the flame

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.