Denar je bil nakazan v Uk, na R.....T kartico. Vprašanje če se bo policija ukvarjala z tem sploh.
S prijavo na policijo ne bos dosegel nic, UK policija obravnava le zahtevke nad 5000£, tako da bo tvoja prijava romala v smeti. Move on.
S prijavo na policijo ne bos dosegel nic, UK policija obravnava le zahtevke nad 5000£, tako da bo tvoja prijava romala v smeti. Move on. |
Prikaži več možnosti
|
In sedaj se ta nategun ne odziva več preko whatsupa?
A to je bila tako dobra cena ali zakaj si se odločil neki nepoznani osebi nakazati denar?
Da ti je poslal neko E igračo je tudi malo čudno, verjetno bi se v primeru da ga dobijo zgovarjal da si dobil kar si plačal |
Prikaži več možnosti
|
Kak poseben razlog, da so ravno ti Britanci taki pogosti nateguni? |
Prikaži več možnosti
|
V Britaniji živi več nebritancev kot Britancev in nikoli ne bomo izvedeli narodnosti doticnega nateguna.
Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem pred cca. 10 leti preko Ebaya iz UK naročil lambda sondo za bratovega cliota, takrat sem prodajalcu dal vse potrebne podatke, od VIN-a do Renault kataloške in je zatrjeval da 100% paše in da je vredna tistih 80 EUR. OK, potem eno nedeljo popoldan po kosilu zmontiramo lambdo, delala je celih 10 minut in potem je spet zasvetila opozorilna lučka na armaturki. Takoj sem tipu pisal, da pač ne dela in je veselo ignoriral vsa moja sporočila, potem sem pa dal dispute na Ebayu in Paypalu in sem v roku 30 dni dobil nazaj denar. Kasneje sem videl, da so mu na Ebayu zaprli štacuno, ker je očitno nategoval. As the darkness falls and Arabia calls, One man spreads his wings, as the battle begins |
Prikaži več možnosti
|
Na Revolut daj prijavo, tam imaš največ možnosti pomoje, so zelo ažurni. |
Prikaži več možnosti
|
Ja zadeva je mal bolj zapletene, prvič zaradi varstva podatkov, drugič pa zaradi postopka dokazovanja samega, banka ne more kar zablokirati sredstev na računu,če zato ni neke pravne podlage. Tako, da nategun je imel vec kot dovolj časa da denar preusmeri ali dvigne iz računa.
|
Prikaži več možnosti
|
Ko smo že pri prevarah. Prodajam avto in sem cca. 3 tedne nazaj prejel klic iz 071 predplačniške številke, v polomljeni slovenščini (rekel je, da je italijan)ter da ga zanima avto in bi prišel do LJ. O avtu ni vprašal niti besedice. Pa potem ni klical več. Čez14 dni ponovno iz druge številke 071, da je klical njegov kolega italijan nekaj dni nazaj, kdaj se lahko zadeva vidi...pa sem rekel naslednji teden..in ni bilo več klica. Danes iz tretje 071 številke nekdo, ki je govoril normalno slovensko, ampak rekel, da prihaja iz Italije. Kao, če lahko avto pripeljem do LJ, da bi do tja prišel. Ta me je sicer o avtu še nekaj spraševal na začetku za razliko od ostalih.
Men to smrdi na kilometre ali sem preveč kritičen? Načeloma, če vzamem dva kolega zraven in res peljem avto na ogled ni panike, sam mi je žal vsake izgubljene ure za takšne fore. Urejal neicheq, 29.09.2023, 09:49. |
Prikaži več možnosti
|
Pojdi, mogoče pa se izkaže za ok. Le denar naj ti nakažejo, da ne bo ponarejenih vmes in imej nekoga od svojih zraven.
Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
Evo, da razlozim razplet. Me klice, da bo cez uro na lokaciji in mu po telefonu povem, da me zanima zgolj prodaja, brez mahinacij, brez casha, placilo po izdanem racunu.
In nekaj sekund tisine, da to pa ne..da ima on cash, bi midva drugace, da kako mu nisem to prej povedal. Sem rekel, da me ne zanima in me je vrgel dol ![]() Sem pa od kolega potem zvedel za isto fino, kako so njega vabili v Italijo, da bi tam prodal avto, pa ce bi lahko neke vecje zneske gotovine se cez mejo zvozil. Urejal neicheq, 30.09.2023, 08:23. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem motor prodajal, pa me je s kr ene stevilke klical nek Jerome, pa je dobr govoril anglesk, nizozemc. Pa me je 3x klical, pa ce bi se dal pogledat motor, pa vmes mesec dni. En dan pa res poklice, da bi se oglasil, se dogovoriva kje, se mi res ni bil problem z motorjem mal zapelat en krog
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Neicheq, zakaj pa ne casha? Gresta na banko in ga skup polozita. Tako sem jaz enkrat naredil v podobni situaciji. Za tem sem jim za dokazilo poslal se kupoprodajno.
Prodaja se bolj na cuden nacin kot je tvoj zgornji ![]()
Mein Kopf ist ein Labyrinth. Mein Leben ist ein Minenfeld.
|
Prikaži več možnosti
|
Res ne vem kje je problem če ti kupec pride z gotovino in si skeptičen glede tega. Gresta na prvo banko in položita na račun...res pa je, da mora bit banka odprta Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
Tako je, edino pred leti je bil izvor gotovine.. Mislim da je meja 15k €, potem pa začnejo spraševat od kod ti denar..
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
|
Prikaži več možnosti
|
Napišeta kupoprodajno pogodbo in imaš podlago.
Bavarska polka.
|
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem marca polagal cash na svoj račun in je bilo miljon vprašanj od kje mi gotovina..zakaj...itd.
Sem se počutil kot lopov..smo imeli potem kar ostro debato tam. |
Prikaži več možnosti
|
Točno to...imaš pogodbo in na ue je razvidno, da si opravil prepis vozila. Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
Ko pa sem prodajal avto na mobile de,mi je pa tip,ki se je prej vse pozanimal o avtu(preko maila) in sva se dogovorila,poslal sliko osebne in vse ostalo,da naj uredim papirje za prodajo.Preveril sem preko fb profila..oseba je obstajala,kot je povedal..vse štima.(potem sem ugotovil,da je bila verjetno osebna ukradena in ostali podatki o kao dotični osebi tudi...)
Potem se je strinjal,da nakaže kupnino na moj račun in napisal še,da mi bo sprostil nakazano vsoto šele,ko mu nakažem 1000€ kao za stroške transporta...sem mu poslal samo sliko iztegnjenega sredinca..in je čudežno izginil haha.. |
Prikaži več možnosti
|
Da se razume, lastnik vozila je pravna oseba, ne da se ravno z gotovino igrat, niti se tega ne grem. Da bi mutil in pisal nizje racune za enga cudnega slovenca, ki je kao iz Italije in potem prejemal neko gotovino iz nevem kaksnih cudnih razlogov. Prevec ?, da bi si s tem grenil lajf in povzrocal tezave.
Urejal neicheq, 30.09.2023, 09:45. |
Prikaži več možnosti
|