Skoči na vsebino

Moj 2016 Volvo XC90

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
105 odgovorov v temi
Adi523i
Adi523i

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 760
  • Avtomobil: BMW 3 GT, Volvo XC90 2016

Torej absolutno preveč. Je pa lep avto.

Malo sem ga testiral.. avtocesta, ce vozis tam do 120 km/h, se lahko spravis na kakih 8,5 litrov.
Ce pa hoces vozit dokaj normalno, se pravi vsaj nekje 140-150, je pa 10-11 litrov.
Jaz se tudi moram se navadit, ker GT 318d je imel porabo 6 l.
Prikaži več možnosti
    • MG, exess in 1961 992 uporabnikom je všeč to sporočilo

///M
///M

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 674
  • Avtomobil: G30

Meni je tak XC90 verjetno najlepši med vsemi v tej konkurenci, sem jih že večkrat čekiral, zdaj so tudi cene malo padle.
Škoda edino, da ne ponujajo več 5 valjnega motorja.
Vidim pa tudi, da glede porabe tehnika ni nekaj napredovala. Moj edini SUV (2010 ML320 CDI) je imel porabo med 10 in 15 litri, s tem da je tam V6 motor. Do ML-a mi je iskreno minilo zaradi porabe in ga nebi imel več za daily.
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 964

X5 30d E70 je ob istem rezimu voznje ( pa letel je tudi identicno) porabil cca. 1-1.5L vec kot XC90.

Ne vem pa zakaj bi poraba bila kljucen podatek za nabavo. Vozis se v enem najbolj varnem vozu na trgu, zelo udoben, prostoren, hudi sedezi, tih... Ce pije 3 litre vec kot limo ni konc sveta.

Skoda, da nima Bowers zvocnikov, to je zame najboljsi feature tega voza. Ceprav cene pa drzijo. Mi smo 2019 prodali 2015 letnik za 45 jurjev, pa je bil full option, dejansko vse pokljukano. Danes tako opremljenega ni, kilometri dupli, pa se vedno vse 30+.

Urejal neicheq, 28.02.2024, 07:32.

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 365
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Malo sem ga testiral.. avtocesta, ce vozis tam do 120 km/h, se lahko spravis na kakih 8,5 litrov.
Ce pa hoces vozit dokaj normalno, se pravi vsaj nekje 140-150, je pa 10-11 litrov.
Jaz se tudi moram se navadit, ker GT 318d je imel porabo 6 l.

Svak je imel takega 225hp, ko sem jaz imel Touarega 3.0 230hp.. Meni je touareg na enakih relacijah pil tam 1.5-2 litra manj.. Fun fact, letela sta pa skoraj enako.. 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

Chivas Regal
Chivas Regal

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 988
  • Avtomobil: E46

škoda res da nimajo več 5cilindrskih dizlov...zato pa v tej sub-premium skupini mi Touareg vseeno bolj odgovarja

Prikaži več možnosti
    • Vugy je všeč

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 602
  • Avtomobil: /

Sam tile XC90 držijo ceno neumno. A folk misli, da je notri res dobri stari D5, ki naredi milijon km? Ker tale 2.0 je nad 250k km ze fajna veselica?
Prikaži več možnosti
    • soulfly je všeč

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 137

Tako kot vsi novodobni dizli ane.
Prikaži več možnosti

sagadin8
sagadin8
  • Uporabnik
  • Sporočil: 357
  • Avtomobil: 320d

Kako je pa kvaliteta kabine proti nemški trojici?

Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 058
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Sam tile XC90 držijo ceno neumno. A folk misli, da je notri res dobri stari D5, ki naredi milijon km? Ker tale 2.0 je nad 250k km ze fajna veselica?

Folk v vecini ne zanima, kaj je pod pokrovom :) Pa pri katerem motorju nad 250k km ni fajne veselice? :)

Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Folk v vecini ne zanima, kaj je pod pokrovom :) Pa pri katerem motorju nad 250k km ni fajne veselice? :)

Predhodniku :).

Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik

Ki je sel iz proizvodnje kdaj ze? Brezveze objokovat preteklost, verjetno je tudi tam kak motor bil potreben popravila, ki ni bilo poceni. Pri 250k km je avto odsluzen, pricakovati da se bos brez vecjih stroskov zanesljivo vozil naprej za ceno 1/3 novega pa tudi smesno.

Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 je všeč

m-h
m-h

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 217
  • Avtomobil: ni bmw

Meni so zelo všeč XC90, ampak priznam, da bi dal težko 30k za avto v katerega bi moral "vlagat". 

Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 je všeč

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 227
  • Avtomobil: DKW

Meni je pa bolj kot cena/vzdrzevanje/name it zanimivo kaj vse ste lastniki SUV pripravljeni sprejet, za voznjo par kubikov prevec :) se bolj pa da ekologi bi nataknili se 3 filtre in 2 EGRja a da bi kdo nataknil poleg CO2 lestvice se kaksno aerodinamicno lestvico oz aerodinamicni odtis avta pa je ze znanstvena fantastika..

Ps: srecno pot. Avto je vsaj meni se po toliko letih prav prijetno elegantno-impozanten
Prikaži več možnosti
    • NeonBlack je všeč

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Ki je sel iz proizvodnje kdaj ze? Brezveze objokovat preteklost, verjetno je tudi tam kak motor bil potreben popravila, ki ni bilo poceni. Pri 250k km je avto odsluzen, pricakovati da se bos brez vecjih stroskov zanesljivo vozil naprej za ceno 1/3 novega pa tudi smesno.

Ravno to. Novi so bili po 65k, zdaj pa bi za 200k km imeli 35-40 jurjev :)

Recimo:

https://www.avto.net...play=Volvo XC90

Tole je vredno 15, ne pa 30.

Urejal PIC, 01.03.2024, 11:54.

Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik

Tak na sliki je bil vreden blizje 85k, kot pa 65k :) Pa na koncu je vreden toliko, za kolikor se proda naprej, ne pa kolikor ti mislis da je "fer".

Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 je všeč

Adi523i
Adi523i

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 760
  • Avtomobil: BMW 3 GT, Volvo XC90 2016

Jaz sem dal 25.000 eur, privat, ne avtohisa.
Je bil pa nov res cca 85.000 eur, s to, inscription opremo.

Mah, XC90 smo si dolgo ogledovali, pa sem rekel kdaj pa ce ne zdaj, pri 60 ih me boli.. za avto.
Pa se 7 sedezev, tamalemu je vsec da se preklada sem pa tja.

Sem spremljal enih par mesecev in tisti z visjo ceno se svaljkajo ze od poletja.
En rjavi je bil 26.666. Sem mu takrat ponujal 23. Zdaj je sam spustil na 24.444.
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, exess in 1961 992 uporabnikom je všeč to sporočilo

primitivnež
primitivnež

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 717

Verjetno ga bo na koncu prodal za 23.333€.
Ali pa 22.222, odvisno od trga.
Prikaži več možnosti
    • exess je všeč

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Pri tistem trgovcu pač ni za kupit :).

Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 je všeč

Borut30
Borut30

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 954
  • Avtomobil: francoz, nemec, čeh

Verjetno ga bo na koncu prodal za 23.333€.
Ali pa 22.222, odvisno od trga.

Jst bolj mislim, da bo šel za 21.111...

Prikaži več možnosti
    • primitivnež je všeč

Volvej
Volvej

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 526
  • Avtomobil: Volvo V70R AWD

A to pomeni, da čeprav smo v preteklosti znali narediti boljši motor, je sedaj ker je prihodnost normalno da je motor slabši? Namreč stari 2.4 D5 je komot naredil 1mio km brez težav, imel je manjšo porabo in nepredstavljvo manj okvar. Na teh novih 4 cilidrskih pa pri nekaterih olje teče čez blok! In to zato ker so odlitki tako slabi. Potem pri nekaterih letnikih so problematični batni obročki in avto žre 1l olja na 1.000 km.

Zdaj pa v razmislek. Kateri avto je bolj eko. Prejšnji XC90, ki je imel po papirjih malenkost več izpustov in je deloval 1mio km. Ali novi XC90, ki ima 20g manj izpustov na papirju, vendar zraven po parih letih začne kurit še liter olja na 1.000 km, po 250kkm pa ga lahko vržeš stran, ker več ne zdrži.

Novi eko avti so samo za pobiranje davkov. Ne da bi bili realno gledano bolj eko.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.