Problem že maš v tem da e46 nima več fia homologacije, kaj točno pa to pomeni pa nisem raziskoval.
Sej E36 tudi nima več. Pa niti vse E46 je niso imele. Kolk sem gledal samo E46 320i 2.2 M54 FL in 330d
Govora je o group N fia homologaciji
V spodnjem linku je rally pravilnik za Slovenijo. Poglavje 2. "pogoji za vozila" opisuje dovoljena vozila in pogoje.
https://as2005.eu/wp...-RALLY-2024.pdf
Zdaj pa me zanima, v katero kategorijo bi se lahko s takšnim projektom prijavil?
Ta dva sta mi najbolj relevantna:
8. razred
Vozila s pretečeno FIA homologacijo oz. vozila, ki jih ni več na seznamu FIA Homologiranih vozil nad
2000ccm in/ali vozila s pogonom na vsa 4 kolesa
Vozila, ki niso imela FIA homologacije in so pripravljena po pravilih skupine N nad 2000 ccm s pogonom
na 2 ali vsa 4 kolesa
Vozila s pretečeno FIA homologacijo oz. vozila, ki jih ni več na seznamu FIA Homologiranih vozil, imajo
lahko nadomestne dele in menjalnik drugega proizvajalca kot je v FIA homologaciji
10. razred
Nacionalno homologirana vozila iz držav CEZ in EU (z vgrajeno varnostno opremo skladno z veljavnim dodatkom J in s FIA varnostim homologiranim ali serijskim rezervoarjem), lahko sodelujejo na prireditvah ne pa tudi v DP
Ne, ne moreš imet kletke in cestne homologacije. Se homologira kot dirkalno vozilo.
Baza znanja je tudi Buh na Vrhniki, da malo vidiš kaj lahko in kaj nesmeš spremenit.
Drugače je projekt že kaj napredoval?
Čakam še na dostavo motorja S54. Ostale dele imam. Vendar zdaj še študiram, da bi vozilo še lahko uporabljal za rally.
Urejal ALFAinBMW, 28.02.2024, 08:14.