7 let in 150.000km, ob prvi priliki grem nazaj na avtoplin.
Očitno vozil preverjene motorje, renojev 1.2 ali 1.4 motor tastar v cliotu II je deloval na plin, v Turčiji ga imajo....zato me tud novejši bencinarji ne zanimajo na plin, ker ne vrjamem da bo deloval dlje časa.........je pa treba ventile nastavljat na starih motorjih, če ne jih rado požge oz.sedeže ventilov.-...... ti pa si zgledal dal predelat motorje ki mu plin lahko škoduje oz. tud je če si prešaltal.
... ti kdaj prebereš, kaj napišeš ... ali pa prepričanemu ne moreš dopovedat kljub argumentom ...
... octavio sem prodal januarja 20 po dobrih 7 letih in dobrih 150k prevoženih ... brez težav ... pri monterju/serviserju sem bil po montaži še samo enkrat, da mi je do konca "odprl" kapaciteto rezervoarja ... računica leta 2013, ko je bilo še kar nekaj vozil brez direktnega vbrizga ... enostavna investicija pokrita po 27k prevoženih kilometrih ... računano na drugo decimalko z upoštevanjem tudi bencina ter brez mazanja ...
... ne vem zakaj ponavljaš o Renault-ih, ko že "ptiči na veji čivkajo", k komu so jih pri nas vozili predelovat tudi pooblaščenci in se njihovi motorji uporabljajo v Dacia-h ...
... če že omenjaš Turčijo, so bližje hrčeki, pa srbi in Bosanci (stare lade in kuhinjske jeklenke ... še pomnite tovariši), kaj pa Čehi in Poljaki ...
.. z nobenim predelanih vozilom ni bilo nobenih težav ... zakaj ??? ker sem naredil domačo nalogo, poiskal primeren motor za predelavo z malo prevoženih kilometri in že od leta 2005 zaupal monterju, ki je bil eden od "pionirjev predelav" pri nas, drugi žal "počiva v miru" ... vse smo zvozili na 200 do 350k km pa nikjer nastavljali ventilov in jih tudi nikjer ni skurlo sedežev ...
... razlog zakaj sem prešaltal ... ne kupujem vozil za nekaj sto €, ampak tam nekje 6 do 20k, zadnjega škodilaka sem leta 2013 z 58k prevoženimi kupil za 6k (za ta denar bi dobil dizla z 250+k) +1k predelava, po 27k km povrnjena investicija + še dobrih 4,5x pokrita investicija pred prodajo ... primernih novejših motorjev za predelavo je vedno manj, vmes sem se zaj... s 116i ki je že imela direktni vbrizg (prelomni letnik) in je bila predvidena za predelavo ... pa ne mi sanjat o Prins-u, ki so ga zmontirali v eno od vozil in po kratkem času tudi demontirali ... potem so pri nas še cene avtoplina, ki so bolj "prosto po prešernu", drugje pa se še kar držali polovične bencina ... no pa navor "čipanega dizla" je brutalen ...
... tako da midva mešava jabolka in hruške saj že pri vrednosti vozila izhajava iz napačnih predpostavk ... sam recimo za vozila skrbim, redno vzdržujem in vse dokumentiram ... vsi kupci naših vozil dobijo kompletno preverljivo servisno zgodovino ...