Skoči na vsebino

Multivan T7

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
149 odgovorov v temi
PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 137
  • Avtomobil: /

Pozdravljeni,

ima kdo to čudo? Predvsem me zanima dilema 1.5 tsi vs 2.0 tdi?

Gleda se novo, kjer se s popustom in financiranjem pride na dobrih 45k, ce si skromen z opremo. Cene rabljenih so idiotske, zato raje novo in ga imas 10 let.

Naslednja dilema: L1 ali L2?

Sicer mam nočne more kupit folksvagna, ampak dejansko je kombi zmagovalna kombinacija zame.

V klase prosim ne predlagat, ker me ne zanima. Kaksen Ford Transit verjetno nima za burek proti T7, sploh v filingu, da voziš kombi?

Zanima me, kaksen glavobol sta TSI in TDI od 0 do 250k km.

Hvala!

Urejal PIC, 16.04.2024, 13:48.

Prikaži več možnosti

Gora91
Gora91
  • Uporabnik
  • Sporočil: 369

Ta multivan je na platformi od passat b9, nevem kako se sicer pelje, jaz sem vozil prejšnje pa so mi bili super. Sploh multivan 2021.Drugače pa jaz imam ta motor v superbu pa ima 250kkm, servisi na 15, pa dsg na 60kkm, drugih vlaganj še ni bilo (trkam). Če dodam svoje mnenje bi jaz osebno pogledal za tem, ker mi je vizualno lepši, vozil sem sicer 2022 letnik pa bistvene razlike v primerjavi z multivanom nisem zasledil (umirjen voznik), ceni sta si pa zelo blizu:

https://www.avto.net... Tourneo Custom
Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala, govoris o 2.0 tdi?

Rocnih menjalnikov ne gledam...
Prikaži več možnosti

Gora91
Gora91
  • Uporabnik
  • Sporočil: 369

Hvala, govoris o 2.0 tdi?
Rocnih menjalnikov ne gledam...

Oprosti. 2.0 tdi ja. To je bil samo simboličen link.
Prikaži več možnosti
    • PIC je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 149
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Pozdravljeni,

Gleda se novo, kjer se s popustom in financiranjem pride na dobrih 45k, ce si skromen z opremo. Cene rabljenih so idiotske, zato raje novo in ga imas 10 let.

Sicer mam nočne more kupit folksvagna, ampak dejansko je kombi zmagovalna kombinacija zame.

V klase prosim ne predlagat, ker me ne zanima. Kaksen Ford Transit verjetno nima za burek proti T7, sploh v filingu, da voziš kombi?

Hvala!

Si videl da pride ven novi transporter? 

Verjetno tudi kakšna caravelle.. 

Čeprav se govori da je to nov predelan transit custom.. Pač avtomobilska "kurbarija" caddy/turneo, amarok/ranger...

Fjord se meni ne zdi slab..

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Si videl da pride ven novi transporter? 

Verjetno tudi kakšna caravelle.. 

Čeprav se govori da je to nov predelan transit custom.. Pač avtomobilska "kurbarija" caddy/turneo, amarok/ranger...

Fjord se meni ne zdi slab..

Ampak a niso ločili Multivan in Transport linije? Torej da bo Multivan ločena zadeva?

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 149
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Ampak a niso ločili Multivan in Transport linije? Torej da bo Multivan ločena zadeva?

Ja samo novi multivan T7 ni več tapravi kombi, mqb golf platforma.. Zadeva malenkost nadomešča tudi sharana.. 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • PIC je všeč

Panda
Panda

Ailuropoda melanoleuca

• Globalni moderator
  • Sporočil: 3 674

Hja, po letu čakanja sem ga dobil pred tremi tedni, tako da kakšnih strašnih občutkov še ne znam pisati.

Ravno danes smo delali optiko, ker smo to ‘dnevno sobo’ že malo prizemljili.

Dileme ni, 2.0 TSI.  :-D 

Greš na obisk do Stanka, se spotoma ustaviš in probaš. Problem rešen.  :beer

There is no adrenaline without gasoline.

Prikaži več možnosti
    • PIC je všeč

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Hja, po letu čakanja sem ga dobil pred tremi tedni, tako da kakšnih strašnih občutkov še ne znam pisati.

Ravno danes smo delali optiko, ker smo to ‘dnevno sobo’ že malo prizemljili.

Dileme ni, 2.0 TSI.  :-D 

Greš na obisk do Stanka, se spotoma ustaviš in probaš. Problem rešen.  :beer

OO Panda :).

Si vzel L1 ali L2?

@Bavarec: saj mene to ne moti, rabim nekaj za 6 ljudi, pa kolesa, kite opremo, kamp opremo, skratka malo večji skladiščni prostor na 4 kolesih, ki pa se v 9'% časa ne sme peljat kot Ducato kombi :D.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 443
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Pozdravljeni,

Hvala!

Glede na napisano bi vzel 2.0 TDI v L2 različici. L1 nima v prtljažniku nič prostora če sta zadaj dve vrsti sedežev. TDI motor pa glede na izkušnje z njegovim predhodnikom, ker bencinarja bo zmanjkalo pri večjih obremenitvah in na AC bo precej žejen. Če že bencinarja pa naj bo 2.0 TSI, kar pa se verjetno ne izide več cenovno. 

Koliko rabiš opreme pa je tudi diskutabilna zadeva, saj že v osnovi te igračke nudijo vse nujno potrebne stvari. Ostalo je bolj ali manj stvar razvade. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti
    • PIC je všeč

Panda
Panda

Ailuropoda melanoleuca

• Globalni moderator
  • Sporočil: 3 674

OO Panda :).

Si vzel L1 ali L2?

@Bavarec: saj mene to ne moti, rabim nekaj za 6 ljudi, pa kolesa, kite opremo, kamp opremo, skratka malo večji skladiščni prostor na 4 kolesih, ki pa se v 9'% časa ne sme peljat kot Ducato kombi :D.

No vidim, da te EMŠO še ne je**.  :-D  Lepo.  :ok 

L1, z zelo podobnim namenom, kot ga želiš sam. S tem, da ti si kot moj brat, se ‘furaš’ na veter, no pri men mora bit vonj po bencinu, pa vozim JetSurf.  :)

L1 vs. L2 je, mislim da, 20 cm. Nič + v prtljažniku, velik - pri zunanjem izgledu (pa tudi okretnosti, parkirišča, …)

There is no adrenaline without gasoline.

Prikaži več možnosti

dd1307
dd1307

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 015

A transita custom si pa dejansko ocenil brez, da bi ga peljal?
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

A transita custom si pa dejansko ocenil brez, da bi ga peljal?

Tranzit po velikosti in vsem bolj spominja na Traffica in podobne, ki so v osnovi potniški dostavniki. Tako, da močno dvomim, da se lahko kosa z Multivanom ali Caravelle po udobju in vozniški izkušnji.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

dd1307
dd1307

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 015

Tranzit po velikosti in vsem bolj spominja na Traffica in podobne, ki so v osnovi potniški dostavniki. Tako, da močno dvomim, da se lahko kosa z Multivanom ali Caravelle po udobju in vozniški izkušnji.
Lp Tristan01

Se pravi nisi ga vozil?
Prikaži več možnosti
    • timej98 je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 37 073

Ni svoh ford, jest nisem neke razlike opazil da bi bil slabsi pa sem oba pelal. Oba sta iste gajbe bi rekel, ni vw boljsi. Je pa ford brez nekih hudih tehnicnih tezav kar za vw ne moremo glih rect, vsaj po izteku garancije mislim.
Prikaži več možnosti
    • Gora91 je všeč

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 344

T6.1 imajo z razlogom ceno kot imajo... tudi t7 ne ponuja 4 motiona. Glede na to, da imajo vsi lastniki t6.1, ki jih poznam, pocitniske prikolice, je tudi problem za vleko motorna paleta t7.
Jaz bi gledal 2.0tfsi, pa nujno DCC.

Urejal bmw330cd, 16.04.2024, 17:34.

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Se pravi nisi ga vozil?

Nisem ga še imel priložnosti peljati - bi ga pa z veseljem preizkusil.

Sem pa naredil par daljših tur z Caravelle in videl kako okreten je v mestu, hiter in nenaporen potovalnik. Sem vozil tudi klasične kombije, zato lahko mirno zapišem, da je VW v tem segmentu postavil letvico zelo visoko.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik

Saj zato sem odprl temo, ker že T 6.1 vs ostalo je nivo višje, T7 je pa čisto druga platforma, torej so po moji logiki T7 pelje še boljše.

Transit Custom sem se parkrat peljal v Goopti, pa se mi je zdel pač kombi, kot traffic :).

Ja ja, sej bom šel testirat :).

Urejal PIC, 16.04.2024, 17:48.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Saj zato sem odprl temo, ker že T 6.1 vs ostalo je nivo višje, T7 je pa čisto druga platforma, torej so po moji logiki T7 pelje še boljše.

Transit Custom sem se parkrat peljal v Goopti, pa se mi je zdel pač kombi, kot traffic :).

Ja ja, sej bom šel testirat :).

Drugega ti ne ostane. Preizkusi še Peugeota Traveller, če se še dobi z ICE.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

pele
pele

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 362

T7 je softič, T6.1 pa pravi kombi in to se pozna tudi v vožnji in za vleko. Mi smo raje naročili T6.1, 2.0 bi-turbo, kot T7 pa sta bila oba takat na voljo. Stari model je bil od novega t7 celo dražji. Sprobaj vse kot ti pravijo in se potem odloči.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.