Pesto je slo bp narazen, nikjer ni blo nic rjavo. Sem pa zdaj v temi kako se nov lezaj sestavi, saj je isti kot na prikolicah, katerega drzi skupaj pesto.
Eno roko mi je danes uspelo odstranit in razstavit. Da sem lahko odvil pesto sem potreboval 38mm gedoro. V MB je nikjer niso imeli in sem jo narocil iz temuja. 38mm udarna za 10€ je kr dober deal
![]() Pesto je slo bp narazen, nikjer ni blo nic rjavo. Sem pa zdaj v temi kako se nov lezaj sestavi, saj je isti kot na prikolicah, katerega drzi skupaj pesto. |
Prikaži več možnosti
|
Videt je kot da je ležaj vprešan na svoje mesto. Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
Sem mel podobno srebrno Granado turnier 2.8L 1979 in rjavega metalic Taunusa 1.6L 1975 v 90tih letih. Fantastčni avtomobili in spomini. Urejal moebius, 01.02.2025, 17:46.
LP,Moebius
|
Prikaži več možnosti
|
Nisem se razstavljal, ampak ko sem odtegnil matico je lezaj dobil luft in lahko notranjo rinko premikam za cm naprej nazaj. Je to pac tak tip lezajev? Urejal AsdAsd, 01.02.2025, 19:04. |
Prikaži več možnosti
|
Verjetno je ležaj res vprešan z ene strani, z druge pa ga drži matica. Tole menjavati brez stiskalnice je glavobol. Starega dobiš ven tudi na silo z brenerjem, novega spraviti do konca na svoje mesto pa je skoraj nemogoče. Potem.pa je važno, da matico ravno prav pritegne, da ni zračnost in da ležaj še teče gladko. Lp Tristan01 |
Prikaži več možnosti
|
Ja brez preše nebom tega delal, niti ven ga ne bom spravljal brez preše, se mi ne da mučit... Za moment na katero je trebo matico pritegnit pa moram detaljno prebrat navodila za servis, se še da dobit servisno knjigo z navodili za menjavo in servis vsakega vijaka in matice na avtu |
Prikaži več možnosti
|
Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
O 3.0 V6 je moral bit pa zanimiv stroj pod motornim pokrovom |
Prikaži več možnosti
|
Celo zadnjo premo mi je uspelo razstavit, slo je brez problemov. Olje v menjalniku je zgleda bilo pred kratkim menjano saj je ven steklo svetlo. Differencial sem primerjal z differencialom od E46 in se mi je zdelo smešno kako majhen differencial ima E46, čeprav ima najmajnši šestak 15 več HP kot 3.0 V6 v tem avtu
Pa part 3 razstavljanja: https://youtu.be/LHS...snQssVcfZPf33VZ Urejal AsdAsd, 03.02.2025, 22:29. |
Prikaži več možnosti
|
Koncal sem z razstavljanjem, odstranil sem puše iz differenciala in zadnje preme ter razstavil zadnje lezaje. Sedaj sledi le še odstranitev rje na podvozju, peskanje in barvanje zadnje preme, cinkanje vijakov pred sestavljanjem. Ve kdo mogoce kje na štajerskem bi se dalo pocinkat vijake?
Mi pa se zdaj ni jasno kako je sestavljen ta lezaj, saj ne zgleda kot da se da zunanjo tekalno povrsino odstranit, notranja+kuglice so pa kar padle ven ko sem odstranil semering.. |
Prikaži več možnosti
|