Skoči na vsebino

P: 2004 E46 316i limuzina

- - - - -

• Tema je zaklenjena. Tema je zaklenjena.
30 odgovorov v temi
invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 112
  • Avtomobil: 330Ci

Znamka: BMW
Model: E46 316i
Letnik 1. registracije: 02/2005
Dejanski letnik vozila (leto izdelave): 11/2004
Barva vozila: Titansilber Metallic
Tip menjalnika: 5-stopenjski ročni
Moč motorja: 85 kW (115 KM)
Kilometri: 196.XXX

Realnost kilometrov: DA

Oprema vozila (seznam):
Dynamic Stability Control (DSC)
Sports Leather Steering Wheel -> menjan za M volan
Model Designation, Deletion
Glas Roof, Electric
Window Lifts, Electric
Floor Mats, Velour
Warning Triangle
Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d
Smokers Package
Through-load System
Armrest, Front
Seat Heating F Driver/front Passenger
3. Headrest Rear Centre
Park Distance Control (PDC)
Foglights
Automatic Air Conditioning
Speedometer With Kilometer Reading
On-board Computer
Telematic Preparation
Navigation System Business
Navigation System Professional
Complete Prep. Cellular Phone
Acoustic Belt Warning
Comfort Package

Splošna brezhibnost vozila (bi danes opravil tehnični pregled?):
Brezhiben, da - tehnični pregled ravnokar opravljen pred dobrim mesecem

Tehnične napake vozila:
Po menjavi kontrolnih rok volan ne drsi 100% zvezno; potrebno je opraviti na novo optiko in v primeru da problem ostaja, menjati kontrolne roke (so še v garanciji do aprila 2025, vključno z delom, torej je menjava brezplačna!). Jaz avto dobro poznam in zato začutim, da ni volan tako kot bi naj bil, razlika je sicer v resnici dokaj miniskulna.

Menjati bi tudi bilo smiselno membrano motorja, ker sedaj motor spije preveč olja; avto se je čez zimo peljal samo parkrat na kratko razdaljo, v membrani se je naredil kondenz, ki je nato zamrznil in ker se je led razširil, je poškodoval membrano. Strošek cca. 300€ (primarno zaradi cevi, ki se polomijo ob menjavi; če imate strokovnjaka ki zna membrano menjati brez da poškoduje cevi, je popravilo dosti cenejše).

Vizualne napake vozila:
Sledi normalne uporabe, ampak sicer v dobrem stanju. Za izpostaviti je desni zadnji bok, ki je začel rjaveti (školjka je sicer zdrava in je bila že pregledana pri ličarju), sprednja značka ki je zbledela, ter na zadnjem desnem stebričku je tapeta odstopila - potrebno jo je odstraniti in nalepiti novo.

Prosim poglejte slike, na njih sem se potrudil izpostaviti napake karseda.

Avtu bi tudi prijalo globinsko čiščenje - v njem sta se vozla tudi dva majhna otroka...

Pretekla omembe vredna popravila:
Na servisih se ni nikoli varčevalo, vsi servisi redno opravljeni pri g. Grošeti. Poleg tega je bilo menjano na avtu v času mojega lastništva cel kup stvari (detajlnega seznama sicer nimam):

- zavore
- komplet ročna zavora
- notranja tapeta vrat
- membrana motorja (ponavljajoč se problem ker se je avto malo vozil in je zato vsako zimo membrana povzročala težave...rešitev je bodisi redna vožnja z avtom bodisi garaža)
- kontrolne roke
- ...

Moj opis vozila:
Avto je glede na letnik v dobrem stanju z realnimi kilometri, preverljivo zgodovino (kupil sem ga od uporabnik tomzl), redno servisiran, nikoli karamboliran. Par malenkosti je za porihtati (vse naštete zgoraj), sicer je avto brezhiben.

Tretji lastnik v Sloveniji, uvožen je bil iz Nemčije pri dveh letih starosti.

Priložim dva kompleta gum; trenutno je na letnem setu Goodyear EfficientGrip Performance 2 (205/55 R16), ki so bile vožene dve sezoni oziroma sedaj je tretja sezona, skupno cca. 6k km, ter zimski set Goodyear Ultragrip 9+ (205/55 R16), ki so bile vožene tri sezone oziroma cca. 9k km. Oba seta sta tako še uporabna 2-3 leta.

Pravtako priložim strešne nosilce za strešni kovček, po dogovoru lahko tudi strešni kovček (kovček ni vštet v ceno).

Avto pride z gumijastimi tepihi in velur tepihi (ki so še od nakupa vakumsko zapakirani iz čistilnice...).

Na avtu je veljavna vinjeta do februarja 2025, tehnični pregled pa velja do 29.04.2025.

V avtu je menda navigacija s katero se nisem nikoli ukvarjal in možnost predvajanje glasbe preko USB priključka. Morda bi še izpostavil, da ima avto električno strešno okno, ker mi je uspelo avto slikati tako, da se ga ne vidi prav na nobeni sliki. :laugh

Cena: 2.500 EUR

Kontakt: 041/396-691 - Iztok

Pripete slike za predogled

• IMG_8023.JPEG
  • IMG_8024.JPEG
  • IMG_8025.JPEG
  • IMG_8026.JPEG
  • IMG_8027.JPEG
  • IMG_8030.JPEG
  • IMG_8031.JPEG
  • IMG_8048.JPEG
  • IMG_8028.JPEG
Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

Tomzl
Tomzl

www.bmwslo.com

• Administrator
  • Sporočil: 8 939
  • Avtomobil: M140i

Se mi je zdel znan avto po slikah. :) Me veseli, da je 7 let dobro služil.

Za E46 je kar lepo opremljen:
- šibedah
- gretje sedežev
- el. pomik stekel spredaj in zadaj
- PDC senzorji
- naslon za roko
- M volan
- tempomat
- avtomatska klima
- MP3 player

Na forumu je še vedno moja prodajna tema izpred 7 let.

https://www.bmwslo.c...-bogata-oprema/

Jaz sem avto kupil maja 2013 s cca. 115.000 km, prodal sem ga pa maja 2017 s 156.000 km. Kmalu po nakupu sem menjal vse 4 amortizerje, sklopko, nov original M volan, prestavno ročko in vgradil Dension MP3 vmesnik (v sopotnikovem predalu). Malo pred prodajo so bila menjana še stekla žarometov.

V času mojega lastništva je bil servisiran pri Molku.

Če jih @invisuu ni stran vrgel, bi moralo bit tudi en kup računov ob avtu za vso servisno zgodovino od začetka.

Pripete slike za predogled

• 20170327_200633.jpg
  • 20170430_151014.jpg

Float like a Cadillac, sting like a Bimmer :)

Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Hvala, Tomzl. Nic se ni stran metalo, se velur tepihi so v isti vrecki iz cistilnice kot si mi jih predal, se listek s tvojim imenom je gor :)

Jaz zal nisem bil tako pedanten z vodenjem servisne evidence, je pa avto vedno bil delezen vseh servisov po intervalu plus izredne stvari, karkoli je ze prislo vmes.

Zadnji redni servis je bil decembra (filtri, tekocine, olje, brisalci stekla, ...), aprila pa nove kontrolne roke - bumerangi (za >500€), ker so pridobile na zracnosti. Aja pa lani je bil menjan akumulator. Sem pozabil napisati. Res bi moral voditi evidenco servisov.

Na avtu se ni nikoli sparalo s servisi.

Razen optike pa membrane je avto tehnicno tip top, ostalo je kozmeticne narave.

Urejal invisuu, 21.06.2024, 16:50.

Prikaži več možnosti

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Avto gre v četrtek na servis za optiko/kontrolne roke in membrano, tako da bo mehansko tip top.

Ce se komu lusta mehansko brezhiben BMW za eno povprecno slovensko placo z vsemi vitalnimi mehanskimi sklopi ze zamenjanimi...
Prikaži več možnosti

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Avto je porihtan - za volanom se je nekje nabrala rja in umazanija (žal ne vem točno za kaj se gre) in je samo bilo za zbrusit/sčistit, volan je spet kot puter in v nulo. Ni bilo nič z optiko / kontrolnimi rokami, kot je bilo sprva predvideno. Membrana menjana z vsemi cevmi do sesalnega kolektorja itd., tako da je motor urejen, pa sprednjo značko sem zamenjal (original, novo, naročeno iz Selmarja, ne cigumigu ki porumeni čez 2 tedna iz ebaya).

Avto še je naročen na sanacijo rje in globinsko čiščenje. Za notranje tapete nikakor ne najdem koga, ki bi imel original barvo, samo sivo, črno itd. Pozna kdo koga? Rad bi dobil tako kot je bil iz tovarne.

Aja, menda se avto še prodaja, nisem ziher. :rofl

LP

Urejal invisuu, 28.06.2024, 21:12.

Prikaži več možnosti

alesh
alesh

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 457
  • Avtomobil: E46 323Ci

Spremljam... iz firbca, ker me res zanima, ce kdo odkarta 2,5k za 316i
Prikaži več možnosti

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Koliko pa bi bil avto po vasem mnenju vreden? Naslednji servis je cez leto pa pol, ima vinjeto, tehnicni pregled, dva seta gum in je v stanju tankaj & vozi. Se poln tank goriva ma.

Oziroma tako bom vprasal - kateri avto se da kupiti za manj kot 2k€ in ne potrebuje vlozka? Ce bi zdaj hotel kupiti avto ki je tehnicno brezhiben, sploh ne vem ce kaj najdem za 2k€. Za novi avto sem dal 22k€, pa je vseeno rabil servis za 900€ takoj.
Prikaži več možnosti

Tomzl
Tomzl

www.bmwslo.com

• Administrator
  • Sporočil: 8 939
  • Avtomobil: M140i

Popravi rjo, globinsko očisti in uživaj v avtu. Zavarovanje je poceni pa vsaj veš, da imaš rezervni avto z znano zgodovino. :)

Float like a Cadillac, sting like a Bimmer :)

Prikaži več možnosti
    • Z4M je všeč

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Popravi rjo, globinsko očisti in uživaj v avtu. Zavarovanje je poceni pa vsaj veš, da imaš rezervni avto z znano zgodovino. :)

Ma ja, saj zato niti nimam neke blazne motivacije avta prodati. Trenutno sicer ne rabimo dveh avtov, samo če bi rabli 2 avta, kar se zna zgoditi v prihodnje, bi mi ta avto prišel zelo prav. Prodat ga za več kot kepico sladoleda ne morem, ko bi potreboval avto, pa za 2k€ razen podrtij ne bi dobil ničesar. Pa še prazno garažo imam zanj na voljo.

Danes sem še naročil novi rolo za zadnji pepelnik, sem zadnjič opazil da je poškodovan.

Prikaži več možnosti

bendeho
bendeho

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 862

Očitno imaš rad ta avto, razvidno, ko se bere to temo, cena je zelo relativna stvar, verjetno populacija, ki se ta moment ozira za e46 išče r6. Jaz bi tudi obdržal.

Moj predlog, če imaš garažo, vzemi Wiz perla zavarovanje do 6000km, označiš sklepam prvič, ker si/boš bonus prenesel, s cestno takso in TP me za podoben avto (a4 1.6) pride okoli 300 letno. In je pogosto, kar koristno imeti enega starejšega/manjšega bencinarja pri hiši
Prikaži več možnosti

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Očitno imaš rad ta avto, razvidno, ko se bere to temo, cena je zelo relativna stvar, verjetno populacija, ki se ta moment ozira za e46 išče r6. Jaz bi tudi obdržal.

Moj predlog, če imaš garažo, vzemi Wiz perla zavarovanje do 6000km, označiš sklepam prvič, ker si/boš bonus prenesel, s cestno takso in TP me za podoben avto (a4 1.6) pride okoli 300 letno. In je pogosto, kar koristno imeti enega starejšega/manjšega bencinarja pri hiši

Jup, se absolutno strinjam, da so kruh in meso BMWjevih motorjev njihovi šestaki, kar je največja "napaka" tega avta. Zaradi mlinčka sem tudi jaz cincal pred nakupom, samo je avto res v lepem stanju. Na pregledu za sanacijo rje so mi rekli, da ne morejo verjeti kako zdrava je še vedno školjka razen tistih pikic.

Ko grem kam sam (brez otrok), se še vedno raje v tega BMWja vsedem; meni je ta avto domač in fajn za vozit. No, pa novi avto ima lane assist, aktivni tempomat, samodejno zaviranje v sili in avtomat, tako da se itak praktično sam vozi. Za familijo furat na morje je super, samo da bi pa bil kakšen užitek v vožnji pa ne bi mogel reči. Pa še terenec je, ker rabimo prostor, tako da je v ovinkih približno tak kot mercatorjev nakupovalni voziček.

Ma avto je v garaži, počasi bom porihtal še teh par vizualnih napak, iz avto.net sem oglas odstranil. Hvala za pogovor :)

Pred tem sem imel 2 BMWja, eno E36 316i in enega E46 330Ci in mi je za oba blazno žal da sem ju prodal. Oba sta bila v tip top stanju, kot je ta sedaj. Tako da imam tako ali tako že kar strah pred prodajo avtomobila, ker mi je še vedno bilo po prodaji žal.

Urejal invisuu, 29.06.2024, 09:09.

Prikaži več možnosti

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 586
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Jup, se absolutno strinjam, da so kruh in meso BMWjevih motorjev njihovi šestaki, kar je največja "napaka" tega avta. Zaradi mlinčka sem tudi jaz cincal pred nakupom, samo je avto res v lepem stanju. Na pregledu za sanacijo rje so mi rekli, da ne morejo verjeti kako zdrava je še vedno školjka razen tistih pikic.

Ko grem kam sam (brez otrok), se še vedno raje v tega BMWja vsedem; meni je ta avto domač in fajn za vozit. No, pa novi avto ima lane assist, aktivni tempomat, samodejno zaviranje v sili in avtomat, tako da se itak praktično sam vozi. Za familijo furat na morje je super, samo da bi pa bil kakšen užitek v vožnji pa ne bi mogel reči. Pa še terenec je, ker rabimo prostor, tako da je v ovinkih približno tak kot mercatorjev nakupovalni voziček.

Ma avto je v garaži, počasi bom porihtal še teh par vizualnih napak, iz avto.net sem oglas odstranil. Hvala za pogovor :)

Pred tem sem imel 2 BMWja, eno E36 316i in enega E46 330Ci in mi je za oba blazno žal da sem ju prodal. Oba sta bila v tip top stanju, kot je ta sedaj. Tako da imam tako ali tako že kar strah pred prodajo avtomobila, ker mi je še vedno bilo po prodaji žal.

Prodaja 330Ci je bila življenska napaka. Pa takrat je šla verjetno za drobiž, glede na današnje cajte....

Jaz sem 5 let nazaj prodal E92 320i. Avto v nulo. Če bi bil šestak, bi bil še danes pri hiši, ne glede na stroške. Pa magari samo v nedeljo za k maši.
Danes je treba dobro premisliti, kaj prodati. Novi avti so jajc....

Urejal Seby, 29.06.2024, 09:28.

Prikaži več možnosti

Pinch
Pinch

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 837
  • Avtomobil: H1

Sam sem hotel pred tremi leti prodati E39 ker jo nisem rabil - je bila parkirana cca.6 mesecev. Sem Schumi-ju omenil da bom prodal in mi čez par dni najde kupca. Dogovorjen sem imel ogled ob dveh popoldan in ko sem avto pripravljal sem zjutraj namestil akumulator in se zapeljal do pralnice,oddaljene dober kilometer. V enem kilometru sem spoznal da se bom zaj****, če avto prodam.

Jaz sem namesto prodaje pol leta kasneje kupil še E39 bencinarja. Pa nobenega ne rabim... Čez pol leta sine dela izpit in bo sprehajal dizelaša, bencinski poniji pa bodo galopirali pod mojo komando.

Če ne rabiš denarja in imaš prostor parkiraj za občasne izlete...
Prikaži več možnosti
    • Jerry, krtinovec in aiko uporabnikom je všeč to sporočilo

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Prodaja 330Ci je bila življenska napaka. Pa takrat je šla verjetno za drobiž, glede na današnje cajte....
Jaz sem 5 let nazaj prodal E92 320i. Avto v nulo. Če bi bil šestak, bi bil še danes pri hiši, ne glede na stroške. Pa magari samo v nedeljo za k maši.
Danes je treba dobro premisliti, kaj prodati. Novi avti so jajc....

Ce se prav spomnim je sel 330Ci za 5400 ali 5700€ od mene. V tip top stanju, na pregledu je kupcu mehanik rekel da nima kaj za delati. Tankaj in vozi.

Ja, bedak sem. Samo bi se vseeno rad kaj naucil iz svojih napak :)

Sam sem hotel pred tremi leti prodati E39 ker jo nisem rabil - je bila parkirana cca.6 mesecev. Sem Schumi-ju omenil da bom prodal in mi čez par dni najde kupca. Dogovorjen sem imel ogled ob dveh popoldan in ko sem avto pripravljal sem zjutraj namestil akumulator in se zapeljal do pralnice,oddaljene dober kilometer. V enem kilometru sem spoznal da se bom zaj****, če avto prodam.
Jaz sem namesto prodaje pol leta kasneje kupil še E39 bencinarja. Pa nobenega ne rabim... Čez pol leta sine dela izpit in bo sprehajal dizelaša, bencinski poniji pa bodo galopirali pod mojo komando.
Če ne rabiš denarja in imaš prostor parkiraj za občasne izlete...

Na sreco nam ni na knap z denarjem, tako da bo bemfla lepo ostala doma v garazi. Cez 15 let ko bo sin pri letih bo taksen BMW spet kul, pa bo njega pocakal.
Prikaži več možnosti
    • Tomzl in krtinovec uporabnikom je všeč to sporočilo

alesh
alesh

Novinec

• Uporabnik

To je to!
Prikaži več možnosti

Z4M
Z4M

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 312
  • Avtomobil: 2005 M3 | 2023 540i

Vsekakor obdržati avto, glede na prebrano. Auto je več vreden kod 2500 € na mizi, posebaj ko za njega imaš prazno garažo in možnost da boš enega dneva imel veče potrebe po drugem avtu.

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 579

Ni treba pretiravat, med 330ci in 316i je velika razlika in če že imaš nek avto za občasne vožnje in uživanje, to ni 316i. Saj drži, da vsakemu svoje, samo prepričevat ostale, da se takega avta ne prodaja je pa mimo. Sploh, ker že sam agregat ni ravno biser, lahko bi rekel, da je pionir pri težavah z verigo.
Prikaži več možnosti

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Ni treba pretiravat, med 330ci in 316i je velika razlika

Se strinjam.

če že imaš nek avto za občasne vožnje in uživanje, to ni 316i.

Tudi ta misel me je že prešinila, moram priznati.

Vsekakor obdržati avto, glede na prebrano. Auto je več vreden kod 2500 € na mizi, posebaj ko za njega imaš prazno garažo in možnost da boš enega dneva imel veče potrebe po drugem avtu.

Drug in (dosti) večji avto je že kupljen :) povprečno delamo nekje ~6k km na leto (živimo v centru mesta), je res smiselno imeti 2 avta za takšno kilometrino? To je ta moj problem, če BMW ostane bo praktično stal oziroma bo prevozil kvečjemu par 100 km na leto. Iz tega vidika bi bilo fajn videti, da kdo drug v njem uživa.

Urejal invisuu, 29.06.2024, 13:20.

Prikaži več možnosti

alesh
alesh

Novinec

• Uporabnik

Ja pol pa oglas nazaj za 2.5k objavit, pa bos hitro videl, koliko bo resnih interesentov za to ceno... verjetno bolj proti 0.
Prikaži več možnosti

invisuu
invisuu

Začetnik

• Uporabnik

Hja, odgovor ni enostaven, zato mi je pa tudi vsec prebirati razlicna mnenja. Jaz se z vprasanjem prodati ali ne ukvarjam ze par mesecev, pa se nisem prisel do definitivnega zakljucka.

Saj cena 2.5k ni fiksna. V bistvu sem ga mislil dati za okrog 1.5k, idealno kaksnemu pubecu ki bi cenil starejsi, a urejen avto. Tako sem jaz kupil svojega prvega E36, od uporabnika stone tukaj, in sem imel tisti avto izredno rad. Zaradi tistega avta sem sploh vzljubil avte, ce se prav spomnim sem bil star 19 ali 20 let, pa mi nekaj pravi da stone ni glih nujno potreboval tistih 700€ ki jih je dobil za avto, jaz sem pa v njem zelo uzival.

Kakorkoli, narocil sem se nove vijake za pritrditev tepihov v avtu, ker so glave malo posnete.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.