Skoči na vsebino

SUV dilema glede nakupa

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
17 odgovorov v temi
Zelenc
Zelenc
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 517
  • Avtomobil: MTB

Pozdravljeni Bemflači in ostali obvladači!

Frend ima trenutno 2014 Kio Sportage in se nagiba k menjavi vozila v roku meseca ali dveh. Trenutno ima dizla 185KM in avtomatika, ne želi šibkejšega motorja in naj bo štirikolesni pogon, torej Xdrive v našem primeru.

Všeč so mu nekateri BMW "terenci", ki naj ne bo manjši in šibkejši od trenutne Kie ter seveda avtomatik, ker ima trajno poškodbo leve noge.

Proračun nakupa bo verjetno tam nekje 20 do 25.000 EUR, predvsem je pomembno, da je vozilo zanesljivo in ne preveč v letih.

Osebno mu nisem znal svetovati konkretnega vozila, saj vem da imajo nekateri novejši dizli obilo težav, pa ga res ne želim našponat z nakupom.

Vprašanje se glasi;

KATERO BMW VOZILO mu priporočate in s katero motorizacijo, pa da je zadoščeno tudi finančnemu kriteriju in pa kot rečeno, nujno mora biti avtomatski menjalnik in 4-kolesni pogon ter velikosti dosedanje Kie, nikakor ne manjše vozilo.

Hvala za sodelovanje in predloge.

Lep pozdrav,

Borut

Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 460
  • Avtomobil: Audi A5

A si res zeli sranja z xdriveom?
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, bobo69 in Zelenc uporabnikom je všeč to sporočilo

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 214
  • Avtomobil: sivo povprečje

Glede na to da je ta njegova Kia dokaj majhen avto notri, bo pomoje vse od X3 dalje bolj prostorno (govorim na pamet, še nisem sedel v X3). Je pa Mihollovo vprašanje zelo na mestu. A prav BMW mora bit?

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 622
  • Avtomobil: M2

neven koliko je kia velika ampak za 25k€ dobi prejsnjo generacijo x1 zadnji letnik kot novo za ta denar. seveda ce zeli vecje potem x3. 190KM 8 stopenjski menjalik in si resel. x drive ce imas vse 4 kolesa ista sploh ni problem, oz redek, pac menjas tisto olje vsakih 80kkm in to je to. V x1 pa se to ni treba. 25k€ za x5 bo pa bolj revscina oz so lahko veliki stroski.

Urejal etore, 13.07.2024, 12:03.

Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

Zelenc
Zelenc
  • Uporabnik

A si res zeli sranja z xdriveom?

Zdaj je navajen na 4-kolesno gnan avto, pozimi gre pogosto na vikend, pa je kar nekaj snega na poti gor v planine, zato nekako ne bi želel imeti zgolj zadnjega pogona.

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 790
  • Avtomobil: Fiat Panda 4x4

Kia Sportage je po zunanjih merah v rangu BMW X1, celo malenkost manjša. V notranjosti sta pa tudi podobna.

https://www.carsized...mw-x1-2015-suv/

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

NeonBlack
NeonBlack

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 736
  • Avtomobil: I6

Eno solidno X3 f25 naj si poisce, pa ne bo verjel kaksna razlika je prakticno v vsem. Mogoce ni vec vizualno najmodernejsi dizajn, meni je sicer se zmeraj zelo lep, ampak je generalno next level napram kiam in podobnim kinder jajckom. Sej mu bo hitr jasno, ko no sedel noter, malo potipal okrog in poigral z infotainmentom, pa samo en krog zapeljal..

Urejal NeonBlack, 13.07.2024, 13:54.

Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Hitr mu bo jasno da bi mogu novejsega sportagea kupit al pa kako mazdo cx5. Sploh mazda je bistveno boljsa notri, asistence ful lepse delajo kot pri tej generaciji x3 edin infotainment je pa res pocasen napravm idriveu
Prikaži več možnosti

NeonBlack
NeonBlack

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Lol niti blizu, notranjost cx5 je kinder jajcek. Kje sele nek jadni sportage. Asistence so po azijisko krebljave v obeh, govorim iz prve roke. Verjamem, da tudi ti, ampak.. naj gre probat, pa mu bo vse hitr jasno.
Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Nevem v kaki cx5 si ti sedel, moja je bila dva razreda visje od f serije. Nakazani šivi na armaturi in vratnih oblogah, poliran alu na zracnikih, armaturi in vratih, grafika merilnikov, usnje na sedežih in sami sedeži, grafika hud zaslona, osvetlitev praga in napisa cx5 pri vozniku in sovozniku, obleceni nasloni za koleno v usnje…

Lej bmw tega ranga torej trojka se lah skrije to je vse kar recem. Pa lah ti filozofiras kokr zelis
Pa sem mel dve f3x seriji, ena 2014 druga 2019
Prikaži več možnosti

NeonBlack
NeonBlack

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

lol razlika v notranjosti, kljub vsemu kar si nastel, je prav taksna, kot v sosednji temi med talismanom in f10.
Tudi talisman ima vse to, sive in usnje po armaturki in blabla, pa se vseeno deluje kot kinderjajcek. Skoraj identicen obcutek je v tej mazdi, preverjeno. ;)
F25 je vesoljska ladja napram cx5 v cisto vsem, razen mogoce zunanjem dizajnu, ker notranjost je azijski chiperaj, tako materijali, kot izvedba ter dizajn. Pa se utesnjen mi je deloval kot nek polo. Dejansko tista debata o talismanu se lahko tukaj prenese 1:1 s temi kiami, mazdami..
Sem jo imel v ozjem izboru, dokler jo nisem ornk testnil, mqzdo namrec. Nein.

Urejal NeonBlack, 13.07.2024, 14:52.

Prikaži več možnosti
    • nejči je všeč

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Ti si jo testiral jaz sem jo pa imel. 3 gt nato 3 karavan nato cx5. Ampak ti ves seveda bolje.
Sploh pa zmaga tista o asistencah. Se res vidi da nabijas v prazno ker drugace bi vsaj to izpustil
Prikaži več možnosti

NeonBlack
NeonBlack

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Lahko se mal umiriš.

Na avtonetu je v prodaji točno 133 BMW-je serije F10 letnik 2017 . Od tega jih je pod 100.000 km samo 6 . Večina jih ima med 150.000 in 250.000 km in po ceni pod 20.000€ jih je samo 29 do 133 ih .

VSak mehanik, pošten, ti bo povedu da najcenješi BMW-ji so klump in bo vložka pri vzdrževanju še pa še.

Men se vid da sem dilercek. Mogoce bi ti mogu kakega dilercka zamenat. Kaj nabijan bedarije primerjas neprimerljivo. K da bi reku zakaj kdo kliota kup ce mas petico za isti denar.
Tut nevem o kakem premiumu nabijas, talismani so bli z 1.5 dci motorjem, kak premium so se sli tu ves samo ti pa tvoji alter profili pardon egoti

Sem ze napisal, da se lahko vse iz talsiman vs f10 translejta tudi tukaj x3 vs cx5. Elektronika in skoraj cisto vse ostalo, je napram x3 po azijsko krebljavo in cisto nic prefinjeno. Meni cx5 v notranjosti deluje zelo cheap in zelo podobno kot talisman.
Lexus NX, kateri je tudi bil v ozjem izboru, je bolj prefinjen in povsod opazno kvalitetnejsi od cx5, npr. vzvratna kamera da boljsi feeling kaj se zares dogaja, senzorji tudi, materiali.. ampak napram x3 je meni bila se zmeraj krebljava, enako celotna izvedba, pozicioniranje tipk, gumbov, infotainment bruh.. da o celotni vozniski izkusnji sploh ne govorim.

Urejal NeonBlack, 13.07.2024, 15:29.

Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Maš prav. Zgleda sm jaz vozil neko drugo CX5. Tako ki je drzala avto v voznem pasu in ne samo vibrirala z volanom.
Taka ki ni panicno zavirala na radarju ce se je kdo urinil v varnostno razdaljo.
Tako ki je imela matricne led zaromete ki so svetili bistveno bolje in sirse.
Tako ki je imela precej lepso grafiko merilnikov in bolj napreden hud displej.
Tako ki ni mela plasticnih vlozkov po armaturi in crickov okoli menjalnika in kjer me ni zulilo koleno v armaturo ker je mela obloženo.
Tako ki je imela perforirano usnje in ne fake usnje. Tako ki ni mela plasticnega vlozka na volanu kot dekoracijo ampak kovinskega. In loh bi se dalje nasteval do jutri…
Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 192
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

KIA mu vsaj zgorela ne bo...

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

Zelenc
Zelenc
  • Uporabnik

Hvala za odgovore, če bo še kakšen predlog, pa kar na dan z njim. :)
Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 511
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Definitivno X3. https://www.blocket....e=autouncle_web

Prostornejsi od E53 X5, 2.0d motor je dober, menjalnik pa odlicen. Materiali dobri, pocutje v kabini takisto. Mene je preprical, zato bo najverjetneje to nas naslednji avto.

Urejal Boris-84, 22.07.2024, 00:16.

Prikaži več možnosti
    • Jerry in Zelenc uporabnikom je všeč to sporočilo

Machete
Machete

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 94
  • Avtomobil: G01 30i, 2022

Mene moti cenen zvok pri zapiranju vrat in pa relativno glasna kabina (res da s stekleno streho z odpiranjem). 

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.