Skoči na vsebino

Vaše izkušnje z znamko CFMOTO

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
32 odgovorov v temi
2shae
2shae

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 886
  • Avtomobil: Bmw E46

Torej, zanima me ce ima kdo izkusnje z doticno znamko. Gledam CF Moto 800 mt ali 750 nt. Trenutni motor sem prodal, nemorem se pa odlociti kaj nabaviti novega. Pomembno mi je, da je dokaj udobno tudi za sopotnika in da ne dajem 10 jurjev za 15 let star motor. BMW po drugem modelu GS-a zame ni vec motor, tako da to odpade.
Mamljiv mi je ta kitajec, saj dobis dejansko novega za dobrih 7 8 jurjev, nimam pa izkusenj s to znamko.
Drugace pa se nagibam k Yamahi MT 09.

Torej: budget 9 jurjev, sports tourer, naked ali enduro, da je "naklonjen" tudi sopotniku.
Any suggestions?
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 083
  • Avtomobil: BMW

Torej, zanima me ce ima kdo izkusnje z doticno znamko. Gledam CF Moto 800 mt ali 750 nt. Trenutni motor sem prodal, nemorem se pa odlociti kaj nabaviti novega. Pomembno mi je, da je dokaj udobno tudi za sopotnika in da ne dajem 10 jurjev za 15 let star motor. BMW po drugem modelu GS-a zame ni vec motor, tako da to odpade.
Mamljiv mi je ta kitajec, saj dobis dejansko novega za dobrih 7 8 jurjev, nimam pa izkusenj s to znamko.
Drugace pa se nagibam k Yamahi MT 09.

Torej: budget 9 jurjev, sports tourer, naked ali enduro, da je "naklonjen" tudi sopotniku.
Any suggestions?

Nevem,jaz se nebi upal glave prodajati na kitajcu,še z priznanimi znamkami so problemi in kaj odpade,poči,se uniči.

Dvomim da so kitajci dali boljši ali enak material kot ga dajejo ostali.

Imaš Aprilio ki jo delajo indijci in kot si videl razpada.

Royal Himalayan delan v indiji poči okvir motorja pri balanci in se razpolovi motor.

BMW baje da je sedaj problem pri GSih problem z elektroniko(ekrani itd) 1000RR ribajo mašine.....
Še stari motorji so imeli probleme od Suzuki GSXR kjer je trgalo verigo v motorju,KLR 600,650 pokali doohickeyi itd. itd.

Vedno je nekaj po eni strani bolje vzeti kakšen starejši letnik kjer že poznaš hibe.

Urejal blackberet, 04.09.2024, 09:28.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

2shae
2shae

BMW fanatik

• Uporabnik

Nevem,jaz se nebi upal glave prodajati na kitajcu,še z priznanimi znamkami so problemi in kaj odpade,poči,se uniči.

Dvomim da so kitajci dali boljši ali enak material kot ga dajejo ostali.

Royal Himalayan delan v indiji poči okvir motorja pri balanci in se razpolovi motor.
BMW baje da je sedaj problem pri GSih problem z elektroniko(ekrani itd) 1000RR ribajo mašine.....
Še stari motorji so imeli probleme od Suzuki GSXR kjer je trgalo verigo v motorju,KLR 600,650 pokali doohickeyi itd. itd.
Vedno je nekaj po eni strani bolje vzeti kakšen starejši letnik kjer že poznaš hibe.

Saj to me skrbi...sel bi nekje do 2012 letnika, starejse pa zgolj ce bi dobil enega ki je preverjen.
GS letnik 2003 je zadnji kvaliteten zame..ampak je ogromen res..in grem tezko na njega..visok je.
Sedaj sem imel F800GT in je bilo vedno nekaj. Pa redno servisiran in kot nov.
Nazadnje mi je pa zivc pocu k se je pregrevat zacel in baje da se pogosto dogaja ker pri sedenju z nogami pokrivas hladilne reže..da bom sedel narazen kot da rojevam pa hvala lepa.
Sedaj pa res neve clovek kaj kupit...Cf moto pravijo da naj bi bil KTM motor...ampak masina je pri motorjih se najmanjsi problem.
Nekako se k Yamahi nagibam..vendar te MT07-09 spet delujejo bolj takoj...za sopotnika malo neudobne. Je zelo kratek motor..bolj za enega mi deluje no..nevem.
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 109

Zakaj pa Teneretke ne vzameš? Nova se začne pri 10500, če je kaka rabljena bo ziher v budgetu. 

Urejal neicheq, 04.09.2024, 09:47.

Prikaži več možnosti

aiko
aiko

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 252
  • Avtomobil: E46 320d, Fiat GP mjet

To kar gledaš je precej novo pri nas, zato dvomim da boš dobil dosti informacij iz prve roke.. Sicer pa delajo motorje že enih 20-30 let?

Ima pa zadeva precej plusov:

- CF moto je v navezi z KTM-om in določeni KTM modeli so izdelani prav pri njih

- enak motor kot KTM 790

- amortizacija kot na Suzukiju (KYB nastavljivi)

- elektronika BOSCH

- sp. vilice, zad. roka kot KTM

- cena

- Izgled

- pozitivni review-i

- 5 let garancije!

Bolje je vprašanje kako je z kosi tu pri nas. Jaz osebno bi reskiral..

Kaj si gledal tudi kak Kawasaki Versys 650? Ceno ima cca 9k € in podoben izgled kot CFmoto.

Urejal aiko, 04.09.2024, 10:00.

Prikaži več možnosti

2shae
2shae

BMW fanatik

• Uporabnik

Zakaj pa Teneretke ne vzameš? Nova se začne pri 10500, če je kaka rabljena bo ziher v budgetu.

Visoka je, stil GS-a. Jaz imam rad, da ko se ustavim na mestu, da sem z nogami cvrsto na tleh, ne na prstih.

Aiko kawasaki pa res nisem gledal, ker mi ni poznan. Bom se tam oko vrgel.
CF moto je pa mislim da v domzalah ali v Lj pooblascen prodajalec, tako da se bom res odpravil na ogled da vidim kje smo, pa malo povprasal glede delov in servisa.
Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 259
  • Avtomobil: kolkr gre

To verjetno misliš na moj motor, ker Aprilia trenutno proizvaja samo RS 457 v Indiji. Ne razpada, servis je po vsej verjetnosti zafrknil z oljnim filterjem ob prvem servisu. Je pa res težava z akumulatorjem, naj bi se dogajal battery drain od TFT zaslona, ko je motor v mirovanju. Včeraj sem zasledila v eni od FB grup, da naj bi bil aktiven vpoklic.  Razen tega je motor top of the top. Indijci štepajo že orng kilometre z njim in nimajo problemov. 

CF moto je pa mislim da v domzalah ali v Lj pooblascen prodajalec, tako da se bom res odpravil na ogled da vidim kje smo, pa malo povprasal glede delov in servisa.

Imaš jih v Grosuplji in v LJ na Viču.

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 991
  • Avtomobil: Fiesta ST

Če mal dvigneš budget dobiš zdej ob koncu sezone Tracer 9 za okoli 11k. Drugače sta pa Tracer 7 in pa Versys 650 oba okoli 9k. Govorim za nove, to tako dobro drži ceno da skoraj nima smisla kupovat par let starga.

Za CF Moto nimam izkušenj, niso pa "novi". Obstajajo že kr en čas, pa tako kot je Aiko napisal imaš 5 let garancije... Prodat ga je pa verjetno težje od Tracerke.

Prikaži več možnosti

Picinni
Picinni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 951
  • Avtomobil: Petrolhead na štromu

...Cf moto pravijo da naj bi bil KTM motor...ampak masina je pri motorjih se najmanjsi problem.

Glede samega KTM mašine, kot praviš, jaz ne bi dajal roke v ogenj. Imel novega KTM 790 in mi je pri 3000 kilometrih odmično požrlo.

Ampak takih srečnežev nas na srečo ni bilo veliko.

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 259
  • Avtomobil: kolkr gre

Če mal dvigneš budget dobiš zdej ob koncu sezone Tracer 9 za okoli 11k. Drugače sta pa Tracer 7 in pa Versys 650 oba okoli 9k. Govorim za nove, to tako dobro drži ceno da skoraj nima smisla kupovat par let starga.

Za CF Moto nimam izkušenj, niso pa "novi". Obstajajo že kr en čas, pa tako kot je Aiko napisal imaš 5 let garancije... Prodat ga je pa verjetno težje od Tracerke.

Ravno prodati CF MOTO, če nenadoma zagusti, je bil eden mojih glavnih pomislekov, ker sta bili pri meni v ožjem izboru 450 SRS in RS 457.

Ni pa 5 let garancije, je 2 leti garancije in dodatno 3 leta jamstva.

Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

BugsBunny
BugsBunny
  • Uporabnik
  • Sporočil: 359
  • Avtomobil: F10 535xi | SC59

GS ni vec pravi motor, CF pa je lol

500.png

Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 907
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Glede samega KTM mašine, kot praviš, jaz ne bi dajal roke v ogenj. Imel novega KTM 790 in mi je pri 3000 kilometrih odmično požrlo.

Ampak takih srečnežev nas na srečo ni bilo veliko.

Ktm špara, samo to lahko povem iz prve roke.. Tu je samo € v špilu, še italijani niso taki taki cigani ko Avstrijci.. 

Tole pa ni nikomur zanimivo?

https://www.avto.net...zzi V85 TT E5

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 830
  • Avtomobil: LEPO

Se hecas z Gucijem?

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

Se hecas z Gucijem?

Zakaj? 

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik

Zakaj?

Ker je kanta.

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

Ker je kanta.

Zame pa najlepši novodobni motor ki ga lahko kupiš dandanes z V8 taktom vžiga.

Prikaži več možnosti
    • Bavarec fan je všeč

clinton
clinton

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 441
  • Avtomobil: BMW 1, 3, TTNY=?

Ni V8, dvovaljnik je…
Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik

Zame pa najlepši novodobni motor ki ga lahko kupiš dandanes z V8 taktom vžiga.

Ga boš gledal ali se vozil z njim?
Bmw in Guci sta groze za vozit vsaj zame. Cilindra grejeta v noge, vibracije, menjalnik je klonk klonk, kardan je...
Edino kar lahko pohvalim je telelevel pri BMW.

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

Ga boš gledal ali se vozil z njim?
Bmw in Guci sta groze za vozit vsaj zame. Cilindra grejeta v noge, vibracije, menjalnik je klonk klonk, kardan je...
Edino kar lahko pohvalim je telelevel pri BMW.

Prvo mi mora biti všeč,valda nebom kupil grdega motorja zato ker se dobro pelje.

V motor mi je všec,gretja v kolena sem navajen,kardan mi odgovarja,menjalnik šalta to je važno,vibracije pač dvovaljnik,centrifugalna sila ko das gas no big deal.

Bolje kot 46let stara kripa se pa valda pelje.

Prikaži več možnosti
    • 2shae je všeč

2shae
2shae

BMW fanatik

• Uporabnik

GS ni vec pravi motor, CF pa je lol

Nevem..zato sprasujem ane? Kot sm napisal...premamila me je cena glede na to, da je nov motor. Valda clovek pogleda za isti denar kaj novega raje kot rabljeno.
GS pa..kot sem rekel..dost kolegov je ma bmwjih pa nima noben nekega dobrega mnenja.
Men je pri 30000 km 2x sel abs senzor, kuhal je in ga kr sklopi med voznjo, celjust zavorna je zaribala, olje je puscalo...plus vsi ostali redni stroski.
Pa vedno servisiran na pooblascencu v Lj za bmw+ sam sem mehanik tako da me niso glih mogli nategovat in nekaj po svoje delat. Tako da z bmwji smo zakljucl zgodbo.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.