Skoči na vsebino

Nabiranje listja v motornem prostoru F20

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
7 odgovorov v temi
Tomzl
Tomzl

www.bmwslo.com

• Administrator
  • Sporočil: 8 978
  • Avtomobil: M140i

Danes sem opazil, da se mi v motornem prostoru na dokaj nedostopnem mestu nabira listje, iglice in podobno.

Gre za odprtino pri amortizerju pokrova motorja na voznikovi strani.

Je to normalno ali mi manjka kakšna plastika, ki bi varovala pred nabiranjem listja? Na dnu te odprtine je sicer plastična rešetka, tako da je najbrž mišljeno tako? Čuden design v vsakem primeru.

Kakšna ideja kako listje spravit ven, ne da se pol avta razšraufa? Cev sesalca ne pride zraven.

Pripete slike za predogled

• 20240910_212754.jpg
  • 20240910_212630.jpg
  • 20240910_212611.jpg

Float like a Cadillac, sting like a Bimmer :)

Prikaži več možnosti
    • blackberet je všeč

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 569
  • Avtomobil: BMW

Normalno redno opravilo odkar obstajajo BMWji,če ne čistiš odtokov lahko dobiš vodo v kabino ali kakšen računalnik itd.

Jaz poberem na grobo z magnetom z kremplji (https://www.bigbang....izdelek-376561/)

Potem pa posesam z sesalcem (narediš nastavek za sesalec na katerega natakneš po potrebi dolgo cev za vodo.

Na koncu pa še vse blato z vodo sperem da je čisto v odtoku in odtočnem prostoru.

Pripete slike za predogled

• mmorodja_16-09-30-01.05-pm.jpg

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • Tomzl, MG in Jerry uporabnikom je všeč to sporočilo

Tomzl
Tomzl

www.bmwslo.com

• Administrator

Kul orodje, tudi ideja za vodno cev kot podaljšek sesalca. Nastavek bo težje narest, ker imam na voljo samo sesalce na samopostrežnih mestih za čiščenje.

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 569
  • Avtomobil: BMW

Kul orodje, tudi ideja za vodno cev kot podaljšek sesalca. Nastavek bo težje narest, ker imam na voljo samo sesalce na samopostrežnih mestih za čiščenje.

Nerabiš sploh nič posebnega. Nekaj plošcatega z luknjo za cev,itak sesalec vleče in samo po sebi drži "nastavek" na mestu.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • Tomzl je všeč

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 724

Jaz spiham s kompresorjem, vse zmeče ven, zraven pa prislonim sesalec, da nič, oz. čim manj pade nazaj. Začnem pa bolj od daleč in pod kotom, da ne porine svinjarije še globlje, ampak, da jo dvigne.

Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 041
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

Poglej tudi, če slučajni nimaš kune ali podlasice v bližini(značilni iztrebki). Velikokrat znosijo v avto pod pokrov čuda.

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 403
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Če nimaš dveh levih rok in malo domišljije boš rešil na hitro. Odreži cev/šlauf in daš v cev od sesalca. Potegne ven garant.

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

Tomzl
Tomzl

www.bmwslo.com

• Administrator

Jaz spiham s kompresorjem, vse zmeče ven, zraven pa prislonim sesalec, da nič, oz. čim manj pade nazaj. Začnem pa bolj od daleč in pod kotom, da ne porine svinjarije še globlje, ampak, da jo dvigne.

Sem pozabil updejtat vmes. Kupil sem orodje, ki ga je priporočal @blackberet. Že s tem sem pobral ven ta večje liste. Zanimivo delo, kot bi igral z uno napravo, ko s kremplji pobiraš nagrade in upaš, da ne padejo dol, ko jih dvigaš gor. :) Ostali so zdrobljeni deli posušenih listov in iglice (morje), ki jih s tem orodjem ne dobiš ven.

Vmes je bila celo plastična folija od škatle cigaret. :wtf Ne vem, kako je to notr zaneslo, ker je kar velik kos, zato je dobro, da sem šel čistit.

Ovitek škatle cigaret
20240913_173333.jpg

Za drugo fazo sem pa v Merkurju kupil 1 meter plastične cevi, podobna kot za zalivanje. Tukaj je bilo ključno, da je dovolj ozka, da sploh pride zraven, ker je res malo prostora. Z roko sem jo držal na cev sesalca v samopostrežni avtopralnici in je lepo vse posesalo.

Za tiste, ki imamo OCD, bi rabil še spustit skozi vodo s cevjo za zalivanje, da še ves prah posplakne. To še čaka. :-D

Poglej tudi, če slučajni nimaš kune ali podlasice v bližini(značilni iztrebki). Velikokrat znosijo v avto pod pokrov čuda.

Avto je v garaži, kune nimajo prilike, da bi prišle do njega. :)

Prikaži več možnosti
    • MG je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.