Skoči na vsebino

Nov sistem obračunavanja omrežnine za električno energijo - 1.10.2024

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
500 odgovorov v temi
YuGo
YuGo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 544
  • Avtomobil: BMW ...

Tudi kolega ima na Mojelektro druge moci po blokih, kot na poloznici... na poloznici so visje.

Jaz pa obratno...
Prikaži več možnosti

tomze
tomze

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 900
  • Avtomobil: bmw

https://www.facebook...68113491894164/

Urejal tomze, 14.11.2024, 07:15.

Prikaži več možnosti

AD1
AD1
  • Uporabnik
  • Sporočil: 338

Če se ne motim, je agencija za energijo promovirala, da bi lahko odjemalci prihranili pri strošku elektrike, če bi spremenili navade in večje porabnike vklapljali v cenejših blokih? Kolikor vidim, so cene elektrike od 2. do 5. bloka praktično enake, tako da bi bil znesek na položnici enak, tudi če bi imel v oktobru celotno porabo v najdražjem, 2. bloku?

Pripete slike za predogled

• Capture.JPG
Prikaži več možnosti

J9320
J9320
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 697
  • Avtomobil: E91 LCI

Prvo vsi jamrajo/-te kako bo drago, zdaj vsi kažejo da je ceneje-oz. da ni 200% dražje, kot se je govorilo, zdaj je holob začel drek mešat, tisti "tapametni" so utihnili, ...

Jaz nevem več kaj folku ni jasno. Če se nekaj dela in premika ni ok, če se nič ne dela spet ni ok. Men se smilijo tisti ki delajo na tem obračunavanju, dejansko so naredili svoje delo, verjetno so se precej namatrali, zdaj spet vse narobe.

Jaz še vedno nimam položnice, zgleda jih pri Geni res nekaj matra. Večina jih/vas je že dobilo... 

@AD1 res je, če ne prekoračuješ moči je cena približno ista. Nikoli ni bilo govora o ceni električne energije, samo priključni moči. 

Če se ne motim, je agencija za energijo promovirala, da bi lahko odjemalci prihranili pri strošku elektrike, če bi spremenili navade in večje porabnike vklapljali v cenejših blokih? Kolikor vidim, so cene elektrike od 2. do 5. bloka praktično enake, tako da bi bil znesek na položnici enak, tudi če bi imel v oktobru celotno porabo v najdražjem, 2. bloku?

Urejal J9320, 14.11.2024, 07:36.

Prikaži več možnosti
    • drago je všeč

TribesMan
TribesMan

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 575
  • Avtomobil: F31 320d

Za veliko večino razumnih ljudi, ki ne delajo z elektriko kot prasica z mehom, bo enako, lahko pa tudi malo cenej.

Edini problem iz mojega stališča je "predplačništvo".

Naj se dogovorjena moč obračunava sproti za vsak mesec, po dejanski porabi, pa ne vidim težav.

Kdor se bo pripravljen prilagodit bo lahko privarčeval, kdor ne bo pač plačal.

Prikaži več možnosti
    • drago, fp4492, berni in 3 ostalim je všeč

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 18 047
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Jaz se nisem pripravljen prilagajati, naj se oni prilagodijo meni. Kot so se do sedaj. Srčno upam da pade.

Izkoriščanje zakomotanosti, ki je praktično nihče ne razume. V naslednje bomo grame vode računal pa 45 blokov za vsak smetnjak in lihe pa sode ure za tankanje avta pa še kaj. j***** nej se s tem.

Urejal voith, 14.11.2024, 11:13.

You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti
    • sash, jakeccc in anita_a uporabnikom je všeč to sporočilo

jakeccc
jakeccc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 674

Saj komunala bo tudi sedaj vagala po dejanski teži smetnjaka. Ne več na skupno težo v občini.

Mi bomo res postali Švica po pravilih in restrikcijah. Samo po drugi smeri pa ne gre pa ne gre. :laugh

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Vibo
Vibo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 513

Saj komunala bo tudi sedaj vagala po dejanski teži smetnjaka. Ne več na skupno težo v občini.

Mi bomo res postali Švica po pravilih in restrikcijah. Samo po drugi smeri pa ne gre pa ne gre. :laugh

In čudežno se bodo spet pojavila divja odlagališča. Potem pa bodo vsi presenečeni pa obtoževali ljudi, da so nemarni. 

Prikaži več možnosti
    • drago, sash in jakeccc uporabnikom je všeč to sporočilo

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 736
  • Avtomobil: star Bmw

Narod je treba j**** do tak ko se še ne uprejo.
Npr. Najprej podražijo štrom, potem pa vlada, dobra kot je, zniža ceno do febuarja. Potem bomo pa itak pozabili da se je podražilo.
Prikaži več možnosti

YuGo
YuGo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 544
  • Avtomobil: BMW ...

Prvo vsi jamrajo/-te kako bo drago, zdaj vsi kažejo da je ceneje-oz. da ni 200% dražje, kot se je govorilo, zdaj je holob začel drek mešat, tisti "tapametni" so utihnili, ...

Jaz nevem več kaj folku ni jasno. Če se nekaj dela in premika ni ok, če se nič ne dela spet ni ok. Men se smilijo tisti ki delajo na tem obračunavanju, dejansko so naredili svoje delo, verjetno so se precej namatrali, zdaj spet vse narobe.

Jaz še vedno nimam položnice, zgleda jih pri Geni res nekaj matra. Večina jih/vas je že dobilo... 

@AD1 res je, če ne prekoračuješ moči je cena približno ista. Nikoli ni bilo govora o ceni električne energije, samo priključni moči. 

VSekakor bo dražje....

Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 041
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

Kaj pa je z omrežnino, ko porabljaš vedno  recimo 50% pod dogovorjeno vrednostjo( ker imaš letno pač nekaj špic) a potem dobiš pa dobropis za tvoje špice navzdol? HAHA , vprašam za prijatelja.

Problem vseg tega je, da se bodo vsi držali minimalnih porabnikov. Cena omrežnine bo čez čas zaradi tega(idealni primer za našo požrešno vlado) premajhna. In posledično bodo zvišali te tarife. Problem bo pa, ker boš pa iz zelo nizke moči zelo hitro ustvaril špice, ki bodo pa še bolj mastno zaračunane. Razumem, da je letos in mogoče še kakšno leto  cena sprejemljiva a zamislite se, kam nas potiskajo.

Pa še ena zadeva glede porabe moči. Porabnik s trifaznim priklopom obremeni 3x manj omrežje( ker se porazdeli med tri faze) kot pa enofazni. Plača pa skupno omrežnino za moč. Obremenitev omrežja v smislu špice pa je bila celo manjša kot pri enofaznem porabniku. Zato je to obračunavanje kar nekaj.

Urejal berni, 14.11.2024, 12:44.

Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 343

men je najbolj sprono to, da uporabniku v realnem času ne omogočajo pregled na porabo...če te nekaj omjejujejo oz. močno kaznujejo za porabo potem mi pač morajo omogočit, da to spremljam in prilagajam...

kot je nekdo napisal....enako kot te bi dali v avto brez števca in ti naročili da voziš max 43,5 km/h okol pa povsod radarji....
Prikaži več možnosti
    • eleksis in ace uporabnikom je všeč to sporočilo

branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 639
  • Avtomobil: Bmw

Bom pa zacel doma kurit smeti in embalažo. Bo šlo pa čez dimnik ven, pa na drveh bom prišparal.

Ko bi folk vedel, koliko tempretaure fukne plastika in guma...
Edini downside ... da je treba veckrat dimnik ometat...
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

eleksis
eleksis

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 633

Jaz v osnovi ne razumem, zakaj mora biti omrežnina variabilna?

Razumem, da se cena elektrike spreminja skozi mesece in ure (v posameznem dnevu), glede na ponudbo/povpraševanje.

Folk se bo zdaj tresel, ko bo hotel kakšen malo večji stroj priklopit (cirkular za drva npr), ker če mu ravno ob tistem času zalaufa še TČ, bo zaradi nekih špic in nerazumne metodologije plačeval penale.

Ja..dinamično obračunavanje...samo neka razumna logika. Nastavitev "dogovorjene" moči. Penali pa samo v primeru, da si imel na mesečni ravni 90% časa višjo odjemno moč. Kar je indikator, da moraš dogovorjeno moč povečat, ker si večji porabnik. Ne pa na 15 intervalih, lol.

Urejal eleksis, 14.11.2024, 13:31.

Prikaži več možnosti
    • drago je všeč

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 699
  • Avtomobil: LEPO

Čist preveč se obremenjujete. Koliko juhic se je že skuhalo in se nobena vrela pojedla.

Gospoda, ki je sestavila novo obračunavanje el je dobila prve položnice in začeli so uporabljat kmečko logiko.

Počakajmo se 2-3 položnice.

Urejal RRoman, 14.11.2024, 13:47.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • Nos in anita_a uporabnikom je všeč to sporočilo

J9320
J9320
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 697
  • Avtomobil: E91 LCI

Mislim da je tisti gospodi, ki jo ti omenjaš, končno nekdo po domače razložil kako kompleksna je zadeva, ker pri gospodovem GENIju neznajo narediti pravilnega obračuna. Po drugi strani je pa ugotovil, da bodo nekateri plačevali manj, kar zanj ni sprejemljivo.

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 699
  • Avtomobil: LEPO

Brez spremembe navad dolgoročno nihče ne bo plačeval manj.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 134
  • Avtomobil: UFO

Jaz sem ponosen da živim v času kjer imamo zgrajeno stabilno in sodobno elektro omrežje ki služi našim potrebam, tako privat kot gospodarstvu. Pokazalo se je da so bile v preteklosti izvedene prave naložbe v omrežje, da je bil pobrani denar v ta namen preudarno in ciljno porabljen in da je nasploh celotna panoga v dobrih rokah.
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, drago, primitivnež in 4 ostalim je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 811
  • Avtomobil: California

Bolje ne bo nikoli in še izboljšuje se.
Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 644
  • Avtomobil: kolkr gre

Fanta, bravo za sarkazem.  :laugh  :laugh

Ampak dejansko je Golob obrnil plato točno takrat, ko je eden od njegovih frendov dobil položnico, drug scenarij mi ne pade na pamet.

Vsi, ki jih poznam, so dobili manjše zneske na položnicah, le eden je dobil enomrno višjega.

Meni položnice še niso poslali. 

Prikaži več možnosti
    • branevrankar, voith in Nos uporabnikom je všeč to sporočilo

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.