Skoči na vsebino

Alfa Romeo Stelvio Veloce TBi

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
18 odgovorov v temi
Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 512
  • Avtomobil: Audi A5

Tole žverco vozim kar dosti zadnje čase ko imam priliko

Zanimiv avto, 23 letnik, 2.0 turbo bencinar, 280 konj, avtomat

Avto ki ga hitro vzljubis ampak ti tut hitro zakravzlja kak zivec

IMG_8816.jpeg

IMG_8815.jpeg

IMG_8818.jpeg

Pripete slike za predogled

• IMG_8830.jpeg
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti

srcnik
srcnik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 326

Raje razloži več, kaj so plusi in kaj minusi.

Men je drugače všeč, samo ko je toliko slabega okrog motorjev slišat, ko so še pregovorno neuničljivi jtd zdaj šrot od šrota...

Btw, a ni tbi 1.75 turbo?
Prikaži več možnosti

krtinovec
krtinovec

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 747
  • Avtomobil: e46, g21, f39, S1000R

Jaz pa vsaj 1x na mesec s to. Zvok :mljask

20231011_132759.jpg

I did not tell half of what I saw, for I knew I would not be believed. Marco Polo, on his deathbed in 1324

Prikaži več možnosti
    • veloce, primitivnež in nexus uporabnikom je všeč to sporočilo

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 348

Raje razloži več, kaj so plusi in kaj minusi.
Men je drugače všeč, samo ko je toliko slabega okrog motorjev slišat, ko so še pregovorno neuničljivi jtd zdaj šrot od šrota...
Btw, a ni tbi 1.75 turbo?

Kolk slabega je slisat okoli motorjev? Bencinarji so super, dizli se pa zapacajo zaradi ekologije, predvsem ce je na kratke vozen je ful slabo za 2.2 dizle. Sicer pa zanesljivi vozi.
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 52 120
  • Avtomobil: Kombi

Gas guzzler........ kolk ma to sploh doseg?

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 37 728

300km ce si hitr :-)
Prikaži več možnosti

krtinovec
krtinovec

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 747
  • Avtomobil: e46, g21, f39, S1000R

Kot pravi Leon, ja. Odvisno kako se ti mudi :)

I did not tell half of what I saw, for I knew I would not be believed. Marco Polo, on his deathbed in 1324

Prikaži več možnosti

sagadin8
sagadin8
  • Uporabnik
  • Sporočil: 174
  • Avtomobil: 320d

A tole je Audijev/Porschejev motor v deteljici? Ker 2.9 je v RS4 in Macanu.

Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

TBi - oznaka za turbobencinca pri Alfi, kergakoli.

Tkole. Pelje se res dobr. Res res dobr, next level. Mam A5 sportback z sport podvozjem in q pogonom in je neprimerljiv po filingu. Z alfo si takoj upas do meje, takoj upas res hitro odpeljat par krivin medtem k v audiju nimam takega zaupanja pa je moj daily. Volan je res oster, lega vrhunska, kljub 20 col se zlo lepo pelje.

Ostalo pa tko no. Nic od tega me ne bi motilo ce avto ne bi tok kostal kot kosta. Za ta dnar je men nasteto zlo tezko sprejemljivo.

Materiali notr so tko tko, nc kej bols k v mazdi cx5.
Na volanu se cuti na zgornjem delu kjer usnje ni perforirano pod usnjem žica gretja - wtf.

Usnjeni (sportni) zici so top ampak recimo stranske ledvicke so pri konkurenci res dobro nastavljive, tukej pa ce bi ble al pa ne, razlike prakticno ni.

Infotainment je res za popizdit debilen. En kup felerjev. Fl ma digitalne merilnike, lepi zelo ampak spet fail, recimo ne vidis kero radijsko postajo imas, ne na merilnikih ne na ostednjem zaslonu ce mas recmo apple play vklopljen. Isto ne vidis notranje tempwrature kok mas nastavljen, res debilnost svetska. Pa ful je neinuitiven.

Avto nima sprednjih meglenk, ker???

Fl stelvio ma aktivne led zaromete, svetijo kar precej ok ampak sekcijsko ugasanje je slabs k v bmw f30 letnik 2014.

Radarski tempomat je glup. Se priblizas avtu das zmigavc da bos prehitel on se kar zavira. Pri konkurenci steka in pospesuje dalje al pa ohranja hitrost. Recall in nastavitve hutrosti na atempomatu je tko neumno zastavljen da tezko razlozim, res kretenizem prve klase. Rad bi spoznal tistga ki je to razvijal

Lane asist se pogosto izklaplja zarad kao slabe vidljivosti al nevem zakaj

Avto nima autohold funkcije, se en zelo velik feler.

Motor je ok, ampak recimo moj tfsi se zvrti do 7 jurjev, ta se zvrti komaj do 6 pa se to ce mas v rocnem nacinu. Zvok je ok sam bi pricakoval ful vec karakterja.
Poraba ni grozna, od novega do zdle k ma 24 tisoc km je tocno 11.0, 70 posto mesto, guzve, semaforji, ostalo ac 130-160.
Zdle sm z njim v budimpesti, lepa voznja po omejitvah okol 7.

A tole je Audijev/Porschejev motor v deteljici? Ker 2.9 je v RS4 in Macanu.

Ah kje, QV ma ferrarijev pedigre in italjansje konje, kak audi v Alfi :)
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, Chivas Regal in nexus uporabnikom je všeč to sporočilo

srcnik
srcnik

Začetnik

• Uporabnik

Kolk slabega je slisat okoli motorjev? Bencinarji so super, dizli se pa zapacajo zaradi ekologije, predvsem ce je na kratke vozen je ful slabo za 2.2 dizle. Sicer pa zanesljivi vozi.

Dosti, nekaj časa nazaj mi je en ponujal v menjavo stelvia bencinarja, pod 150k km, z že menjanim motorjem pod garancijo (mislim da pri okrog 70k km)... Tako da očitno tudi niso tako super...
Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Majo tezave ja jtdji, so pa preventivne narave kokr sm razumel. Neki v vezi oljne pumpe in vijakov ki jo drzijo
Prikaži več možnosti

Martin ///M
Martin ///M

RWD addicted

• Globalni moderator
  • Sporočil: 10 785
  • Avtomobil: zabaven,.....

Meni je ta avto za pogledat ok glede na to da je SUV pac :-)

imamo pa v firmi 2.0 bencinarja in ful potresava na mestu, ko smo ga peljali na servis so menjali lambda sondo in rekli sa je ok, pa smo takoj ob vzigu videli, da je isto, pravijo kao da raziskujejo
kaj bi lahko bilo in da nam javijo od tega je ze pol leta,…. bo treba spet malo tja,..

Ful se slisi notri piš vetra in kamenje po podvozju, precej bolj kot naprimer v focusu mk3, pa
jaz tega drugsce res ne opazim tukaj sem takoj,..

Pritljazni prostor je obupno majhen, ozek
Vsak je svoje Tinkare Kovač!
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

To ves za en primer in potem posplosujes? Moj kolega na 3. leta stari V clssi pri 130 kkm menjuje motor, pa ne bi rekel, da je kanta.

Mi imamo Stelvia 2.0 sedaj 5. leto , nazadnje sem se na pooblascencu pogovarjal kako je z zanesljivostjo in motorji. Odsvetoval je dizla, razen ce bi res dolge relacije vozil, ker so imeli ze nakaj odprtih motorjev. Ekologija tako zapaca vse, da je engine out job. Motor kot tak sicer ni slab.

Js lahko potrkam, sicer imamo samo 100 kkm, ampak razen zarnice tablice ni nic odletelo, izjemno zanesljiv voz.

Vidim samo to, da ce se ga vozi normalno, ne spije nic olja na interval, ce ga kaksen tank ali dva gonis, pa gre kaksen deci. Recimo morje relacija in nazaj, gonjenje po magistralki.. potem preverim in po dveh morjih dolijem.

Bi pa kontra zgornjemu postu ravno zvok pograjal, ker ga ni. Izpuh je povsem zadusen, nic ne gre cez. Pa ravno bocne opore sedeza bi pohvalil, da neverjetno stisnejo. Nekih 80 kg imam in ce so bocne opore prevec napihnjene, je dejansko preozek sedez zame.

Urejal neicheq, 03.11.2024, 08:38.

Prikaži več možnosti

srcnik
srcnik

Začetnik

• Uporabnik

To ves za en primer in potem posplosujes? Moj kolega na 3. leta stari V clssi pri 130 kkm menjuje motor, pa ne bi rekel, da je kanta.
Mi imamo Stelvia 2.0 sedaj 5. leto , nazadnje sem se na pooblascencu pogovarjal kako je z zanesljivostjo in motorji. Odsvetoval je dizla, razen ce bi res dolge relacije vozil, ker so imeli ze nakaj odprtih motorjev. Ekologija tako zapaca vse, da je engine out job. Motor kot tak sicer ni slab.
Js lahko potrkam, sicer imamo samo 100 kkm, ampak razen zarnice tablice ni nic odletelo, izjemno zanesljiv voz.
Vidim samo to, da ce se ga vozi normalno, ne spije nic olja na interval, ce ga kaksen tank ali dva gonis, pa gre kaksen deci. Recimo morje relacija in nazaj, gonjenje po magistralki.. potem preverim in po dveh morjih dolijem.
Bi pa kontra zgornjemu postu ravno zvok pograjal, ker ga ni. Izpuh je povsem zadusen, nic ne gre cez. Pa ravno bocne opore sedeza bi pohvalil, da neverjetno stisnejo. Nekih 80 kg imam in ce so bocne opore prevec napihnjene, je dejansko preozek sedez zame.

Očitno ni samo en primer:

https://www.stelviof...91-miles.12901/
Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Tudi naš potresuje na mestu, isto so menjali lambdo kar brezveze. Nevejo kaj je, cakajo tovarno na odgovor ze pol leta, Alan je dal dobro teorijo, verjetno potresuje zarad multiair sistema
Pozre kar precej olja, vec kot liter na interval, sicer pa brez nekih okvar ampak sej je komaj leto dni star.
Neicheq nevem a je fora fl al opreme veloce nas malo spremeni zvok v d nacinu. Se zmer nic posebnega ampak mal bl se zadere. Ampak se puma st 10x bolj dere recimo
Prikaži več možnosti

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 957

Opf stran pa bo nekaj več zvoka.
Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 079
  • Avtomobil: X3M40i, Swift Sport

Gre tud z opf, poglej temo od pankija
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Naš nima OPF, ampak je zadnji lonec tako ogromen, da vse pobere. Sej je aftermarket scene ful na voljo, če bi kdo želel.

Js sem letos zase bolj za QV gledal, pa sem potem dobil na čist drugem vozu takšen dober deal, da ga nisem mogel preskočit. Če bom naslednje leto menjaval, bom spet za njem gledal, sem ziher. V tem SUV rangu, se mi nič ne pelje in izgleda tako dobro.

Urejal neicheq, 03.11.2024, 11:40.

Prikaži več možnosti

Chivas Regal
Chivas Regal

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 961
  • Avtomobil: E46

všečen vizualno, no auspuhe bi zadaj menjal ker je vizualno tisti debeli zaključek preveč očitno debelo odmerjen...

notranjost pač kakor komu, a žal brez dizelskega šestaka manj konkurenčen v premium klasi, pa tudi kakšen bencinski šestak, ki ni popopran kot tisti iz vrha ponudbe, bi pasal not.

V6 ki ima 400konjev bi bil top, pa dizel 3.3 V6 izpeljanka da bi bilo 330-350konjev kot se za to klaso spodobi

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.