Skoči na vsebino

BMW sprostil posodobitve navigacijskih zemljevidov

* * * - - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
62 odgovorov v temi
ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 343
  • Avtomobil: E34 M5, E46 M3

BMW je sprostil posodobitve navigacijskih zemljevidov za zemljevide MOVE, MOTION, PREMIUM, NEXT, ROUTE, EVO, WAY, ROUTE, JOY in LIVE.

FSC certifikati za posodobitev navigacijskih zemljevidov so sedaj doživljenski - LIFETIME. 

FSC certifikati za zemljevide MOVE, MOTION, PREMIUM, NEXT imajo življensko dobo do 31.12.2025, kar pomeni, da bo zadnja posodobitev teh zemljevidov najverjetneje 2025 ali 2026.

FSC certifikati za zemljevide ROUTE, EVO, WAY, JOY in LIVE imajo življensko dobo do 31.12.2099 in bo verjetno še kar nekaj časa podpora z novimi zemljevidi.

Za uveljavitev teh sprememb in LIFETIME odklepa posodobitev navigacijskih zemljevidov je potrebno naložiti posodobljen FSC certifikat s BMW serverjev na vozilo. Načeloma se to avtomatsko naredi pri posodobitvi programske opreme na uradnem servisu, lahko pa se to tudi ročno naredi z drugimi programi.

Po tej posodobitvi FSC certifikata se lahko naložijo nove mape z USB ključka brez da vpraša sistem po kakšni plačljivi kodi.

Uradna izjava s strani BMW Group v priponki.

Priponka  PKW_076_24_1.1_en.pdf   187,1KB   128 Število prenosov

Urejal ALFAinBMW, 30.11.2024, 15:15.

Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 998
  • Avtomobil: 2020 G21 320d Xdrive

Zakaj pa potem še vedno ponujajo nakup posodobitev map prek CD portala?

In kje se potem dobijo mape? Prek download managerja mi ni dalo nobene možnosti, četudi imam kao certifikat do 31.12.2099? :confused Po zakupu na CD pa sem lahko zlovdal. :)
Screenshot_20241130_121402_org.planetsapp.pdfreader.jpg
<p>1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 946
  • Avtomobil: BMW

Kako to v praksi narediti, kdo obvlada ? Oziroma kako do certifikata? Mape imam za Evo ?

Urejal Mat xxl, 30.11.2024, 21:40.

Prikaži več možnosti

duhec
duhec

Tame racing driver

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 755

Kako to v praksi narediti, kdo obvlada ? Oziroma kako do certifikata? Mape imam za Evo ?

Tudi mene tole zanima.

Never underestimate the power of stupid people in large groups. :student

Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik

Lahko uredim. Vec info na zs
Prikaži več možnosti
    • Teksas je všeč

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 634
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

Hvala Miha za info!

Jaz imam kupljen FSC za 2 leti za LIVE maps (HU-MGU 18, iDrive 7) in mi poteče avgusta naslednje leto. Pred malo več kot enim mesecem sem posodobil kartografijo na 2024.4. Šel sem gledati FSC na USB ključku in je na koncu 2508.fsc (2025 avgust).

Zdaj sem dal še 1x prenesti enake mape preko BMW Download managerja, pa je na koncu FSCja 9912.fsc (2099 december). Tako da, če imaš zakupljene mape se s posodobitvijo map samodejno vpiše novi lifetime FSC in ni treba hoditi k pooblaščencu :beer

Urejal panki_86, 02.12.2024, 00:46.

Prikaži več možnosti
    • bmwgavrin in ALFAinBMW uporabnikom je všeč to sporočilo

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik

Tako kot je @panki_86 ugotovil, FSC se lahko naloži na avto tudi preko USB. Na USB-ju z navigacijskimi zemljevidi se naredi mapa z imenom FSC in v njo prekopiraš lifetime FSC certifikat.

Mape se da dobiti tudi drugje na internetu, ne rabiš to počet z BMW Download manager.

Ko imaš enkrat naložen ta lifetime FSC certifikat v vozilu, ga za vsa nadaljna posodabljanja ne rabiš več na USB-u z novejšimi zemljevidi. Samo prvič ga rabiš.

Urejal ALFAinBMW, 02.12.2024, 08:41.

Prikaži več možnosti

ducy
ducy

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 377
  • Avtomobil: G31

pa ravno pred 4 dnevi mi je potekla naročnina za LIVE (HU-MGU 18, iDrive 7)  :frown in sedaj en morem več prenesti map s posodobljenim FSCjem.

Je kakšen workaround da dobim nov FSC brez da grem na pooblaščenca?  (Imam tud BimmerUtility)

Urejal ducy, 02.12.2024, 09:21.

**BMW **the ultimate driving machine**
Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik

pa ravno pred 4 dnevi mi je potekla naročnina za LIVE (HU-MGU 18, iDrive 7)  :frown in sedaj en morem več prenesti map s posodobljenim FSCjem.

Je kakšen workaround da dobim nov FSC brez da grem na pooblaščenca?  (Imam tud BimmerUtility)

Imaš ZS.

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik

No, danes sem vprašal svojega uradnega pooblaščenega serviserja iz Vrhnike , nekaj za ženin X3 , čakamo material za menjavo hladilnikov, vpoklic....   in ja potem na na kratko povprašam, še o teh FSC certifikatih za popravilo... odklep.......  mi je naročil naj pišem, da ne pozabi na mail in VIN za oba avta.....

Hočem popoldne to poslati, pa KAPO DOL, me oba že čakata na mailu za obe vozili.   Skratka, če ste na pooblaščenem servisu vam bodo uredili, zastonj sicer pa če niste, pa vam lahko ugodno zadeve uredi Alfa in Bmw, kateri tudi obvlada te zadeve.... 

Prikaži več možnosti
    • nightmare, zaxxon in snowlotus uporabnikom je všeč to sporočilo

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 378
  • Avtomobil: avtomatik

Lahko uredim. Vec info na zs

Miha, jaz se tudi priporočam. Tko in tko si mi ti nazadnje posodabljal navi in vem, da obvladaš. :)

LP A. 

Urejal Andy04, 03.12.2024, 11:50.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik

Miha, jaz se tudi priporočam. Tko in tko si mi ti nazadnje posodabljal navi in vem, da obvladaš. :)

LP A. 

Kolk se spomnim, sem ti FSC že uredil. Samo zemljevide potrebuješ.

En link do zemljevidov, katerega sem našel na tujih forumih je ta:

https://mega.nz/fold...h0JRJsqG7JvzRLw

Potrebuje se 64GB USB ključek, katerega se pripravi oz. formatira na FAT32 format s programom FAT32Tool v zgornjem linku.

Urejal ALFAinBMW, 03.12.2024, 12:45.

Prikaži več možnosti
    • zaxxon je všeč

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 477

kako potem lahko pridem do odklenjenga FSC?

Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

Kolk se spomnim, sem ti FSC že uredil. Samo zemljevide potrebuješ.

En link do zemljevidov, katerega sem našel na tujih forumih je ta:

https://mega.nz/fold...h0JRJsqG7JvzRLw

Potrebuje se 64GB USB ključek, katerega se pripravi oz. formatira na FAT32 format s programom FAT32Tool v zgornjem linku.

A, to mi je pa ušlo... 

In katera mapa je prava za NBT EVO? 

Thx. :beer.

LP A. 

Član KOS
Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik

A, to mi je pa ušlo... 

In katera mapa je prava za NBT EVO? 

Thx. :beer.

LP A. 

NBT 2 = NBT EVO = EVO mape

Prikaži več možnosti
    • Andy04 je všeč

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik

kako potem lahko pridem do odklenjenga FSC?

Kontaktiraš svojega BMW pooblaščenega serviserja .....   ali pa Alfa in BMW uporabnika..... in ti pošlje .....

Pojasnjujem ti samo zato, ker sem sam vedel za to, pa mi tudi, kot tebi ni bilo vse jasno,   potem pa ta certifikat samo skupaj z mapo dodaš na ključ formatiran z FAT32 sistemom in bo šlo.....

Urejal Mat xxl, 03.12.2024, 18:04.

Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

Koliko je pa dejansko razlike med navigacijo npr. 4/2022 in pa zadnjo izdano za naše kraje? Se sploh spača posodabljat in je razlika očitna a je SLO z bližnjimi sosesdskimi državami bolj kot ne eno in isto? 

LP A. 

Član KOS
Prikaži več možnosti

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 065
  • Avtomobil: F31 320d, 1290 SDGT

Kolikor se spremeni cest, križišč itd toliko jd sprememb na kartah. Zdaj koliko hitro si sledijo iz nadgradnje v nadgradnjo pa najbrz noben ne ve.
Ravno vsake najbrz ne rabiš sam pa sem se do sedaj držal 1x letno.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 634
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

Koliko je pa dejansko razlike med navigacijo npr. 4/2022 in pa zadnjo izdano za naše kraje? Se sploh spača posodabljat in je razlika očitna a je SLO z bližnjimi sosesdskimi državami bolj kot ne eno in isto?

LP A.

Odvisno za kaj vse ti avto uporablja navi. Že samo jaz sem v Sloveniji spremenil cca 50 omejitev hitrosti, vmes sem odstranil cestnine (ne spomnim se al je bilo to 2021 ali 2022). BMW z vsako posodobitvijo dodaja semaforje...
Z vsako posodobitvijo SW in kartografije boljše dela DAP.
Računaj da če imaš že ACC, ti bo avto sam zaviral pred vijugasto cesto, če so se kje naselja razširila ti bodo samodejne luči prej ugasnile dolge luči. Če so kje novi prometni znaki, se tudi to v kartografiji spremeni. Če imaš adaptivno vzmetenje in uporabljaš adaptive mode, to tudi dela preko navi.

Dosti moderne opreme v BMWju uporablja to kartografijo, ni samo za navigiranje ;)

Urejal panki_86, 04.12.2024, 11:57.

Prikaži več možnosti
    • M power, Nixxon, fp4492 in 5 ostalim je všeč

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik

Če boste šli vse po navodilih, in ne bo šlo ali pa bo med nalaganjem na pol javilo napako, objavite tu shemo map na ključku, pa vam, svetujem, kaj predrugačiti, ker so drobne finte, kako mape nastaviti....    Sam sem Evo uredil na 2024-2.  

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.