Skoči na vsebino

BMW sprostil posodobitve navigacijskih zemljevidov

* * * - - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
87 odgovorov v temi
nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 077
  • Avtomobil: F31 320d, 1290 SDGT

Poišči na Bimmerfest.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 457
  • Avtomobil: avtomatik

Še nikoli niso bile mape iste za business in professonal navigacije...

https://www.bimmer-t...yFaLrzc6WFiccOY

Hm :zmeden... Zakaj pa pol na linku od Miha ni dveh različnih map za business in pro npr? Govorim za EVO. 

Pri ID6 nič ne vpraša, v bistvu prebere ključek, vendar se nič ne zgodi   :frown

Kaj imaš za ene datoteke na ključku? Najbrž katera manjka...

LP A. 

Urejal Andy04, 06.01.2025, 08:31.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 474
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

A posodobitve map delate pri ugasnjenem motorju ali med vožnjo? V primeru ugasnjenega, ga priklopite na polnilec za čas posodobitve? Ne zaupam akumulatorju, da bo zdržal 30-90min dela :skrbast

Mape imam na usb, nimam pa FSC kode. Ne spomnim se, kaj je bilo s tem pred 2 leti, ko sem nazadnje updatal mape. Neko čaranje je bilo takrat preko pooblaščenca se mi zdi. Preden sploh grem v avto, a ima pomen probat začet brez te kode ali moram najprej še to spravit na usb?

Prikaži več možnosti

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik

Rabiš kodo, seveda. Sedaj jo dobiš na servisu zastonj.
Delal vedno med voznjo, ne vem zakaj bi se na mestu ukvarjal s tem. Lahko tudi 10x ugasneš umes pa naslednjič nadaljuje.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti
    • višnja in x-driver uporabnikom je všeč to sporočilo

netgear
netgear
  • Uporabnik
  • Sporočil: 226
  • Avtomobil: G42

za nas ki nismo tok v tem in ne razumemo vse. torej ce prav zastopim, grem na pooblascenca dobim brezplacno kodo na usb to dam v avto in potem si preko bmw aplikacije na racunalniku brezplacno nadgradim mape?

Urejal netgear, 06.01.2025, 19:30.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Vso srečo s to aplikacijo, jaz sem pred 2 leti dobil sive lase, ko sem poskusil dobiti navi mape iz njihove strani dol, se ni dalo. Potem sem jih dobil ne vem kje in naložil. Morda so pa kaj zrihtali to v tem času no.

Prikaži več možnosti
    • netgear je všeč

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne vem, ce gre tole zdej preko aplikacije, sam sem jih našel na netu, link sem že prilepil in si s temi nadgradil.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti
    • netgear je všeč

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 17 015
  • Avtomobil: 2020 G21 320d Xdrive

Hm :zmeden... Zakaj pa pol na linku od Miha ni dveh različnih map za business in pro npr? Govorim za EVO. 

LP A. 

Kako, da ne? Seveda sta različni. :)

nav.jpg

<p>1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive
Prikaži več možnosti
    • Andy04 je všeč

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 656
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

za nas ki nismo tok v tem in ne razumemo vse. torej ce prav zastopim, grem na pooblascenca dobim brezplacno kodo na usb to dam v avto in potem si preko bmw aplikacije na racunalniku brezplacno nadgradim mape?

Če imaš še zakupljeno kartografijo, se prijavi na Connected drive preko spleta na PC/Mac-u. Stisneš na svoj profil zgoraj -> pregled vozila-> posodobitev zemljevida -> na ročno posodobitev zemljevida. Tukaj ti da izbiro za prenos za Windows in MacOS.

V aplikacijo se prijavi s svojim računom. Ko preneseš zadnjo kartografijo se prenese tudi lifetime FSC in se pri nalaganju v vozilu tudi prenese v vozilo.

Tako da ne rabiš iti do pooblaščenca ;)

Tukaj je par slikic iz aplikacije:

1.jpg

2.jpg

Tako ti pa potem v mapi shrani FSC datoteko:

3.jpg

Če je na koncu datoteke ime datoteke 9912.fsc, pomeni da je FSC veljaven do leta 2099, 12ega meseca.

Če pa nimaš več zakupljene kartogarfije, pa greš do pooblaščenca da ti naloži lifetime FSC, pa si mape preneseš nekje iz spleta.

Mislim da za uporabo BMWjeve aplikacije rabiš aktivno naročnino.

Vso srečo s to aplikacijo, jaz sem pred 2 leti dobil sive lase, ko sem poskusil dobiti navi mape iz njihove strani dol, se ni dalo. Potem sem jih dobil ne vem kje in naložil. Morda so pa kaj zrihtali to v tem času no.

Aplikacija je super preprosta, samo mislim da rabiš aktivno naročnino za map update.

Urejal panki_86, 07.01.2025, 09:22.

Prikaži več možnosti

netgear
netgear
  • Uporabnik
  • Sporočil: 226
  • Avtomobil: G42

Če imaš še zakupljeno kartografijo, se prijavi na Connected drive preko spleta na PC/Mac-u. Stisneš na svoj profil zgoraj -> pregled vozila-> posodobitev zemljevida -> na ročno posodobitev zemljevida. Tukaj ti da izbiro za prenos za Windows in MacOS.

V aplikacijo se prijavi s svojim računom. Ko preneseš zadnjo kartografijo se prenese tudi lifetime FSC in se pri nalaganju v vozilu tudi prenese v vozilo.

Tako da ne rabiš iti do pooblaščenca ;)

Če je na koncu datoteke ime datoteke 9912.fsc, pomeni da je FSC veljaven do leta 2099, 12ega meseca.

super hvala za razlago. zaenkrat se imam dokupljeno kartografijo in bom naredil po tvojem postopku, kasneje pa bom prenesel s spleta ko potece narocnina. torej kaj smo pridobili s FSC? ce prav razumem, da lahko sami preko spleta posodabljamo zemljevide in ne rabimo vec placevati narocnine?

Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

Hm... :zmeden

V bistvu je naslov teme malo zgrešen. BMW je "sprostil" FSC kode, posodobitev zemljevidov pa še vedno stane ~ 90 :eur / leto. Se pravi: če si šel v preteklosti na uradni servis, si plačal v kompletu novo FSC kodo in dobil zraven aktualno verzijo zemljevidov. 

Če greš danes na servis (pa recimo, da imaš že 9912.fsc), pol plačaš samo aktualno verzijo zemljevidov (ali pa jo potegneš iz aplikacije My BMW, kot je napisal @panki_86). 

Se pravi, naslov teme je malo zgrešen, ker posodobitev še vedno ni zastonj. :ok2 A se motim?

LP A. 

Urejal Andy04, 07.01.2025, 13:24.

Član KOS
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

A posodobitve map delate pri ugasnjenem motorju ali med vožnjo? V primeru ugasnjenega, ga priklopite na polnilec za čas posodobitve? Ne zaupam akumulatorju, da bo zdržal 30-90min dela :skrbast

Mape imam na usb, nimam pa FSC kode. Ne spomnim se, kaj je bilo s tem pred 2 leti, ko sem nazadnje updatal mape. Neko čaranje je bilo takrat preko pooblaščenca se mi zdi. Preden sploh grem v avto, a ima pomen probat začet brez te kode ali moram najprej še to spravit na usb?

Kar med vožnjo. :ok2

FSC kodo NAJBRŽ lahko sam zgeneriraš/-ta (velja tudi za x-driver-ja) --> glej post #12 v tej temi. 

LP A. 

Urejal Andy04, 07.01.2025, 13:43.

Član KOS
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Kako pa? S tem si ne znam pomagat...

Fsc generator.png

Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

Zato sem pa napisal NAJBRŽ :ok2. Nisem poizkušal, videl sem samo, da to obstaja. 

LP A. 

Član KOS
Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 656
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

super hvala za razlago. zaenkrat se imam dokupljeno kartografijo in bom naredil po tvojem postopku, kasneje pa bom prenesel s spleta ko potece narocnina. torej kaj smo pridobili s FSC? ce prav razumem, da lahko sami preko spleta posodabljamo zemljevide in ne rabimo vec placevati narocnine?

Točno tako.

Naročnino boš lahko plačeval verjetno samo za BMW aplikacijo za prenos map. Če pa najdeš mape nekje na spletu, si jih pa lahko samo naložiš na vozilo. Pa ne rabiš nobenih generatorjev ali nakupov dodatnih FSCjev. 

FSC kodo NAJBRŽ lahko sam zgeneriraš/-ta (velja tudi za x-driver-ja) --> glej post #12 v tej temi. 

LP A. 

To dela samo za starejše navigacije od iDrive 7. Pri iDrive 7, 8, 8.5 in 9 pa ne deluje ;)

Prikaži več možnosti
    • Mat xxl in netgear uporabnikom je všeč to sporočilo

primus
primus

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 438
  • Avtomobil: G31 540i xdrive

LP A. 

Hm, bi moralo biti vse ok, ker sem datoteke naložil na ključek preko bmw app (ko sem še imel plačano naročnino za posodobitev kart). 

Prikaži več možnosti

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne splača se več s temi generatorji j****. Za CiC se gre, kao tudi za EVO4 samo meni ni ratalo. Kontaktiras servis in mas. Mape najdeš na netu in je. Če ti to ne gre potem naj ti to reši nekdo drug.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 17 015
  • Avtomobil: 2020 G21 320d Xdrive

Kaj je potem treba tisto fsc mapo shranit in vsakič, ko je nova verzija map skopirat na usb, ali updata tudi brez?
<p>1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

A se da v avtu pogledat, do kdaj velja aktualna koda v njem? 

Nazadnje sem nalagal mape 2 leti nazaj (verzijo 2022), imam še vedno shranjeno na PCju in ni FSC kode zraven. Takrat vem, da je bila neka akcija ali ne vem kaj, da je fotr kupil kodo za nekaj let, ampak ne vem, če še velja.

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 022
  • Avtomobil: BMW

Poizkusi, mislim pa, da boš rabil novo …..
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.