Skoči na vsebino

Gretje

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
10 odgovorov v temi
CarLazar
CarLazar

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 99
  • Avtomobil: BMV 320td

Pozdravljeni,

BMW e61 2009 340 kkm 530D

Zanima me kaj bi bil razlog ,da mi po pol ure vožnje ko je v avtu že lepo toplo v noge piha FUULLL vroče ? Predstavljam si ,da bi po pol ure trmpo pihanja in trmperatura pihanja morala se že malo umiriti.... Samo na levi strani piha vroče. Na sovoznikovi strani je ok.

Hvala za kakšne uporabne nasvete.

LpT

Pripete slike za predogled

• IMG_9245.jpeg
  • IMG_9251.jpeg
  • IMG_9252.jpeg
Prikaži več možnosti

j4n3k
j4n3k

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 626
  • Avtomobil: Bmw e38 740i

Mešalni ventil je večinoma krivec za težave z toplo/hladno. To je prvo za preverit. V primeru, da ni mešalni ventil,pa zna bit kakšna loputa za topel,hladen zrak.
Prikaži več možnosti

CarLazar
CarLazar

Začetnik

• Uporabnik

Mešalni ventil je večinoma krivec za težave z toplo/hladno. To je prvo za preverit. V primeru, da ni mešalni ventil,pa zna bit kakšna loputa za topel,hladen zrak.

Kakšen namig/link kje se to nahaja oz kako se pride do njeka oz kaj je potrebno odmontirat?
Prikaži več možnosti

j4n3k
j4n3k

BMW fanatik

• Uporabnik

Tole je sicer 7ka, ampak je mislim da lokacija ista. Ventil je pa 100% isti, če mas 2 področno klimo.

Pripete slike za predogled

• IMG_20241208_151306.jpg
Prikaži več možnosti

CarLazar
CarLazar

Začetnik

• Uporabnik

Tole je sicer 7ka, ampak je mislim da lokacija ista. Ventil je pa 100% isti, če mas 2 področno klimo.

Ali to pomeni če bi bil tale mešalni ventil fuč bi na obeh straneh pihalo enako vroče ali enako mrzlo?

Mogoče je tole ena od opcij
https://youtu.be/zx-...4C1JZuW9mp6biYa
Prikaži več možnosti

j4n3k
j4n3k

BMW fanatik

• Uporabnik

Ali to pomeni če bi bil tale mešalni ventil fuč bi na obeh straneh pihalo enako vroče ali enako mrzlo?
Mogoče je tole ena od opcijhttps://youtu.be/zx-...4C1JZuW9mp6biYa

Ce je mešalni hin, piha na eni strani vroce na drugi pa mrzlo... Odvisno kak zašteka batek.

Tole kaj si ti dal je možno, vendar niti približno tako pogosto. Pa ihka bi vrjetno pokazala napako. Če je kriv mešalni, bo vsak mehanik hitro ugotovil. Prideš poceni skoz...kont jerry-a iz foruma, ma ziher kakega izpravnega še na zalogi.
Če je kakšna loputa ,tam pa postane zadeva problematična. A spreminjanje direkcij zraka deluje vse ok in brez problema?

Urejal j4n3k, 08.12.2024, 18:35.

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

CarLazar
CarLazar

Začetnik

• Uporabnik

Ce je mešalni hin, piha na eni strani vroce na drugi pa mrzlo... Odvisno kak zašteka batek.
Tole kaj si ti dal je možno, vendar niti približno tako pogosto. Pa ihka bi vrjetno pokazala napako. Če je kriv mešalni, bo vsak mehanik hitro ugotovil. Prideš poceni skoz...kont jerry-a iz foruma, ma ziher kakega izpravnega še na zalogi.
Če je kakšna loputa ,tam pa postane zadeva problematična. A spreminjanje direkcij zraka deluje vse ok in brez problema?

Sem probal, dal sem na levi strani na ročno in deluje, torej lagko selektiram da piha v noge, gor v šipo ali pa v sredino in seveda tudi jakost pihanja lahko stelam. To deluje. To sem sprobal zdaj z nedelujočim motorjem (da ne plašim vrane okol bajte zvecer)..Samo s ključem....
Torej problem pa je bil včeraj ko je na avtomatsko da na levi v noge piha ful vroče in ful piha kot na sliki zgoraj na sovoznikovo pa normalno toplo in tudi jakost pihanja je na izi notmalna kot bi morala biti ko se interior enkrat segreje po pol ure vožnje....
Prikaži več možnosti

j4n3k
j4n3k

BMW fanatik

• Uporabnik

Pol pa res mogoče kak senzor temperature ali pa loputa. A na tester si priklopil?
Prikaži več možnosti

CarLazar
CarLazar

Začetnik

• Uporabnik

Pol pa res mogoče kak senzor temperature ali pa loputa. A na tester si priklopil?

Nisem ga še priklopil...
Sem pa danes selektiral na hladno in šel pošlatat ventil in sta bili obe cevi vroči. Na ventilu pa sem čutil da dela klik klik klik.... en klik/3 sekunde privližno...
Prikaži več možnosti

j4n3k
j4n3k

BMW fanatik

• Uporabnik

Nisem ga še priklopil...
Sem pa danes selektiral na hladno in šel pošlatat ventil in sta bili obe cevi vroči. Na ventilu pa sem čutil da dela klik klik klik.... en klik/3 sekunde privližno...

Klikat cel čas ne sme. Potem vrjetno ne odpre...ali pa šteka
Prikaži več možnosti

CarLazar
CarLazar

Začetnik

• Uporabnik

Po novem letu bo mehanik to pogledal...

Pomeril sem na konektorju in voltmeter pokaže 8.7V da pride na ventil.. Je to uredu? Sem mislil da bi moglo bit 12V...
Naprtost pa pride za nekaj sekund potem pa zgine... in spet za nekaj sekund in zgine... v intervalih...

Sem se vozil z izštrkanim konektorjem in vse greje kljub temu... Kaj bi to pomenilo?
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.