Skoči na vsebino

Nakup "enduro" oz. "dual sport" motocikla

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
72 odgovorov v temi
QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 743
  • Avtomobil: Rinold

Zanimam se za nakup enduro oz. dual sport motorja pa me zanima kakšne imate kej izkušnje tukaj z njimi.
Konkretno bi imel nekaj makadam in pa gozdne poti in pa po možnosti tudi kako daljšo turo.
Zdej ker so večji enduro motorji pač tudi težji so pač neugodni za kake offroade tako da sem se konkretno zagledal v hondo crf 300. Neka soft kros zadeva ki ima tudi smernike in je torej primeren tudi za cestni promet.
Ima kdo konkretne izkušnje z njim ali pač lahko priporoča kaj podobnega?
Bolje imet parkinsonovo in pol špricerja polit kot alzheimerjevo pa pozabit spit
Prikaži več možnosti

BMW RALLY
BMW RALLY

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 871
  • Avtomobil: 3er

Pocakaj da se zjasnejo se za ceno novega drz 400, zna bit zanimiv motorcek. Honda je kul za zacetek, samo kake res daljse fure ti zna biti hitro premalo.
Jaz sem prodal vse in moram pod nujno cimprej dobiti "kralja" (https://www.willhabe...uro-1144826200/) ker je ze huda kriza :)
Prikaži več možnosti
    • veloce je všeč

QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja Drz 400 je zanimiva zadeva, tut tastar mi je všečen, bi ga raje kot hondo ampak jih ni za dobit rabljenega. V tem okviru bi prišel v poštev tut kakšen tastar klr 650...pač več so mi te stare retro kante :)

Ktm je pač druga pesem, to je že hard enduro zadeva

Sam sem imel bolj v mislih kako tenerejko al pa africo twin ...ampak kot rečeno, to pol že rata pretežko za kake afnarije...no, razen če si res dober voznik :)

Bolje imet parkinsonovo in pol špricerja polit kot alzheimerjevo pa pozabit spit
Prikaži več možnosti

BMW RALLY
BMW RALLY

BMW fanatik

• Uporabnik

701,690,stara xt,700tenere, afrika, 2zyl gsi gre po vrsti od uzitnega do nekaj kar je samo za utrjen makedam. Ko bos imel prvi blaten hrib ne dobis niti pravih kramperc v teh dimenzijah pa pobirat in tiscat 200kil je nesmiseln sadomazo.

Sprobal vse in me drugo vec ne gane
https://www.madornom...500-exc-review/

https://www.advpulse...-a-ktm-500-exc/

https://rtwpaul.com/ktm-500-exc-build/

https://therollinghobo.com/500exc

Nekaj stvari lahko preneses na druge mopede. Imas pa se husqvarno in gas gas precekiraj oz v zivo sprobaj homologirane 350ke, za 5jurjev bp igraca
Prikaži več možnosti

QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik

Huh tale Ktm zgleda res petarda  :mljask kakšni so pa kej servisni intervali? Ktm-i nasplošno imajo kar pogoste in drage servisne intervale, slišim? Nastavitve ventilov pa to?

Tole ziher pride v ožji izbor, ko-če se najdem v tem in enkrat v prihodnje iščem naslednika.

Naj povem da sem čisti začetnik in da tudi zaradi tega gledam neko safe opcijo in zaradi tega se vseskozi (čeprov se vmes slinim po večjih, močnejih, dražjih in nenazadnje težjih) misli vrnejo na crf 300 kot neko ugodno uvodno varianto...tudi zaradi nezahtevnega vzdrževanja.

Na motosvetu berem tudi o Kove-tu 450, ki je ravno tako zanimiva zadeva, vsaj po yt rewievih, ampak enostavno nočem dat tok denarja za nek overkill momentalno. Poznaš? mnenje?

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 52 663
  • Avtomobil: Kombi

Prestavite temo moderatorji.

Nov EXC500 je drag ko žafran. Dražji od 790 Adventure R.

Variante:

- CF Moto MT 450 - top motorček za začetnika. 6200 je nov.

- Prihaja nov CF Moto MT 650. 68 konjev in kopija MT 800.

- KTM 390 Adventure - super zadeva, sam malo manj za of road primeren. Vsaj tako ga ocenjujejo. Počakaj na novega 390 Adventure R. To bo prava zadeva. Po moej bo spomladi v salonih.

- Če se stegneš do 9 jurjev je TOP zadeva Kove 800 x pro. Najboljš kar lahko dobiš za ta denar.

Jaz imam novo Tenere in sem zadovoljen. Mal je visoka in naredna, če jo položiš, ampak ima pa najboljši agregat, kar jih je. Navor praktično že iz nule.

Ni dirkalc, je pa za off road TOP zadeva.

Huh tale Ktm zgleda res petarda  :mljask kakšni so pa kej servisni intervali? Ktm-i nasplošno imajo kar pogoste in drage servisne intervale, slišim? Nastavitve ventilov pa to?

Tole ziher pride v ožji izbor, ko-če se najdem v tem in enkrat v prihodnje iščem naslednika.

Naj povem da sem čisti začetnik in da tudi zaradi tega gledam neko safe opcijo in zaradi tega se vseskozi (čeprov se vmes slinim po večjih, močnejih, dražjih in nenazadnje težjih) misli vrnejo na crf 300 kot neko ugodno uvodno varianto...tudi zaradi nezahtevnega vzdrževanja.

Na motosvetu berem tudi o Kove-tu 450, ki je ravno tako zanimiva zadeva, vsaj po yt rewievih, ampak enostavno nočem dat tok denarja za nek overkill momentalno. Poznaš? mnenje?

Kolega ima Kove 450 Rally in je prezadovoljen. Je v pol leta naklepal kakih 6000 kilometrov off roada. Zaenkrat nobenih težav.

Urejal veloce, 07.01.2025, 22:00.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

BMW RALLY
BMW RALLY

BMW fanatik

• Uporabnik

Huh tale Ktm zgleda res petarda :mljask kakšni so pa kej servisni intervali? Ktm-i nasplošno imajo kar pogoste in drage servisne intervale, slišim? Nastavitve ventilov pa to?

Poglej se AJP.
Exc linija ima naceloma servise na ure, ampak to kupi tisti ki ve zakaj in se prilagodi nacinu uporabe. Burleska primerjat yamahe narjene iz pohistvenih profilov ter finis, komponente itn. s KTM to sta vesolja narazen in kot bi rekel volvo v60 je super kaj ti bo gt3 to samo stane.
Poglej si motonomad videje.
Crf ne more prehvalit prosen, poisci malo po netu :) meni osebno ne potegne ta vrsta ker ni adrenalina to lahko ozemas in te ne bo strah. Uzitek je glisirat na makedamu ko kamenje razbija po plati, zadaj je dimna zavesa, glava pa prazna! Ali pa ko ob avtocesti picis vzporedno z avti tiste tri sekunde preden pride ovinek...
Dokler sam ne najdes kaj te res veseli v tem segmentu (vikend tet izleti, voznja na bliznji hrib kjer te bo grdo gledal vsak planinec, rally raidi na balkanu, otovorjanje s kufri in kofetkanje do jadrana) bo karkoli vredu samo da se premika. Kove je zacel prodajati znanec in sem ga ze poleti srecal v hosti pa se nisem sel sprobat :) dober denar in na papirju zelo uzitno! No,kot kitajski el.avti za kaj vec pa naj cas pokaze svoje, poprodajna je sigurno slabsa kot pri uveljavljenih firmah. Takih experimentov je kar nekaj slo v pozabo (swm, aprilije, ducati bo pomoje tudi bolj za gledat). Ni slabo da izberes nekaj kar je stabilno pri vrednosti in se po sezoni ali dveh komot losas.

Urejal BMW RALLY, 07.01.2025, 22:30.

Prikaži več možnosti
    • QPE je všeč

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 52 663
  • Avtomobil: Kombi

Pol KTM. Drugega itak ni na vrhu. 690 se mi zdi še najboljša opcija med hard enduro in enduro. V Italiji nove prodajajo za 10 jurjev, pri nas pa so po 12k. Ni mi jasno kako to.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

-DIN-
-DIN-

Staro uporabniško ime: boogie

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 879
  • Avtomobil: DoesTheJob

Ja prodajalc bo reku, da je davek kriv :) Sam a niso 690,pa t7 pa kove 800x,to ma vse 200kg...
Prikaži več možnosti

BMW RALLY
BMW RALLY

BMW fanatik

• Uporabnik

690 je se na meji do 150kg in je super uporaben pridet nekam po asfaltu (hitro) in potem se malo uzivat. Menjalnik je super, tudi 18/21 dobis prave gume. Mene je motil slab ajnslag na tehnicnih delih, ki pa je posledica debelih a odlicnih vilic :) imel prvo in zadnjo verzijo, naredil km za okrog sveta in se zraven pa razen ene bencin pumpe 0 problemov! Aftermarket dodatkov kar hoces...
Prikaži več možnosti
    • -DIN- je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Ja masa hitro raste, ko iščeš mal comforta. Za tehniko in proper enduro vožnjo so vsi KTM-ovi hard enduraši okoli 100-105 kg. Sam to je minimalno comforta, ozek sedež - pričakovano, da večino časa stojiš, nula prostora za karkoli kam navesit, tako da lahko imaš kvečjemu nahrbtnik.  Greš pa s tem povsod, ni omejitev. Takoj ko greš v rally varijante si že na 50 kg zraven, pri enduro pa na 100. 

Oceni kje se boš največ časa vozil, za makedame in daljše ture, lahko kamot kaj težjega in bolj udobnega gledaš, ker boš na hard-endurašu trpel.

Urejal neicheq, 08.01.2025, 08:14.

Prikaži več možnosti
    • QPE je všeč

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 062
  • Avtomobil: F31 320d, 1290 SDGT

690 oz. za cca 2k manj GasGas.
Ampak za začetnika je 690ka po mojem mnenju prehuda. Honda 300 je sicer igrača, ki jo pomoje hitro prerastes. Vsaj pri 250 je vse skupaj dosti brez veze. Ampak za 1. motor bi bila pomoje dobra izbira. Itak ob prodaji ne bos izgubil prav dosti.
Drugace pa Kove in akcija. Sam vem, da bi probal, ce bi bila možnost menjave.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti
    • QPE je všeč

QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja sej to, nekega idealnega kompromisa ni oz če že je ravno ta razred okrog 150 kil.

KTM 690 se zdi super, ja, ampak to je malo out of budget...nisem ga sploh vzel v obzir zaradi tega in ja, 500 exc zgleda top šit.

Kove je nekako zadel žebljico na glavico z 450 rally, zgleda, ker zgleda nekako najbolj vsestranski ( zdi se mi podoben 500exc ampak dosti cenovno ugodnejši) saj je kar pohvaljen iz vseh vetrov.

Seveda bi rad imel motor tudi za kam dlje in tle bo crf 300 malo neudoben in švoh ampak se mi zdi da za začetnika zadosten...vem pa seveda ne in mogoče se bom tolkel po glavi po dveh mesecih uporabe.

Prikaži več možnosti

QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik

Poglej se AJP.
Exc linija ima naceloma servise na ure, ampak to kupi tisti ki ve zakaj in se prilagodi nacinu uporabe. Burleska primerjat yamahe narjene iz pohistvenih profilov ter finis, komponente itn. s KTM to sta vesolja narazen in kot bi rekel volvo v60 je super kaj ti bo gt3 to samo stane.
Poglej si motonomad videje.
Crf ne more prehvalit prosen, poisci malo po netu :) meni osebno ne potegne ta vrsta ker ni adrenalina to lahko ozemas in te ne bo strah. Uzitek je glisirat na makedamu ko kamenje razbija po plati, zadaj je dimna zavesa, glava pa prazna! Ali pa ko ob avtocesti picis vzporedno z avti tiste tri sekunde preden pride ovinek...
Dokler sam ne najdes kaj te res veseli v tem segmentu (vikend tet izleti, voznja na bliznji hrib kjer te bo grdo gledal vsak planinec, rally raidi na balkanu, otovorjanje s kufri in kofetkanje do jadrana) bo karkoli vredu samo da se premika. Kove je zacel prodajati znanec in sem ga ze poleti srecal v hosti pa se nisem sel sprobat :) dober denar in na papirju zelo uzitno! No,kot kitajski el.avti za kaj vec pa naj cas pokaze svoje, poprodajna je sigurno slabsa kot pri uveljavljenih firmah. Takih experimentov je kar nekaj slo v pozabo (swm, aprilije, ducati bo pomoje tudi bolj za gledat). Ni slabo da izberes nekaj kar je stabilno pri vrednosti in se po sezoni ali dveh komot losas.

Ti zveniš precej izkušen...si bil tudi tukaj prisoten?

Prikaži več možnosti

QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik

690 oz. za cca 2k manj GasGas.
Ampak za začetnika je 690ka po mojem mnenju prehuda. Honda 300 je sicer igrača, ki jo pomoje hitro prerastes. Vsaj pri 250 je vse skupaj dosti brez veze. Ampak za 1. motor bi bila pomoje dobra izbira. Itak ob prodaji ne bos izgubil prav dosti.
Drugace pa Kove in akcija. Sam vem, da bi probal, ce bi bila možnost menjave.

Lp, Samo

Možnost menjave? Ktm za Kove?  :-D

Si imel crf 250? Pa sej se nekako bojim da bo kmalu ratala nezanimiva...in pol gledam yt entuziaste in so vsi čist happy

Tale model jo recimo ful ožema in zgleda zadeva čist ok

https://www.youtube....rts/1Kq_ZX8MRD8

Drgač pa tut Kove 800 pro se zdi korektna zadeva za dober denar in mi je tut zelo všečen ampak je spet druga namembnost oz v rokah dobrega voznika tut primeren za kakšen TET

Urejal QPE, 08.01.2025, 12:01.

Prikaži več možnosti

dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 670
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

Kot zanimivost, zdajle čez praznike je bil kolega v Alžirji s KTM LC640.

Motor mu je zaribal 4. dan potovanja.

Guess what - generalko so mu naredili v Alžiriji za 500€ v dnevu in pol.

Prikaži več možnosti

QPE
QPE

BMW fanatik

• Uporabnik

Poročaj kuk časa bo delalo ...hec...al pa ne :)

Urejal QPE, 08.01.2025, 12:50.

Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 373
  • Avtomobil: avtomatik

Poročaj kuk časa bo delalo ...hec...al pa ne :)

Da ne bo dlje, kot če bi delal generalko pri nam :).

LP A. 

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti
    • QPE je všeč

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 135
  • Avtomobil: LEPO

Mogoče bo malenkost olja pilo, bo pa delalo.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

BMW RALLY
BMW RALLY

BMW fanatik

• Uporabnik

Uf tastari lc4 in ta od 08dalje sta svetove narazen po trpeznosti. Stari na ojnici novejsem pa kipphebl zasteka lezaj in ti pobere odmicno. To lahko filozofiramo v detajle zakaj je motor dober in prakticno dakarske zasnove (ga vrzes iz okvirja 123) preden so omejili na 450ccm.
Znajo spustiti kaksne puse tanka, blazilec zadaj preriba v ekstrem razmerah kot kabli na akumulatorju (6dni praha in blata po 12ur na dan, realno kdo se to pocne :)) exc je tezava ce ga imajo za supermoto in ni zadnja guma blazena ter je stalno v obratih (olja tudi nima veliko). Powerparts deli so dobri! Cote so pa precenjene:)
Ce se mislis it bolj resno si slej kot prej na oranzni. Kot npr. M in porsche na Nuru. Prej se pa se isces in experimentiras z raznim klozovjem hehe

Nisem v tistem videu Romana pa poznam. Tudi na grandenduro mi ne uspe nikoli:/

Sedezi pa hja- imas seat concepts pa razne evropske ponudnike ali pa sam kupis se enega in stapiciras po svoje. Jaz imam precej sedec slog (lazje ulovim opletanje riti nevem) in se itak premikas ko zacne kuhat in ribat tam spodaj. Kolesarske hlace niso svoh brez heca.

Urejal BMW RALLY, 08.01.2025, 13:36.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.