Skoči na vsebino

P: 1996 E39 540i, rocni menjalnik

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
231 odgovorov v temi
MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 939
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Točno tako, se spomniš MajoR, ko naju je z mojo E39 530iA na oni doolgi ravnini na kozjanskem komaj in komaj prehitel A7? Na koncu sem mu spustil gas, ker je bilo konec ravnine on pa vštric z mano. In s šoferjem te A7 sem se leta kasneje tudi pogovarjal in je rekel da je mislil, da bo skočil mimo, pa mu ni bilo jasno, kaj imam v tej stari jajci da tako gre. Te dolge prestave naredijo svoje, on je z dizlom šel takoj čez vse prestave, med tem ko je E39 šaltal samo dvakrat. Če bi bila takrat s tvojo 540i, niti ne bi prišel vštric.

Se spomnim tega dogodka še kako dobro :) Jedva da je šel mimo, če ti nebi spustil gas bi se moral vrnit za tebe nazaj, pa je sito bila avtomatik tvoja, če se prav spomnim?

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 263
  • Avtomobil: Sort of a BMW

Moja je bila isto avtomatik ja. Tretja in četrta prestava sta bili dolgi kot ponedeljek.

Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

mare 330cd
mare 330cd

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 850
  • Avtomobil: bmw e46 330cd

Prašam zato ker jo je mel kolega ene 20 let nazaj in sva šla probat, jaz z e46 330cd načiperan na cca 300ps, on pa z e39 540i, oba ročni menjalnik... Do 200 kukr sva probavala ni varjante v kateri koli prestavi in hitrosti je šel 330cd bolje... Če se prav spomnim sem imel cca 12s od 100 do 200...
Prikaži več možnosti

123as
123as

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 618
  • Avtomobil: Avto

E46, 150kW (3.0d) je samo s preprogramiranjem parametrov imela okrog 250KM in okrog 500Nm navora.
Za 300KM si moral imeti še dodatne fizične modifikacije (npr.: druga turbina, ipd.).
Verjamem, pa da si šel mimo 540i, posebej v t.i. medpodpeških.
In to ne zaradi moči, pač pa zaradi velikega navora (tudi že pri nizkih obratih) in nekoliko manjše teže.
Če pa je bil e39 še avtomat, e46 pa ročni, pa je bila razlika še bolj očitna.
Prikaži več možnosti

mare 330cd
mare 330cd

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 850
  • Avtomobil: bmw e46 330cd

Oba sta bila ročna menjalinka, vrjem da gre samo z optimizacijo lahko na 300ps.....te 204ps so eni izmed najboljših bmw dizlov k so jih naredil, pa še 218ps pa 272ps...čim je že alu motor je slabši mal...
No sej nima veze, avto je redek in prodajalcu želim srečo pri prodaji.
Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik

204nin 218 konjev je isti motor M57N če se ne motim.

In ja ta je še železni blok, neničljivo. Tista Timova 330cd je potiskala nazadanje preko 500hp :)
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Jerry, TIN in Warden uporabnikom je všeč to sporočilo

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 53 253
  • Avtomobil: Kombi

Kdo še divja s takim avtom 200 na uro. To je za kak lep izletek, sam  res škoda, ker je golica. Vsaj xenon in gretje sedežev da bi imel.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Scared
Scared
  • Uporabnik
  • Sporočil: 260

Tu gre za občutek. Da voziš bombnik,stroj. To kar danes ne dobis niti pod razno.
Hitrost, sploh starti in primerjava z dizli je totalno zgrešena. Treba vedet, zakaj se sploh gre..
Prikaži več možnosti
    • jonzi1488 je všeč

_BuLLet_
_BuLLet_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 201
  • Avtomobil: E39 M5, E24, E28, E30

O faaak.. mi je zal, da sem sploh kaj vprasal ko zacnejo komentirat 2.0 dizl navdusenci haha..

Kot prvo, ce nekdo ne vidi, da avto izstopa po 4.4 V8 motorju in rocnem 6 gang menjalniku brezveze, da sploh komentira :).. ali pa sam poisce drugo E39 limo v tej kombinaciji pa bo videl kje je z izbiro. Ampak seveda nekdo, ki to komentira ne isce takega avta in ni kompetenten niti za mnenje...
Tako kombinacijo motorja in menjalnika za swap sem nazadnje prodal za 5500€, tu dobite za malo vec se avto zraven :)

Kot drugo.. kdor pravi, da gre nacipan 2.0d bolje kot to ocitno se ni kdaj vozil osmaka z rocnim ali pa misli, do so dizelski konji neka crna magija :)
Tudi jaz imam enega "nacipanega" 2.0d, ki gre vrhunsko.. pa ni sans, da nabira hitrost tak hitro kot tale osmak...
Mint M tech 540i rocna najde danes kupca za 20k, ne za 10...
Imel sem hkrati tudi avte z vsemi drugimi motorji, ki jih omenjate v tej temi.. 3.0d narejen pravilno (ne samo zmapiran) je druga zgodba ampak tudi ne gre mimo kot da 540i stoji pac pa komaj komaj. Pa spet je odvisno v katerem avtu je ta 3.0d in kateri tip motorja je. Ampak od kdaj so avti za navdusence dizli?..
Dizli so zal "nuja" glede na cene bencina ki jih imamo glede na povprecne place v drzavi.. So poceni, lahko tudi hiter, avto za vsak dan. Ne poznam cloveka, ki bi raje vozil dizla kot bencinarja, tankanje ne bi bla ovira.

Po izjavi, da so konji z leti pomrli se vidi, da nimate tehnicnega znanja 0, to je stavek za v gostilne. Vsak avto lahko ima polno moc tudi po 30 ali pa 50 letih. Verjetno ste ze slisali, za vzdrzevanje avta in menjavo delov z novimi? Na 30 let starem avtu je bolj malo delov starih 30 let :)
Pa ko jih primerjate z dizli, prej bo dizelski avto z leti izgubil moc, ker lahko gre vec stvari narobe kot pri enem atmosferskem osmaku :) Vec vzdrzevanja bo potreboval, sploh ce je to kak modern dizl z eko navlako...

Ne mesajte cene na avtonetu s to prodajno temo, avto prodajam tule. Avtonet je druga zgodba in od tam dobiva clovek drugacne klice... Zadnjic mi je nekdo ponudil E36 320i limo v menjavo ampak nima on kaj za doplacat tak da bi blo najboljse kljuc za kljuc.. Kaj naj clovek sploh rece na to?

Mel sem istocasno s temi osmaki tudi 740i avtomata.. ker sem v zadnjih letih imel par razlicnih 540i in M5, pa tudi dizlov.. lahko primerjam vse.
Hkrati pa ne mores to primerjat niti priblizno. Avtomat pobere stran VSE kar je car tega avta. Teza E38 v primerjavi z golo E39 pa pobere se malo vec.. Pol je spet vprasanje a si se vozil z 740i letnik 95 ali 2001.. ze tu je razlika v avtomatu ogromna.
8hpzf, ki ga omenja Major bi pa pripeljal ta stari M62 motor v cisto drugi svet.. Motor je sposoben, menjalnik ga pusti na cedilu.
Moj CLS s 5.5 kompressor osmakom in 500+ hp je tudi imel klasicen 5 gang avtomat z wandlerjem.. kar je bil najvecji minus tega avta in bi 0-200 sel se kako sekundo al pa 3 hitreje kot pa 12 sek, ki jih je naredil s starim pocasnim avtomatom.

Vidim, da eni razumejo point teh avtov.. eni pa nikoli ne bodo. In ni panike, nismo vsi za vse. Ampak se zato vzdrzite komentarjev kot so 30 let stara kanta, ker eni imamo tudi 50 in 60 let stare kante in so nam to boljsi avti kot vsak danasnji avto. Pa ne po sekundah na 100 in 200...

O cenah govorite, kot da 2.0 dizli niso predragi ze od casov korone.. vsakdanji mlincki se ze 5-6 let prodajajo po istih cenah.. Ena malo redkejsa zadeva se vam pa draga zdi medtem, ko folk prodaja 10-12 let stare F30 320 dizle po 15k pa so vredni realno 7 na dober dan...
Tam te mora bolet, ko kupis ne pa pri avtu, ki ga bos se vedno za isto ceno prodal cez 2 ali pa 5 let in vzel svoj denar nazaj pa ceprav bo malo manj vreden.
Eni pac raje kupite dizla za 20k in ga cez 4 leta prodate za 10k in vam je to fajn.

Ce se ne proda se bomo pa drugo leto raje vozili za 150€ registracije na BBSkah..
Point starih osmakov v seriji 5 itak ni v iskanje sekund na 100 in 200 ampak v samem obcutku v voznji.
Meni je E39 kokpit se vedno eden najboljsih obcutkov za sedet not z opremo ali brez.
Avto je pa 99% avtenticen in to enim nekaj pomeni.

Stare kripe...

IMG_20250206_203732.jpg IMG_20250206_140313.jpg IMG_20250206_202312.jpg IMG_20250130_141627.jpg IMG_20250201_122646.jpg
Prikaži več možnosti
    • TomE30Cabrio, Jerry, soulfly in 15 ostalim je všeč

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik

Kdo še divja s takim avtom 200 na uro. To je za kak lep izletek, sam  res škoda, ker je golica. Vsaj xenon in gretje sedežev da bi imel.

S tem avtom se ne divja, s tem avtom se pelje sproščeno. Seveda v Nemčiji ;)

https://youtu.be/KBJ...xMDTBKe7AsLRhik

P.S.: Ve kdo katera pesem je to, ne spomnim se je več :)
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Martin ///M je všeč

_BuLLet_
_BuLLet_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 201
  • Avtomobil: E39 M5, E24, E28, E30

S tem avtom se ne divja, s tem avtom se pelje sproščeno. Seveda v Nemčiji ;)https://youtu.be/KBJ...xMDTBKe7AsLRhik
P.S.: Ve kdo katera pesem je to, ne spomnim se je več :)

Pa naj proba kdo to z navadnim 2.0d hehe..

Izvoli :)
Screenshot_2025-02-07-16-22-55-484_com.shazam.android.jpg
Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik

Zahvaljujem :)

Kdor to ni probal ne ve kaj pomeni V8 na visjih hitrostih. To se 200 peljes ko keks brez drame. Me ni nobena F10/11 pa G30 tako fascinirala kot ta overengineering modela E39.

Vsi ti novejsi so boljsi seveda ampak nic kaj dosti tisji ali udobnejsi. Dobro moj se ima EDC :)

Urejal MajoR, 07.02.2025, 17:15.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Jerry in mic70 uporabnikom je všeč to sporočilo

Colt
Colt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 677

vedno se najdejo pacienti s temi 2.0 dizl stage 1-2-3 primerjavami ... pa kaj te to smo na fejsbuku?

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 550
  • Avtomobil: LEPO

To te smo na BMW forumu.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

Lebn47
Lebn47
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 934
  • Avtomobil: 330 xi

Stari osmaki to so agregati za vikat.
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 464
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Tudi R6 ni od muh... tole danasnje sranje je pa vse narejeno do nekje 200000 km pol pa veselje, ali pa ze pri 100000 km :)
Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik

Stari osmaki to so agregati za vikat.

Ja, pa daj poslušaj zvok:

Zdaj imam ze par let original izpuh gor tako da je malenkost tisji kot tu ampak ima malo globlji zvok, je nekaj izolacije odstranjene.

Zu guštat. Razmišljam da ga spravim v formo do poletja :)

Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • DrKo, x-driver in Lebn47 uporabnikom je všeč to sporočilo

acx
acx

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 560

Če bi muziko nekih ženskih ločenk izklopil bi blo tudi fajn. :)
Prikaži več možnosti
    • magic man je všeč

Lebn47
Lebn47
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 934
  • Avtomobil: 330 xi

Na vsake tok se s tastarim cayenom GTS okol pojam. 4.8 atmosfera 400k na števcu šezmer prede ko mucek. Zvok pa prava poezija :D
Prikaži več možnosti
    • moebius, DrKo, Gregc in 2 ostalim je všeč

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 945
  • Avtomobil: BMW

E39 540iA cold start

https://youtu.be/fOm...P-UhbW0GCAofnn_

Warm
https://youtu.be/cBK...N7RogMYqpAdN5bV

Urejal blackberet, 07.02.2025, 22:09.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.