Skoči na vsebino

2022 G21 320d xDrive - Black Sapphire Metallic

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
81 odgovorov v temi
exmitko
exmitko

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 60
  • Avtomobil: GLE 250d in G21 320xD

Nekaj vtisov po slabih 2 tisoč kilometrov. Avto se res lepo pelje, tako po ovinkih kot tudi na avtocesti. Zame ponuja dovolj moči, xDrive pa se tudi lepo pozna. Izpostavil bi zvočno izolacijo, izredno tiha vožnja, acoustic comfort glazing naredi razliko. Pohvalil bi tudi head up display, ponuja res veliko informacij, sploh pri navigaciji, lepo prikaže.

IMG-1940.jpg

Malce me moti start stop sistem pri parkiranju blizu zida recimo, ker se avto ugasne, potem pa je potrebno nežno na gas, da se nazaj vklopi in da lahko kontrolirano parkiraš blizu. 

Ima kdo informacijo kako deluje ta Auxillary Heating/ Ventilating? Če prav razumem samodejno zazna ali nastaviti gretje ali ventilacijo?

Urejal exmitko, 16.02.2025, 10:12.

Prikaži več možnosti
    • nexus in panki_86 uporabnikom je všeč to sporočilo

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 53 253
  • Avtomobil: Kombi

Start stop izklopi z gumbom. Jaz vsakič ko vžgem avto izklopim start-stop.

Meni petica isto kaže na HUD-u. Res so lepo naredili. Pregledano in dovolj veliko. Tu je slikano po dnevi.

Pripete slike za predogled

• 20231223_123109.jpg
ARHITEKT
Prikaži več možnosti
    • panki_86 je všeč

exmitko
exmitko

Začetnik

• Uporabnik

Mild Hybridi nimajo več možnosti izklopa start/stopa na žalost. Sicer med vožnjo po mestu, v križiščih me ne moti, ker res hitro vžge avto, samo med parkiranjem je malce nadležno. Se bomo tudi na to navadli.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 39 124

V sport mode das pa ne bo ugasal, pol si pa sport mode modificitas da mas vse na komfort…
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 750
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

HUD res lepo prikazuje, ti javi tudi ko moreš zamenjati pas, ker avto preko kamere vidi, da si na napačnem pasu:
IMG_1715.jpeg
Tega pri CarPlay/Android navigacijah ni, ker ne znajo delati z vgrajeno kamero v vozilu.

Pa potem ti lepo pokaže cesto (JV), tako da res ne moreš zgrešiti:
IMG_1714.jpeg
Če imaš še kodirano, ti avto še sam začne zavirati pred izhodom.

Probaj dati v Sport pri parkiranju, v Sport načinu bi naj izklopilo start stop sistem.

Če ima tvoje vozilo Webasto bo potem sam zaznal zunanjo temperaturo in vklopil gretje ali ventilacijo.
Če pa nimaš Webasta, bo pa samo ventilator kabine zagnal.
Pri Remote Startu je enako, ko je zunaj hladno ko zaženem vozilo vklopi gretje in ogrevanje sedežev, volana, ogledal in zadnjega stekla (verjetno tudi gretje ACC Radarja kot je Webasto pri E61).
Ko je pa zunaj toplo, bi pa moralo klimatizacijo notranjosti zagnati (bomo videli poleti :) ).
Prikaži več možnosti
    • exmitko je všeč

exmitko
exmitko

Začetnik

• Uporabnik

Bom poskusil na sport mode. Javim.

Danes izkoristil dan za malce čiščenja, zunanjosti in notranjosti. Za notranjost uporabljam Gyeon produkte, priporočam. Spomladi imam v planu še narediti komplet nego usnja in premaz z Gyeon Leather Shield.

IMG-1956.jpg

IMG-1958.jpg

IMG-1959.jpg

Prikaži več možnosti
    • M power, nightmare, urbanbevk1 in 5 ostalim je všeč

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 17 063
  • Avtomobil: 2020 G21 320d Xdrive

Jaz uporabljam sport individual, tam nastavim na comfort (razen volana) in se avto ne ugaša. Sem se navadil, da takoj po vžigu stisnem sport gumb in je :)

Webasto se pa ob nizki zunanji temp.po vžigu motorja zažene in pomaga ogreti motor, če pa nastavis prek timerja (v avtu/display key/app), pa najprej ogreva samo kabino, po vžigu motorja pa še motor. Pri pre lci, ki ima male ekrančke pri režah, se tam delovanje webasta vidi s prikazom znakca.
Ni pa več spotoma ogrevanja ogledal, ali je pa to spet pogojeno s kakim kodiranjem...:)

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive

Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik

Jaz uporabljam sport individual, tam nastavim na comfort (razen volana) in se avto ne ugaša. Sem se navadil, da takoj po vžigu stisnem sport gumb in je :)

Webasto se pa ob nizki zunanji temp.po vžigu motorja zažene in pomaga ogreti motor, če pa nastavis prek timerja (v avtu/display key/app), pa najprej ogreva samo kabino, po vžigu motorja pa še motor. Pri pre lci, ki ima male ekrančke pri režah, se tam delovanje webasta vidi s prikazom znakca.
Ni pa več spotoma ogrevanja ogledal, ali je pa to spet pogojeno s kakim kodiranjem... :)

Pri tvojem bi moralo iti s kodiranjem narediti privzeti način vožnje na Sport Individual, da ne rabiš vsakič pritiskati gumba Sport ;)

Jaz imam pri meni skodiran Comfort+ način na privzeti način.

Ogrevanje ogledal pri zagonu Webasta sem si jaz sam skodiral pri E61, pri G20 sem pa to dobil z Remote Startom (gretja ogledal dodatno nisem kodiral). 

Sem pa skodiral da se pri želeni temperaturi sami vklopijo grelci na ostalih treh sedežih. Sovozniški dela, zadaj pa še nisem testiral. Gretje volana in vozniškega sedeža pa zažene s stock kodiranjem za Remote Start.

Prikaži več možnosti
    • M power in Nixxon uporabnikom je všeč to sporočilo

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator

Saj to kodiranje za privzeti drive mode je v planu, samo nisem še zbral korajže :skrbast
Se da skodirati, da luči lahko izklopiš med vožnjo, ker zdaj se za vsako malenkost prižigajo in ugašajo in me živcira to? :crazy

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 669

HUD res lepo prikazuje, ti javi tudi ko moreš zamenjati pas, ker avto preko kamere vidi, da si na napačnem pasu:
attachicon.gifIMG_1715.jpeg
Tega pri CarPlay/Android navigacijah ni, ker ne znajo delati z vgrajeno kamero v vozilu.
Pa potem ti lepo pokaže cesto (JV), tako da res ne moreš zgrešiti:
attachicon.gifIMG_1714.jpeg
Če imaš še kodirano, ti avto še sam začne zavirati pred izhodom.
Probaj dati v Sport pri parkiranju, v Sport načinu bi naj izklopilo start stop sistem.
Če ima tvoje vozilo Webasto bo potem sam zaznal zunanjo temperaturo in vklopil gretje ali ventilacijo.
Če pa nimaš Webasta, bo pa samo ventilator kabine zagnal.
Pri Remote Startu je enako, ko je zunaj hladno ko zaženem vozilo vklopi gretje in ogrevanje sedežev, volana, ogledal in zadnjega stekla (verjetno tudi gretje ACC Radarja kot je Webasto pri E61).
Ko je pa zunaj toplo, bi pa moralo klimatizacijo notranjosti zagnati (bomo videli poleti :) ).

Men je HUD cist zgresen, kamot bi ga lahko pogresal. Ker ga realno ne mores v perifernem vidu gledat, ampak moras ravno tako fokusirat na HUD. In hitreje pogledam na centralen navi kot na HUD.

Pa ce se prav spomnem tudi z AndroidAutom ne dela, samo puscico kaze..potem pa vse izgubi smisel. Ker BMW navija oz. kateregakoli drugega fabriskega nisem ze zadnjih 5 let uporabljal.

Urejal neicheq, 18.02.2025, 07:35.

Prikaži več možnosti

nitro
nitro

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 482

Men je HUD cist zgresen, kamot bi ga lahko pogresal. Ker ga realno ne mores v perifernem vidu gledat, ampak moras ravno tako fokusirat na HUD. In hitreje pogledam na centralen navi kot na HUD.

Pa ce se prav spomnem tudi z AndroidAutom ne dela, samo puscico kaze..potem pa vse izgubi smisel. Ker BMW navija oz. kateregakoli drugega fabriskega nisem ze zadnjih 5 let uporabljal.

Tudi za AndroidAuto dela HUD čisto Ok, je pa res, da ni toliko animacij, kot recimo na tisti prvi sliki v tej temi.

Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik

Saj to kodiranje za privzeti drive mode je v planu, samo nisem še zbral korajže :skrbast
Se da skodirati, da luči lahko izklopiš med vožnjo, ker zdaj se za vsako malenkost prižigajo in ugašajo in me živcira to? :crazy

Gre skodirati opcijo v meniju da si lahko popolnoma ugasneš luči, tudi DRL, to jaz uporabljam pri kodiranju. 
Za samodejne luči, pa mislim da gre nastaviti občutljivost senzorja.

BMW navi dela dosti boljše od teh brezplačljih online navigacij.

Še zdaj v ZDA sem si kupil Garmina (samo za sprehajanje po ZDA), ker imam vedno težave z Google maps, Apple maps in Waze (sploh ko ni signala, pa čeprav imam prenešene zemljevide). Ja Garmin ima tudi RTTi, pa Junction View, ki je v večjih ZDA mestih zakon.
Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator

Saj sva se razumela? Če stisnem gumb "off", delajo dnevne normalno, samo kratke luči se ne prižigajo? Pri F11, če si pustil gumb na "0", so dnevne svetile, samo xenon se ni prižigal sam. (moteče, ker se veliko vozim po cestah, kjer so drevesa ob cesti in se luči velikokrat prižigajo in ugašajo). 

Je v bimmercode tole mogoče?

blnk.png

Pa, opravičujem se za offtopic :beer

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

BMW navi dela dosti boljše od teh brezplačljih online navigacij.

Še zdaj v ZDA sem si kupil Garmina (samo za sprehajanje po ZDA), ker imam vedno težave z Google maps, Apple maps in Waze (sploh ko ni signala, pa čeprav imam prenešene zemljevide). Ja Garmin ima tudi RTTi, pa Junction View, ki je v večjih ZDA mestih zakon.

Js nikoli ne uporabljam BMW navija - prvič, ne vem zakaj bi plačeval za vse online funkcije, ki jih imajo mapsi free. Drugič, mapsi so natančnejši iz vidika časa, ker dejansko dobijo instant podatek iz baze bistveno večih uporabnikov, kje se kaj čaka. In tretjič - ključno, men je vnašanje v infotainment naravnost obupno.  To res traja ful časa, da vneseš. Js največkrat googlam kam moram it, potem pa že iz googla štartam navi v android auto. Men je to daleč najlažje. 

In če navežem na HUD, mapsi tam noter ne delajo. Kaže samo puščico. 

Prikaži več možnosti

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 094
  • Avtomobil: F31 320d, 1290 SDGT

No, zato pa je več opcij, da vsak uporablja kar mu bolj odgovarja.
Sam tudi ne pomislim, da bi v avtu uporabljal kaj drugega kot original navi pa imam 10 let staro F31.
Destinacijo si pošljem v avto še iz kavča in to je to.

Lp, Samo
Prikaži več možnosti
    • panki_86 je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 464
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Mogoče nekomu čisto banalna vprašanja, pa vseeno...

Torej telefon povežeš za avtom preko BT in nato dovoliš prenos podatkov v vozilo ter samo na telefonu nastaviš, kam bi šel ter klikneš začni? Kaj je potrebno potem še storiti, da se navi pojavi na zaslonu v avtu? Ali je potrebno tudi tam odpreti Google maps?

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 311
  • Avtomobil: sivo povprečje

Govoriš o Android Auto? Na naviju ti začne samo od sebe kazat, ker itak vse jemlje iz telefona.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 464
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Ja, Android avto.

Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik

Saj sva se razumela? Če stisnem gumb "off", delajo dnevne normalno, samo kratke luči se ne prižigajo? Pri F11, če si pustil gumb na "0", so dnevne svetile, samo xenon se ni prižigal sam. (moteče, ker se veliko vozim po cestah, kjer so drevesa ob cesti in se luči velikokrat prižigajo in ugašajo).

Je v bimmercode tole mogoče?
attachicon.gifblnk.png

Pa, opravičujem se za offtopic :beer

Mislim da če že vrez kodiranja daš luči na off, delajo samo dnevne. S kodiranjem pa dobiš meni v katerem lahko luči totalno izklopiš (tudi dnevne)

Js nikoli ne uporabljam BMW navija - prvič, ne vem zakaj bi plačeval za vse online funkcije, ki jih imajo mapsi free. Drugič, mapsi so natančnejši iz vidika časa, ker dejansko dobijo instant podatek iz baze bistveno večih uporabnikov, kje se kaj čaka. In tretjič - ključno, men je vnašanje v infotainment naravnost obupno. To res traja ful časa, da vneseš. Js največkrat googlam kam moram it, potem pa že iz googla štartam navi v android auto. Men je to daleč najlažje.

In če navežem na HUD, mapsi tam noter ne delajo. Kaže samo puščico.

RTTi dela super, to je opcija za zastoje, ki jo tudi Google ponuja. Je pa plačljivo ja.
Pa veš da lahko destinacijo v vozilo pošlješ iz aplikacije MyBMW?
IMG_1758.jpeg

Lahko celo direktno iz Google maps pošlješ destinacijo v vozilo:
IMG_1759.jpeg IMG_1760.jpeg
Pa še med vožnjo si lahko pošiljaš destinacije, v iDrive samo potrdiš novo destinacijo.

Jaz samo čakam da Google naredi njihove mapse plačljive, enako kot so Youtube naredili.
Komu boš potem plačeval? Googlu ali BMWju?
Googlu seveda, ker boš bolj navajen na Google Maps ;)
To je njihov cilj. Prvo dajo njihovo stvar brezplačno par let, da se narod navadi na to, potem pa naredijo zadevo plačljivo ;)
Jaz bežim od Googla koliko se le da, pa sem bil od samega začetka njihov razvijalec...

Urejal panki_86, 19.02.2025, 12:25.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Mislim, overall je postopek neprimerno hitrejši. Dejansko ni potrebno nikamor pošiljat, tudi preko bmw app-a ne. Ko si v mapsih itak samo klikneš vodenje in šalta v avto. Men je ta android auto / carplay, tako hudo dobra stvar, da sploh ne rabim stock infotainment sistema, še manj bi rabil navigacijo. 

Kaj bo plačljivo in kaj ne je nepomembno, zadnjih 20 let je maps free. Fabriške navigacije si moral pa še nekaj časa nazaj precej drago nadgrajevati vsako leto, če si hotel imeti posodobljene zemljevide. Tle so jih res pofural.

Pa mapsi imajo še bazo ostalih podatkov, če si naštimam oštarijo, pogledam istočasno review-e, odpiralni čas... User experience je meni neprimerljivo boljši. Pomoje v zadnjih 5-6 letih nisem nikoli fabriške navigacije uporabil.

In ja, če bi moral plačat, bi raje Googlu. BMWju si že v štartu vrgel 50-100 jurjev, pa so želeli imeti celo zichajcung subscription based. f*** off.

Seveda pa vsakemu svoje. Ampak grem stavit, da bo šel razvoj v to smer, da se bodo odstranjevale fabriške navigacije. Že danes se je večinsko pomoje ne uporablja več. 

Urejal neicheq, 19.02.2025, 13:03.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.