Skoči na vsebino

Zanimivi oglasi vozil (NE neumnosti z Net-a)

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
171 odgovorov v temi
123as
123as

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 618
  • Avtomobil: Avto

Se seveda strinjam z obema.
Sem pa ravno včeraj govoril z dvema mladima, ki ju zelo zanimajo stare kante in jih oba tudi vozita, čeprav sta finanćno zelo dobro preskrbljena.
Torej upanje za klasike še ostaja.
Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 550
  • Avtomobil: LEPO

Se seveda strinjam z obema.
Sem pa ravno včeraj govoril z dvema mladima, ki ju zelo zanimajo stare kante in jih oba tudi vozita, čeprav sta finanćno zelo dobro preskrbljena.
Torej upanje za klasike še ostaja.

Ja, ampak ta dva sta toliko redka mlada, ki ju to zanima, kot so redke stare kante katerim bo vrednost rasla.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

flyer
flyer

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 916
  • Avtomobil: Murano

https://www.avto.net...lkswagen Passat
Prikaži več možnosti
    • exess je všeč

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 527
  • Avtomobil: e28, e36/5

Niti nista taka redkost, kot se piše tukaj na forumu. Trenutno, jaz opažam več dogajanja pri mladih, kot pri moji generaciji, ko smo bili stari  15 - 20l let. Trenutno v mojem okolišu je bistveno več mopedov na cesti, avtoshowi so polni ljudi, ''hauba'' partiji so kar pogosti, na grobnik hodi več mladih kot gledalec kot je to bilo 10let nazaj, trenutno imaš grupe 4-5 mladih, kateri se napokajo v en avto in gredo na grobnik gledat track day. Kot pravim tega 10 ali več let nazaj ni bilo. 

Urejal Fleko, 06.02.2025, 09:15.

Prikaži več možnosti
    • Jerry, bmw330cd, fp4492 in 5 ostalim je všeč

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 845
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Niti nista taka redkost, kot se piše tukaj na forumu. Trenutno, jaz opažam več dogajanja pri mladih, kot pri moji generaciji, ko smo bili stari  15 - 20l let. Trenutno v mojem okolišu je bistveno več mopedov na cesti, avtoshowi so polni ljudi, ''hauba'' partiji so kar pogosti, na grobnik hodi več mladih kot gledalec kot je to bilo 10let nazaj, trenutno imaš grupe 4-5 mladih, kateri se napokajo v en avto in gredo na grobnik gledat track day. Kot pravim tega 10 ali več let nazaj ni bilo. 

Ne vem če je ravno tako kot govoriš... Vse raziskave kažejo, da tehnična pismenost in ročne spretnosti pri mladih močno pešajo. Prišli smo že na točko, ko je problem menjati navadno hišno žarnico, medtem ko smo pred 20 ali 25 leti skoraj vsi znali narediti vsaj osnovne stvari pri avtomobilu/mopedu. 

Podobno opažam tudi na drugih področjih. Poglej za primer samo IKEA pohištvo. Desetletja sinonim za izdelek, ki ga kupec sestavi sam. Danes ponujajo storitev sestavljanja pohištva, ker ljudje niti tega niso sposobni narediti sami. Podobno je z ostalimi osnovnimi popravili v in okrog hiše... Že v osnovni šoli sem znal zamenjati tesnilo na pipi (ja takrat smo še uporabljali pipe z gumi tesnilom v ventilu). Danes pa narod kupi novo pipo in pokliče hišnika da jo zamenja, čeprav se v večini da zamenjati le vložek v vrednosti dveh kav... 

Kakšne težave imajo danes tehnične šole napolniti razrede in kako krvavo v industriji primanjkuje ljudi z osnovnim znanjem tehnike pa bolje da sploh ne začneva razpredati. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti
    • gade je všeč

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 263
  • Avtomobil: Sort of a BMW

Še en banalni primer, naši stari pometači so imeli stranske metlice pritrjene s tremi vijaki, to je tudi bil edini del pri sestavljanju, ki je zahteval orodje-križni izvijač. Cca 3 leta nazaj, so prišli ven novi pometači, ki so narejeni tako, da se stranske metlice pritrdijo z zatičem, saj ljudje nimajo doma orodja, za privijačit tri navadne šraufe :crazy

Najbolj smešno pa je, da sedaj te stranske metlice serijsko odpadajo zaradi vibracij in jih lepimo s silikonom, da vsakih 10 m ne padejo dol. Najbolj enostavno in ziher stvar so zakomplicirali in jo naredili popolnoma nezanesljivo.

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 527
  • Avtomobil: e28, e36/5

Ne vem če je ravno tako kot govoriš... Vse raziskave kažejo, da tehnična pismenost in ročne spretnosti pri mladih močno pešajo. Prišli smo že na točko, ko je problem menjati navadno hišno žarnico, medtem ko smo pred 20 ali 25 leti skoraj vsi znali narediti vsaj osnovne stvari pri avtomobilu/mopedu. 

Podobno opažam tudi na drugih področjih. Poglej za primer samo IKEA pohištvo. Desetletja sinonim za izdelek, ki ga kupec sestavi sam. Danes ponujajo storitev sestavljanja pohištva, ker ljudje niti tega niso sposobni narediti sami. Podobno je z ostalimi osnovnimi popravili v in okrog hiše... Že v osnovni šoli sem znal zamenjati tesnilo na pipi (ja takrat smo še uporabljali pipe z gumi tesnilom v ventilu). Danes pa narod kupi novo pipo in pokliče hišnika da jo zamenja, čeprav se v večini da zamenjati le vložek v vrednosti dveh kav... 

Kakšne težave imajo danes tehnične šole napolniti razrede in kako krvavo v industriji primanjkuje ljudi z osnovnim znanjem tehnike pa bolje da sploh ne začneva razpredati. 

LP Tristan01

Raziskave iz katerega območja London, New York,...?

Toliko kolikor imaš danes DIY videoposnetkov lahko dostopnih nisi imel nikoli in še gledani so. Ne potrebuješ brat raziskav, pojdi na kakšen meet v Sloveniji pa boš videl, da se motiš. Večjih eventov, kot tudi število dogodkov, kot se jih je zadnje dve leti organiziriajo verjetno nisi imel v zgodovini Slovenije. Jaz sem bil prvič na Grobniku ko sem bil star 18 let - to pomeni 15 let nazaj. Takrat in danes je razlika v količini gledalcev, da ne govorimo, koliko se je povečal še delež ženskega spola. 

Sicer pa o tehnični pismenosti, bi se dalo diskutirati, verjetno 90% foruma en 15letnik šola glede elektronskih naprav in uporabe. 

Ikea in sestava pohištva - verjetno veš kdo je najbolj pogosti uporabnik tovrstnih storitev? Ugibam na pamet ampak se grem stavit da moja in tvoja generacija.

Po drugi strani mi je smešno, ko se ravno tvoja generacija stalno pritožuje glede tehnične pismenosti otrok, pa saj to so pretežno otroci vaše generacije, sepravi ste sami za***al  :-D  Iz moje generacije težje, da ima kdo že starega otroka 15-20 let =)

Se pa strinjam, da tehnične šole propadajo, samo zakaj, ker starši posiljujejo gimnazijo, pa smo spet en odstavek višje. Valda, ker ni cool, da rečeš moj otrok je pa keramičar, se lepše sliši dipl. ing. pojmanimam kaj sem.

Prikaži več možnosti
    • fp4492 je všeč

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 471

Problem pa se ve kje je, v starših. Ravno doma urejam suho montažo in 4letnik pomaga. Dejansko starši podcenjujejo svoje mladiče, ki znajo marsikaj, samo šanso jim je treba dat.

Prikaži več možnosti
    • mic70 in mapetpun uporabnikom je všeč to sporočilo

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 550
  • Avtomobil: LEPO

Starši danes preveč ujčkajo svoje mladiče.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

moebius
moebius

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 193
  • Avtomobil: Laguna dci 180 4control

Govora je o notranjem vzvratnem ogledalu, ki je električno nastavljivo.

Avto nima veze z Passatom, narejen je na osnovi Bentleya conti gt in flying spura, motorji so iz Audija A8.

https://suchen.mobil...c28839bc&vc=Car

https://suchen.mobil...ec4b095d&vc=Car

VW D1 platformo je prvi imel Phaeton, šele kasneje so naredili Bentleya na D1 platformi.

LP,Moebius
Prikaži več možnosti
    • MIHOLD je všeč

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 626
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Dost redek avto na naših cestah

https://www.avto.net...lay=Honda Civic

Pripete slike za predogled

• Screenshot_2025-02-06-17-45-56-998_com.android.chrome-edit.jpg

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

123as
123as

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 618
  • Avtomobil: Avto

Lepa, redka in zelo dobro opremljena.
Cena pa je za moje pojme res pretirana.
Prikaži več možnosti
    • veloce je všeč

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 481

Ta je bil ze nov s ceno blizu bmw trojke zato so redki.
Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 311
  • Avtomobil: sivo povprečje

Pa tudi nekaj zelo lepega za pogledat ni. Čisto preveč visok in buckast.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • jjjernej je všeč

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 926

Ta je bil ze nov s ceno blizu bmw trojke zato so redki.

Ja osnovne.
Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

ajlinlino
ajlinlino
  • Uporabnik
  • Sporočil: 10

Ta civic karavan je res hudo opremljen, fali samo steklena streha… doma mam isto sam da je hatch pa 2.2… nisem vedel da ma lahko sploh adaptivno vzmetenje ali kar je tisto (zraven gretja sedežev)
Prikaži več možnosti

bobo69
bobo69

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 960
  • Avtomobil: Oranžna strela

Vprašanje za poznavalce trga rabljenih vozil.
Koliko je realna cena te igračke?

https://www.avto.net...asp?ID=20439474

Urejal bobo69, 07.02.2025, 17:02.

Prikaži več možnosti

gade
gade

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 716
  • Avtomobil: Citroen

Vprašanje za poznavalce trga rabljenih vozil. Koliko je realno vredna ta igračka?
https://www.avto.net/ad.asp?id

Po linku sodeč. . od 0 do neskončno :)
Prikaži več možnosti

bobo69
bobo69

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 960
  • Avtomobil: Oranžna strela

Uporaben odgovor, hvala.
Prikaži več možnosti

gade
gade

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 716
  • Avtomobil: Citroen

Uporaben odgovor, hvala.

Sploh veš, da Link ne dela?
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.