E46 LCM update
Je ze kdo posodobil software e46 LCM-ja? Zanima me katero verzijo se da posodobiti na 4.5? Sam imam v avtu 3.01..tako da verjetno ne bo slo?
|
Prikaži več možnosti
|
Na SW 4.5 se lahko posodobi samo LCM ki ima SW 3.6. To je zadnji HW in so do SW 4.5 isti. |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pridobiš s posodobitvijo?
|
Prikaži več možnosti
|
Dodatno funkcionalnost, v SW 4.5 je npr. trikratni blisk žmigavcev ko se ročka premakne samo za eno stopnjo etc... |
Prikaži več možnosti
|
Hvala. Se nekaj me zanima ce kdo ve..ali se da na e46 skodirati blink zmigavcev ko zaklenes in odklenes avto?
Nimam alarma. Sem v nastavitvah omogocil DWA in optical warnings ampak se vedno ne deluje. Any ideas? Gepl: pridobis hiter blink za menjave pasov na avtocesti je super npr.. v mojem primeru rabim ker montiram dezni senzor in me zanima ali dam le dezni senzor ali tudi avtomatske luci. Doticnega LCM mojemu pa ne najdem..tako da bo ostalo pri deznem senzorju samem. |
Prikaži več možnosti
|
Gre, jaz imam to skodirano in deluje ampak ne vsakič. Kaj je razlog, ne vem. Pri kodiranju ni samo da obkljukaš eno stvar in bo delala, včasih je treba ugotoviti kombinacijo večih nastavitev. |
Prikaži več možnosti
|
Aha..se pravi boljse da z ncs expertom to naredim?
|
Prikaži več možnosti
|
Nimajo to vse e46? Moja ima pa niti facelift ni. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz mam SW 3.6 in nisem našel te možnosti
Da |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem probal vse mozne kombinacije na FL E46 ravno ta vikend za žmigavce ko zakleneš/odkleneš pa ni šans da dela. Ne vem pa verzije SW/HW LCM-a
|
Prikaži več možnosti
|
Vzemi ga ven, nalepka je na vrhu in piše gor oboje. |
Prikaži več možnosti
|
Kokr vem tukaj ne kodiras LCM ja za utripanje ampak ampak ZKE modul...
Jaz imam prvo verzijo LCMja..1.1.. |
Prikaži več možnosti
|
zanimivo... sem meu 3 e46ke do zdej pa vse blinknejo zmigovce ko jih odklenes/zaklenes, ce se ne motim so tud vse mele 3x blink funkcijo? se ti verjetno bol splača nekje ujagat poceni lcm z zeljeno verzijo pa gas :D |
Prikaži več možnosti
|
Je očitno @damci vse skodiral davnega leta.... Emmmmmmm.... Dolgo nazaj
LP A. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
Zgleda, kakih 15let nazaj. V raznih parkirnih hišah :-) |
Prikaži več možnosti
|
A lahko kdo napise kako se to v NCS expertu naredi? Nisem ga nikoli uporabljal..sem pa "pismen" s temi programi in ce kdo napise malo kako pa kaj bi ze znal.
|
Prikaži več možnosti
|
No..zdaj sem se poglobil..ubistvu ni..nobena znanost..man file generiras in spremenis parametre in nalozis nazaj na modul. Ok..vecji problem je kateri parameter je za kaj ker je vse v nemscini? Kaj moram iskati da utripnejo luci ob zaklepu in odklepu?
|
Prikaži več možnosti
|
Ncs dummy si naloži... Tam importas notri TRC file katerega si prebral z ncs expertom.
V ncs dummy imaš dosti bolj pregledno kaj kodiras |
Prikaži več možnosti
|
Našel..ubistvu imas spletno stran
http://www.bmw-syndi...ank.asp?goto=65 Kjer so opisane vse kode za vse bmwje..ne samo za e46. Pa se google ti jo v SLO prevede kar. Probam jutri. Ja imam NCS dummy, tool32, ncs expert, inpo, isto, pa soft, winkfp..vse. Ampak rabil sem le inpo in isto vec ali manj. No ce se koga zanima kako omogociti blink ob zaklepu, odklepu..spodnja slika so ukazi. PS: ne razumem pa zakaj ne dela ce v PA softu obkljukas iste zadeve.. Urejal 2shae, 04.02.2025, 19:53. |
Prikaži več možnosti
|
Točno to sem skodiral na GM5 kar imaš ti nastavljeno in še vedno ne požmigajo žmigavci. |
Prikaži več možnosti
|