Živjo,
Imam e90 320d 2011.
Ker mi je zadnji amortizer spustil, ga moram menjati.
V planu imam Bilstein B4, ploščice ZIMMERMANN... v prihodnosti bo mogoče potrebno še kaj:D
Kaj je potrebno še zraven zamenjati? (preventivno)
Bi imel kdo od forumašev mogoče čas, da mi pregleda avto, sem ga mesec dni nazaj kupil, pri bremzanju mi nekaj trese volan, je to možno zaradi kolesnih ležajev?
Ker sem brez navigacije, bi vprašal katero android enoto (za navigacijo moram imeti) priporočate, delam veliko kilometrov (tudi v tujino) in telefon ni najbolj priročna zadeva, ker ga tudi uporabljam čez dan, bom hitro baterijo uničil, če ga bom stalno priklapljal na polnilec v avtu.
Radio imam professional, je to dovolj ali treba še part number vedeti?
Za zadnji blažilnik pogledat (jaz sem kar zamenjal) še:
- celotno vpetje amortizerja v karoserijo. Za en blažilnik stane original BMW (če je sploh še v proizvodnji) komplet 33522406280 cca 33,00 EUR, na AUTODOC pa med 10 in 15 EUR (Febi ali pa SWAG ali pa kaj tretjega).
- gumijasti vložek na vzmeti spodaj 33536764420 (bo treba kar original, ker aftermarket delov nisem zasledil) 14,00 EUR za kos
- zaščitna guma/plastika blažilnika 33536767334 (Bilstein ali pa SACHS - v škatli dobiš za par) - cca 16-17 EUR na AUTODOC
Na zavorah poglej stanje gumijastih cevk.
Odvit in pogledat ABS senzor. Če je avto vozil po notranjosti Slovenije je velika možnost, da je zarjavel obroček na zadnji polosovini in potem se prej ali slej pojavi lučka na armaturki.
Pogledat gumice stabilizatorja 33556761002 (jaz bi jih glede na leta zamenjal - ne vem koliko km ima avto in kako je bil vzdrževan prej)
Cene, ki sem ti jih navedel so z Leebmanna z Mwst in AUTODOC. V Sloveniji ne vem kakšne so cene.
Moj je 2006 letnik in ima enake kode. Na šminkanju vsaj niso menjavali večine delov podvozja, kar samo pove kako jim je uspel ta model avta.
Vse skupaj ni neka cifra in se splača zamenjat ko že jemlješ dol. Avto ti bo ob rednem vzdrževanju lepo služil.
Domnevam, da ima N47 motor. Poglej vso zgodovino kaj je bilo na njemu delano.