Skoči na vsebino

P: VW Passat Variant 2.0 TDI DSG Highline

- - - - -

• Tema je zaklenjena. Tema je zaklenjena.
52 odgovorov v temi
nexus
nexus

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 508
  • Avtomobil: eMTB

Jah, FL pač zgleda malo bolj frišno sploh v notranjosti (volan, radio brez tipk ob strani, drsniki za klimo ki so ena večjih bedarij...). Zdej če je vredno za to doplačat kar par jurjev pa vsak zase ve. Po drugi strani ima pa moj narejen veliki servis, servis menjalnika pa 2 kompleta dobrih gum na platiščih.

Vinska trta nima grla da bi sama vince žrla.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 949
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Meni ni jasno, zakaj vsi te passate B8 kupujejo samo tam do 150k km in max 5 let stare. Pa tam ni problem dati 20+k €.
Vse ostalo pa nima nobene cene več, kar mi je malce čudno, ker je enak avto in že npr. 2015 letnik je dobro opremljen (aktivni tempomat, carplay, ergo sedeži...).
Ali je res kakšna prednost facelifta, ki mi ni znana? (ok, opcijsko digitalni števci, kar so pa meni bolj minus)

Imel sem 3 Passate. Prvi ke bil letnik 2015, drugi 2016, zadnji 2023.

Razlike so kar velike. Kot si omenil digitalni števci in klima na dotik.

So pa še druge razlike. PFL ima za moj okus boljše talne obloge (debelejše in bolj kakovostno blago). S FL pride v Elegance paketu serijsko digital cockpit in matrica... DSG je s FL skoraj neizogiben. Ne glede na paket opreme s FL ni več halogenskih luči. FL dobi na volanu boljše tipke (vsaj meni osebno) in multimedia je s FL korak naprej, od velikosti ekrana do DAB sprejemnika...

S FL se tudi motor malce drugače obnaša, je manj glasen in porabi par dl manj. Je pa minus pri FL motorno olje, saj so šli z 0w30 na 0w20...

Razlika je tudi vzdrževanju DSG. PFL ima predviden servis na 60k km, FL na 120k km. S tem, PFL modeli so poznani po odpovedi ene elektronike pri menjalniku. Sam sem zato 2016 letnika, ki je bil moj (ostala dva službena) in zaradi dragega servisa,vzel ročni menjalnik.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

baucek
baucek

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 639
  • Avtomobil: K 1200 RS

Jaz imam letnik 2019 po obliki se PFL, ima pa radio od FL pa tudi DSG je 7- stopenjski. Tako, da je ocitno nek prehodni model ali kaj za vraga
Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

bawaria4ever
bawaria4ever

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 382
  • Avtomobil: Ne vem

So pa še druge razlike. PFL ima za moj okus boljše talne obloge (debelejše in bolj kakovostno blago). S FL pride v Elegance paketu serijsko digital cockpit in matrica... DSG je s FL skoraj neizogiben. Ne glede na paket opreme s FL ni več halogenskih luči. FL dobi na volanu boljše tipke (vsaj meni osebno) in multimedia je s FL korak naprej, od velikosti ekrana do DAB sprejemnika...
S FL se tudi motor malce drugače obnaša, je manj glasen in porabi par dl manj. Je pa minus pri FL motorno olje, saj so šli z 0w30 na 0w20...
Razlika je tudi vzdrževanju DSG. PFL ima predviden servis na 60k km, FL na 120k km. S tem, PFL modeli so poznani po odpovedi ene elektronike pri menjalniku. Sam sem zato 2016 letnika, ki je bil moj (ostala dva službena) in zaradi dragega servisa,vzel ročni menjalnik.
Lp Tristan01

Ta elektronika katero omenhas je v neposredni blizini menjalne rocice pod konzolo. Neko stikalo, ki povzroci marsikatero preglavico in sive lase dokler se zadeva ne odkrije.
e30 FL:metalc e46 FL:gogo e91 LCI
Prikaži več možnosti

nexus
nexus

Začetnik

• Uporabnik

Moj je še klasika ja, 6 brzin in servis na 60kkm. Zaenkrat (tok tok) dela bp :ok

Ta vikend se zamenjajo še "nosilci amortizerja" (guma med amortizerjem in šalco na avtu), v torek ga peljem na TP potem pa ni več kaj počet na njemu.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz imam letnik 2019 po obliki se PFL, ima pa radio od FL pa tudi DSG je 7- stopenjski. Tako, da je ocitno nek prehodni model ali kaj za vraga

Mislim da je bilo modelno leto 2020 prehodno. Dobili so FL odbijača in luči, nov volan in staro klima konzolo z gumbi.

Medtem ko je prišlo do spremembe pri infotaimentu že v letu 2017 oz. 2018.

Obstajata pa na PFL in FL vsaj dva tipa grafike zadnjih luči...

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

Shebo
Shebo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 725

Ja, PFL je leta 2017 dobil prenovljen infotainment, kjer so tisti stranski gumbi postali touch.

I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Prikaži več možnosti

Mark89
Mark89

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 660
  • Avtomobil: E39 '01 530iT

Ta elektronika katero omenhas je v neposredni blizini menjalne rocice pod konzolo. Neko stikalo, ki povzroci marsikatero preglavico in sive lase dokler se zadeva ne odkrije.

Eno je okvara stikala, ki jo ti omenjaš in se reši s montažo dodatnega stikala na plastiko pod manšeto ročice. Letnik 2016 DSG-ja ima sicer dejanske težave s odpovedjo računalnikov DSG-ja v menjalniku.

E46 320i 110 kW PFL TiAg 4 years, 7 months, 3 weeks now gone
E39 530iT ex iTA FL 430 fix it again tomorrow
Prikaži več možnosti

bawaria4ever
bawaria4ever

BMW fanatik

• Uporabnik

Eno je okvara stikala, ki jo ti omenjaš in se reši s montažo dodatnega stikala na plastiko pod manšeto ročice. Letnik 2016 DSG-ja ima sicer dejanske težave s odpovedjo računalnikov DSG-ja v menjalniku.

Tudi to je kar ti omenjas in ravno zaradi tega vecino ljudi posveca pozornost elektroniki na dsg, ker naj diagnostika nebi pokazala okvare stikala in po " popravilu" elektronike se zmeraj ni zadeva resena.
Prikaži več možnosti

nexus
nexus

Začetnik

• Uporabnik

Zaenkrat 2 najavljena ogleda za ta teden, par SMS ponudb za okoli 9000€, pa en mi vztrajno vsak dan ponuja 7000€ :-D

Prikaži več možnosti

bawaria4ever
bawaria4ever

BMW fanatik

• Uporabnik

Zaenkrat 2 najavljena ogleda za ta teden, par SMS ponudb za okoli 9000€, pa en mi vztrajno vsak dan ponuja 7000€ :-D

Klasika.

Za koliko si ga sploh pripravljen prodat, ce ni tajna?
Prikaži več možnosti

nexus
nexus

Začetnik

• Uporabnik

Za ene 10 bi ga dal. Pomojem je OK cena glede na zgodovino, ohranjenost in opremo avta. Pa dvojna kolesa ma.

Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 416
  • Avtomobil: creative technologie

Lp Tristan01

boldano ne drži. Pa dsg tudi mislim da je še vedno na 60tkm.

Prikaži več možnosti

fantastic five
fantastic five

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 017

Pri Fl Škodi Superb 2.0tdi (tehnični FL. od 10/2017) 7st.dsg je servis na 120tkm in ne na 60tkm.
Crkuje pa zaradi tega mehatronika.
Menjajte olje na 60tkm ne glede na predpisani interval.
Prikaži več možnosti
    • 525iX je všeč

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 951
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Menjava olja v DSG je odvisna od tipa menjalnika/motorja, ne od modelnega leta. Digitalne stevce - in to lepse - je imel ze PFL.

Prikaži več možnosti

fantastic five
fantastic five

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 017

Pustmo zdaj tip motorja.
Tuki se pogovarjamo o 2.0tdi 110kw in dsg menjalnik z mokro sklopko 6prst..oziroma 7 pri novejših letnikih.
Tudi sam nisem vedel za interval 120tkm na dsg7 dokler nisem kupil avta na uradnem vw škoda servisu in so mi pokazali servisni plan.
Prikaži več možnosti

525iX
525iX

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 642

Pustmo zdaj tip motorja.
Tuki se pogovarjamo o 2.0tdi 110kw in dsg menjalnik z mokro sklopko 6prst..oziroma 7 pri novejših letnikih.
Tudi sam nisem vedel za interval 120tkm na dsg7 dokler nisem kupil avta na uradnem vw škoda servisu in so mi pokazali servisni plan.

Enako pri mojem. Prva menjava olja pri 120tkm, mehatronika odletela pri 135tkm.  Super si je folcvaogon inžinir tole zamislil. 

Ko gledam našega šefa, ne morem verjeti, da je nastal iz najhitrejšega spermija. :confused
Prikaži več možnosti

baucek
baucek

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 639
  • Avtomobil: K 1200 RS

Menjalnik najbrž ni izdelal VW sam.
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Enako pri mojem. Prva menjava olja pri 120tkm, mehatronika odletela pri 135tkm.  Super si je folcvaogon inžinir tole zamislil.

Seveda si je dobro izmislil... VW je poznan po tem, da dobavitelje stiska dokler ne propadejo. Verjemi, da so isto naredili tudi pri tem menjalniku. VW je na koncu pocenil menjalnik in povečal dobiček. Prvi kupec avtomobila je privarčeval dva servisa menjalnika (slabega tisočaka prihranka pri stroških servisov do 200k km). Če menjalnik/mehatronika odleti pri naslednjih kupcih pa je to le kolateralna škoda.

Dobrodošel v krutem svetu kapitalizma in vrtoglavih dobičkov velikih korporacij.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 797
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

Menjalnik najbrž ni izdelal VW sam.

Dele jim naredijo druge firme, potem ga pa oni sami sestavijo.
Je pa njihov dizajn.
Sem delal v eni firmi v Nemčiji, kjer so obdelovali bloke od DSGja, pa jih potem vakumsko testirali. Naročilo za izdelavo proizvodnih linij je bilo od VWja.
V drugih halah so se pa obdelovali in testirali bloki za BMW motorje I3, I4, I6 in V8 :)
Je bilo kar zanimivo tam delati :)

IMG_2355.jpeg
IMG_2353.jpeg

Urejal panki_86, 19.03.2025, 23:32.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, MIHOLD, penny3 in 3 ostalim je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.