Skoči na vsebino

BMW 6 GT

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
60 odgovorov v temi
sedebnar
sedebnar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5
  • Avtomobil: 520

Pozdravljeni, 

bom probal še tu, če lahko dobim kak nasvet. Glede na svoje trenutne potrebe, sem izbral vozilo in sicer rabljen 6 GT, torej 630 xd ali 640 xd (diesel) od letnika 2020 dalje. O motorjih ne vem nič. Po spletu dobivam precej različne informacije. Bil bi res hvaležen, če lahko dobim kakšen nasvet o vzdržljivosti, morebitnih pasteh pri teh motorjih itd, povprečno porabo (realno). V preteklosti sem že imel imel serijo 5 (F11) sicer 2.0d, z njim razen menjave EGR ventila, nisem imel nikakršnih težav v dveh letih lastništva. Na leto prevozim v povprečju med 25 in 35 tisoč kilometrov. Trenutno se vozim z MB E razredom, s katerim pa imam bolj kot ne, precej težav in s tem povezanih stroškov. Predvidevam, da so stroški vzdrževanja nekje na istem nivoju (potrošni material), bolj me skrbi, da bi imel enake ali še večje težave, kot jih imam sedaj. Iščem vozilo z maksimalno 120.000 prevoženimi kilometri, x-drive. V poštev sem vzel tudi A6 C8 z enako prostornino motorja, vendar mi vsi zagotovaljajo, da je serija 6 konkretno boljša kar se tiče konforta in voznih lastnosti, motorja pa naj bi bila celo enake osnove (koliko to drži, pa ne vem). 

Se že v naprej zahvaljujem vsem za nasvete. 

Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 711
  • Avtomobil: BMW

Sam bi pogledal za 630d brez x-drive sistema, tako boš imel še najmanj težav.

Vsekakor se boš težko izognil težavam z Nox senzorjem, Adblue sistemom ipd.

Kakšne težave imaš na MBju in kateri motor imaš?

Prikaži več možnosti

sedebnar
sedebnar
  • Uporabnik

Sam bi pogledal za 630d brez x-drive sistema, tako boš imel še najmanj težav.

Vsekakor se boš težko izognil težavam z Nox senzorjem, Adblue sistemom ipd.

Kakšne težave imaš na MBju in kateri motor imaš?

E 220 4 matic... Nox-a menjana, matična menjalnika menjana, ad blue sistem menjan, sprednje roke menjane, pa še par malenkosti... ni slab avto, samo enostavno mu ne zaupam več, čeprav mi nikdar ni pustil na cesti. X drive bi kar imel, ker sem se res navadil na štiri kolesni pogon (ravno zaradi tega sem menjal F11).   

Prikaži več možnosti

Egon
Egon
  • Uporabnik
  • Sporočil: 709
  • Avtomobil: Bmw 6GT,Ford EDGE, s5

Jst imam gt 630xd letnik 2018,meni je avto top za relacije,razen vpoklica,sem izredno menjal le nekaj v povezavi z softclose,kar je naneslo tisocaka,drugo le redno vzdrzevanje in potrosni material pac. Placa za dosti,udobja tudi kljub dejstvu da je na rft 20col pnevmatikah. Skupno sem naredil z njim nekaj preko 70kkm,sedaj jih ima manj kot dvesto tisoc in imam ga namen menjat z facelift modelom. Le škoda je da se je ta model vozila ukinil,najbrz prodajne stevilke niso bile zadovoljive.

Vsi pravijo da se je tega avta tezko znebiti,najbrz je neki resnice na tem,saj ko pogledas koliko avto dobis za neko zmerno ceno.
Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik

E 220 4 matic... Nox-a menjana, matična menjalnika menjana, ad blue sistem menjan, sprednje roke menjane, pa še par malenkosti... ni slab avto, samo enostavno mu ne zaupam več, čeprav mi nikdar ni pustil na cesti. X drive bi kar imel, ker sem se res navadil na štiri kolesni pogon (ravno zaradi tega sem menjal F11).   

Podobne težave imam sam na S-u, no menjalnik je še bp.

Tudi pri BMWjih so težave z Nox senzorji in adblujem. Recimo petica okoli 2021, kar dosti menjajo te nox senzorje.

Jst imam gt 630xd letnik 2018,meni je avto top za relacije,razen vpoklica,sem izredno menjal le nekaj v povezavi z softclose,kar je naneslo tisocaka,drugo le redno vzdrzevanje in potrosni material pac. Placa za dosti,udobja tudi kljub dejstvu da je na rft 20col pnevmatikah. Skupno sem naredil z njim nekaj preko 70kkm,sedaj jih ima manj kot dvesto tisoc in imam ga namen menjat z facelift modelom. Le škoda je da se je ta model vozila ukinil,najbrz prodajne stevilke niso bile zadovoljive.

Vsi pravijo da se je tega avta tezko znebiti,najbrz je neki resnice na tem,saj ko pogledas koliko avto dobis za neko zmerno ceno.

Kdaj so začeli prodajat facelift model?

Prikaži več možnosti

bendeho
bendeho

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 896

facelift je bil hkrati kot pri g30, torej sredina 2020, 30d b47 gre iz 195kw na 210kw, pridobi dodatno turbino in 48V mhev navlako

Urejal bendeho, 15.03.2025, 17:05.

Prikaži več možnosti

sedebnar
sedebnar
  • Uporabnik

Hvala za odgovor. Kakšna pa je neka povprečna poraba? 

Kolikor gledam oglase, jih je precej malo, tudi na evropskem trgu, glede na ostale "ekvivalente". Pa verjetno ga je potem težje prodat. Sem šel v zadnjem tednu ti pogledat, se vsi prodajajo že nekaj mesecev. 

Podobne težave imam sam na S-u, no menjalnik je še bp.

Tudi pri BMWjih so težave z Nox senzorji in adblujem. Recimo petica okoli 2021, kar dosti menjajo te nox senzorje.

Kdaj so začeli prodajat facelift model?

Hvala za odgovor.

Slučajno veš kaj to stroškovno pomeni pri BMW? Nox-i pri mb-ju so bili za moj model 850 po kosu (plus potem delo), ad blue kompletn menjan, malenkost čez 2k€. 

Prikaži več možnosti

TomE30Cabrio
TomE30Cabrio

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 592
  • Avtomobil: zgoraj brez

Jaz jo imam sedaj slabi 2 leti. 630xd letnik 2018. Sedaj ima prevoženih slabih 200.000 in razen rednih servisov in vpoklica zaradi egr ni bilo še nič drugega delano na avtu. Je na air podvozju in sem ga kar precej znižal, pa se še vseeno noro udobno pelje. Opreme ogromno. Poraba pri meni povprečje 6,6 litrov celi čas. Vozim zmerno in redko pretiravam. Za ta denar je to zelo veliko avta in sem zelo zadovoljen.

Urejal TomE30Cabrio, 15.03.2025, 20:48.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Egon
Egon
  • Uporabnik

Uf porabo imas res nizko,jst sicer ne gledam na to,ampak moja se vrti nekje okoli 9 pa tudi 10l.
Prikaži več možnosti

wildy
wildy

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 134

Kaj pa 40xd motor - saj to je v osnovi B57, enako kot 30xd - niso torej pri obeh enake tezave?
Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 408
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Meni so tudi hude te 6ice, ce bi sedaj kupoval bi tudi sam kupil, vendar 640i bencinarja, ki jih pa na avto netu ni (FL verzij)..

Urejal urbanbevk1, 15.03.2025, 21:41.

Prikaži več možnosti
    • Boris-84 je všeč

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 951
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Meni so tudi hude te 6ice, ce bi sedaj kupoval bi tudi sam kupil, vendar 640i bencinarja, ki jih pa na avto netu ni (FL verzij)..

Vzel si mi besede izpod tipk :-D Meni je tudi dizajn vsec, dejansko zdruzuje najboljse obeh svetov - prostornost in uporabnost SUV-a ter vozne lastnosti limuzine/karavana. Nek hibridni krizanec, visji - a ne previsok. Udoben, a ne da bi moral popolnoma zrtvovati dinamiko. Coupejevska linija, ob prostornosti in uporabnosti karavana.

https://www.blocket....e=autouncle_web

Se cene se mi ne zdijo predivje, glede na to koliko avta dobis...

Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala za odgovor. Kakšna pa je neka povprečna poraba? 

Kolikor gledam oglase, jih je precej malo, tudi na evropskem trgu, glede na ostale "ekvivalente". Pa verjetno ga je potem težje prodat. Sem šel v zadnjem tednu ti pogledat, se vsi prodajajo že nekaj mesecev. 

Hvala za odgovor.

Slučajno veš kaj to stroškovno pomeni pri BMW? Nox-i pri mb-ju so bili za moj model 850 po kosu (plus potem delo), ad blue kompletn menjan, malenkost čez 2k€. 

Cene Nox so malenkost nizje, adblue je pa tam tam. Največ težav je z Nox senzorji, jih kar dosti zamenjajo.

Prikaži več možnosti

Egon
Egon
  • Uporabnik

Vzel si mi besede izpod tipk :-D Meni je tudi dizajn vsec, dejansko zdruzuje najboljse obeh svetov - prostornost in uporabnost SUV-a ter vozne lastnosti limuzine/karavana. Nek hibridni krizanec, visji - a ne previsok. Udoben, a ne da bi moral popolnoma zrtvovati dinamiko. Coupejevska linija, ob prostornosti in uporabnosti karavana.

Se cene se mi ne zdijo predivje, glede na to koliko avta dobis...

Moje osebno mnenje glede izgleda,sprednji del je dejansko slim izgled v primerjavi z zadnjim delom ki je "napihnjen",ni nevem kako skladno ampak se zmeraj prebavljivo,veliko bolj kot je bila naprimer petica gt,tisto je bilo za bruhat. Mene pa je pritegnilo lih to kar pravis,kombinacija vec svetov v enem,predvsem pa odlicen,udoben potovalnik. 7imica mi je prevec all abaout the biznis,6gt. Pa tudi mi je vsec iz naslova neke individualnosti,saj jih ni kot listja in trave.
Prikaži več možnosti

Egon
Egon
  • Uporabnik

Aja gledal sem kaj bi lahko nadomestilo 6gt,pa sem za foro probal audi a7,cena je sicer visja pri audiju,ampak ok sem rekel...po eni furi ki sicer ni trajala vec ko 20min,sem vedel da to ni avto zame. Za fl modele 6gt je najboljse pogledat v tujini,saj pri nas jih je le pescica.
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 106
  • Avtomobil: Porsche Cayman, A7 biTdi

naprimer petica gt,tisto je bilo za bruhat.

Uzivo ni bila tako slaba, sam je rabila par dodatkov. Seveda zdaj jo je že povozil čas.

Pripete slike za predogled

• IMG_20210715_181905.jpg
  • IMG_20210715_181927.jpg
  • IMG_20210723_153929.jpg
  • IMG_20210723_153819.jpg
  • IMG-20210715-175543 (1).jpg
  • IMG-20210715-175529.jpg
  • 20220515_085827.jpg
Prikaži več možnosti
    • Boris-84 je všeč

sedebnar
sedebnar
  • Uporabnik

Cene Nox so malenkost nizje, adblue je pa tam tam. Največ težav je z Nox senzorji, jih kar dosti zamenjajo.

Pa se slučajno ve pri katerih kilomtrih to cca odpove ali je to loterija in tempirana bomba? 

Pa pri E-ju sem pozabil dodati tudi dročnike - tudi te sem moral menjati. Je bilo kar nekaj "ekstra" stroškov dati na avto. 

v enem izmed postov so omenjeni FL motorji? Se opravičujem za nevednost. So to kakšne posebne izvedenke? 

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 200
  • Avtomobil: M2

vtg v sestki znajo cukat sploh ce so deljene dimenzije, nox-i, vse v zvezi z ad blue, sesalni kolektorji, egr ventili, selen bloki, semeringi na zadnjem diferencialu in hardy zglob. ostalo nekako je. Cene je ze @simply napisal ma @leonT binreku da je skoraj vsaka zadeva vijolica.

ps ce bo zrak je en amortizer 2000€+delo. ja tudi to gre. pa kak soft close
aja pa vretena prtljaznih vrat. ker so izredno tezka
pa mehanizem zadnjega spoilerja
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

sagadin8
sagadin8
  • Uporabnik
  • Sporočil: 301
  • Avtomobil: 320d

Mehanizm za zadnji lip verjetno ni 2500e k pr Panameri?

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 547
  • Avtomobil: sivo povprečje

Forumaš je delal neke dele za popravilo teh spojlerjev na GT serijah, samo ne vem na katerih.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.