Pozdravljeni,
bom probal še tu, če lahko dobim kak nasvet. Glede na svoje trenutne potrebe, sem izbral vozilo in sicer rabljen 6 GT, torej 630 xd ali 640 xd (diesel) od letnika 2020 dalje. O motorjih ne vem nič. Po spletu dobivam precej različne informacije. Bil bi res hvaležen, če lahko dobim kakšen nasvet o vzdržljivosti, morebitnih pasteh pri teh motorjih itd, povprečno porabo (realno). V preteklosti sem že imel imel serijo 5 (F11) sicer 2.0d, z njim razen menjave EGR ventila, nisem imel nikakršnih težav v dveh letih lastništva. Na leto prevozim v povprečju med 25 in 35 tisoč kilometrov. Trenutno se vozim z MB E razredom, s katerim pa imam bolj kot ne, precej težav in s tem povezanih stroškov. Predvidevam, da so stroški vzdrževanja nekje na istem nivoju (potrošni material), bolj me skrbi, da bi imel enake ali še večje težave, kot jih imam sedaj. Iščem vozilo z maksimalno 120.000 prevoženimi kilometri, x-drive. V poštev sem vzel tudi A6 C8 z enako prostornino motorja, vendar mi vsi zagotovaljajo, da je serija 6 konkretno boljša kar se tiče konforta in voznih lastnosti, motorja pa naj bi bila celo enake osnove (koliko to drži, pa ne vem).
Se že v naprej zahvaljujem vsem za nasvete.