Pozdravljeni vsi skupaj!
Kupujem E39 z M54 mašino, najbolj verjetno bo 520i, ker jih je največ na trgu in cene niso preveč napihnjene, tudi precej manj rabljeni so - govorim za Nemčijo. Oglase spremljam že 4 mesece, z nakupom se mi ne mudi, tako da brez skrbi, 20 let starega avta ne bom preplačal. Je pa težko določit ceno, imam namreč želje kot so facelift lifestyle trim, strešno okno, ročni menjalnik.
Nako sem iz premljanja oglasov prišel do zaključka, da za 520i pod 200.000 km dam 6000, da 525i z isto kilometrino pa do 7000. To ne velja za avte, ki so pregniti, nevzdrževani, moddani in podobno - tega pa je več kot pol oglasov.
Od vseh oglasov v zadnjih 4 mesecih mi je najbolj padel v oko ta: https://www.autoscou...ed_mia_tier=t10
Avto ima seveda napake, ima pa tudi vse zgoraj našteto. Nič od napak avta ne naredi nevoznega. Trenutno (28.3.25) se avto oglašuje za 6900 eur. na začetku pa je bil 8990 - torej več kot povprečen 525i in že skoraj proti 530i, kar mi da vedet, da trgovec nabija ceno. Kar gre v korist nakupa tega avta so nizki kilometri, dobra karoserija (minus poškodba praga in dveh pikic od parkirišča), garancija, avt. klima, tempomat, gretje sedežev... Nekdo je spreminjal notranji trim, preoblekel volan v poceni usnje iz amazona, slabo montiral aftermarket navi itd. Kar seveda ni nič narobe, nekdo je avto uporabljal. Ampak po mojem mišljenju se mora to poznati na ceni - to rečem kot nekdo si želi factory spec avta za vikend vožnje. Če bi ga imel namen zgonit do amena in peljat na dinos, me to ne bi skrbelo.
Če zamižim na eno oko, bi za ta avto dal 6300. Me pa zanima vaše mnenje. Bi dali več ali manj? Moj uvoznik mi noče sugerirati pri ceni, kar seveda razumem, noče prevzeti odgovornosti za to, kam gre moj denar. Trenutno čakam na dodatem spust cene, ker pri trenutni ceni nočem pokazati interesa. Je pa ultimativno vse odvisno od trgovca, jaz lahko sanjam cene take in drugačne.
Če imamo kakšnega kleparja, bi prosil še približno oceno popravila pragu - slike so spodaj.
PS: avto ima sunroof torej panelno strehico. Je kdo tukaj retrofittal tak avto z moonroof - stekleno strehico in ima izkušnje? Vem, da sta mehanizma drugačna glede notranjega panela, kjer je en elektronski, drugi ročni, ampak menda je ohišje sestava isto za obe varjanti in je izmenljivo. Kompletni sestavi za moonroof so na kleinanzeigen od 150-300 eur, tako da nekje v prihodnosti bi se lotil menjave na stekleno strehico.
Hvala vsem za odziv!