20 let imam E39 (5+15).
Nekih težav nimam, je pa rja res nadležna... ko se začne, ni konca, pa če vse sproti rešuješ.
E39 sem službeno (520i) zelo pogosto vozil že od 1996 dalje na dolge relacije, pa se avta do danes še nisem naveličal.
Ko se zapeljem z njo, me vedno navduši do te mere, da se ne morem odločiti, da bi jo prodal. Pa mi je žal avta, ker preveč stoji.
Lastnik takšnega avta (ne samo E39... starin na splošno) mora znati delati kompromise, požreti manjše napake oz. nepopolnosti (tesnila, plastike... leta naredijo svoje, menjava je pogosto totalen nesmisel). Strmeti k popolnosti je neumno... tehnično brez kompromisov, estetska popolnost je pa iluzija ali pa bankrot.
Za predviden budget do 6k bi predlagal kompromis že ob nakupu.
Iskal bi namreč izključno v Italiji, in zato bo edina izbira 520i (ostali bencinarji so uvoženi, ker takrat nad 1999 kubikov v ITA niso kupovali).
Z malo sreče niti ne bo čisti golič, je pa velika verjetnost, da bo rje zelo malo ali skoraj nič.
Na sever jaz takih avtov sploh ne bi hodil gledati.
En oglas je na Mobile za črno 523i, a je tipkarska, ker je 520i 150 konjev... 4990 eur
Všeč mi je tudi modra za 5250 eur (na autoscout ima ceno 6500). Zanimiv oglas... jaz bi to dal sigurno v izbor, pa čeprav je iz južne tirolske, kjer je tudi sneg... mi je všeč opis... je pa ogled obvezen.
Urejal LEO37, 28.03.2025, 15:31.