Panoramska streha wind noise
Pozdravljeni.
Je imel kdo podobno izkušnjo s panoramsko streho. Pri hitrosti cca 70km/h+ se sliši pihanje vetra na sovoznikoi strani. Čudno se mi zdi to, da je steklo ob obeh straneh, nižje, na sredini je poravnano (prosim glej sliko). Obstaja kakšna fina nastavitev? Ima kdo kakšnen predlog? Najlepša hvala za pomoč. |
Prikaži več možnosti
|
Na servisu to lahko bolje nastavijo, perfektno pa ne bo nikoli... |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Se opravičujem, nisem napisal, kako sem slikal. Slika je od spredaj proti zadnjemu delu avtomobila. Torej je ta stopnička v redu? Ker bi rekel, da prihaja piš samo iz sovoznikove strani..in voznikove pa ne, čeprav je ista stopnička Urejal Gregor88, 06.05.2025, 18:13. |
Prikaži več možnosti
|
Če gledaš iz sprednjega dela vozila proti zadnjemu delu vozila ne smeš videti stopničke... "sprednji" rob mora biti višji od "zadnjega"... enako je pri vratih, kjer robovi tudi ne smejo biti popolnoma poravnani oz je sprednji del vedno bolj navzven, od zadnjega.
Pač osnova aerodinamike.
Če bi recimo z vodnim curkom šprical iz sprednjega proti zadnjemu koncu vozila, na spojih ne sme biti stopničke, kamor bi se zaletavala voda, temveč mora le-ta nemoteno nadaljevati pot... enako velja za zrak. Ne vem če sem napisal razumljivo
Morda pa je to sedaj novodobni standard kakovosti, kdo ve
Probaj pogledati na drugih avtih istega tipa, kakoj je tam, pa boš hitro vedel ali je kaj narobe, ali je to standard. F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS |
Prikaži več možnosti
|
Mogoče ti lahko pomaga info glede kalibracije
https://www.bmwslo.c...29#entry3522130
F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS |
Prikaži več možnosti
|
Popolnoma razumljivo si napisal.. tista slika me je zmedla, ker sem si razlagal, da v mojo smeri nebi smelo biti stopničke..sem bil prehiter z odgovorom. Sem že primerjal z eno novo 5-ko in nima stopničke..no vsaj takšne ne tako da, nekaj ne štima. Mogoče mi adino preostane, da ga peljem na servis in naj povejo, če se da kaj narediti. Bom probal dobiti nekoga na Goriškem, da bi mi pogledal, ker nebi rad vozil na uradni servis. |
Prikaži več možnosti
|
In kako to nastaviš? Da ne gre pol voda skoz.
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
To me pa preveč vprašaš. Bi bilo treba najti uradna navodila za to. |
Prikaži več možnosti
|
Imaš dva forumaša tam, do katerih se vozijo iz cele Slovenije
@etore - Auto Elite Šempas
@mihold - Arčon Renče
Za vodo poskrbi tesnilo... saj je "stopnička" minimalna, na oko skoraj nevidna oz. nezaznavna... še vedno je vse vodotesno. F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS |
Prikaži več možnosti
|
[quote name="LEO37" post="3756466" timestamp="1746593147"]Imaš dva forumaša tam, do katerih se vozijo iz cele Slovenije
![]() @etore - Auto Elite Šempas @mihold - Arčon Renče Za vodo poskrbi tesnilo... saj je "stopnička" minimalna, na oko skoraj nevidna oz. nezaznavna... še vedno je vse vodotesno.[/quot Lepa hvala za vse informacije |
Prikaži več možnosti
|
Imaš jih še par mojstrov.
Schumi - Topole Avtoelektronika Črnuče - Ljubljana Kukavica - Letališka Ljubljana Kitehnik - Zg. Polskava |
Prikaži več možnosti
|
Noben od teh ni na Goriškem F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS |
Prikaži več možnosti
|
Relativno malo je pritožb glede tega je pa res da se je prav na 2 Active Tourer moje tašče pojavil moteč zvok iz spoja panorame... In je bilo res potrebno rahlo dvignit streho na podoben način kot je @x-driver prilepil slikco. Čudno sicer ampak je sedaj ok. Kot zanimivost streho smo odtisnili na vijakih za nastavljat višino da je "padla dol" recimo da 3-5mm pod robom strehe. Se šli v treh vozit. En je vozil, drugi dvigoval streho spredaj z rokami in ko je bilo ok je tretji pogledal skozi okno kakšna je višina. In je bila nad robom strehe. Pričvrstili šli na vožnjo in je zadeva bila rešena in je še sedaj....
Če je ravno ni zabavno...
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala vsem za odgovore. Bom poskusil pri majstrih najti rešitev
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ni treba poizkušati ampak narediti tako kot je prav by the book. Za g30/G31 je na sredini stekla spredaj/sredina/zadaj gap po -2mm ,iz strani na koncih(leva/desna stran) pa pride spredaj/sredina/zadaj pa po -0.6mm Urejal blackberet, 09.05.2025, 20:15. |
Prikaži več možnosti
|
Nobeno stresno okno ni vodotesno. Voda vedno pride skozi ampak za odvajanje skrbijo odtoki. |
Prikaži več možnosti
|
@blackberet, a imaš na voljo tudi podatek za e90 limo, stekleno strešno okno? Ga moram naštelat, ker tudi piska med vožnjo. |
Prikaži več možnosti
|