Izdelava fasade na sosedovi strani
Zivim na vasi kjer so meje urejene se bolj po starem. In sosed ima cez mojo parcelo peš dostop do svojega vrta, ki je za mojo hiso. Cez 2 meseca mi bodo prisli delat fasado in me zanima kako je zdaj s tem, ker je ena stran hise dostopna le iz njegovega vrta? Sicer nimam problemov z njimi sem tudi vprasal za postavit oder je rekel da ni problema..ampak ker je hcerka "idiot" in se zna kaj vpiciti..me zanima ali mi mora dovoliti dostop do svoje hise za vzdrzevanje ali kako je?
Pa tudi neko grmovje mu raste kar ob mojem zidu ze ene 3M visoko in drsa ob mojo steno. Kako postopati? |
Prikaži več možnosti
|
Sosed pa tudi hčerka, bosta raje gledala v novo fasado. Grmovje pa na svoji strani postriži. neJEZImo Save |
Prikaži več možnosti
|
Ni tako enostavno kot se ti zdi.. |
Prikaži več možnosti
|
To vem, da grmovje ne sme rasti tako zdraven in mi delati skode, tako da ga lahko komot postrizem oz. ga morajo oni ali pa zahtevam odskodnino za skodo. Ampak ni to problem...problem rata da taksne stvari in zahteve potem sprozijo probleme in se zacne kaksno sranje..kar pa se mi ne da. Zato sprasujem kako najlepse to izpeljati? Najraje bi odkupil tisti vrt da imam mir, ampak ga nocejo prodati.
|
Prikaži več možnosti
|
Odvisno je kako imata urejeno služnost, zdaj, če bi to bil edini dostop do njegove hiše mu služnost praktično pripada (nekaj je tudi odvisno od tega koliko časa jo že uporablja). Te stvari se hitro lahko zapletejo, če je tam zadaj res samo vrtiček ni tako pomemben kot dostop do hiše in on ni življensko odvisen od njega. Najboljša rešitev je vsekakor razumen odnos med sosedi, ki pa je lahko zelo krhek kadar gre za take stvari.
|
Prikaži več možnosti
|
Hčerko jemlji kot normalno, mogoče jo lahko omehčaš. Ima hčerka kakšno šibko točko - ustrezi ji. Rožice, bonbonjerice ali kaj bolj spešel lahko spremenijo zadevo na bolje. ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
Grmovje ponoči polij z boom efektom ali z nečim podobnim. Ko se bo posušilo ga porežeš. Jebiga posušilo se je.
Jaz imam tudi neko brezvezno drevo med svojo in sosedovo stavbo in nobenega ne moti. Vsake par let mal porežem veje.
|
Prikaži več možnosti
|
Hcerke nimas kaj mehcat..je kamen drugace pa ni tu njegove hise sploh..tu je pac vrt kjer raste grmovje..hiso ma on cisto na drugi lokaciji 500 m proc.
No..bom videl kako bo slo najprej po mirni poti. Kakorkoli pa njegovo grmovje ne sme rasti ob moji steni in jo unicevat. Fasada (ježek) je ze popolnoma zdrsana..ampak me ne gane toliko ker itak sem jo mislil delat na novo..zdaj ko bo pa nova bom valda gledal tudi na to. |
Prikaži več možnosti
|
Kdo je pravno gledano lastnik parcele, sosed, ali tudi hči?
Če ni lastnica nima pravno gledano sploh pravo glasanja tam, edino če očija mal lepo pogleda pa ta spremeni mnenje. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Ali pa konkretno na slabše- odvisno od očeta, koliko je on normalen in kaj si bo predstavljal, da je njegov namen.. Anything I say. What a wonderful philosophy you have. |
Prikaži več možnosti
|
Kdo je lastnik - poglej v zk - imas zastojn vpogled
Od lastnika dobi soglasje za poseg iz njegove strani pod takimi in takimi pogoji Potem se lahko nelastnik slika in zali |
Prikaži več možnosti
|