Pozdravljeni!
Ko sem imel še v lasti BMW (doslej 4), sem bil pogosto tarča opazke, v stilu "vi divjaki, ki ste itak kupili del ceste, vi ki ne uporabljate smernikov, ki se ne držite hitrostnih omejitev, ki odvzemate prednost ostalim prometnim udeležencevm, ustrahujete kolesarje, itd.).
Trenutno nimam v lasti nobenega Brez Madežnega Wozila, kot mu reče kolega, pa tudi Audi-ja ne (ki so menda podobni mojstri volana na cesti, heh) in lahko gledam na situacijo nekoliko z distance. Sem sicer ogromno na cesti, kot voznik kombija, ki vozi lokalne dostave in vidim marsikaj.
Npr. prejšnji petek ob 16h, na Ižanski cesti, v smeri Iga, ko tam res nastane GNEČA in vse stoji ali pa se počasi premika, nek JUNAK z F10 mimo kolone, s polnim plinom, arogantno in verjetno v razmišljanju, da ga bo nekdo že spustil noter, če pripelje kdo naproti. Takšnih situacij se mi zdi je pri tej znamki veliko več kot pri ostalih, no AUDI je nekako tam-tam, ampak tam so načeloma tisti, ki si ne upajo vozit RWD avta, hehe.
Kakorkoli, ko sem bil sam lastnik te znamke, sem večinoma upošteval hitrostne omejitve (OK, svetnik nisem, heh), vedno uporabljal smernike, pogosto odstopil prednost komu na stranski cesti, držal varnostno razdaljo, ustavljal pešcem na prehodih za pešce, zgledno obvozil kolesarje, itd.
Kakšen je VAŠ pogled na to problematiko, vem da marsikdo ne vozi BMW tule na forumu, a verjetno pa imate svoje mnenje in dajte ga napisat.
Lep pozdrav in srečno vožnjo še naprej!
B.