A si prebral cel moj post? Športni sedeži so kvečjemu nižji od navadnih, kar pri nizki osebi pomeni, da ne vidi preko armaturke. Bližje pedalom pa ne bo prišel, ker BMW se regulira naklon preko tečaja na zadnjem delu sedeža in se prednji del le dvigne ali spusti. Medtem ko imaš pri Renaultu in VAG sistem, ki sedež dviguje in potiska za par cm naprej.
Lp Tristan01
Sem. Športni sedeži niso nižji od navadnih, lahko se uravnajo tako da so nižji, med drugim. Predvsem omogočajo več nastavitev, kar je za ergonomijo izredno pomembno, še posebej če imaš določene recimo temu izvenstandardne sedalne navade, ali če si telesno malo izven povprečja. Sicer ne bom trdil da bi s tem problem rešil, se pa splača poskusit, ker obstaja realna možnost, da bi ga. Če bi poznal delovanje nastavljanja nagiba sedalnega dela športnega sedeža, potem bi vedel da si sedež lahko nastaviš tako da višina sedenja ostane enaka, pridobiš pa več prostora za noge, kar pomeni da nižjerasla oseba lažje doseže pedala. Tako da še enkrat, priporočam vsaj poskus, @Petru_nn oziroma njegovemu sinu/hčerki lahko jaz posodim E46 s športnimi sedeži za probat, takoj bomo videli ali smo s tem kaj dosegli ali ne.
Pa itak jih ne bo montiral, ce je en sedez brez sank drazji kot cel avto.
Ni dražji, dobi se ga že za 50 do 100 eur.