Skoči na vsebino

Menjal bi 5 G31 za X5

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
83 odgovorov v temi
Docslo
Docslo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1
  • Avtomobil: BMW G31

Živjo,

pred dvema letoma sem kupil BMW 5-ko karavan (520d xDrive), avto je imel 70.000 km, dal sem 34 jurjev. Avto je res top – vožnja je udobna, na morje gremo gosposko, v avtu ni nič škripanja, vse dela, kot mora. Do službe imam tam okoli 15 km v eno smer, kar ni idealno za dizla, ampak do zdaj z nobenim dizlom nisem imel težav. Tudi s tem avtom nobenih problemov – redno servisiran pri pooblaščencu, vse po reglcih. Iskreno, sem pričakoval višje stroške za servise in zavarovanje, pa ni bilo nič posebnega.

Zdaj pa razmišljam – ali bi še ostal na petki, ali bi šel naprej in si za "stara leta" omislil X5. Gledam kakšnega 30d xDrive, nič pretiravat. Tam ene 4 leta stare so okrog 50 jurjev, kar se mi zdi še nekako sprejemljivo. Všeč mi je višji položaj sedenja, boljši pregled...

Me pa zanima, kako je s stroški – je res vse dražje kot pri petki? Pnevmatike, servisi, zavarovanje, registracija … Bo res vse “parkat dražje” ali je razlika zmerna? Ta avto bi imel dlje časa, zdaj smo imeli navado menjati vsake par let.

Se pa opravičujem, če je to malo ponavljajoča tema – vem, da se o tem veliko piše. Ampak sem šele pred nekaj leti prišel do točke, ko si lahko privoščim malo boljši avto, pa sem zdaj še kar nov v teh vodah. Zato mi mnenja izkušenih prav pridejo in jih res cenim.

Hvala vsem za odgovore.

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 906
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

Edino Sediš višje, vse ostalo je pa slabše, raje kupi eno G31 540i ali 530d z malo kilometri in dobro opremo.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in F30LCI uporabnikom je všeč to sporočilo

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 095
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Parkrqt drazje verjetno ni, so pa deli, ki so specificni za X5(podvozje) vsaj 30-40% drazji. Gume verjetno tudi tu nekje. Za 50k je bolj slaba izbira z malo prevozenimi…
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 40 502

x5 je bistveno bolj udoben od petice. Pa glej da ma ta dobre sedeze in zracno vzmetenje in si zmagal.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Za 60k dobis mojo x7 40d ki ma se eno leto garancije pa nalozena z opremo konkretno.

Pa glihkar narejen servis za 15 jurjev :-)
Prikaži več možnosti

Donki kong
Donki kong
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 333

Odvisno kaj zelis od avta…
Jaz imam sedaj 1 mesec x5ta (3.0d, zracno), naredil sem ze 6k km. Recimo ce bi se zmisljeval pogresam M zavore. Drugace se pa avto super pelje, udobno podvozje, dobra pozicija za volanom…

Porabo imam skoraj 1l nizjo(8.5l) kot prej na x6, pa imam tukaj vec mestne voznje in 20col valarje…
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

30d je najboljsi motor za x5
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč

Donki kong
Donki kong
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 333

Dejansko sem presenecen, ker mi je ravno prav… ajde nebi se branil M50d. Ma za 99% je cisto OK, sploh k ti stopi v glavo da si v SUV gajbi in ne nekemu coupeju :)
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 32 188
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

A N57 :laugh

Prikaži več možnosti

YuGo
YuGo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 926
  • Avtomobil: BMW ...

Edino Sediš višje, vse ostalo je pa slabše, raje kupi eno G31 540i ali 530d z malo kilometri in dobro opremo.

Kaj je slabše?
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 462
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Kaj je slabše?

Višje sediš, težišče je višje, avto je težji, slabša aerodinamika, več porabi, slabše gre..  Pa vsi, lažje se skobacaš noter pa greš ven.. Hja, pri bmw x1 ajde x3 še nekako, pri x5,6,7 pa že pležeš na avto..  To mi je pa tako kot da bi rekel da se lažje usedeš na barski stol kot pa na normalen stol.. Aja imaš pa boljši razgled.. to pa je res..

Pa izraz športni terenec, kaj je to tekaški gojzar?  Pa še oslarija stoletja, športni paket na SUV-ju... M paket, sline, amg line..  

Evo tale paket na tem avtu zmaga.. https://www.avto.net...=Peugeot Rifter

Urejal Bavarec fan, 11.06.2025, 12:54.

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • 525iX, Davidf1, Warden in 5 ostalim je všeč

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 508
  • Avtomobil: creative technologie

Kakšen "Boljši razgled" v času ko je pol vozov na cesti SUVov? To bi kao lahko rekli 20 let nazaj ko je bil vsak 1000či na cesti SUV, zdaj pa v takem vozu gledaš predse drugega v takem vozu in ne čez. Parkiranje je tudi ful lažje v taki kišti, ker vsaj v štartu veš da na normalen parking ne bo šlo  :laugh .

Prikaži več možnosti
    • F30LCI je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Jest pa ene prednosti karavana ali limuzine ne vidim, vse je slabš kot pri X5. Jest mislim da je tanovi x5 overall najboljši avto ki se trenutno prodaja. Prostoren, udoben, hiter, varčen, varen. NImaš nič boljšega na trgu trenutno. 

Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 679

Za vse BMW-je-.... ne samo za X5.

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Za vse BMW-je-.... ne samo za X5.

Eh.. B58 je za vse kar ni SUV dosti boljša izbira.  :laugh

Za 60k dobis mojo x7 40d ki ma se eno leto garancije pa nalozena z opremo konkretno.

Pa glihkar narejen servis za 15 jurjev :-)

Mater si drag..  :fight

https://www.avto.net...=BMW serija X7:

https://www.avto.net...=BMW serija X7:

:cool

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 679

Eh.. B58 je za vse kar ni SUV dosti boljša izbira.  :laugh

:cool

Meni osebno v te delovne avte paše 30d, daš malo gasa in gre...še malo več in vleče v isti prestavi..., ne zamenja za vsako neumnost dve prestavi nižje na avtocesti, ne vrti ga brezveze v obrate,...tudi zamik pri speljevanju/vključevanju v promet je bojši pri 30d oz. lažje komu izsiliš prednost kot pravi BMW-jaš...

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti
    • Vugy in krtinovec uporabnikom je všeč to sporočilo

YuGo
YuGo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 926
  • Avtomobil: BMW ...

Jest pa ene prednosti karavana ali limuzine ne vidim, vse je slabš kot pri X5. Jest mislim da je tanovi x5 overall najboljši avto ki se trenutno prodaja. Prostoren, udoben, hiter, varčen, varen. NImaš nič boljšega na trgu trenutno. 

Točno zato sem postavil vprašanje?

Višje sediš, težišče je višje, avto je težji, slabša aerodinamika, več porabi, slabše gre..  

Da višje sediš, je mnogim prednost.....

Vse ostalo? A zanima kupca ranga 100k avta?

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 900
  • Avtomobil: sivo povprečje

Pa izraz športni terenec, kaj je to tekaški gojzar?  Pa še oslarija stoletja, športni paket na SUV-ju... M paket, sline, amg line..  

Nadgradiš lahko pa to samo še s "coupe" verzijo taistega terenca. Manj prostora, manj višine na zadnji klopi, še grši izgled. :ok2 

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • Veljo, Cale in Vugy uporabnikom je všeč to sporočilo

Vugy
Vugy

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 359
  • Avtomobil: g31 530d

jaz mislim da ti ze imas odlicen avto po udobnosti in legi na cesti, opremi...samo mislim da je za 5ko 20d napacen motor...

imam zdaj 4 leta g31 530d, od nakupa sem prevozil ca. 110.000km, preden se kupoval sem tudi kolebal zaradi stroskov med 520d in 530d.

Ker me tu v avstriji pride cestnina oz. davek na motorna vozila 1400€/leto, sem rekel bom probal, pa mi ni zal! poraba pa ca. 6,5L

zaradi vpoklica AGR in ker niso dobili nadomestnega sem se vozil dva meseca z G60 520d....

a zacetku je mogoce waw, ampak po nekaj dneh mi je sla ta roputuljica na zivce, bil zelo srecen da dobil mojega nazaj......pretezek avto za premajhen motor....

X5 je mogoce videti bolj masiven, nastopaski....glede udobja v notranjosti je nekje tu z g31, ampak mislim da se med voznjo cez kakse ovinke zacnes hitro sprasevat zakaj ze se zdaj vozim v dvignjenem avtu?

zena ima formentorja....retoricno se med voznjo sprasujem, zakaj je zdaj visji? :)

moj glas gre da zamenjas za g31  ali g30 30d pa imas lahko se kar nekaj let  "fajni" avto

Urejal Vugy, 11.06.2025, 14:35.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

@vugy, po moje avtor teme išče samo višje sedenje in avto po zadnjih trendih (suv).. Pa če bi bil 2.0 v x5 mu bi še mogoče bilo boljše zaradi registracije. Mislim da je 80% folku vseeno kaj je pod havbo. Samo da je lep, visok in velik. :)
Prikaži več možnosti
    • Vugy je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.