Živjo,
pred dvema letoma sem kupil BMW 5-ko karavan (520d xDrive), avto je imel 70.000 km, dal sem 34 jurjev. Avto je res top – vožnja je udobna, na morje gremo gosposko, v avtu ni nič škripanja, vse dela, kot mora. Do službe imam tam okoli 15 km v eno smer, kar ni idealno za dizla, ampak do zdaj z nobenim dizlom nisem imel težav. Tudi s tem avtom nobenih problemov – redno servisiran pri pooblaščencu, vse po reglcih. Iskreno, sem pričakoval višje stroške za servise in zavarovanje, pa ni bilo nič posebnega.
Zdaj pa razmišljam – ali bi še ostal na petki, ali bi šel naprej in si za "stara leta" omislil X5. Gledam kakšnega 30d xDrive, nič pretiravat. Tam ene 4 leta stare so okrog 50 jurjev, kar se mi zdi še nekako sprejemljivo. Všeč mi je višji položaj sedenja, boljši pregled...
Me pa zanima, kako je s stroški – je res vse dražje kot pri petki? Pnevmatike, servisi, zavarovanje, registracija … Bo res vse “parkat dražje” ali je razlika zmerna? Ta avto bi imel dlje časa, zdaj smo imeli navado menjati vsake par let.
Se pa opravičujem, če je to malo ponavljajoča tema – vem, da se o tem veliko piše. Ampak sem šele pred nekaj leti prišel do točke, ko si lahko privoščim malo boljši avto, pa sem zdaj še kar nov v teh vodah. Zato mi mnenja izkušenih prav pridejo in jih res cenim.
Hvala vsem za odgovore.