Pozdravljeni!
Napišem vam kratko zgodbo o Xdrive sistemu, par vprašanj imam, mogoče kdo razume kaj je bilo narobe. Pa mojo izkušnjo napišem, morda lahko komu kdaj pomaga.
Moja 530ka ima Xdrive sistem, a prejšnji lastnik je snel prednji kardan, to sem ugotovil šele po nakupu, no avtomobila nisem vozil po dežju z veliko hitrostjo v ovinku, pri vožnji pred nakupom, pa nisem imel izkušenj s tem tipom pogona. Tako da nisem tega opazil.
Avto je normalno delal brez napak, a pri vožnji na mokri podlagi se je lahko pojavila ABS lučka na konzoli, to je to. Skratka avto je delal samo s zadnjim pogonom. Prevozil sem enih 20k km in se skuri transfer case.
Transfer case je po mojem crknil ker je šla v nebesa tudi črpalka za olje. Kose sem nabavil preko spleta, če koga zanima lahko napišem tudi stran, ni problema. Z mehanikom sva komplet obnovila xdrive sistem, skratka vse ležaje, pumpa nova, nova sklopka (transfer case) itd, pogon dela v nulo.
Zanima me če kdo mogoče ve zakaj je sploh snel kardan prejšnji lastnik če je 4x4 pogon sigurno normalno delal?
Avto ni imel napak ko je bil brez kardana, in ko smo popravili vse, je normalno delal, brez nobenega programiranja, mape itd. To pomeni da če se kardan sname, avto ne kaže nobene napake? Pa normalno dela brez dodatnega programiranja? Res čudno