Skoči na vsebino

Tesla Motors

* * * - - 9 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
10406 odgovorov v temi
Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 681
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Bo pa debata o skurjenih rotorjih, iztrošenih baterijah, čudnem ropotu, pregrevanju, izgubi moči,... :laugh
Prikaži več možnosti

kroskris
kroskris

sLow Rider

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 594
  • Avtomobil: Black Coupe

Kaj se bomo pa pol na forumu menili, odpadejo vse debate v stilu: katero olje, menjava filtrov, kdaj nove svečke, pušča hladilna, odzračevanje hladilnikov, zamašen filter, ni iskre, trokira, zabit katalizator, menjava partikelfiltra, športni izpušni lonci, rabim novo lambdo, počila mi je jermenica., kje dobiti rabljen menjalnik (ker ga Tesla nima in tudi ne rabi)..

V bistvu so klasični motorji z notranjim izgorevanjem navaden jajc proti elektromotorju, razen zvoka, ki pa je stvar navade.

Ma ja, ni glih tako. Motorji na notranje izgorevanje bodo še vedno v veliki večini in bo še govora o njih dovolj za našo in naslednjo generacijo bmw fanatikov.

Je pa res da je sedaj bolj kot ne zadnji čas, da si vsak omisli tisti motor, ki si ga želi imet vsaj enkrat v življenju, kot recimo V8 ali celo V12, ali pa za malo manj zahtevne kot sem jaz, tudi R6:-D
Osebno resno razmišljam o tem, da si bom čez 5 let že omislil kaj takšnega kot na zgornjih slikah. Priznam da me to precej zanima:)

PS
Je pa še nekaj. Nakup elektro avtomobila bo verjetneje najboljši takrat, če boš prvi lastnik. Drugi in tretji bosta imela precej stroškov že s samo menjavo baterijske banke in ostalega vzdrževanja... Iz tega vidika se po drugi strani obeta precejšni upad vrednosti za drugega lastnika... vsaj nabavne.
Jaz vsekakor razmišljam o nakupu novega elektro avta....čez nekaj let...

Urejal kroskris, 06.04.2010, 21:14.

Več kot nekdo naredi in prispeva, lažje je drugemu da najde napako in ga kritizira. Kateri si ti?
Prikaži več možnosti

Lencek
Lencek

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 293
  • Avtomobil: BMW 320d 2004

Pri nas na gorenjskem (okolica Radovljice) se vozi rdeča tesla. Možakar ki si ga lasti, ima v lasti sončno elektrarno, tako da ga še ''tanka'' zastonj. Ko sem peljal za njemu mi je iz krožnega križišča ušel kot puščica :)

Urejal Lencek, 07.04.2010, 06:42.

Prikaži več možnosti

kroskris
kroskris

sLow Rider

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 594
  • Avtomobil: Black Coupe

Pri nas na gorenjskem (okolica Radovljice) se vozi rdeča tesla. Možakar ki si ga lasti, ima v lasti sončno elektrarno, tako da ga še ''tanka'' zastonj. Ko sem peljal za njemu mi je iz krožnega križišča ušel kot puščica :)

Tudi jaz imam pol v mislih še sončno elektrarno:ok2
Pol pa bomo delali kilometre skoraj zastonj:-D
Več kot nekdo naredi in prispeva, lažje je drugemu da najde napako in ga kritizira. Kateri si ti?
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 681
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

:laugh Itak, ti je ušel s hitrostjo elektronov :laugh
Prikaži več možnosti

Pirc
Pirc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 909
  • Avtomobil: R4,R6,V8

Nekaj me zanima.. Kako registrirat tak avto v Sloveniji?
Po čem ti davek zračunajo?

Iz prve roke ... Po starem zakonu se je placal normlno kot za vsak drug avto. Zavarovanje in vse ostalo pa je zadevo poneslo v najnizji razred.
So bli pa vsi mocno zmedeni ko smo se pojavli z "elektricarjem" - vkljucno z majstri na homologaciji :laugh :laugh :laugh

Pri novem pa lih tako placas davek za najnizjo klaso. Ker je avto se vedno delno "onesnazevalec", ker elektriko mora se vedno nekdo proizvest in celice se tudi reciklirajo .

Imeli smo namrec v lasti Citroen Saxo Full elektro :ok2 Kupljen je bil v italiji z 7500km na stevcu kot nov. Jaz sem se malo vozilo okol potem smo pa ustimal papirje in se je takoj prodal . Bilo je celo tolk hudo da somi ljudje hodili zvonit na vrata ce ga prodamo :ok2 :laugh
LP Pirc
Prikaži več možnosti

Pirc
Pirc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 909
  • Avtomobil: R4,R6,V8

Tudi jaz imam pol v mislih še sončno elektrarno:ok2
Pol pa bomo delali kilometre skoraj zastonj:-D

Te elektrarne so en navaden nateg za vlect subvencijo od drzave. Namrec celice in vlozek, ki ga potegnejo za sabo je vecji kot "profit" v povrnjeni energiji... Tko da ne si prste se mazat ker morte imet kake VIP da boste prvo subvencije potegnil ...

Na kratko prej jim gre zivljenska doba predno se poplacajo ...

Urejal Pirc, 07.04.2010, 09:18.

LP Pirc
Prikaži več možnosti

muflon
muflon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 938
  • Avtomobil: 3x e34

Kaj se bomo pa pol na forumu menili, odpadejo vse debate v stilu: katero olje, menjava filtrov, kdaj nove svečke, pušča hladilna, odzračevanje hladilnikov, zamašen filter, ni iskre, trokira, zabit katalizator, menjava partikelfiltra, športni izpušni lonci, rabim novo lambdo, počila mi je jermenica., kje dobiti rabljen menjalnik (ker ga Tesla nima in tudi ne rabi)..

V bistvu so klasični motorji z notranjim izgorevanjem navaden jajc proti elektromotorju, razen zvoka, ki pa je stvar navade.

Bo pa debata kdo previja motorje.:laugh :laugh :laugh
Prikaži več možnosti
    • bassko je všeč

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Tesla hit by first lemon claim from "king of the lemon laws"

https://autos.yahoo....-174636501.html

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 201
  • Avtomobil: BMW x

Bo pa debata kdo previja motorje.:laugh :laugh :laugh

Se pravi, da bom moral obudit spomine iz mladosti ... el. motorje sem namreč začel previjat pri 15. letih ... :laugh

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 37 073

Btw tesla ima prvi servisni pregled pri 250.000 kilometrih:-D

Tudi zavore brez tezav zdrzijo to kilometrino, ker se ob normalnem in celo mocnejsem zaviranju sploh ne izrabljajo. Ce se bo tole prijelo bo 95% servisov propadlo.

Pri nas je pa polnenje itak zastonj, tako da dejansko ni stroskov goriva/elektrike. V mestih lahko celo zastonj parkiras in polnis na za to predvidenih postajah.
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik

Btw tesla ima prvi servisni pregled pri 250.000 kilometrih:-D

Tudi zavore brez tezav zdrzijo to kilometrino, ker se ob normalnem in celo mocnejsem zaviranju sploh ne izrabljajo. Ce se bo tole prijelo bo 95% servisov propadlo.

Pri nas je pa polnenje itak zastonj, tako da dejansko ni stroskov goriva/elektrike. V mestih lahko celo zastonj parkiras in polnis na za to predvidenih postajah.

Kje imajo pa čas servise delat pri vseh izrednih popravilih, ki jih morajo. :ok2 Me prav zanima kako zgleda, če ti v SLO crkne Tesla ... gre na ladjo in v USA na popravilo :confused Ti pa pešhonda naslednje 3 mesece. :laugh
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Luky
Luky

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 358
  • Avtomobil: kolo

Teslo proizvajajo tudi na v .nl

na Nor so jih prodali skoraj 1500 v Marcu, več kot vseh Fordov skupaj..
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17 544
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Za to, da so jih tok na norveškem prodal, obstaja doer razlog v njihovi zakonodaji.

Tole je best quote ever kar se tiče te teme :)

In 2018, Tesla will sell carbon credits to every major car manufacturer, everyone owning more than 5 shares of Tesla will become a millionaire, and Musk passes Gates as the richest American. He then puts that money into SpaceX and begins colonizing Mars with electrically powered equipment. All the rich liberals move to Mars to avoid the impending climate disaster and promptly die off due to the lack vegan soy Frappuchinos. We get to buy their old abandoned muscle cars for pennies on the dollar, install gunracks in the rear windows and do donuts in the Whole Foods parking lot while blasting Lynyrd Skynyrd and hanging out the driver window with a beer.

This is why I like electric cars.

Urejal voith, 23.05.2014, 08:59.

You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik

Očitno Tesle kupujejo extra talentirani vozniki. :laugh

Brand New Tesla Model S Crashes Before Leaving Dealership

http://www.wreckedex...lership-0011871

Objavljena slika
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 487
  • Avtomobil: F10

Tole sem zadnjič računal, pa še tukaj objavim, ker so številke zanimive...

Ok, pa gremo računat samo porabo v €
Tesla = 0,024289 / km
v 100.000 km = 2428 €
v 200.000 km = 4857 €

Primerljiv avto = 0,085714 / km
v 100.000 km = 5871 €
v 200.000 km = 17.142 €

Razlike pri 200.000 = 12.285 € upoštevano samo gorivo.
Pri Tesli moraš pri normalni vožnji in predpostavki, da baterije zdržijo enako dolgo po toliko polnjenih stati okoli 666 krat in čakat, da se napolne po ocenah 3,5 h.
666 x 3,5h = 2331 dodatnih ur čakanja za prihranek 12.285 €. 5,27 €/h.
Vsekakor pa so stroški vzdrževanja veliko manjši, ampak sej bo država poskrbela za davek pri zagradnji baterij, eko davek, etc...
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

M5
M5

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 724

Ne rabiš sploh gledat tesle, že pri manjših avtomobilih ni računice.

Če vzamemo za primer Peugeota Ion, ki stane 30.134€ (http://www.peugeot.s...muzina-5-vrat/#!) in poleg tega še izgleda kot smetnjak na kolesih, pa ga primerjaš z primerno velikim bencinarjem/dieslom (v bistvu ga težko primerjaš s čimerkoli zaradi njegove velikosti, mogoče s Tato Nano, ki stane le par tisoč €), pa da vzamemo enako znamko, Peugeot 107, ki stane 8.143€ (http://www.peugeot.s...muzina-3-vrat/#!).

Se pravi je razlika v ceni 21.991€. Pri ceni bencina 1,5€ to pomeni 14.660L bencina, Peugoet za 107ko oglašuje najnižjo porabo pod 5L/100km, če vzamemo maximum nekje 8L to pomeni najmanj 183.250km, pa če zopet vzamemo nek maximum, da se letno naredi 30.000km to pomeni, da se razlika v ceni izniči po več kot 6 letih.

V ta izračun je zajet samo bencin, ampak ker sem pretiraval tako pri porabi kot pri prevoženih letnih kilometrih je končna številka upoštevajoč še servise po mojem enaka.

Zdaj ali si izredno zabit ali pa izredno ekološko usmerjen, drugače nevem zakaj kupiš elektirčen avto
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik

Dokler bodo imeli baterije kot so sedaj, tudi električen avto ni nič ekološki ... vse skupaj je le neka fama, pa nobene prave koristi od tega..
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 319
  • Avtomobil: sivo povprečje

Lahko si enostavno ljubitelj inovacij in/ali električnega pogona.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

MehMan
MehMan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 175
  • Avtomobil: -

Ali pa v končni fazi nek električen avto kot je Tesla zadosti za vsakodnevne potrebe osebnega transporta 90% Slovenije. Poleg tega imajo fast charging postaje, kjer ti v 20ih minutah napolne baterije. Za veliko večino vsakodnevne vožnje bi bil električen avto idealen, konec dneva ga samo priklopiš na štrom in to je to. Če bi seveda bila infrastruktura vsepovsod primerna.

Urejal MehMan, 14.07.2014, 11:55.

1. Meh: Indifference;

ma. ko j***.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.