Skoči na vsebino

Tesla Motors

* * * - - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
14000 odgovorov v temi
dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 255

Ker je mel več sreče kot pameti. Usralo se mu je, ni pa dovolj pameten da bi se tega zavedu. Sej pri kripto je isto, enim se usere, zraste ego in pol "zadetek na lotu" pripisujejo svoji inteligenci.

Prikaži več možnosti
    • Tattoo in Boris-84 uporabnikom je všeč to sporočilo

Tattoo
Tattoo

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 682
  • Avtomobil: R5

Saj piše, imel je 88k$, večinima je kupil tesline delnice. Delnica je bila konec 2019 cca. 30 usd. Torej za 88k€ dobiš zaokroženo cca. 3.000 delnic, če kupiš z razmerjen 1:1000 je pa to 3 miljone delnic. Delnica je narasla na 400$, kar pomeni razliko 370€ po delnici, krat 3 miljone delnic je to dobra Miljarda $. Tako da je glede na zneske delal z 1:500, ki pride na cca. 500Mil minus provizije, donacije pa si nekje na teh cifrah v članku...

Potem je pa Tesla padla iz 400 na 100$ je razlike 300€, pa gremo spet: 3000 delnic in ugotovljeno razmerje 1:500 prideš na 1,5M delnic krat 300$, pa si v minusu 450 Miljonov, plus provizije.

Tako da ni bil noben "genij", pač je v pravem trenutko vložil vse v teslo z razmerjem. Velik rizik, ki se mu je izplačal, ni pa prodal ko bi moral, verjetno ga je pohlep držal v upanju da pride nazaj do 400Mil ali je želel še več.

V teoriji vse pije vodo...sedaj si pa še prakso zamisli:

V osnovi si mizar in leta 2019 (ko je bila Tesla še precej daleč od najbolj vroče delnice) imaš tako sposobnost vizije, da si pripravljen $88k (pa tudi če gre za čisti višek denarja) vtakniti v eno samo podjetje in za po vrhu še z enormnim vzvodom...ki že sam po sebi prinaša ogromen (dodatni) riziko. Moraš imeti res noro sposobnost ali pa jajca iz jekla.

In ker težko verjamem, da je bil tak vizionar mi je nepredstavljivo, da se ne zavedaš, da si zadel življenjski jackpot in si izplačaš (vsaj večino) od 415 milijonov...

"There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games!" - Ernest Hemingway
Prikaži več možnosti

srcnik
srcnik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 045

V teoriji vse pije vodo...sedaj si pa še prakso zamisli:

V osnovi si mizar in leta 2019 (ko je bila Tesla še precej daleč od najbolj vroče delnice) imaš tako sposobnost vizije, da si pripravljen $88k (pa tudi če gre za čisti višek denarja) vtakniti v eno samo podjetje in za po vrhu še z enormnim vzvodom...ki že sam po sebi prinaša ogromen (dodatni) riziko. Moraš imeti res noro sposobnost ali pa jajca iz jekla.

In ker težko verjamem, da je bil tak vizionar mi je nepredstavljivo, da se ne zavedaš, da si zadel življenjski jackpot in si izplačaš (vsaj večino) od 415 milijonov...

88k za Američane je kot 20k za nas. Pa to je bil čas ko so delnice letele v nebo zaradi free monneya. Je še dokaj na ziher vse in ker je stalno rastlo ni bilo več potem nič rizično, ker bi moglo pod 30$ padit, da bi puhnu tistih 88k. Je pač pustil do kam pride... Je pa najverjetneje bil problem pri izplačilu, ker bi plačal verjetno ogromno davka, da je dobil svetovalce, pa doniranje denarja (ne doniraš kar za đabe 20mil neki dobrodelni organizaciji)...

Tako kot je nekdo že rekel, pravi timing je ujel, čisti rizik in sreča... Lahko bi dan prej kupil in bi malo navzdol tečaj zanihal, pa bi izgubil vse takoj.

Isto kot nekateri pri kriptu.
Prikaži več možnosti
    • Tattoo in dnjehen uporabnikom je všeč to sporočilo

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 570

Muskov taksi brez voznika, volana in pedal: investitorji niso navdušeni

https://www.24ur.com...a-in-pedal.html

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 763
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 5.7 TPI

Upam, da xt dokupuje delnice - samo -12,5% / 24h.

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 486
  • Avtomobil: LR Discovery 3

9% pa res. In ja, bom kupil, tako, kot vsak mesec. Trenutno sicer več kupujem druge stvari, ki imajo IMHO večji potencial. Bom pa držal TSLA še vsaj 13 let, potem grem pa v penzijo in bom verjetno postopoma prodajal.

Btw, v zadnjih 6 mesecih je šla delnica gor za 27%. Če bi kupoval po $150-$160, ko ste nazadnje orgazmirali na nizko ceno, bi do danes naredil lep donos.

Urejal iKst, 12.10.2024, 17:54.

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 317
  • Avtomobil: star Bmw

Upajmo da se nabere za fasado ixt.
Prikaži več možnosti
    • Jerry, powerslide in tinydiamond uporabnikom je všeč to sporočilo

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala za lepe želje, ampak fasada ni v planu. Investicije, ki se povrnejo v 40+ letih me ne zanimajo. Če želiš lahko odprem temo "Osnove finančne pismenosti", pa tam naprej debatiramo. Vidim, da nekaterim res manjkajo osnove, z veseljem pomagam.

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

cilinder
cilinder

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 654
  • Avtomobil: VAG group

Men se je fasada povrnila v manj kot 10 letih.

Prikaži več možnosti

bullit
bullit

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 121
  • Avtomobil: 2Fast4You

Men se je fasada povrnila v manj kot 10 letih.

Meni, v mojem okolju, kar jaz poznam, po mojih izkušnjah,.... so subjektivna opažanja, in ne reflektirajo objektivnega stanja. Ne zagovarjam Iksta, ampak če se njemu ne izplača, tebi se pa je, ne pomeni popolnoma nič...

HUSTLER FOR LIFE!!!

Prikaži več možnosti

višnja
višnja

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 213
  • Avtomobil: G31

To je dejansko strosek, ker placas tok manj davka ko jo kupis. Neto neto je 26k na koncu. Zamenjaj racunovodjo ce ti ne zna zracunat tega

Velja za vse stromarje, nima veze znamka.

Da se lahko igraš z z davčnimi olajšavami na dobiček moraš dobiček najprej imeti.
Poleg tega lahko na tak način lahko znižaš samo do polovice obveznosti dobička, to je s trenutnih povišanih 22% ("zaradi poplav" so davek "začasno" zvišali z 19% na 22%) na 11%.
Podjetje ima lahko tudi kakšne druge olajšave, na primer od investicij v računalništvo v oblaku, pokrivanje izgube iz prejšnjih let, ipd.
Tako da se tistih 11% davčne olajšave hitro zapolni, in je treba imeti kar precej dobička, da lahko na tak način kupuješ cenejše avtomobile.

Podatke za olajšave o brezemisijskih vozilih lahko dobite tukaj
https://www.fu.gov.s...seb_ddpo/#c4617
Dokument: Olajšave za digitalni in zeleni prehod
stran 8, točka 6, vlaganje v javni in zasebni prevoz

Prikaži več možnosti
    • Jerry in fp4492 uporabnikom je všeč to sporočilo

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 42 139

Zakaj bi podjetje brez dobicka kupovalo avto za 120k? Valjda moras met vsaj tolk da lahko celo olajsavo uveljavis drugac je brez veze
Prikaži več možnosti

višnja
višnja

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 213
  • Avtomobil: G31

Zakaj bi podjetje brez dobicka kupovalo avto za 120k? Valjda moras met vsaj tolk da lahko celo olajsavo uveljavis drugac je brez veze

Sem mislil da se pogovarjamo o osnovni Tesli za 42k - subvencija minus DDV, sicer ne vem kako bi lahko prišli do 26k na koncu.
Podjetje lahko kupuje avto tudi zato, ker ga dejansko rabi za dejavnost. Zato ga lahko kupi tudi s kreditom ali z vložkom v osnovni kapital. Nova podjetja ponavadi nimajo kaj veliko dobička, startupi imajo pogosto celo izgubo, čeprav imajo morda na računu veliko denarja od vlagateljev.

Moja opomba je bila samo opozorilo forumašem, ki morda napačno razumejo, da bodo lahko zaprli s.p., odprli d.o.o. in avtomatsko lahko kupili Teslo za 26k.

Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 317
  • Avtomobil: star Bmw

Moja opomba je bila samo opozorilo forumašem, ki morda napačno razumejo, da bodo lahko zaprli s.p., odprli d.o.o. in avtomatsko lahko kupili Teslo za 26k.

Končno ena realna.
Hvala višnja
Prikaži več možnosti

pele
pele

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 639

https://autopoint.si...40-6a5bd2da932d

Tukaj jo lahko zgolj za 16k. Že v tretje bodo probali prodati za ta denar pa ni junaka, ki bi upal stinsit bid me. :)

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Si pogledal dekra poročilo :) Avto je kar konkratno potolčen okrog in okrog, vključno s poškodovano sprednjo in zadnjo šipo ter razbito stransko. Glede na to, da lepo ohranjeno 2019 dobiš za 20, 21 jurjev, se mi tole ne zdi ravno ultra ugodno.

Prikaži več možnosti

pele
pele

BMW fanatik

• Uporabnik

Vem zato pa ne gre :)
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz čakam, da se kaka podobno zdelana najde za 10-12 jurjev. Za drift projekt :)

Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 945
  • Avtomobil: /

Ja, ko bo cena pod 10k, bo mogoce celo kdo bidal.
Prikaži več možnosti

pele
pele

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz dam za ta avto 13k. Pa mi ga ne dajo. Tako da pod 10k ga ne bos vidu. :)
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.