Tesla Motors
Se 1995 poglej pa 1985…
Moja mat je bla zdravnica specialkstka pa si je prvega hrosca kupila ko ke bla stara 30, prej se je pa z busom vozila. Pri 30 je sla tud prvic na morje. |
Prikaži več možnosti
|
Ampak si predstavljaš, da folk ne bi zapravljal "za bedarije", ampak samo šparal za cegle/avto? Cene bi bile trikrat višje, pa spet nismo nič naredil
No, je pa res, da bi potem bedarije bile cenejše, pa dopust na Hvaru tud :D.
Jaz sem lahko 10+ let živel po svetu s slovensko plačo (najemanje stanovanj za 3-9 mesecev), danes bi bankrotiral, enostavno preveč ljudi potuje in so cene ponorele
2015 vila na baliju 800 usd/mesec, danes 5000+ na mesec :D. Urejal PIC, 17.03.2025, 11:11. |
Prikaži več možnosti
|
Ja turizem je unicil standard to je jasno. Ce bi bli vsi lepo doma bi bilo boljs za vse na koncu.
|
Prikaži več možnosti
|
Poceni letalske karte si mislil napisat. Dokler so bile drage ni bilo takšnega masovnega turizma. |
Prikaži več možnosti
|
Tesla pri nas tudi ne omogoča več nakupa modelov S in X? OD kdaj je pa to dvoje šlo izven prodaje? |
Prikaži več možnosti
|
Nekaj se govori o osvezitvi modela, ker te delajo samo v Ameriki. Ze kak mesec jih ne mores narocit. |
Prikaži več možnosti
|
Včeraj mi je prišla nasproti nova Y. Mater kaj so uspeli že tako čuden avto še pogršat, ogaben je spredaj, zadaj pa tudi deluje, kot da ga je pol metra več v višino. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Saj ravno zato niso upali dati značke / logota gor. Jih je očitno sram. |
Prikaži več možnosti
|
Danes sem videl en Ferrari SUV, kr HUD ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Purosangue, ker drugi Ferrari SUV itak ne obstaja |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Toyota crown sport je res 95% idendicen avto od zunaj. Pa prej je bil zunaj kot ferrari, tko da ni kopiran
|
Prikaži več možnosti
|
Pa ta Toyota je cenejša kot pa karbonski paket pri Purosangue. |
Prikaži več možnosti
|
Točn taka je: https://suchen.mobil...TIC_GEAR&vc=Car |
Prikaži več možnosti
|
Zgleda radar le ni čist brezveze.
Urejal voith, 20.03.2025, 09:54.
“You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
|
Prikaži več možnosti
|
Drugo vozilo je imelo Lidar. Kar deluje drugace kot radar. Skoda da niso imeli se vozila ki uporablja radar, bi bila super primerjava med tehnologijami. |
Prikaži več možnosti
|
Ne da slepo zagovarjam Teslo, ampak... na spletu je ohoho komentarjev, kako je bil da YT video prirejen. Med drugim je bil ta youtuber sponzoriran s strani podjetja, ki izdelujejo Lidar zadeve. Seveda potem verjetno test ne bo ravno objektiven.
Recimo par zanimivosti, ki sem jih prebral in lahko potrdim, ker tudi sam vozim Teslo; Autopilot ni bil vkljucen, ko se je vozilo zaletelo v "zid / sliko", saj ni bilo modrih crt na ekranu. Se ena opazka je, da je voznik / youtuber zmigal volan, da se je Autopilot izklopil. Recimo v naslovu je omenjen "Self driving car", med tem ko na testu ni bil uporabljen "Ful Self Driving" feature od Tesle, ampak "navaden" Autopilot.
Pac moj point je; ne slepo verjet vsemu, kar tebi piha na duso. Dejansko bi bilo zanimivo videti realni/objektivni test, kako zadeva deluje oz. ne deluje.
Recimo primer testa z "nevidno" oviro, ki se mu FSD izogne. https://x.com/EVject...229637335544136
It's like a gift you know, it's like I can't control it...
|
Prikaži več možnosti
|
Ampak vseeno. Tesla ima zagotovo najboljši FSD sistem trenutno, ampak dvomim da bo v EU njihov sistem kdaj pil vodo. Zagotovo bo poleg kamer rabil še redundančen sistem.
Kamere so super za samo prepoznavo okolja, črt, križišč in podobnega. Radar + lidar je pa za varovalko v primeru nečesa, kar kamera ne vidi - ali je to megla, slaba vidljivost v nalivu, sneg.. Ampak imajo osnovno izjemno dobro razvito - kar ostali nimajo..tako da ne vidim pretiranega problema, da dodajo še dva senzorja za naprej. Urejal neicheq, 20.03.2025, 11:16. |
Prikaži več možnosti
|