Skoči na vsebino

DSLR fotoaparat

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
346 odgovorov v temi
ipsilon
ipsilon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 237
  • Avtomobil: E36-off to see the world

Zadnje čase postajam vedno bolj nezadovoljen s kvaliteto fotografiranja in fotografij pri mojem kompaktu canon A85, pa bi si rad omislil kaj boljšega. Mika me Canon 350D (konkretno trenutna bigbangova ponudba, zaradi obročnega odplačevanja), ampak sem slišal, da je kljub večji ločljivosti slabši od 300D, sploh kar se tiče optike? Ima kdo kakšne bolj natančne informacije glede primerjave med tema dvema fotkama? Koliko pa je sveži 400D boljši v primerjavi z 300D oziroma 350D? Hvala vam za odgovore :ok
Ajd,

Y

"nič ni resnično, vse je dovoljeno"
Objavljena slika
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

pehtren
pehtren

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 473
  • Avtomobil: -

Jaz imam 300d Oracle pa 350d , moj je kar fin. Nima pa ene opcije, ki jo za lažje slikanje paningov, pogrešam. Drugače je za začetk ful dober. 350d je naslednik 300d-ja, iboljšali so kakovost slike (ločljivost) in pa precej manj šumov je.

Je pa res da KIT objektiv baje ni za nikamor, tako da jaz bi si kupil še dodaten objektiv, jaz imam sigmo 28-200mm in je fantastična. Seveda ni za makro slikanje.

Več boš zvedel pri Oraclu....Kr kontaktiraj ga na PM, če en bo videl teme.
Joy turns gasoline into adrenaline! :mznak
Prikaži več možnosti

cerae
cerae

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 537
  • Avtomobil: E91 '09 325d touring

Me veseli, da nas vedno več stremi po boljših fotografijah, vendar je potrebno vedeti, da DSLR ne pomeni nujno boljše slike, kakor kompakti. Vsak prehod na DSLR je kar boleč, ker ugotoviš, da ti je pravzaprav kompakt na prvi uč dal veliko lepše slike, bolj ostre, bolj kontrastne, potem pa narediš prve fotke s kit objektivom in se zgroziš :)

Ko imaš enkrat DSLR lahko pozabiš na fotografije, ki bi bile brez kvalitetne obdelave uporabne - tako da se moraš naučiti uporabljati tudi Photoshop, da slikam dodaš to, kar v bistvu kompakti že naredijo sami - barve, kontraste in včasih - ob pomanjšavah - ostrino.

Kit objektiv ni dober objektiv, vsekakor je pa daleč od slabega. Optika je nekajkrat boljša, kot pri kompaktih, predvsem zavoljo relativno hitrejšega ostrenja in večjih odprtin - spusti skozi več svetlobe.

350D je res naslednik 300ke, a je doživel ogromno izboljšav, ne samo kar se tiče ločjivosti in šumov ;)

Če zmoreš, pojdi in kupi 350D, pa potrpi pri prvih slikah ter išči pomoč bolj izkušenih fotografov. Predvsem pa veliko opazuj in poizkušaj narediti boljšo fotko. Pa ti bo DSLR zlezel pod kožo, potem ti bomo pa rekli - dobrodošel med nami :P
Prikaži več možnosti

pehtren
pehtren

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 473
  • Avtomobil: -

350D je res naslednik 300ke, a je doživel ogromno izboljšav, ne samo kar se tiče ločjivosti in šumov ;)

Ločjivost pri 300d je 6Mp pri 350d pa 8Mp, glede šumov mi je pa to povedal Oracle tko da ne me tepst :-D
Joy turns gasoline into adrenaline! :mznak
Prikaži več možnosti

ipsilon
ipsilon

BMW fanatik

• Uporabnik

Saj izkušenj imam kar precej, kar se tiče fotografije, še s starimi SLR fotkami. Vem, da ni isto, ampak s 300D sem recimo delal in sem bil navdušen, zato se mi je zdelo malo čudno, da bi bil 350D slabši. Predvsem hočem hiter in natančen fotoaparat, photoshop pa obvladam dovolj, da znam še kaj s fotko naredit. Se pa zavedam, da je kit objektiv le za začetek. V končni fazi bi rad prišel vsaj nekje do 300mm - za portrete.
Ajd,

Y

Objavljena slika
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

cerae
cerae

BMW fanatik

• Uporabnik

300mm za portrete ne bo fino, perspektiva ni najboljša. Za portrete je idealen objektiv 50mm 1.8 oz. če si pripravljen dat malo več, potem 50 1.4 USM...

300mm je fino za približevanje reči in to je to ;)

Lih zanč sem fotkal EOSa in ugotovil, da mi 70-200 objektiv ni tako blazno všeč za fotkanje denimo avtov in enako velja za ljudi - evo primerjava:

28mm
Objavljena slika

145mm
Objavljena slika

Pa presodi, katera slika ti je bolj všečna, pa ne glej, kako je sprednja guma obrnjena, neumen lapsus :crazy :crazy
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• Globalni moderator
  • Sporočil: 11 743
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

Cerae, odlično napisano. Prehod je res boleč ... :ok2
Prikaži več možnosti

ipsilon
ipsilon

BMW fanatik

• Uporabnik

Tistih 300mm - mislim za portrete posebne sorte - predvsem za lov na portrete :ok2 Greš recimo na vaški sejem v Alžiriji in slikaš face - pomembno je, da si dovolj daleč, da te ne vidijo in se ne skrijejo oziroma te ne ujamejo :-D Plus všeč mi je, da je pri portretu ozadje neostro.
Predvsem je pomembno, da je fotka hitra. Te CF 1GB SanDisk kartice - so hitre in dobre ali so bolj za silo?
Ajd,

Y

Objavljena slika
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

ipsilon
ipsilon

BMW fanatik

• Uporabnik

Za avte mi je pa jasno bolj všeč "širokokotna" zadeva (a se še tako reče?).
Ajd,

Y

Objavljena slika
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

cerae
cerae

BMW fanatik

• Uporabnik

Aha, lovec na portrete :) :)

Ja, računaj, da kak cenejši 70-300 (verjetno na to ciljaš) pri 300mm ne bo najbolj oster - vsaj, če boš želel imet večje ločjivosti. Neostro pa je ozadje vedno odvisno od goriščne razdalje in zaslonke :) Bolj, kot je odprta, manjša je globinska ostrina :)

CF kartice - glej Extreme III ;) Ne boš razočaran, hitra res orenk, pa vzemi 1G in 2 ;) pa boš preskrbljen. Sam imam sicer še Ultra II pa je tudi dovolj hitra... So pa čisto vse CF kartice uporabne, sam mal več moraš počakat pri nekaterih, to je pa tudi vse ;)
Prikaži več možnosti

oracle
oracle

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 198
  • Avtomobil: G31 520d

evo da še jaz povem kakp pametno :-D

350d je super fotoaparat. kar se mene tiče normalen uporabnik ne rabi več. vse moje fotke, ki ste jih zdaj videli, so narejene s kit objektivom. za večino ljudi so že te dovolj lepe in ostre, meni pa objektiv ni več to kar bi moral biti. je pa res, da je zelo odvidsno kaj fotografiraš. sam bom v kratkem kupil canonov 24-105 2.8 L objektiv, ki je recimo oster po vsem goriščnem področju. je točno to kar rabim. samo cena je bolana :crazy če se ti recimo na da obdelovati čisto vsake fotke (kar je pri DSLRjih treba, če želiš vsaj zadovoljiv rezultat), priporočam Fuji Finepix 9500. super hibrid, barve ima fuji itak najlepše, kvalitetna optika in zelo dober body za zadovoljivo ceno. vse kar je je to, da ni možno menjavati objektivov. ampak za allaround uporabo je zakon.

glede objektivov pa je tako: večji kot je goriščni razpon, slabša je kvaliteta. zato si "fixni" objektivi tako ostri. za portrete so najboljši recimo 50mm, 1.8 (oz. 1.4, ampak ta stane 4x več), ali pa 80mm 1.8, ki je ultimativni portretni objektiv. glede allaround objektiva bi se jaz odločil za Sigmo 18-200 3.5, pri kateri za ZELO zmerno ceno dobiš ZELO veliko.

drugače pa je treba vedeti nekaj....fotoaparat je samo orodje, fotograf pa naredi dobro sliko :ok
Prikaži več možnosti

A.Lovro
A.Lovro

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 256

Pred tednom me je kolega, začetnik v dig. fotografiji isto spraševal. Premamila ga je ista bigbangova ponudba. :-D
100% sem mu priporočil naj raje kupi Pentax K100D kit z dvema objektivoma. Za 210k SIT dobiš najnovejši dslr tega razreda, z vgrajenim stabilizatorjem slike, širokokotnim objektivom (27-82mm) in teleobjektivom (75 do 300mm), povsem solidnim za tvoj lov na portrete.
Prikaži več možnosti

car_freak
car_freak

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 477
  • Avtomobil: avto

Moj namig, kaj pa Canon Power shot S3, sicer je kompaktna, ampak je dobila zelo dobre ocene. Jaz sem prvo tudi hotel DSLR kupit Nikon ali Canon, pa sem si premislil in kupil Canon S3.
Zelo sem zadovoljen, ker ni prezakompliciran, boljši kot ostali amaterski, ni profi, ravno nekaj vmes.
Ok, res se ne da menjati objektivov, ampak da se dati gor dva nastavka zaa širokokotno sliko in tele.
Možnost ima tudi dodatnega flasha.

Meni je super.

Drugače pa @ORACLE fotoaparat je samo orodje, fotograf pa naredi dobro sliko

RES JE! Ne pomaga ti za 2,0 mio foto, če nimaš pojma o slikanju!
Objavljena slika

BMW - UŽITEK V VOŽNJI!

BMW - Bob Marley & the Wailers

B
e My Wife
Prikaži več možnosti

oracle
oracle

BMW fanatik

• Uporabnik

S3 je tudi zakon, moti me le optika in barve, ki so pri fujiju za praktično isti denar boljše :ok drugače pa z obemi fotoaparati ne moreš zgrešiti :ok2
Prikaži več možnosti

car_freak
car_freak

BMW fanatik

• Uporabnik

@oracle, verjetno res drži tisto glede barv v primerjavi s fujiem, ampak od kdaj je FUJI delal dobre fotoaparate :crazy
Zaradi tega sem tudi kupil Canona.
Objavljena slika

BMW - UŽITEK V VOŽNJI!

B
e My Wife
Prikaži več možnosti

oracle
oracle

BMW fanatik

• Uporabnik

fuji že od vedno dela dobre fotoaparate :ok zaćeli so pa pri filmih in strojih za razvijanje :ok2
Prikaži več možnosti

car_freak
car_freak

BMW fanatik

• Uporabnik

fuji že od vedno dela dobre fotoaparate :ok zaćeli so pa pri filmih in strojih za razvijanje :ok2

Včasih so imeli ful dobre filme, posebej za naravo so bili zelo primerni, stroji za razvijanje so sicer dobri, vendar ne najboljši. Ne morejo se primernjati npr z Noritzu (upam, da sem prav napisal).
Objavljena slika

BMW - UŽITEK V VOŽNJI!

B
e My Wife
Prikaži več možnosti

BMW M
BMW M

.

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 150

Mene včasih tudi zamika nakup kakšnega boljšega fotoaparata (najbolj zanimiv se mi zdi 350d), ampak se mi zdi tudi zdajšnji (Panasonic DMC-FZ5) zelo dober fotoaparat. Trije primeri iz včerajšnjega igračkanja na vrtu in v sadovnjaku:

Objavljena slika Objavljena slika
Prikaži več možnosti

ipsilon
ipsilon

BMW fanatik

• Uporabnik

Compacta imam in hočem več - definitivno grem nazaj na SLR. Canon me tudi najbolj mika predvsem zato, ker imajo ljudje s katerimi večinoma potujem, tudi canone - pa se da malo izposoje naredit :ok2 Na splošno pa sem bil do sedaj s Canoni zadovoljen.

Analogno fotko imam Minolto Dynax 3xi - kaj bi recimo moral kupit, da bi lahko uporabljal tiste objektive?
Ajd,

Y

Objavljena slika
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Wolf
Wolf

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 454
  • Avtomobil: mini cooper CVT

Jest mam FinePix E550. Kompakt, dela na 2 AA bateriji, kar je super, dokaj sirokokotni za kompakta 34 mm, vse mozne rocne nastavitve, iso do 800 in fenomenalne fotke.
LP
Ni umetnost voziti slab avto hitro, umetnost je voziti dober avto počasi. :)
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.