http://24ur.com/nasl...025_3082890.php
http://www.dnevnik.s.../zgodba/208312/
Oziroma kaj nasploh mislite o tej "ustanovi"

Glede na to, da sem član te dotične "ustanove" pa me malo zanima vaše mnenje o teh tematikah:
http://24ur.com/nasl...025_3082890.php http://www.dnevnik.s.../zgodba/208312/ Oziroma kaj nasploh mislite o tej "ustanovi" ![]()
It's all about music...
|
Prikaži več možnosti
|
Reklamni oglas cilja kar na pravo grupo...slogan je pa skorajda žaljiv za vsakega zaposlenega/samozaposlenega slovenca. Vsi namreč služimo domovini, brez vseh zaposlenih ljudi, ki ustvarjajo dodano vrednost pa tudi tistih (vas), ki "so (ste) "edini" v službi domovine" ne bi bilo...
Pa še nekaj, če bi prišlo do sranja, bi hitro tudi vsi ostali, ki "ne služimo domovini" poprijeli za orožje, pa če bi nam bilo to všeč ali pa ne. IMHO je pa to dokaj "varna" služba, ampak sam se je brez dokončane 7 stopnje ne bi nikoli lotil...pardon, se je ne bom nikoli lotil... ![]() Kolega, ki je "rezervist" je pa kar zadovoljen z mesečnim dodatkom... LP Austin |
Prikaži več možnosti
|
se popolnoma strinjam! ![]()
la morte non viene mai da sola
|
Prikaži več možnosti
|
evo, ravno to je boleče, rezervisti so zadovoljni, mi ki smo zaposleni...hja, zmeraj slabše...
It's all about music...
|
Prikaži več možnosti
|
dva kolega sta v zadnjem mesecu zapustila vojsko, oba v celju.
![]()
|
Prikaži več možnosti
|
Tudi jaz sem v Celju
![]() pol pa začneš tako študirat, lej, država poskrbi za te ljudi očitno tako dobro, da si lahko privoščijo takšne avtomobile, a nekomu, ki je pošteno zaposlen in dela...pa mu vsak mesec pobira...pa to zdej ne gledam samo na vojsko, da nebi kdo mislil...opažam, da je ljudstvo vsesplošno zmeraj bolj nezadovoljno. v glavnem, zelo čuden mi postaja ta sistem... No, da pa vežem sedaj spet na vojsko, zadnjo leto pa pol sem zelo malo doma, sklop priprav na misijo...in mi marsikaj zaradi tega v civilnem življenju ni uspelo, predvsem hobiji...pa tudi sedaj že bivša punca (pa še dve sta mi pred to pobegnili zaradi vojske ![]() howgh, govoril sem ![]()
It's all about music...
|
Prikaži več možnosti
|
Jah kolikor sem jaz seznanjen s situacijo je nezadovoljstvo kar veliko. Delo je zelo nestimulativno. Če mene vprašaš so največji problem v tej vojski še vedno oficirji stare šole in pa to, da se vojaka obravnava kot najnižjega uslužbenca v javni upravi. To pač ne bo šlo. Poleg tega ne veš kaj bo s tabo, ko boš star 45. Oni te prestavijo na ustrezno delovno mesto ali pa ti najdejo drugo službo, kar seveda pomeni, da si lahko pri 45-ih smetar ali kaj podobnega. Poleg tega ni bonificiranega staža itd. Kdo jim bo šel delat? Pa da se v politiko niti ne spuščam. Pošiljajo naše fante pomagat pobijat civiliste zato, da se foteljaši še naprej redijo. Enkrat je en v.vodnik mislim, da je bil ravno iz Celja lepo razložil da imamo v vojski tri vrste ljudi:
1.Tiste ki pridejo zaradi denarja 2.Avanturiste 3.Vojake Prvi hitro dojamejo, da grejo lahko za več denarja nekam drugam na toplo in suho. Drugi rečejo grem probat pa da vidimo in se hitro naveličajo. Tretji pa hoče bit vojak, ker je to pač način življenja za katerega moraš IMHO biti rojen. Takih ljudi pa je v Sloveniji premalo, da zafilamo prazen prostor. Lp! ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Evo me, v tatretji kategoriji pa moram trpeti vse tegobe ki jih doprinašata prvi dve
![]() Spomnim se, da je blo toliko obljub glede našega statusa...po novem zakonu, bomo še zmeraj imeli isto plačo kot pa čistilka v državnem zboru...pa verjetno manj potnih stroškov kot ona ![]()
It's all about music...
|
Prikaži več možnosti
|
Ja res je vojska je preslabo placana-130 000 sit
![]()
Samo bedaki in konji.
|
Prikaži več možnosti
|
So službe in SlUŽBE. In za mene poklic vojaka pac ni enacen z ostalimi poklici, ker po sami definiciji je vojska v prvi meri namenjena za pobijanje, osvajenje, plenjenje itd.
Se pravi metanje denarja v nic. Nobene koristi od tega poklica razen da se prazni državni proračun in da imamo na podlagi te gnile rešitve peč zaposlenih 15.000 oz. nekaj podobnega ljudi, ki ne koristijo ničemur. Država kot Slovenija sploh ne potrebuje vojske. Za koga le? Za ubijanje? Ne hvala. Ker pa je biti vojak in se vsak dan igrati z orožjem, tekati, fizične pripreme ( športni dnevi) , bedarija. Plačcaniso pa za to kar počnejo, se hodijo igrati še preveč. |
Prikaži več možnosti
|
Vojsko moramo imeti.
Vojska ima, tako kot vsi drugi državni aparti, razpon različnih težav. Vendar pa ima edina, po NATO standardih, zagotovljena 2% državnega proračuna, v dobrem in slabem. V Slo sicer tega zneska še nismo dosegli, mislim da smo nekje na 1,3% , vendar bomo slej kot prej morali. In kam gre denar?!? Orožje, misije, obnova objektov, plače vojakov v doma in v tujini, izobraževanja, nakupi, modernizacija, itd. O smiselnosti teh odhodkov pa ne mislim polemizirati... Moje mnenje je, da so vojaki bistveno premalo plačani, da bi bili dobro motivirani in se v en glas drli NA JURIŠ, hkrati pa se mi zdi, da je kakšno drastično povišanje plač skoraj nemogoče. Namreč, nimamo od kje vzeti. Američani, Nemci, Francozi itd. bistveno več sredstev namenjajo oboroževanju, vendar ne pozabite, da so prisotni v vseh svetovnih konfliktih, kjer se deli vojni dobicek in da imajo lastno vojaško industrijo. Kolikor sem jaz govoril z vojaki, pravijo, da jih je večina iz krajev kjer ni drugih služb in je zaposlitev v SV kar dobra alternativa. Če ne drugega, ko prideš ven, saj veš česa nebi počel! Rekel bi tudi, da ima prijatelj, ki je vodnik voda (upam da sem si prav zapomnil) zelo majhno plačo glede na to da je ODGOVOREN za ljudi, ki naj bi šli stat pred cevi. Vsak študent na mesec zasluži več.... bemti... upam, da se bo spremenilo na bolje. Kajti, sedaj še lahko govorimo, da bi vsi prijeli za kopita, ampak čez 20 let naši zanamci ne bodo imeli niti osnovne izobrazbe v tej smeri, in če bo takrat treba prijeti... matr... upam, da bodo prijeli na pravem koncu...
Tisti, ki ne misli, kadar govori, pove, kar misli!
|
Prikaži več možnosti
|
Tudi jaz sem pred kratkim dobil vabilo od MO za "honoraca", ki dobi poleg službene plače še 483.539 sit letno + do 193.708 sit za mesec usposabljanja ...
Kot bivši oficir, častnik in veteran jim v pogojih kakršne nudijo lahko rečem samo - NE, HVALA. ![]() Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯ |
Prikaži več možnosti
|
Vojsko moramo imeti.
Jaz zagovarjam model ki je bil v yugi. Določeno št profesionalnih vojakov,ostalo pa OBVEZNO SLUŽENJE vojnega roka za moške vendar 6 mesecev,ker eno leto nimaš kaj delat notri razen da se v tem času naučiš POSLUŠAT,REDA in DISCIPLINE in predvsem ZNAJTI SE V ŽIVLJENJU. lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Super. Kako bi pa ti potem resil moj (in problem mnogih drugih) problem, ko sem takoj po gimnaziji sel na fax, med faxom pridno navezoval stike, zdaj na koncu pa pocasi "vnovcujem" svoja poznanstva tako, da aktivno delam in ohranjam poslovne stike. In danes 6 mesecev "zapustiti sceno" je lahko usodno. Kar vprasaj IT strokovnjake (nisem v tem fohu). In ti bi mene potem poslal na 6 mesecev neprostovoljnega igranja skavta nekje v Sloveniji? |
Prikaži več možnosti
|
Aja, pa se nekaj!
Tisti, ki zagovarjate OBVEZNO sluzenje voj. roka. Vam kr precitam vas psiholoski profil. Starost 35+. V "vasih" casih je po osnovni soli, morda celo po srednji, zapasalo malce "dopusta" za leto, morda dve. Gasa v vojsko. No, sicer pa v "vasih" casih so te vsaj poslali nekam v Jugoslavijo. Kot popotniku bi mi bilo to vsekakor bolj zanimivo kot to, da me strpajo s tropom primitivcem v vojasnico v, ne vem, Postojni? Fuj. Ob vrnitvi domov ste si po hitrem postopku nasli sluzbo, zeno, obcinsko stanovanje included. Zivljenje je bilo lepo. Tito forever. Danes morda vztrajate se v taisti "varni" sluzbi, cakate penzijo, preklinjate drzavo in se sprasujete, kdo bo delal za vas, ko boste v pokoju. Aja, pri tem pa ne pozabite vsak mesec pobrati najemnine za flat, ki ste ga imeli moznost poceni odkupit od drzave zdaj ze davnega '92. LP, PIC |
Prikaži več možnosti
|
Za normalnega človeka? ![]() ![]() ![]() Za folk, ki v novem mestu krade bakrene žlebove z bajt, še preden se fasada posuši, pa bi bila morda koristna ![]() ![]()
CCNA / BCNE
|
Prikaži več možnosti
|
Drugače pa na služenje naj bi se šlo po srednji šoli. Zakaj obvezno služenje: *ne bi bilo problem z dovolj velikim številom vojakov *mularijo naj bi se naučil reda in primernega obnašanja(vsaj večino) ne pa de že pri 18+ nosijo kot pavi tako kot, da so ravnokar prijeli b... za jaj.a,pa še po župi niso dob'r priplaval. Govorim na splošno in nisem imel nobenega konkretnega v mislih lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Vse lepo in prav.
Ampak, si malo "za casom" s tem razmisljanjem. Prvic. OBVEZNO. Ze tukaj so si nakopali moj upor ter bes. Drugic. Casa za igranje tabornika vecina (normalnih) mladih ljudi pred zacetkom svoje kariere nima. Tretjic. Reda, discipline, spostovanja naj mulca naucijo starsi. Ce ze ne bo tega sam pogruntal. Cetrtic. Zakaj bi imela vojska privilegij, vse able-bodied fante dobiti v svoje kremplje? Od kje drzavi ta pravica? Pa brez zamere joda, si/ste glede na poste vredu mozakar! ![]() Pa se nekaj. Od mojih kolegov sta samo 2 videla slovensko vojsko. Eden je bil prostovoljec v enem domu v Laskem. Drugi je sluzil pa v vojski, pa ne vem kje. In kaj se je naucil? Kadil so travo vsak dan. To je blo to. Pa "zajebancija". Torej? Meni kot intelektualcu (vsaj mislim da ![]() Za rekreacijo pa kar sam skrbim. Edit: to kar pisem, delam sicer po svojem primeru, a velja za veliko vecino. "Problematicni" in "nevzgojeni" pamzi pa tako ne sodijo v vojsko. Ne v prostovoljno, se manj pa v profesionalno. LP, PIC |
Prikaži več možnosti
|
Nisem imel v mislih služenje vojaškega roka takšnega kot je bil v SLO vojski,saj to ni bila vojska ampak taborniška organizacija-včasi še celo slabše,ala otroški vrtec.
V mislih sem imel model služenja v kombinaciji med YU,USA,D,SSSR Kombinacija med: red,uboljivost,spoštovanje,naučiti se tudi uporabne stvari,ki ti kasneje koristijo v poslu ali življenju,patriotizem,pripadnost skupini,medsebojno pomaganje in delček balkanske iznajdljivosti da se izogneš obveznosti,če ni nujno potrebna ![]() ![]() lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
eni bi se kar vrnili v bivšo jugo in k staremu sistemu...
![]() fantje zdaj smo EU, to je luxuz...vozimo bmwje, prej bi pa yugote, EU je res ql. ![]() ![]() ![]()
|
Prikaži več možnosti
|