Skoči na vsebino

Note za harmoniko

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
44 odgovorov v temi
matej_530d
matej_530d

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 1 361
  • Avtomobil: BMW-ja

zanima me kje bi dobil note za diatonično harmoniko
BMW e39 530d l2003 ***all inclusive***
http://www.mobisux.c...17bmwslozc9.jpg

BMW sploh ni BMW če nima pogona zadaj :ok2 ......avto mora porivat ne pa vlečt :beer

Prikaži več možnosti

matej_530d
matej_530d

Banned

• Izključen

a nobeden ne ve

BMW sploh ni BMW če nima pogona zadaj :ok2 ......avto mora porivat ne pa vlečt :beer

Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 179
  • Avtomobil: E34, RAV4

http://www.bolha.com/oglas1781690

Bo v redu?
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

matej_530d
matej_530d

Banned

• Izključen

http://www.bolha.com/oglas1781690

Bo v redu?

hja.... nekaj podobnega imam. vendar pa ne dam 500 sit za eno pesem. sem mislil če obstaja kje kak link za download

Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 179
  • Avtomobil: E34, RAV4

Kakšen učbenik si poišči, na netu je verjetno malo takih stvari.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

matej_530d
matej_530d

Banned

• Izključen

Kakšen učbenik si poišči, na netu je verjetno malo takih stvari.

bom poiskal ja

Prikaži več možnosti

BimmerGirl
BimmerGirl

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15

Ej, eno vprašanje: zakaj bi FRAJtonarco igral po notah??
Fora diatonične harmonike je ravno v tem, da ni notnega zapisa - hvala bogu!!!!Sicer obstaja - Lupinc, Goter,Sotošek itd., vendar ne muči sam sebe in uporabljaj posluh!!!!! :ok
Prikaži več možnosti

BMW 530xd
BMW 530xd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 591
  • Avtomobil: BMW E46 330d Touring

Fora diatonične harmonike je ravno v tem, da ni notnega zapisa - hvala bogu!!!!Sicer obstaja - Lupinc, Goter,Sotošek itd., vendar ne muči sam sebe in uporabljaj posluh!!!!! :ok

Vem koga moram najti, da bo fešta :laugh
Na svetu obstajata dve vrsti avtomobilov: BMW in vsi ostali
Prikaži več možnosti

BimmerGirl
BimmerGirl

Začetnik

• Uporabnik

ja no!!!!!???
Če te kaj zanima - vprašaj!!!!!!
Drugače pa PRAVILNO RAZMIŠLJAŠ!!!! :metalc
Prikaži več možnosti

matej_530d
matej_530d

Banned

• Izključen

ne saj ubistvu jaz igram bolj po posluhu. to pa rabim za enga prijatelja sem pa dobil tukaj http://www.frajtoner...topic.php?t=184

Prikaži več možnosti

tjemec
tjemec

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 468
  • Avtomobil: E30 318i, E36 323ti M

Tako misljenje je napacno!

Diatonicna harmonika je enakovreden instrumet vsem ostalim in vsi ostali instrumenti se igrajo po notah.
Tudi diatonicna harmonika bi se morala igrati po notah, vendar primanjkuje uciteljev, ki bi znali uciti po notah (ampak smo). :-D
Prikaži več možnosti

Blazbmw
Blazbmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 012
  • Avtomobil: 1.0 Turbo :)

Jz igram po notah. :metalc Če rabš kšne povej, pa ti jih skopiram :cool
Prikaži več možnosti

BimmerGirl
BimmerGirl

Začetnik

• Uporabnik

Opa, fantje!!!
Nismo se razumeli - nihče ni hotel podcenjevati frajtonarce v primerjavi z ostalimi inštrumenti, čeprav mislim, da igranje po notah ni ravno dejavnik,ki bi to opredeljeval.....
Morali bi pa izhajati iz tega, da je frajtonerca slovenski instrument, in da sploh ni pomembno, ali se igra po notah ali ne, pač pa kako dobro jo kdo igra.In hvala Bogu smo (tudi) nekateri, ki jo brez not igramo dokaj dobro.
Prikaži več možnosti

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 780

No da vam še jaz povem kaj in kako v vezi harmonik-e. Saj vse lepo in prav, sem hodil v glasbeno za klavirko in jo potem kaj kmalu zamenjal za frajtonarco..Zato note gor- ali dol, če imaš ušes, radio in posnetke, nimaš 1 urco kaj delat in imaš komad ven, potem pa samo še malce spiliti in drgniti...Aja pa tkole bom rekel, tile "frajerji" k hodijo po tekmovanjih pa te scene, pimplajo samo tehniko, da mu pa rečeš naj to ali ono zaigra pa pravi da ne bo šlo :crazy (jaz sem bil na tekmovanju za Ljubečno samo enkrat pa sem videl kuhnjo in kuverte) in sem rekel nikoli več..Same dinamike ter občutka za meh, se ne da naučiti, ne po notah ne pod kako taktirko, je tko k pri BMW-ju ali imaš ali pa nimaš...Če pa vas srbijo prsti pa si poglejte mojo zbirko Zupan-CFB, Be Es As, Cis Fis H seveda prirejene in predelane za moj okusu glasbe (oglasitev nekaterih basov za eno oktavo nižje,...)

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 486
  • Avtomobil: F10

zanima me kje bi dobil note za diatonično harmoniko

A še potrebuješ in če ja kakšne?
.. no problemos,.. sam samo za skopirat,.. če me kdaj nostalgija ;)
lp
Prikaži več možnosti

tjemec
tjemec

BMW fanatik

• Uporabnik

Če pa vas srbijo prsti pa si poglejte mojo zbirko Zupan-CFB, Be Es As, Cis Fis H seveda prirejene in predelane za moj okusu glasbe (oglasitev nekaterih basov za eno oktavo nižje,...)

Objavljena slika

Vidim da imaš prave, edine original, harmonike zadnijh 15 let, ki so po kvaliteti kot BMW med avtomobili.

Naj še jaz predstavim svojga Rollsa-Royce-a med harmonikami. Zupan Jubileum D06. Zadnja izmed samo 24 ročno narejenih jubileum harmonik (handmade by Valentin Zupan).
Harmonika ima 17 patentiranih novosti. Popolnoma nova konstrukcija, ki veliko pripomore k boljšemu in mehkejšemu tonu. Zmanjšana teža in izboljšana lega harmonike na izvajalcu. Močnejši in mehkejši basi....
Harmonika se tudi vizualno močno razlikuje od konkurence. Ima leseno mrežo , ki je lasarsko obdelana in pripomore k mehkejšemu zvoku. Intarzije so iz školjke Green abalone (najdražje školjke), ki jih je obdelalo podjetje v Nemčiji (debelina lističa 0,3mm). V mehu je ročno naslikan pav. Značka je iz 40g zlata, ki je obdelano v kombinaciji peskanja in poliranja. Prva harmonika, na kateri je bila uporabljena patentirana tehnika barvanja 'shadow' (kar danes nelegalno uporabljajo konkurenčni izdelovalci)....
Poleg tega pa je moja harmonika kot edina izmed 24-tih, ki ima v 4. vsti vgrajene poltone in moj ime in priimek iz škojke pod lakom. :-D
Seveda je pa tudi vrednost harmonike poglavje zase. In se zaradi te investicije rade volje še nekaj časa vozim z 19 let starim BMW-jem.

Za konec na povem samo še podatek, da so bili stroški izdelave 24 harmonik brez 5 let Zupanovega več kot 290.000 DEM.

Pa še slika:

Objavljena slika

in školjka green abalone

Objavljena slika
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

tjemec
tjemec

BMW fanatik

• Uporabnik

pa še malo večja slika, da se vidijo detajli.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 780

lepa, sam vsak ima svoj okus in mene na splošn pri harmonkah teh vrst (frajtonarce) predvsem moti mešanje materialov kot so kao "izgled" plastike in neke kovine oz. drugega materiala-les, če me razumeš kaj hočem reči? na splošno-vem kok je to vredno in zato tudi jaz ne vozim M-ov, ker je poleg avta tudi kaj drugega pomembno (ozvočenje, itd itd)...sicer pa imam šele 29 let in je še vse pred menoj :-D Imam pa tudi eno 50 let staro harmoniko Albin Pečaver-Cis Fis H, in 110 let staro harmonko od dedija (proizvajalca ne vem, nek avstrijec), ki je preživela tudi vojno (bo šla v obnovo), na katero je igral Lojze Slak po ohcetih (si jo sposojal od mojega dedija) predno je postal znan z pevskim delom ansambla...
Prikaži več možnosti

BimmerGirl
BimmerGirl

Začetnik

• Uporabnik

No Tauher, moja zbirka pa RUTAR C,F,B; B,Es,As; H,E,A,; IN D,G,C.
Kaj praviš?

Glede občutka in tega, se pa ne bi mogla strinjat bolj s tabo!!!!
Zato sem pa najinim "kolegom" že prej povedala, da note niso za frajtonarje!!!!
:ok
Prikaži več možnosti

OffsummeR
OffsummeR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 332

Mogoče bi blo pa dobr če bi obiskal kako knjižnico, če ne druzga v kaki glasbeni šoli. Al pa kupš zbirko pesmi. Tm okol 2-3 kSIT pa je okol 15 pesmi. Saj jst ko sm hodu u glasbeno :ok2
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.