Skoči na vsebino

Smučanje in smučišča

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
373 odgovorov v temi
Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 080
  • Avtomobil: DKW

No, ne pocuri se kot zadnji Poljak. Ipak imas CH tablice.

Poljaki, s katerimi sem se guzval imajo ta revni ala Leon avte.. ostali pa ze kot na sliki vidis so na Cayenih in moram rect da vrednostno sem bil na repu :)
Glede nacionalnosti pa lahko samo recem, da imam rad vse dobre ljudi. Ne glede na izvor. Sovrazim pa guzvo in ja, niso poljaki ter cehi krivi.. kriv sem jst ki bi se lahko pozanimal kdaj majo otroske pocitnice tam ;)

Kakorkoli. Hotel sem pomagati mami s katero smo se dobili na pol poti in pac te kraje pozna.. pa ugotavljam da bi bilo boljse se najt v Livignu oz bi jo prestregel nekje po poti. Ker pac ni vesca z navi :)
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

No ja…, v Nassfeldu npr je bila karta 33€, zdaj je 50. Pir je bil 3,5 zdaj je 5,5. Men je to kar razlika…

pred 10imi leti ni bila karta v AT, IT, FR nikjer nad 35€

Te cene so na lokalnih smuciscih okoli mene :) tako 30-50km prog pa pol plavih in 1/3 rdecih..
Prikaži več možnosti

F30LCI
F30LCI

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 132
  • Avtomobil: E90 LCI

attachicon.gif517C3A1E-2669-4512-B9EA-7975C42B668A.jpeg

Danes sem se cez Brenner in nasploh celo pot iz Lichtensteina do Insbrucka kotrljal kot zadnji kos dreka, tako da ocitno je bilo ta dosedanji teden manj guzve, ker je see sedaj zacela invazija poljakov, cehov in nemcev..

Toliko Poljakov, kolikor mi jih je včeraj pripeljalo nasproti, ko sem se vozil iz Brunecka proti Spittalu, na tej poti

še nisem srečal v zadnjih 30 letih.  Pa vsaj še ene par pred menoj in za menoj v moji smeri tudi :)

Enako tudi tam, kjer smo bili nastanjeni.

Kako mora biti šele v AT. Večina Poljakov, katere poznam, mi vedno pravi, da hodijo raje smučati v AT :)

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Toliko Poljakov, kolikor mi jih je včeraj pripeljalo nasproti, ko sem se vozil iz Brunecka proti Spittalu, na tej poti
še nisem srečal v zadnjih 30 letih.  Pa vsaj še ene par pred menoj in za menoj v moji smeri tudi :)
Enako tudi tam, kjer smo bili nastanjeni.

Kako mora biti šele v AT. Večina Poljakov, katere poznam, mi vedno pravi, da hodijo raje smučati v AT :)

No, zdej me razumes..
Pa nisem nic diskriminatorno napisal.
Res je bila prava invazija. Samo na smuciscu pa moram rect, da ni bila guzva. Niti enkrat nisem cakal nikjer.
Prikaži več možnosti

exmitko
exmitko

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 30
  • Avtomobil: GLE 250d 4Matic

Ja tam je pa mal drugac. Smo bli pred novim letom in je kr akcija. Sam men se to ne da glih prevec.

Kako pa bi sicer ocenil smučišče? Kar se tiče naprav in kar sem preveril so definitivno pri vrhu. Kako je bilo pa z gužvo v tistem času?

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Kako pa bi sicer ocenil smučišče? Kar se tiče naprav in kar sem preveril so definitivno pri vrhu. Kako je bilo pa z gužvo v tistem času?

Ischgl?
Ni slabo. Ni pa to ultra visokogorsko smucisce. Parira pa marsicemu..
Social life je pa definitivno on top
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 887
  • Avtomobil: /

Kako misliš, da ni ultra visokogorsko smučišče? Ischl gre do 2800 m, več od večine smučišč, pa resno število prog ima. 90% prog je nad dva jurja. Sneg je praktično vedno, če ga tam ni, ga nikjer ne bo.

Apres-ski je next level, klubi, koče, koncerti. Ponavadi je proti koncu sezone v aprilu vse razprodano. Ker imajo cel mesec fešt, koncretov sredi smučišča in desetine jurjev folka.

Fun fact, zaradi feštanja, je bil to prvi plac, ki je v času covida spravil Avstrijo na kolena. Na tisoče okuženih je šlo potem domov na vse konce :)

Urejal neicheq, 13.02.2023, 16:39.

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Kako misliš, da ni ultra visokogorsko smučišče? Ischl gre do 2800 m, več od večine smučišč, pa resno število prog ima. 90% prog je nad dva jurja. Sneg je praktično vedno, če ga tam ni, ga nikjer ne bo.

Apres-ski je next level, klubi, koče, koncerti. Ponavadi je proti koncu sezone v aprilu vse razprodano. Ker imajo cel mesec fešt, koncretov sredi smučišča in desetine jurjev folka.

Fun fact, zaradi feštanja, je bil to prvi plac, ki je v času covida spravil Avstrijo na kolena. Na tisoče okuženih je šlo potem domov na vse konce :)

Sem napisal.. da je social life on top - torej vrh.
Priprava prog odlicna. Ni pa to smucisce do 3600-4000k ki obratuje celo leto in tudi proge so skoncentrirane na visini kot si napisal. Ni proge aprila za katero bi rabil 20min od vrha do tal. Vse ostali je pa pri vrhu..
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 240
  • Avtomobil: F10

Včeraj sem bil na tečaju rihtanja smuči v Tesmasport. Priporočam vsakemu, ki bi rad kdaj sam kaj naredil na smučeh. Glede na to, da se k njim hodijo učit vsi in kupovat robo tudi reprezentance iz tujine sem bil presenečen nad preprostostjo lastnika in v 3h smo šli čez vse. Sledi še en napreden tečaj, ki se ga bom tudi udeležil, res sem zvedel ogromno za samo 20 €. 

In ja marsikaj se da zajebat, če ne veš kako in kaj je prav. Prav tako se da marsikaj prilagodit na spodnji strani robnika (base edge), npr. za otroke, ženo, zase etc... smučka postane povsem drugačna s spremembo tega kota, ne samo stranskega kot so nas učili "poznavalci", ki med drugimi tudi pravijo, da ni potrebno spodnje strani smuči brusit. Smo videli zakaj je potrebno na različnih smučeh (napeta, konkavna etc...).

Pišem zato, če bi kdo res rad top znanje za male pare ;)

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 22 262
  • Avtomobil: new age e39

Odlično! Grem se prijavit. Uzivam v rihtanju smick ampak vem da vem premalo
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Včeraj sem bil na tečaju rihtanja smuči v Tesmasport. Priporočam vsakemu, ki bi rad kdaj sam kaj naredil na smučeh. Glede na to, da se k njim hodijo učit vsi in kupovat robo tudi reprezentance iz tujine sem bil presenečen nad preprostostjo lastnika in v 3h smo šli čez vse. Sledi še en napreden tečaj, ki se ga bom tudi udeležil, res sem zvedel ogromno za samo 20 €. 

In ja marsikaj se da zajebat, če ne veš kako in kaj je prav. Prav tako se da marsikaj prilagodit na spodnji strani robnika (base edge), npr. za otroke, ženo, zase etc... smučka postane povsem drugačna s spremembo tega kota, ne samo stranskega kot so nas učili "poznavalci", ki med drugimi tudi pravijo, da ni potrebno spodnje strani smuči brusit. Smo videli zakaj je potrebno na različnih smučeh (napeta, konkavna etc...).

Pišem zato, če bi kdo res rad top znanje za male pare ;)

svaka cast. hvala ;)

to kar pises o spodnji strani pa lahko se kako potrdim. Sem izkoristil priliko v Italiji in dal najprej rihtath slalom smuci vrhunskemu serviserju, ki me je po pregledu opozoril, da so koti na spodnji strani strani katastrofalni oz se s tem nihce ni ukvarjal - posledicno je stabilnost ob prehodu iz ene na drugo stran bistveno slabsa in posledicno uporabljas v tistih trenutkih dosti vec moci v nogah, da kompenziras.. Itak sem mislil, da naklada, ampak mu prepustil, da naredi karkoli zeli, vse dokler ohrani 87* na zacetku in koncu smucke. Takoj ko sem jih odvozil prvic, sem ze stal v vrsti pri njemu se z veleslalom smucmi :)

Definitivno me je zanimalo kako vmes po 2-3 dneh pri slalom smuckah (na trdi podlagi) lahko malo potegnem robnik, samo po pogovru s tem serviserjem sem ugotovil, da za kaj resnega bo treba na tak tecaj kot si sel ti najprej.. Pac kdor se ne spozna mu je ok tudi, da f*kne dile v masino in mu le ta postrga lepo strukturo ter odpili robnik, sam pa rabim kaj vec. Podobno kot mesa nisem znal pect na zaru in sem si pomagal s Sous Vide / pecico in nevem se cim. Po 10h tecaja je slo kot po maslu... Upam, da bo tudi s smucmi nekega dne.

Prikaži več možnosti
    • Plavi je všeč

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

D321CD19-C30E-41A1-9E54-5C07582D1F16.jpeg

Da ne bo kdo rekel, da zadrzim zase..
Ista cena kot med korono. 400chf za odraslega sezonska karta za Magic Ski pass, kamor spada tudi SaasFe. Otroci do 6 leta zastonj na lift, otroci nas 6 let 270chf. Samo treba kupit zdej za naslednjo sezono..

Inflacija 0%.
App 10 min stran od smucisca (vozi elektro bus na 20min zastonj), pac zelo osnoven 90 na noc.
Ce dobite za familijo je pa top hostel. Ma super bazene za otroke, pes je cez most 5min do gondole.

Iz lj je 700km, 7h voznje, ce bimate elektricarja :)
Ce mate voljo 2x1 teden na zimo smucat pride karta na dan manj kot na krvavcu ;)

Urejal Jerch_, 17.03.2023, 23:13.

Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

Matevz156
Matevz156
  • Uporabnik
  • Sporočil: 256
  • Avtomobil: V XC60&TM3,Z4 2.5

Pozdravljeni,

pozna kdo dedra smuci ?

Imel sem jih na testiranju in so mi bile top...

lp,Matevz

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 22 262
  • Avtomobil: new age e39

Prvic slisim
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.