Skoči na vsebino

Prometna varnost in stanje na naših cestah

* * * - - 8 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
15716 odgovorov v temi
Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 753
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Talne označbe so za to, da voznike opozarjajo na varnostno razdaljo in da si jo lažje predstavljajo. Za kazenske točke morata biti sledeča znaka, prvi je za vsa motorna vozila, drugi pa za tovorna vozila z NDM nad 3,5t in avtobuse:

Se mi je zdelo, ampak se ne spomnim da bi te znake že kje videl... no pa saj se niti ne trudim da bi opazoval znake ob cestah, to moram priznat :skrbast Kje pa so taki znaki postavljeni, jih je že kdo videl?

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

Sport Driver
Sport Driver

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 814
  • Avtomobil: Mazda 3 Sky-X

Kje pa so taki znaki postavljeni, jih je že kdo videl?

Mislim da sem jih največkrat videl pred kakšnimi tuneli.

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Mislim da sem jih največkrat videl pred kakšnimi tuneli.

Možno, bom naslednjič pozoren na to  :ok Je pa kul če je res tako, ker v tunelih ne morejo merit varnostne razdalje... :hihi

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 141

Samo v razmislek: koliko od tistih, ki vsako jutro vozimo otroke v vrtce in šole se drži omejitve 30km/h v bližini šol in vrtcev? Večina nas vsaj občasno pospeši nad to omejitev, pa čeprav s tem dokazano ogrožamo lastne otroke.
LP Tristan01

Bravo tole post stoletja, s 40kmh grozovito ogrozas lastne otroke, s 50kmh pa nisi vec normalen.
Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 533
  • Avtomobil: Fiesta ST

Bravo tole post stoletja, s 40kmh grozovito ogrozas lastne otroke, s 50kmh pa nisi vec normalen.

Pa ti razmišljaš kaj al samo napišeš prvo kar ti pade na pamet? Okol šole ni tista omejitev zato da si ti v avtu bolj varen, ampak zato da če skoči otrok brezglavo na cesto da imaš krajšo zavorno razdaljo in več možnosti da ga obvoziš. Pri 30km/h imaš 6m zavorne razdalje, pri 50km/h pa 14m. Okej, glede na to da je forum poln Kevin Estretov lahko prepolovimo to razdaljo. Ampak je še vseen orng razlika, a se ti ne zdi?

Zdej smo že tok daleč prišli da si na tem forumu ful car če se v coni 30 duplo voziš?

Prikaži več možnosti
    • RRoman je všeč

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Pa ti razmišljaš kaj al samo napišeš prvo kar ti pade na pamet? Okol šole ni tista omejitev zato da si ti v avtu bolj varen, ampak zato da če skoči otrok brezglavo na cesto da imaš krajšo zavorno razdaljo in več možnosti da ga obvoziš. Pri 30km/h imaš 6m zavorne razdalje, pri 50km/h pa 14m. Okej, glede na to da je forum poln Kevin Estretov lahko prepolovimo to razdaljo. Ampak je še vseen orng razlika, a se ti ne zdi?

Zdej smo že tok daleč prišli da si na tem forumu ful car če se v coni 30 duplo voziš?

Aja, a 30 let nazaj ko je bila v mestih najnižja omejitev 50 km/h, je bilo pa konec sveta ali kaj?  :napaka  OK saj ne rečem, 30 je OK strogo pred vrtci in šolami, ampak samo V ČASU KO TI OBRATUJEJO, ne 24/7 in ne da imajo cela območja omejitev 30 in cele par km dolge ulice, kjer je po par hiš na vsaki strani, to je pa navadno jebanje v glavo  :napaka  :napaka

Prikaži več možnosti
    • -DIN- in jocker uporabnikom je všeč to sporočilo

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 314

Tale pešec se je pa zih vrgel pred vozilo.. počakajte na poročilo preiskave https://www.24ur.com...obox=1695572440

https://youtu.be/WPMMNvYTEyI    shorturl.at/biQW0

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 141

Tale post in tvoj in romanov like je text book, par excellence primer pranja mozganov mnozic in njen proizvod! Za v ucbenike generacij, ki prihajajo!

Urejal jjjernej, 24.09.2023, 18:33.

Prikaži več možnosti
    • -DIN-, Jerry in Milan P uporabnikom je všeč to sporočilo

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 179
  • Avtomobil: LEPO

Tale post in tvoj in romanov like je text book, par excellence primer pranja mozganov mnozic in njen proizvod! Za v ucbenike generacij, ki prihajajo!

Sem ti želel dat všeček...zmanjkalo mi jih je  :ok2

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Sem ti želel dat všeček...zmanjkalo mi jih je  :ok2

Ni panike, sem imel še jaz enega na zalogi in sem mu ga dal  :laugh

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 533
  • Avtomobil: Fiesta ST

:rofl  :ironija

Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 283

Aja, a 30 let nazaj ko je bila v mestih najnižja omejitev 50 km/h, je bilo pa konec sveta ali kaj?  :napaka  OK saj ne rečem, 30 je OK strogo pred vrtci in šolami, ampak samo V ČASU KO TI OBRATUJEJO, ne 24/7 in ne da imajo cela območja omejitev 30 in cele par km dolge ulice, kjer je po par hiš na vsaki strani, to je pa navadno jebanje v glavo  :napaka  :napaka

Koliko je bilo takrat prometa? Jaz sem lahko na cesti igral tenis z drugimi otroci, danes pa....se pa strinjam s časom obretovanja, v ZDA imajo to lepo rešeno - tabla za 15m/h ter za bližino šole, ter lučka zraven pod njo pa when flashing. 

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Koliko je bilo takrat prometa? Jaz sem lahko na cesti igral tenis z drugimi otroci, danes pa....se pa strinjam s časom obretovanja, v ZDA imajo to lepo rešeno - tabla za 15m/h ter za bližino šole, ter lučka zraven pod njo pa when flashing. 

Koliko je bilo prometa nima veze, tudi če se je pojavil samo en avto na leto, se je ustavil bistveno počasneje kot se ustavljajo danes. Sicer pa cesta ni tenis igrišče, ali se morda motim?

Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik

Koliko je bilo prometa nima veze, tudi če se je pojavil samo en avto na leto, se je ustavil bistveno počasneje kot se ustavljajo danes. Sicer pa cesta ni tenis igrišče, ali se morda motim?

Ne razumeš, v redu je. Prav maš, vse ti priznam.

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Ne razumeš, v redu je. Prav maš, vse ti priznam.

Imaš prav, sem prehitro prebral, se ti opravičujem. Enostavno nisem več navajen normalnega razmišljanja, še celo na forumu ki naj bi bil zbirališče avtomobilističnih zanesenjakov se najde ogromno ljudi, ki podpirajo nore omejitve in kazni. Če je v USA tako kot si napisal hvala bogu, sicer so tam omejitve večinoma še bolj nore ampak vsaj toliko pameti pa očitno imajo, da pred šolami sprostijo promet v času ko so zaprte. Ena drobna trohica zdrave pameti v popolnoma ponorelem svetu.

Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik

Imaš prav, sem prehitro prebral, se ti opravičujem. Enostavno nisem več navajen normalnega razmišljanja, še celo na forumu ki naj bi bil zbirališče avtomobilističnih zanesenjakov se najde ogromno ljudi, ki podpirajo nore omejitve in kazni. Če je v USA tako kot si napisal hvala bogu, sicer so tam omejitve večinoma še bolj nore ampak vsaj toliko pameti pa očitno imajo, da pred šolami sprostijo promet v času ko so zaprte. Ena drobna trohica zdrave pameti v popolnoma ponorelem svetu.

Tako imajo, ti povem iz prve roke, ker sem bil tam  :ok2  promet se mi bolj dopadel tam kot tukaj. Folk veliko bolj civiliziran, sploh križišča stop all way so mi top :ok

School-Zone-Lights-300x214.jpg

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

-DIN-
-DIN-

Staro uporabniško ime: boogie

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 236
  • Avtomobil: 2007

Ce nima nekih asistenc avto se skoraj sigurno ustavi pocasneje kot pred leti, ker je folk bolj nesposoben za volanom. Danes ima ze vsak izpit, pol pa cukast gledajo, k stojijo v koloni. Oz. se to ne, takim sploh jasn ni, zakaj stoji. Ceprav se je sam vkljuceval prepocasi. :crazy

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.