Skoči na vsebino

Pozor, stacionarni radar

* * * * - 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
5507 odgovorov v temi
MIHOLD
MIHOLD

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 696

Na OMVju na Vogrskem je škatla. Ampak kolikor sem videl ni prazna...a plačaš tudi če si prepočasen(sem šel mimo 70km/h da sem malo si jo ogledal):-D
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 86 933
  • Avtomobil: ICE

Tabla z opozorilom, da te merijo mora biti, drugacˇe si lahk kako obrisˇejo s sliko.
Po ustavi RS mora biti za snemanje, slikanje prej opozorilo, drugacˇe se gradivo ne sme uporabljati za dokaz.
lp

Je to res? Si 100% preprican? Mene je zadnjic slikal beli Ford Focus parkiran ob cesti in jasno da prej ni bilo nobenega opozorila... torej se lahko tudi oni slikajo :-D

If you can not buy love, than rent it ;-)

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 797
  • Avtomobil: sivo povprečje

Kaj ti pa pomaga ko na nekaterih izvozih na AC je tabla da je AC pod video nadzorom - eko ti opozorilo za slikanje/snemanje

Tisto je samo opozorilo, da ima DARS avtocesto pod videonadzorom, nikjer tam pa ne piše da se gre za radarsko merjenje hitrosti. Torej pravilnega opozorila ni.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Dare47b
Dare47b

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 039
  • Avtomobil: BMW Exx

Ponoči reg. tablico temeljito posprejati z lakom za lase, pa je tablica ob bliskanju samo bele barve!:ok
Kar pa se tiče radar detektorjev,Npr. Bell, Cobra, so odlična zadeva, samo te odkriti ne smejo, da imaš to vgrajeno!:ok
Za Slo. razmere mi je stanje znano, doli na Balkanu pa je malo problem.
Hrvati in Srbi imajo odlično razvito tehnologijo, z njihovimi Nissani in Mercedesi, se lahko sledi tudi do 500 m razdalje med voziloma in lepo nazorno pokažejo posnetek, lep, razločen, prepoznaven in ne moreš trditi, da to nisi ti!:frown
Potem je edino vse stvar barantanja.:okPare na ruku!:ok
Zakaj razvito tehnologijo?? Ko se pojavi za tabo oz. prevoziš par signalnih točk, ki ti jih detektor zaznal si nič slutečega ne misliš, lahko nato samo čakaš in opazuješ za sabo ko se ti bo na zadek iz razdalje zalepil GHOST. Duh dobesedno, za razliko Slovenskega tisti niso zasledljivi, nič opozorilni, ga noben detektor do sedaj ni odkril.:eek

Nato te samo z Mercedesom elegantno prehiti z občutkom da ti stojiš na cesti in hop si že njihov.:frown

LP
Rajši san lačen, kak pa brez BMW-ja!!!:ok2
Prikaži več možnosti

Tomaz40
Tomaz40

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 851

Dare47b: Če se ne motim (naj wacko ali kdo drug, ki se na to bolj spozna) radar detektor ni proti zakonit in ga lahko imaš v avtu. Ne smeš pa imeti radar jammerja. V tem primeru sledijo sankcije.
Prikaži več možnosti

duro4
duro4

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 072
  • Avtomobil: BMW G01 M40i, BMW E89 35i

...Mene je zadnjic slikal beli Ford Focus parkiran ob cesti in jasno da prej ni bilo nobenega opozorila... torej se lahko tudi oni slikajo :-D

Na cesti od Belinke prot Črnučam? Tm radi "stojijo" hudici, mene je ze 2 krat tam nameru (enkrat 90 :napaka), polom.
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Na cesti od Belinke prot Cˇrnucˇam? Tm radi "stojijo" hudici, mene je ze 2 krat tam nameru (enkrat 90 :napaka), polom.

Ne, pac pa ob gradbiscu prikljucka gorenjske avtoceste na ljubljansko obvoznico, kjer je po novem omejitev 80 km/h.

Zanima me, ce to da mora bit pred slikanjem opozorilo za radar res drzi? Je kdo od vas s tem v zvezi ze napisal ugovor in kaksen je bil rezultat?

Prikaži več možnosti

wacko
wacko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 990
  • Avtomobil: Še kar Laguna in C3

Dare47b: Če se ne motim (naj wacko ali kdo drug, ki se na to bolj spozna) radar detektor ni proti zakonit in ga lahko imaš v avtu. Ne smeš pa imeti radar jammerja. V tem primeru sledijo sankcije.

24. člen
(3) Udeleženci cestnega prometa ne smejo uporabljati in tudi ne imeti pri sebi ali v vozilu ali na njem naprav, s katerimi bi lahko otežili, motili ali preprečili delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa. (4) Naprav iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno vgraditi oziroma namestiti v ali na vozilo.

(6) Z globo najmanj 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega členaObjavljena slika 3. odstavek 24. člena:

.
Ženske imajo problem za vsako rešitev !
Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 440

A misliš tam, ko greš iz Gorenjske avtoceste na Celovško:eek
Dej nehi, tm je zdej tut 40 nekje omejitev, če bi se je držal, bi me pa že zdavnaj kdo nabasal v rit.

Debilnosti:crazy
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

A mislisˇ tam, ko gresˇ iz Gorenjske avtoceste na Celovsˇko:eek
Dej nehi, tm je zdej tut 40 nekje omejitev, cˇe bi se je drzˇal, bi me pa zˇe zdavnaj kdo nabasal v rit.

Debilnosti:crazy

Ne, pac pa kak kilometer prej med izvozoma Brdo/Vrhovci in Podutik/Koseze. Tam je zaradi blagega ovinka (preusmeritev prometa iz nasprotne smeri na levi vozni pas) zdaj omejitev 80 km/h, sicer pa me res ne bi cudilo ce bi bila 40 km/h... nekateri pac zivijo se v casih ko so imeli avtomobili zavore na zajlo in jaz jih popolnoma razumem :crazy

Prikaži več možnosti

Tomaz40
Tomaz40

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 851

24. člen
(3) Udeleženci cestnega prometa ne smejo uporabljati in tudi ne imeti pri sebi ali v vozilu ali na njem naprav, s katerimi bi lahko otežili, motili ali preprečili delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa. (4) Naprav iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno vgraditi oziroma namestiti v ali na vozilo.

(6) Z globo najmanj 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega členaObjavljena slika 3. odstavek 24. člena:

Torej je radar detektor legalen. Treba je samo kupiti dobrega pa se radarjev sploh ni treba več bati in se ukvarjati s tem kje so postavljeni. Ostanejo le laserji, ki jih detektorji zaznajo prepozno da bi lahko še zaviral.
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator

24. člen

Potemtakem je detektor dovoljen.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator

Torej je radar detektor legalen. Treba je samo kupiti dobrega pa se radarjev sploh ni treba več bati in se ukvarjati s tem kje so postavljeni. Ostanejo le laserji, ki jih detektorji zaznajo prepozno da bi lahko še zaviral.

Odvisno. Če policist prej večkrat preveri hitrost, preden te "slika", ti zazna že tista testna merjenja.

Prikaži več možnosti

Drifter
Drifter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 357
  • Avtomobil: tri superce pa sixpack :)

Ne, pac pa ob gradbiscu prikljucka gorenjske avtoceste na ljubljansko obvoznico, kjer je po novem omejitev 80 km/h.

Zanima me, ce to da mora bit pred slikanjem opozorilo za radar res drzi? Je kdo od vas s tem v zvezi ze napisal ugovor in kaksen je bil rezultat?

Pomojem te je malo naprej od fokusa ustavila patrulja, ki te je seznanila s prekrškom. Tabla mora biti postavljena v primeru stacionarnega radarja, kjer te o "divjanju" obvestijo šele čez čas po pošti.

1157432.png Understeer is when the driver is scared! Oversteer is when the passengers are scared!

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Pomojem te je malo naprej od fokusa ustavila patrulja, ki te je seznanila s prekrsˇkom. Tabla mora biti postavljena v primeru stacionarnega radarja, kjer te o "divjanju" obvestijo sˇele cˇez cˇas po posˇti.

:nono Fokus je bil parkiran na koncu pocivalisca, naprej pa niti odstavnega pasu ni vec in niso imeli kje ustavljat, saj niso vedeli na katerem izvozu bom zapustil obvoznico. Preprican sem da bom obvestilo prejel po posti, ampak glede na to da spredaj ni bilo nobene opozorilne table, bo ocitno moja pritozba utemeljena - ce to kar ste napisali seveda drzi :)

Prikaži več možnosti

jakeccc
jakeccc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 755

Je to res da je od prejšnega tedna v vseh škatlah radar. Kolega policist mi je tako reku pa me zanima če kdo kej ve če je res.
Prikaži več možnosti

MIHOLD
MIHOLD

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 696

Kar sem jih jaz prečekiral najverjetneje da ja. Ravbrkomanda smer LJ JE, konec hitre ceste v Vipavi proti LJ ga nisem uspel zaslediti. Pri OMVju izhod vogrsko smer NG je notr...vrhniški klanec je notr. Sem včeri čekiral:-D Ostaja mi še senožeče in kastelec katere bom najverjetneje čekiral v četrtek ali petek:-D
Prikaži več možnosti

crocar
crocar

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 106
  • Avtomobil: Civic

Glede na to da velik po hrvaški se vozim bi se dalo dobiti kakšen link al pa podatke kje so pr njih radarji pa kakšne avtomobile imajo ter ostale podrobnosti!!

Tnx:metalc
Prikaži več možnosti

Blazbmw
Blazbmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 030

Na cesti od Belinke prot Črnučam? Tm radi "stojijo" hudici, mene je ze 2 krat tam nameru (enkrat 90 :napaka), polom.

Tam jih zdaj nekaj časa ni in jih še nekaj časa nebo, ker obnavljajo most čez železnico.:-D Je pa res, da so drugače dost velikrat tam in še veliko dela imajo:blackeye
Prikaži več možnosti

GROŠ
GROŠ

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 478

Tam jih zdaj nekaj časa ni in jih še nekaj časa nebo, ker obnavljajo most čez železnico.:-D Je pa res, da so drugače dost velikrat tam in še veliko dela imajo:blackeye

ne ne si se mejčkn zmotu, to je 1 km od mene, tle pri mostu jih res ni, so pa eno postajo bližje belinki (ježa) in merijo v smeri proti belinki, stojijo pa tudi pri tovarni belinka (postaja ali tisti makedam ki je 10 metrov naprej) tako da je zasavska edina cesta na kateri še nisem prevozil 1km čez omejitev ker so tud 3je radarji zaporedoma na njej :napaka. Sicer pa glede da hodijo otroci čez cesto se mi zdi to veliko bolj primerno mesto za radar (ker bedaki tam norijo s takimi hitrostmi - ne vedno), kot pa radar na AC pri Kranju na ravnini :crazy
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.