No, tebi bi jaz v tem primeru znižal hitrost na 40. Če si živčen, se s čelom v volan zabijaj. Imaš druge načine za svoje frustracije sproščat.
Pa sem v 99% primerih najhitrejši pri speljevanju in peljem 5 km/h nad omejitvijo. Se pa včas zgodi, da se na semaforju kaj zamislim ali pa kako fejst deklino gledam, pa ne speljem v deljčku sekunde. Nimam nič proti, če me kdo s kratkim piskom zbudi. Da mi bo pa kdo trobil, ker rabim malo dlje časa, da pridem do dovoljene hitrosti, tak dobi pa kontra porcijo. Isto idiot, ki se mi na AC, ko PREHITEVAM s 140 km/h, že od daleč blenda, ker ob bi pa 180 rad pičil. Ja miško, lepo boš počakal, da prehitim, potem pa šel mimo. Če boš tečen, bom pa spustil na 130 ali še manj, če boš res zoprn.
Tudi sam popizdim občasno nad kom (omejitev 60, vožnja pa 40 ali manj), kampiranje na levi ipd. Ampak, kadar sem jaz v prekršku (vožnja nad omejitvijo), nekdo pred mano pa prehiteva po omejitvi, lepo spustim gas ali pobremzam, počakam, da prehiti in potem spet pospešim.
Imaš svako jake kalibre na cesti. Res dobrih šoferjev je zelo majhen %, je pa ogromno takih, ki so prepričani, da so najmanj enakovredni Senni, potem je kar lep % folka, ki jim vožnja predstavlja stres, pa nimajo druge, kot da se peljejo. In ja, kot povsod v življenju v interakciji z drugimi, je treba najti način kako z vsemi temi shajati, brez da si živčna razvalina.
Sem imel kak mesec ali dva nazaj primer na obvoznici enga prepotentnega ćapca. Strnjeni koloni na obeh pasovih z občasnih par sekundnim stanjem na mestu. Tip je bil seveda v G seriji petice, pa ves čas na telefonu, tako da je vsakič, ko smo se ustavili pustil vsaj 200m lufta, preden je speljal. Pa sem mu enkrat na kratko potrobil, da ga zbudim. All hell broke loose 
Je šel na pune po gasu, potem do daske po bremzi, brake chekal me vsakih 10m. Potem se je prestavil na levi pas, sem šel po desnem mimo, on spet nazaj na desnega za mano - mi blendal, se mi zaganjal v rit, trobil. Sem ga mel na ignore, ker se mi s takimi troti ne da ukvarjat. Ko ni nič dosegel (po nekaj minutah), zapelje na odstavnega vzporedno z mano in se dere kaj mam jst njemu za trobit, da me bo razfukal,... Ga vprašam, če ima slab dan slučajno. Un se še kar dere - sem zaprl šipo, dal musko na glas in ga nisem več j****. Je pol še nekaj palamudil - pa seveda je imel ves ta čas telefon v roki, pol pa je odpizdil dol iz obvoznice.
Kaj takemu v glavi dogaja, da zaradi ene "budnice" faše totalen popizditis? Ker je on pa glavni dasa in njemu ne sme noben nič nardit? Al se mu je nabralo že 1000 stvari in je bila moja "budnica" zadnja kaplja čez rob? Kdo ve, me niti ne zanima. Ampak tak psihotičen primerek je lahko zelo nevaren - vsaj dokler je v avtu. Ko se z njim soočiš ponavadi nekaj laja, potem se pa spoka. Pa nisem nabit, se ne znam in nikol nimam namena tepst, ampak j**** se se pa tud ne pustim. Tako da, če se kdo želi it pomenit kaj ven iz avta, mu z veseljem ustrežem. Vedno je bilo lajanje, ko mu dokažeš, da je on idiot pa se spoka v avto in spizdi.