YU nostalgija
Hay!
Evo bom začel eno novo temo,če ke moderatorjem OK. Tu bi rad da limate,linke o bivši državi,(veljajo vsi prispevki do leta 1990)o glasbi,športu,kulturi,zgodovini in titu:-D Napišite na kaj se nanaša link in nato linj,takom,da vsi vemo,kaj se bo prikazalo. Zakaj ta tema.Z moje strani,ker sem pač nostalgik.Nočem razpravljati o politiki niti ne želim,da jo omenjate vsaj tisto,ki je vodila do razpada države. Ex YU je bila država,(po mojem mnenju)ki je dala najboljše sportnike,glasbenike,filme....v vsaki izmed republik,ki jih sedaj posamezne države še dolgo ne bodo dosegle v takšni kvaliteti kot takrat. za začetek samo dve pesmi od Đoleta prva ljubav in Slovenska lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem bil zadnja generacija ko smo še bili pionirji. In sem ponosen
![]() Imeli smo svojo znamko avtomobila, 4. največjo vojsko na svetu, najboljše športnike na svetu, vsak si je lahko postavil hišo brez problema, šola je bla zastonj, tovarne so bile močne,Predsednika ki ga je poznal cel svet, državo ki jo je poznal cel svet. Danes pa.... brez besed... vse prodajamo, pa vse manj služb je, pa govorijo da je blo včasih hudo. En video da se spomnemo TITA : Ni se njegova zadnja pot: |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Potem sva pa približno istih let. ![]() Bil je đek ... Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯ |
Prikaži več možnosti
|
Letnik 82' ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ups ... Ja ... za res eno polnoletnost. ![]() Že ko sem leta ´77 nosil kurirčkovo pošto so rekli, da smo zadnji ... ![]() Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯ |
Prikaži več možnosti
|
Hay! ...ja zadnji ,ki nosite pošto:-D ampak smo jo še eno leto ali dve no ko smo ravno pri kurirčkih še en link http://www.partizancek.si/ lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Res je. Podpis. ![]() ![]() Never underestimate the power of stupid people in large groups. |
Prikaži več možnosti
|
Sej sem napisal da sem ZADNJA (1982) generacija Pionirjev ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Jugoslavija-Bolgarija, nisem še bil živ a poznam kako je bila tekma pomembna; en legendarni komentar že pokojnega poročevalca
Pot dolga tisoče kilometrov, se zmeraj začne z enim samim korakom
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Hay! Ja eni smo pa to gledal:ok2 ampak moral bi nalimati ta link je boljši BDW a je kdo prepoznal Katanca v zadnji sekundi:-D lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Hehe nice hint:P Drugače pa dobra tema, moja mama bi zihr začela jokat, če bi ji pokazal kak video o Titu ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Jst sm pa su po plebiscitu v Sloveniji decembra 1990 v vojsko v Osijek ter doziu ogromno sranja od Borovog sela pa skoraj do Vukovarja tako da mi ne srat glede te kurceve jugoslavije. Hvala
|
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Se pravi, kot mala Rusija... znamka avta je bila skret in drugega nisi mogel dobiti (razen seveda, ce si placal astronomske dajatve)... za ficaka si vplacal kako leto prej, da si prisel na vrsto za nakup ,ter ti je po dveh letih zgnil... z vojsko se jaz ne bi hvalil, ker to je domena diktatorskih drzav (kar juga je bila), za sportnike se strinjam, ceprav se mi zdi, da je glavnina uspesnih prisla ravno iz SLO ( ![]() ![]() V jugi je bilo ravno tako za nekatere vse super, kot je bilo za drugega polom... drzava kot taka je imela ravno tako hude hude minuse in zanima me, koliko od vas nostalgikov bi menjalo za tedanji rezim oz. ureditev... ![]() 1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive |
Prikaži več možnosti
|
Ko so v Slovenijo prispele znamenite Kinder Jajčke in čokoljad Milka sa lješnacima, so nekateri mislil, da je to revolucija ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mah, ljudje so bili razvanjeni in to se vidi še sedaj, ko nekaterim kar ni jasno, da je potrebno za mesečno plačilo delati 7 ur in pol na dan, oni bi še pa kar v stilu : Sine, jaz sm star, sej boš ti ..... ![]() ![]() ![]() Ni zastonj iz kratice SFRJ - Sedam Fuša Radi Jedan..... Še danes je tega dost, sam hvala bogu vedno manj..... Višek luksuza je bla naša predraga Zastava 101 in yugo 45.... Vau, kakšno ugodje, yugo je celo mel 5 stopenjski menjalnik, če se ne motim..... Bejžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžž Pa da ne rečem, da je večino denarja za predrage brate prispelo iz Slovenije, da so lohk une riti dol živeli, pa kaj zgradili..... Ena od svetlih pik, ki se je spomnim, je bil program na TV slovenija, kjer so imeli odlične oddaje ( Periskop recimo... ) in so občasno zavrteli večinoma ob sredah kakšen zelo dober film, kar v današnjem času to ni v navadi. Je pa res, da se je skrbelo za ljudi, da so vsi imeli službe, stanovanja, zdravstvo je bilo bolj humano, danes se pa grejo neke bogove in težijo, če nimaš napotnice, kljub temu, da si si roko prežagal ![]() ![]() ![]() ![]() Ampak, želeli in hrepeneli smo po življenju, kot ga živijo v razvitih državah, tam pa je kruto, trdo in neusmiljeno. Zdaj smo tam nekje...... |
Prikaži več možnosti
|
Strinjam se z večino napisanega,samo kot sem že mislim da napisal-ljudje razumeti morate da se je vse ustavilo leta 1991,ne pa primerjat življenja prej in zdaj kako je bilo.
Koliko se nekateri pritožujete čez kinder in milko,a naši " arbajteri" v nemčiji,avstriji... še zmeraj živijo kot podnajemniki po 30 letih dela v tujini. In ne mi prosim nabijat,kakšen diktatorski režim je bil,saj je v času Varšavskega pakta,edino Jugoslovanski potni list kaj veljal-v glavnem so v 80.letih lahko moji/naši starši šli povsod,dokler ostale države v tej regiji,niso bile toliko naklonjene do svojih državljanov. Kar se tiče posojil,pa vemo kje so ex države Yu zdaj-hrvati zadolženi toliko kot cela bivša Juga. Živel kapitalizem.
Kupio bmw umro od gladi.
|
Prikaži več možnosti
|
Hay!
...malo premalo poznaš stvari,pa politiko sem rekel,da pustimo ob strani:ok2 Vojska,je bila v tistih časih nuuuuuuuujjjjjjjnoooooo potrebna Ni se družil samo z diktatorji ampak z vsemi in bil z vsemi v dobrih odnosih,ali pa so ga vsaj spoštovali,kar je odlika dobrega politika-diplomata.Cela bivša Yuga je imela 7xmanj dolga kot ga ima sedaj samo Hrvaška,slovenija pa mislim,da ga ima malo manj kot ga je imela cela Yuga,samo ne bom trdil. V yugi niso bili zadovoljni v glavnem tisti,ki so bili zaprti ali pa bi morali biti saj so preveč kokodakali o sistemu,ko se je bilo potrebno boriti za osvoboditev izpod fašizna so se pa poskrili ali pa bili na nasprotni strani,danes pa so v večini republik na oblasti njihovi potomci ali pa so zelo visoko v politiki. Tovarne so začele delati izgubo po njegovi smrti,ko se je začel dokončni boj za njegovega naslednika in je bilo ostalo manj pomembno In še enkrat Stari ni najemal ogromnih kreditov,ampak je bil soustanovitej gibanja neuvrščeni,kar mu je omogočilo da je pri vseh teh,večinoma revnih državah dobival poceni surovine,naša podjetja pa so pri nji gradila,izvažala robo v te države saj so imela prednost pred ostalimi in še mnogo tega. Stari je bil v bistvu car saj je gospodarsko "obvladoval" več kot pol sveta-podobno kot angleško kraljestvo svoje kolonije,ki so jih izkoričali.vendar pa je to v yugi propadlo zaradi nacionalistične politike,saj se je boj za oblast začel že pred njegovo smrtjo in Stari ni dejansko obvladoval zadeve že nekaj let pred njo. Rankovič je imel pri tem veliko prste vmes M power samo toliko,sedaj pustimo politiko in se pogovarjajmo o tistem o čemer naj bi tema govorila lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Hay! Ne bluzi:ok2 ker tisto ni bila več Yuga ampak nacionalistično sranje HDZ-ja beri Tuđmana in Miloševića. lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|