Skoči na vsebino

Cene pogonskega goriva ... €€€

* * * * - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
11673 odgovorov v temi
Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

...sam ne mi rečt, da majo bolši benz tm, pa da zarad tega daješ slabih 30 centov več:puzzled

no waj, samo se mi je že večkrat zgodilo da še dobro da sem se tam ustavu za tankat čene bi se mogu porivat do benzinske........pač pozabljivost............

ampak vseeno če avto porabi 2l manj kot benzinar si še vedno v plusu nad bezinarjem.........k bo bezin 2 € bodo itak vsi še vedno tankali.......pač tako je.....če bi recimo davek na benzin zmanjšali bi bilo fulj bolj poceni itak
Prikaži več možnosti

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 175

Tu je en en enostaven prikaz pridelave biodiesla.

Seos,

Nekoč je nekdo vprašal kakšen izgleda doma narejen reaktor za pridelavo biodiesela. Evo kako izgleda moj:
Objavljena slika

Opremljen je z termometrom:
Objavljena slika

In z merilno letvijo da vidim koliko odpadnega olja imam v njem:
Objavljena slika

Spodaj ima vgrajen 2000W grelec ki sem ga dobil iz odpadnega pralnega stroja.

Kar se tiče kurjenja navadnega odpadnega olja pa mislim da bi kar 80% ljudi imelo problem s takšnim kurjenjem, saj sem slišal da samo stari mercedesi prežvečijo olje brez težav.
Druga vozila pa imajo velike težave z mrzlim zagonom in morajo imeti dva rezervoarja - enega za olje in drugega za diesel.

Tako štartajo z dieselom in ko se motor malo ogreje preklopijo na čisto olje. Prav tako pa nekaj kilometrov pred ciljem preklopijo nazaj na diesel tako da se sistem pripravi na naslednji ponoven mrzli zagon.

Vendar pa je to samo nekaj kar sem prebral na svetovnem spletu.

L.P.
netman

Prikaži več možnosti

hvilu
hvilu

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 740
  • Avtomobil: Fiat

Vsaka čast za tehniko in iznajdljivost, sam a bolj rjaste kante res nisi najdu??:blabla
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 697

@roberth, kok bo cena??:laugh :laugh

Bomo pa h teb hodil tankat, če ga boš prideloval:-D
Prikaži več možnosti

PiLLLe
PiLLLe

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 202
  • Avtomobil: 535i e39

Daj raji dizle pa jo pol opali po zepu, kot da je ze nisi ob prodaji dizla :D
Prikaži več možnosti

N0wak
N0wak

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 507
  • Avtomobil: Mazda MX5&E46 320d&Mini

Uh, dizel gre že na 1,08€ :blackeye in bo dražji od bencina...Kakšna politika pa je zdaj to? A ni bil dizel vedno cenejši??

No, moj kolega pravi da ga podražitve ne prizadanejo, ker on vedno tanka za 50€ :-D

ravno ta mesec sem v švici in sem spoznal kar nekaj tujcev. npr v kanadi so cene nižje za kakšno tretjino. govora je seveda o bencinu ker je pri njih dizel dražji. podobna zgodba je pri njihovih južnih sosedih. v US je dizel tudi dražji kot bencin. so pa cene še nižje kot v kanadi.

cene v švici se pa vrtijo nekako takole
bencin 95 je okoli 1.75-1.80 CHF
bencin 98 je dražji za nekaj centov
dizel je seveda DRAŽJI... sem kar debel pogledu ko sem zapeljal na pumpo
dizel je okoli 1.85-1.90 CHF
potem pa imajo še nek ultradizel oz nekaj podobnega in je nekaj centov dražji kot pa navaden dizel

1983 Austin Mini 1000 & 1992 Mazda MX5 Drift Project by Napopke.si & 2004 BMW E46 320d Touring

Prikaži več možnosti

Skuna
Skuna

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 903
  • Avtomobil: BMW e39 523i & e60 520i

Ampak, zakaj dan danes govorijo in pišejo, da se bo ''najbolj prodajano 95 oktansko gorivo'' podaržilo za toliko in toliko, če pa se mi zdi, da je na naših cestah že več dizelskih avtomobilov, kot pa bencinskih. In če še temu dodamo tovorna vozila, je poraba dizla napram bencinu vsaj 30% večja. (??

Ker se ga v povprečju največ proda
Freude am fahren :)
Prikaži več možnosti

Skuna
Skuna

BMW fanatik

• Uporabnik

Drugače pa še malo pa bo cena dosegla 100 $ na sodček, še posebej ob padanju tečaja dolarja in nemirih na bližnjem vzhodu. Vlada pa na cene ne more več vplivat ker mamo trošarine na najnižji možni dovoljeni ravni.
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 82 634
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Kaj se vedno ne poznate drzavnih fint povecevanja cen naftnih derivatov? Najprej dvignejo ceno dizla, da je to drazje od bencinskega (temu se rece "zavarivanje neprijatelja"), ko se ljudje na to ceno malo navadijo, pa sledi se dvig bencina (tam nekje okoli 1.15 bo verjetno) in tako naprej... do naslednje vecje podrazitve.

Sure it's rusty, but it's trusty!

Prikaži več možnosti

Skuna
Skuna

BMW fanatik

• Uporabnik

Mislim da država pri tem nima nič ker ceno določajo podjetja ( Petrol, OMW, ... ). Sem pa slišal da naj bi podjetja zviševala oz. izenačevala ceno 95 in 98 oz. 100 oktanskega bencina, da bi potem kupovali samo še malo dražji 98 oktanski bencin, ker bistvene razlike v ceni med 95 in 98 ne bi bilo in bi se kasneje 95 oktanski bencin popolnoma opustil, kar bi jim zmanjšalo stroške ker nebi rabli več hranit vsakega posebej ampak bi meli samo še ločeno na bancin in dizl.
Prikaži več možnosti

duro4
duro4

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 072
  • Avtomobil: BMW F31, Mini R56 JCW

Kolikor je meni znano, drzava doloca ceno bencina in znizuje oz. zvisuje trosarine. Ce bi to pocela podjetja, potem bi ze zdavnaj imeli bencin po podobni ceni.
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

... Najprej dvignejo ceno dizla, da je to drazje od bencinskega ...

A greva en krog? :obrvi
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 82 634
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

A greva en krog? :obrvi

:confused

Sure it's rusty, but it's trusty!

Prikaži več možnosti

hejhoj
hejhoj

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 2 388

dizel je postal drazji od bencina :)
Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 196

Sej bojo šle cene goriv do konca leta mogoče še celo malo dol ali pa se bo vsaj tu obdržala, razen če ne pride do kakšne vojne z Iranom. Bliža se novo leto in vlada se more potrudit, da inflacija ne bo še višja, kakor se sedaj nakazuje, bojo pa malo znižali trošarine. Kurilno olje pa je seveda druga zgodba, saj bo sezona le tega kmalu v polnem zagonu
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

:confused

Ja če je bencin cenejši, ti pa bi si raje odrezal prst, kot pa imel dizla. In nisi edini. :ok2
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 697

Kolikor je meni znano, drzava doloca ceno bencina in znizuje oz. zvisuje trosarine. Ce bi to pocela podjetja, potem bi ze zdavnaj imeli bencin po podobni ceni.

Točno tako. Podjetja ne morejo kar sama regulirati cen, saj je naš največji energetski dobavitelj Petrol v večini v državni lasti.
Včeraj je pa Petrol kupil še 56,44% delež OMV-ja, tako da bo zdaj vse skupaj še lažje kontrolirati in regulirati glede trošarin.:ok
Prikaži več možnosti

Pomi
Pomi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 861
  • Avtomobil: bmw 523i, F31

dizel je postal drazji od bencina :)

Kaj, saj ni prvič...
Prikaži več možnosti

fastfury
fastfury

Petrol Head

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 501
  • Avtomobil: 320i e36

Cene goriv bi radi spravli na raven drugih EU držav npr. NEM, plače nam pa dajejo še vedno balkanske. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip tak je tota naša Slovenija

Točno tko, bi samo dodal da se zvišujejo cene tudi ostalih stvari ne samo bencina. Bo pa zanimivo videt koliko časa se bo folk še pustil nategovat, ker cene za določene stvari so že višjekot v Evropi plače pa 2x, 3x manjše.......
No, sej en protest se je že zgodil, ampak mislim, da jih bo treba še veliko več:blackeye
Prikaži več možnosti

Tomaz40
Tomaz40

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 851

Točno tako. Podjetja ne morejo kar sama regulirati cen, saj je naš največji energetski dobavitelj Petrol v večini v državni lasti.
Včeraj je pa Petrol kupil še 56,44% delež OMV-ja, tako da bo zdaj vse skupaj še lažje kontrolirati in regulirati glede trošarin.:ok

Ne OMV-ja, ampak Istrabenza.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.