Skoči na vsebino

Gradnja hiše

* * * * - 7 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
6117 odgovorov v temi
flyer
flyer

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 913
  • Avtomobil: Murano

http://www.juting.com/
Prikaži več možnosti

AnDrO__
AnDrO__

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 631
  • Avtomobil: BMW E87 M, Audi S4 8E

Meni se zdi ok tudi zadeva, da v primeru, da ti je vsec katera od modelov montaznih his poizves pri proizvajalcu ali se da dobit njihov nacrt in potem gradis sam in moda katero od zadev tudi spremenis. Tako je kolega zgradil hisko po marlesovem nacrtu. pomoje je zidana zadeva kar se izolacije tako toplotne kot zvocne tice, se vedno boljsa od montaznih zadev.
BMW drivers have more sex than owners of any other cars and are much more active than Porsche drivers. (Men´s Car, Maj 2004)
Prikaži več možnosti

Bubrek
Bubrek

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 732
  • Avtomobil: very dobar e39dT

Ena za spodbudo.

Vsak ki je začel zidati hišo jo je tudi dozidal :)
Prikaži več možnosti

911
911

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 713

Lokacijska dokumentacija več ne obstaja, sedaj maš gradbeno infirmacijo in če projekt ustreza takoj gradbeno dovoljenje

Sicer nisem ne vem kakšen strokovnjak, ampak sam sem šel na občino po lokacijsko informacijo, da se je videlo, kaj se sploh lahko dela na parceli in kakšen status ima parcela. Na podlagi tega smo šli sedaj v "boj" za pridobitev gradbenega dovoljenja.
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

velocce je arhitekt............

Jaz mam samo srednjo arhitekturo tako da če bi rad neko 3d predstavo se da........... samo še slovensko italjanski slovar najdem da prevedem tvoje besede v jezik ki mi gre bolje :blackeye če kaj takega rabiš?
Prikaži več možnosti

bojek
bojek

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 779
  • Avtomobil: bmw /crem de la crem/

Če ti ni težko pojdi do Dunaja. Tam imajo naselje vzorčnih hiš. jaz sem tam našel svojo, sicer montažno, ampak je bila kasneje zgrajena z Ytongom.

www.blauelagune.at

Že obiskano letos za prvomajske praznike. :ok
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

bojek
bojek

BMW fanatik

• Uporabnik

Že obiskano letos za prvomajske praznike. :ok

Super iščem glih take ljudi, ki imajo ideje in talent.
Ker pa je v mojem življenju to že tretja stanovanjska gradnja mam tudi posebej izoblikovan okus in nočem klasike, katero arhitekti prerisujejo eden od drugega ampak hočem kot sem napisal atrijsko hišo 150-180m/2 površine v eni etaži s veliko pokrito teraso, brez garažev hiši z kaminom itd, skratka ne klasičen zajčnik, čeprav bodo zajčice dobrodošle :laugh
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik

za idejo amlo....moderno, zelo malo gradbenega materiala :ok2
Objavljena slikaObjavljena slika

še teraso pokriješ in si zmagal..........to jke daleč od klasičnega ,je pa kljub temu moderno
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

Bojek,

imam precej materiala, v elektronski obliki, tiskovin, slik ... sem pridno nabiral in slikal zadnjih 5 let ... :ok2
Blauelagune pa sem tudi jaz letos obiskal in malo poslikal, ampak tudi meni montažne zadeve ne dišijo kaj preveč (beri: precej manj si lahko namišljuješ) :laugh

Dobiš, ko boš naslednjič tu. :ok
Prikaži več možnosti

Senna
Senna

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 158
  • Avtomobil: 330i,s1000xr

Ker na netu nikakor ne morem najti primernih strani, kjer bi z ženo lahko pogledala in se odločila za projekt hiše, ki jo nameravava zgradit iščem pomoč tukaj. Skratka iščem projekte ali idejno zasnovo za praktično enodružinsko hiško, po možnosti atrijsko in enoetažno, klasične gradnje lahko tudi modernejšega izgleda. Upam, da mi lahko pomagate. Najden projekt bo seveda nagrajen in sicer bo predlagatelj deležen 7 dnevnega pol penziona na parceli z animacijo in vključenimi rekviziti / mešalec in lopata / :laugh

Pejt na forum Pod svojo streho,boš zvedel vse od a-ž.
lp
Prikaži več možnosti

bojek
bojek

BMW fanatik

• Uporabnik

Fajn forum, ampak zaenkrat iščem v bistvu projekt oziroma oblikovno idejo, katerih pa ni prav veliko, ker opažam, da je problem predvsem v tem, da projekti izdelani za tako kvadraturo bazirajo predvsem na mansardnih hišah mislim, da zaradi velikosti parcel, meni pa tloris ni pomemben zato tudi nočem mansarde ampak nisko etažno gradnjo z malo izvirnih idej ne samo štiri stene
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

Bojek, k nam lahko prideš pogledat tole "čudo". :)

Pripete slike za predogled

• getimage.jpg
  • getimage2.jpg
  • getimage3.jpg
Prikaži več možnosti

Tomaz40
Tomaz40

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 851

Pojdi na portal: www.slonep.net, na levi strani imaš iskalnike, kjer klikneš montažne hiše, potem v obrazec vpišeš podatke in ti vrže ven kar nekaj ponudnikov ter njihovih spletnih strani.

Malo pobrskaj še po njihovih spletnih straneh in boš lahko dobil malo morje idej za lastno hišo, ker je kar nekaj ponudnikov, ki imajo na netu določene tipske hiše.
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 387
  • Avtomobil: F10

http://www.vrgraz.at...s/bauen_wohnen/

tukaj imaš miljontavžnt proizvajalcev in s klikom greš nanj in v galerije,.. pa ni hudič, da ne najdeš kakšno zase ;)
Prikaži več možnosti

APS
APS

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 274
  • Avtomobil: BMW E46 R6

Fajn forum, ampak zaenkrat iščem v bistvu projekt oziroma oblikovno idejo, katerih pa ni prav veliko, ker opažam, da je problem predvsem v tem, da projekti izdelani za tako kvadraturo bazirajo predvsem na mansardnih hišah mislim, da zaradi velikosti parcel, meni pa tloris ni pomemben zato tudi nočem mansarde ampak nisko etažno gradnjo z malo izvirnih idej ne samo štiri stene

Saj ni problema.
Tudi na forumu, je nekaj ljudi, ki se razumejo na to problematiko.
Predlagam ti, da si izberes projektanta, ki ti bo napravil projekt hise po tvojih zeljah in omejitvijo prostorsko ureditvenih pogojev, ki jih zves v lokacijski informaciji.
Tezko je najti tipski projekt, ki bi ustrezal vsem specificnim zeljam.
Takoj ko zacnes tipski projekt spreminjat si pa prakticno na ceni novega,
pa se narejeno ni kot bi lahko bilo.
Le s čim bi se vozili, če BMW-jev ne bi bilo.
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik

pa napisi kako naj bi zgledala kako priblizno bi rad in se en par nas prime in naredi par idejnih v 3d in potem naprej. VAzno ti je bolj idejno.....kvadraturo imamo, kaj lahko naredim neki prow out of my mind? Mam miljon skic his na papirju ( tlorisov) vse 3d je v glavi, samo treba prenest na pc in renderirat.........jst sm sposoben, veloce tudi itak, potem en forumas dela na firmi ki oblikuje jahte in sigurno je se kdo.

Ti bi rad eno nadstropno hisko, nekonvencionalno v Sloveniji? Ali na sploh ne konvencionalno? Ker tu je velika razlika......slovenija je itak bogu za ritjo :laugh

Pa kolko vas bo v hiski? 1 spalnica ali 2? Hoces kuhnjo al' americana ali klasicno? Bos imel kamin ali ne? Hoces panoramo ali navadna okna v dnevni? Finestre a nastro...hehehe....eeeeeemmmm (prokleta slovenscina di merda :damn ) bolj dolge kot visoke? Kopalnica bo imela navaden tus ali bi rad neki bolj modernega nevsakdanjega..........itd. lej idej je 666 x 666 x 666 x 666 .......... x .......Povej malo kako priblizno, ali je prav tema? Jaz sem bolj od nemskega racionalizma pred 2, svetovno vojno, bauhause.....mogoce tudi novodobnega minimalizma kot ga najdes na finskem z dodatkom amerikih vil kto od R. Neutre....

LP
Prikaži več možnosti

kosec
kosec

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 385
  • Avtomobil: Autobahnbomber

Finestre a nastro...hehehe....eeeeeemmmm (prokleta slovenscina di merda :damn ) bolj dolge kot visoke?

:umruodsmeha :umruodsmeha :umruodsmeha
Prikaži več možnosti

BMW M
BMW M

.

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 150

Čuj, šefe, ti se seliš al kaj to pomeni? :) Saj pa maš fejst lepo hišo. Ali bo to bolj kot kak večji vikend?

Če bi rad NEtipično hišo, pridi k meni v Žižke na kakšen deci lendavskega pa greva pogledat tole spodaj k Smodišu. ;) Ena takšna hiša je v Črenšovcih (reklamna od omenjene firme), ena stanovanjska pa je v sosednjem Trnju, kjer živijo neki ljudje. :)

Pripete slike za predogled

• brunarice04.jpg
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik

kaj je to za en kozouc? Swis wanna be :laugh

evo tako nekako sem mislu, seveda ne tako velika ampak stil.
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

sorry za velikost ma jst in mac nisva prijatelja, ce kak mod. zmanjasa je tudi ok

LP
Prikaži več možnosti

gucci23
gucci23

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 837
  • Avtomobil: Executive & SUV

Nisem šel od začetka brat forum, ampak, če lahko dodam se ravno zdaj pogajam s Sekirnikom za gradnjo te hiše

http://www.libella.c...uslausanne.html

cena dokaj ugodna cca. 120.000€!

Najbolj pa bode v oči poraba kurilnega olja 3/l na m2 na kurilno sezono hiter izračun cca. 150m2 X 3l= 450l na sezono oz. okoli 330€!
Od poraza do poraza do končne zmage!
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.