Super, pa vidim, da je to V Ljubljani, bi me pa vseeno zanimale kake okvirne cene teh specialitet ?
To kar je na mizi + 2x biftek + par kokakol in vino, cca 300 eur za 4.
Urejal bmw330cd, 23.08.2019, 06:35.
#3881
To kar je na mizi + 2x biftek + par kokakol in vino, cca 300 eur za 4. Urejal bmw330cd, 23.08.2019, 06:35. “Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner! |
Prikaži več možnosti
|
#3882
Meni se zdi preveč za BBQ stuff, ajde si napisal da sta bila še dva bifteka... Samo je vseeno huda cena, jaz, žena in priči (4kom) gremo za vsako obletnico na eno kulinarično razvajanje z več hodi, Vip prostori in odličnim vinom.. pa jedva pridemo na vašo ceno. Je pa tako, če je dobro ni škoda. |
Prikaži več možnosti
|
#3883
Drugace.. samo za info;
V slo imamo rejca s certificirano bio pasno black angus govedino in ze lep cas Wagyu plemenitim bikcem, ki oplojuje anguse. Pricakuje se, da bo pri 5. Generaciji meso vrhunsko. Ce koga zanima mu stisnem ZS. Trenutno se sicer stvar plemeniti in se nekaj casa ne bo mesa, je pa dobro da en dan ne bo treba kupovati vrhunskega mesa, ki bo prepotovalo pol zemeljske oble ![]() |
Prikaži več možnosti
|
#3884
Pa ti veš kolko stane 100g Wagyu? ![]()
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
|
Prikaži več možnosti
|
#3885
https://www.facebook...49505371981447/ |
Prikaži več možnosti
|
#3886
Pojma nimam in ne padam na te fore. Pa zaradi mene če mu kmet na roke prebira krmo preden jo govedo dobi v gobec, pač meni ne morejo prodajat tega (za bolane cifre). |
Prikaži več možnosti
|
#3887
Samo potem nekako nisi kompetenten, da bi ocenjeval, kaj je (pre)drago.
|
Prikaži več možnosti
|
#3888
Ene parkrat na leto gremo z druzino na izlet in na kosilo k Jezersku. Hrana vredna vsakega centa. Potem je se postrezba, ambient, prijaznost osebja itd kar steje in pri njih je vse na nivoju.
|
Prikaži več možnosti
|
#3889
Jbga, bom tiho naslednjič. |
Prikaži več možnosti
|
#3890
Kot pri vseh ostalih stvareh v zivljenju, smo si tudi pri hrani ljudje razlicni. Enim je vseeno kaj in kje jejo, bistvo jim je da so siti. To je realno gledano tudi primarni cilj hranjenja. Potem pa obstaja se druga skupina ljudi, ki jim je pomembno kaksno hrano jejo in so bolj izbircni. Takim ni zal placat vec, da dobijo tisto kar so si zazeleli. Uzivajo v vsakem ugrizu in jim je pomemben tako izvor kot tudi priprava tega, kar imajo na krozniku. Ker pa zivimo v casu, ko je tempo zivljenja hiter, je vec tistih prvih, zato je tudi vec ponudbe hitro pripravljene hrane, kot pa vrhunskih restavracij, za obisk katerih rabimo cas.
|
Prikaži več možnosti
|
#3891
Ni tempo kriv ampak €...
|
Prikaži več možnosti
|
#3892
Lahko dobro in kvalitetno jes tud za normalen denar. Sploh pa ni mus, da gres v gostilno, lahko isto hrano pripravis doma, pa je takoj ceneje, ce so € problem
![]() |
Prikaži več možnosti
|
#3893
Ajde, meni tudi ni problem dati kmetu 100% več za Kg mesa kot je v trgovini. Samo pretiravat pa ni treba. |
Prikaži več možnosti
|
#3894
Je tako. Nisem zelel delati reklame, zato sem napisal da posljem ZS.. Glede cene Wagyu, Black Angusa. Ce krava raste 2.5x pocasneje od navadne, ima 1/3 manjso tezo, ko je "zrela za zakol" in stane samo embrio (kar aplicirajo kravi, da rata breja) nekaj povprecnih slo plac- in ni nujno da rata oploditev, potem pac ne morete pricakovati, da bo meso stalo malo vec kot v trgovini od krave, ki ni videla travnika in niti pravega sena. Razumem, da so okusi razlicni, zelje in sposobnost posameznika. Ne glede na to pa preden se napise komentar je dobro kaj prebrati, ker meni je v zadovoljstvo obiskati kmetijo, ki se trudi z dvigom nivoja vrhunsko pridelane lokalne hrane in tam zapraviti obcasno kaksen eur vec za kos res dobrega mesa. Verjetno, ko greste po tartufe, zafran, ikre, jadranske skampe tudi ne razmisljate samo o tem koliko je to preplacano ![]() |
Prikaži več možnosti
|
#3895
Vrhunska roba, kupujem pri njih že 6let. |
Prikaži več možnosti
|
#3896
![]() Se en komentar glede cene. Black angus, pasne reje z bio certifikatom, lokalne pridelave stane pri nas primerljivo kot navadna krava pasne reje v avstriji, nemciji.. toliko o tem luksuzu. Pa se vedno boste v vseh restavracijah pri nas je imeli meso iz Urugvaja, Paragvaja, Argentine. |
Prikaži več možnosti
|
#3897
Odkar so ga odkrili gostinici po LJ, Stri pisker, L&S..., je res težje do mesa priti. Včasih pa enega junca ni mogel prodat. |
Prikaži več možnosti
|
#3898
To je meni ze pred casom tast ki je mesar, povedal. Da gostincem vozijo meso , oni ga pa za special uvozeno robo prodajajo ![]() V bistvu enaka varianta kot horseburger, tast pravi, sicer v sali, da je v horseburgerju ravno toliko konja, kolikor je le ta z nogo not stopil ![]() Urejal branevrankar, 23.08.2019, 10:36.
Arbeit und disziplin:
![]() |
Prikaži več možnosti
|
#3899
Nasega lokalnega mesarja so par let nazaj razkrinkali, da je kupoval goveje meso na Madzarskem, v mesnici pa ga je prodajal kot domace slovensko.
|
Prikaži več možnosti
|
#3900
Rusa Hiša, Nova Gorica
Škampova juha, steak s tartufi top šit. Pice tud na nivoju.
LP A. Urejal Andy04, 23.08.2019, 14:10. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|