Skoči na vsebino

 

Kje se dobro je?

* * * * * 2 glasov

  • Prijavi se za objavo odgovora
4047 odgovorov v temi
Sorgo
Sorgo

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 423
  • Lokacija: Obala
  • Avtomobil: R6 topless

#3901

Zenf? WTF.. pa priloga, mene ne prepričaš.

Zenfa in priloge sploh povohal nisem ;)
Sej je dobro, da se vas ne prepriča preveč, ker drugače bom naslednjič čakal še dlje ali pa celo brez mize ostal :ok2


Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3902

Drugace.. samo za info;
V slo imamo rejca s certificirano bio pasno black angus govedino in ze lep cas Wagyu plemenitim bikcem, ki oplojuje anuse. Pricakuje se, da bo pri 5. Generaciji meso vrhunsko. Ce koga zanima mu stisnem ZS.

Če oplojuje anuse ne bo nič iz tega, khm. 


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


branevrankar
branevrankar

    Tischlermeister

  • Uporabnik
  • Sporočil: 13 184
  • Lokacija: Domovina
  • Avtomobil: Bmw

#3903

Nasega lokalnega mesarja so par let nazaj razkrinkali, da je kupoval goveje meso na Madzarskem, v mesnici pa ga je prodajal kot domace slovensko.


Jaz vem kje dobi tast meso, in me ne skrbi, da bi kaksno pokvarjeno robo dobil

Zenfa in priloge sploh povohal nisem ;)
Sej je dobro, da se vas ne prepriča preveč, ker drugače bom naslednjič čakal še dlje ali pa celo brez mize ostal :ok2


Ti bos pocasi moral isto poceti kar sedaj pocnem jaz. Zato je bolje da ne dobiš mize :skrbast
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti
    • lozinka je všeč


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3904

Samo potem nekako nisi kompetenten, da bi ocenjeval, kaj je (pre)drago.

Nobena stvar ni predraga če obstajajo kupci zanjo, ampak ne gre za to. Fora je v tem da meso ne rabi bit od bika ki se ga z rokico futra in ki ga voziš na wellness in na masaže, kot je naš kolega forumaš povedal. No ja, seveda, obstaja tudi meso višje kvalitete, kjer je pomembna pasma in vse. Ampak cena je v nekaterih primerih bolana in tudi če imaš milijon ali dva je pomojem brezveze to plačevat. Ne vem, mogoče sem jaz škrt ampak nikoli nebi dal recimo 300 eur na osebo za en sam obrok, ni šans, tudi če bi bil milijonar! Če imaš pod palcem 100 milijonov ali milijardo je drugo, OK, ampak tudi v tem primeru se take hrane hitro prenažreš in ti ni potem nič več dobro  :blackeye

 

Pojem res dobre hrane je po mojem mnenju odvisen predvsem od tega, iz kje si. Če živiš recimo v New Yorku verjetno nimaš šans da za manj kot 200 eur res dobro ješ, že v Texasu je pol ceneje, pri nas je pa praktično zastonj. To je ena stvar. Druga stvar je pa to da se ne vem kakšne fame delajo okoli zrezkov, steakov in podobnega, skratka okoli mesa. Zakaj že? Zame je to popoln nesmisel. Jaz dobim na mizo dober kos mesa pri nas v vsaki drugi restavraciji, OK za vrhunskega se moram sicer malo potrudit, ampak več kot 20 km daleč se mi ni treba zapeljat. Tudi jaz imam rad meso in ga jem vsak dan. In ravno zato ni klasično meso tisto kar si zaželim kadar je govora o dobri kuhinji, ampak so to druge specialitete. Ribe, rakci, školjke, krokodilje meso, pa tudi netopirjevo konec koncev, meni je všeč. Tega ne morem dobit doma, če bi lahko dobil bi bil pa tudi jaz za en tak obrok pripravljen plačat po 50 eur ali po 20 eur za juho iz krokodila, recimo. Pa to pač ne gre, če bom hotel jest to kar sem napisal se bom moral vsest na letalo in odit na drug konec sveta. In se tudi bom. TISTO kar bom tam jedel bo potem zame res dobra hrana, ker je okus popolnoma drugačen okusa od jedi, ki jih doma jem vsak dan  :mljask  Tako da doma niti pod razno ne dam več kot recimo 30 eur za porcijo po osebi, pa je lahko steak ne vem kakšen in z ne vem kakšnim certifikatom od najboljšega rejca, še vedno je to samo bik, ni nobena eksotika ;)


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3905

V bistvu enaka varianta kot horseburger, tast pravi, sicer v sali, da je v horseburgerju ravno toliko konja, kolikor je le ta z nogo not stopil :P

Odvisno od tega kateri horseburger, tisti iz hot horsa so OK. Pravo konjsko meso je lahko prebavljivo in zato zdravo, gostince pa tudi kontrolirajo iz kje dobivajo surovine, če nebi bilo tako pri nas pred leti nebi imeli afere z uvoženim konjskim mesom, ki je vsebovalo antibiotike. Hot Horse ponuja zelo dobro kvaliteto mesa za majhen denar ;)


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3906

No pa da ne bom samo blebetal tja v tri dni, bom navedel še konkreten primer, kaj je zame vrhunska (!) hrana za smešno ceno. Zadnje čase spet dostikrat zahajam v gostilnico Siena pri Mengšu, ki je ena od tistih slovenskih gostiln, ki za malo denarja nudijo ogromno. Po pravici povedano ne vem kje dobivajo surovine, ne vem kako hrano pripravljajo in me to niti ne briga. Vem samo da je okus vedno kadar pridem tja fantastičen in da me redko razočarajo. Danes sem recimo jedel goveji stroganof z rezanci, okus je bil tako dober da se ga z besedo ne da opisat! OK, to načeloma še ni nič posebnega, dobro hrano lahko ješ v marsikateri slovenski gostilni. Redkokatera pa nudi tisto kar nudi Siena, to je raznolik jedilnik do te mere, da lahko vsak dan v tednu ješ nekaj drugega, torej vsak dan dobiš na krožnik nekaj, kar ima popolnoma nov okus! Takega stroganofa kot sem ga jedel danes se recimo ne spomnim da bi ga jedel že vsaj 5 let, zato (oziroma TUDI) zato mi je bil tako dober. In cene so, kot sem že omenil, naravnost smešne. To kar je na sliki, torej dva menija, stane tam samo 5,5 eur! Tako da ne rečem za nekoga ki mu je rutina da vsak dan je v eni restavraciji kjer natepava eno in isto vsak dan, tisti je take hrane do konca tedna res že do grla naveličan in potem verjamem da daš tudi 300 eur ali več za obrok, samo zato da dobiš na mizo nek nov okus  :crazy Zame ki sem navajen jest vsak dan vrhunsko pa tisti anus ali angus za 300 eur ne odtehta svoje cene, sorry... ker če smo realni, saj ne rečem da ni vreden 300 eur, ampak potem je tole kar je na sliki spodaj vredno vsaj 150, stane pa v resnici niti ne 6 eur  :ok2

 

Še fotka (levo ribji brodet s popečeno polento, desno stroganof z rezanci - oboje za prste polizat):


Pripete slike za predogled

  • bro&stro.jpg

If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3907

Ker imam ravno čas, bom prilepil še eno ali dve fotki. Na tej sliki je en obrok iz včerajšnjega menija, tokrat so bila to polnjena piščančja bedra s kruhovim nadevom, zraven pa pečen krompir s toskansko zelenjavo. K sreči ima moj telefon dobro kamero, zato je na sliki lepo vidno bistvo, to je kako so bila bedrca zapečena. Niti približno si ne predstavljam kako jim to uspe, ampak pečena so bila do pikice natančno in tako kot je treba, kar se lepo vidi že po barvi. Nimam pojma kako so uspeli spravit kruhov nadev v bedra ampak moj bog, okus je bil božanski! Ko se je fila dotaknila krožnika in se tam srečala z zosom od pečenja, je nastal tisti bogovski sladek okus, ki človeka navda z željo, da bi kar jedel in jedel v nedogled! Tega včasih niti gostinci na Štajerskem in na Primorskem (kjer se pregovorno dobro je) ne znajo pričarat, je pa to tokrat uspelo vsega 20 km ven iz Ljubljane in sicer za ceno 5,5 eura na porcijo  :eek  :eek  :eek Najbolj fascinira dejstvo da gre za piščanca, okus je pa tako poln in božanski, kot da bi jedel pujsa... no pa kaj bi govoril, sami si oglejte primer, kako lahko tudi berač je kot kralj  :metalc  :metalc  :metalc  :metalc  :metalc


Pripete slike za predogled

  • kru1.jpg
  • kru2.jpg

If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


jjjernej
jjjernej

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 910
  • Lokacija: Ljubljana

#3908

Dobro povedano Jerry, ampak jebiga eni se morajo stalno preseravati. Moram poizkusiti ob priliki tole v mengsu ceprav sem to teh malic skepticen, ker nabijejo notri moke, masla, vegete in ostalih ojacevalcev okusa, da imas do konca dneva napihnjen trebuh.


Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3909

Za konec pa še en meni od prejšnjega tedna, ki je tudi vreden omembe, skromno rečeno. Moram priznat da medaljončki niso ravno moja priljubljena izbira, predvsem zato ker včasih gostilne meso samo na hitro popečejo in je zelo pusto (jasno je da k temu prispeva tudi poreklo mesa - pri piščancu se to zelo pozna, bistveno bolj kot recimo pri ribah), pa tudi ko sem videl da je zraven omaka v barvi paradižnikove mezge sem dvignil eno obrv, paradajz v prešani obliki namreč moj želodec precej slabo prebavlja. No ko sem zadevo probal je bilo presenečenje popolno, omaka je bila z eno besedo nezemeljska! Težko je z besedami opisat okus ampak pričakoval sem močen udarec v brbončice z vonjem in okusom po paradižniku, pa me je v resnici pričakala blaga, skoraj vodena mešanica kumaric in paprike, niti sledu o kakem paradižniku, ali pa ga vsaj jaz nisem čutil! Kljub temu da je bila porcija normalna (ne bom rekel skromna), sem užival v vsakem grižljajčku in s krompirjem (ki je bil btw ravno tako v nulo pečen!) po koncu fešte pomazal še tistih par kapljic omake, ki so ostale na krožniku. Enkratno, fantastično, bogovsko in to za drobiž!  :metalc  :slin  :metalc   :slin  :metalc   :slin  :metalc   :slin  :metalc   :slin  :metalc


Pripete slike za predogled

  • med2.jpg
  • med1.jpg

If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Tarik
Tarik

    BMWslo.comoholik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 692
  • Lokacija: Murska Sobota
  • Avtomobil: E61 525D

#3910

 

Evo vam preseravanje..Vsak tak ''šnicl'' preko 2 vijolici..Enjoy :beer


Ne najdem posnetka kjer obrazloži da od 5 ton mesa izbere le 100kg tiste top of the top...Marmorno meso,če me razumete..in da..ta živina je deležna masaž :laugh


sayers-wagyu-strip-steak__85897.15151801

 

Pač wagju beef


Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč


Popo30
Popo30
  • Uporabnik
  • Sporočil: 680
  • Lokacija: Maribor
  • Avtomobil: Bmw F10 + E83

#3911

V Dubaju je ena taka restavracija, kjer ponujajo jedi za +500€. Najdrazje so tudi vec kot 5k€. Je pa podobna finta kot na posnetku, meso izbrane vrste, zivina hranjena s posebno hrano, tud masirana, v glavnem posebna skrb, da je meso res top. Vstop v restavracijo je mozen samo s predhodno rezervacijo, potem dobis vabilo, ki ga pokazes na vhodu. Baje je polno za pol leta naprej :)

Urejal Popo30, 23.08.2019, 17:43.

Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 241
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#3912

Nasega lokalnega mesarja so par let nazaj razkrinkali, da je kupoval goveje meso na Madzarskem, v mesnici pa ga je prodajal kot domace slovensko.


Jah zato pa grem jst rad do pridelovalcev.
Tisti ki ima voljo je lahko zraven, ko se zival zakolje, ce ga skrbi da bo kdo varal.
Samo zanimivo, da vecina od teh noce marketinga.. ve se zakaj ;)
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 959
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: alpsko mleko, roces x35

#3913

Morda kdo od vas kupuje eko/bio zelenjavo direktno od kmeta? V zadnjem času se je okus zelenjave v običajnih trgovinah zelo popravil, še vedno je pa to daaaleč od okusa doma pridelane zelenjave brez špricanja. Se priporočam za kontakt.



Urejal anita_a, 23.08.2019, 19:17.

Prikaži več možnosti


jjjernej
jjjernej

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 910
  • Lokacija: Ljubljana

#3914

Hmm ne mores niti na to vec racunati. Jaz sem obupal nad vecino. Imam sam manjso njivo ampak zgolj zato, da vem kaj jem, jemo. Obstajajo ene trznice, kaj vec bi se moral pozanimati ampak utopicno je danes pricakovati, da se bo kdo mlajsi od 30 let ukvarjal s samopredelavo, malce starejsi komaj sfolgamo za sproti in za bliznje, upokojenci za sebe, ker se tezko prebijajo cey mesec

 

Ampak je res utopicno, sam ze tri leta izgubljam motivacijo za vse skupaj.



Urejal jjjernej, 23.08.2019, 19:37.

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3915

Morda kdo od vas kupuje eko/bio zelenjavo direktno od kmeta? V zadnjem času se je okus zelenjave v običajnih trgovinah zelo popravil, še vedno je pa to daaaleč od okusa doma pridelane zelenjave brez špricanja. Se priporočam za kontakt.

Pojdi na tržnico, tam dobiš najboljšo solato  :ok


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3916

Hmm ne mores niti na to vec racunati. Jaz sem obupal nad vecino. Imam sam manjso njivo ampak zgolj zato, da vem kaj jem, jemo. Obstajajo ene trznice, kaj vec bi se moral pozanimati ampak utopicno je danes pricakovati, da se bo kdo mlajsi od 30 let ukvarjal s samopredelavo, malce starejsi komaj sfolgamo za sproti in za bliznje, upokojenci za sebe, ker se tezko prebijajo cey mesec

 

Ampak je res utopicno, sam ze tri leta izgubljam motivacijo za vse skupaj.

Stari če se boš tolk sekiral kaj ješ te bo od tega pobralo desetkrat prej, kot od škropiva. Za strupe velja da so škodljivi samo v veliki količini, se pravi če bi vsak dan jedel eno in isto solato pošpricano z istim škropivom pa da bi jedel dan na dan samo to bi te verjetno pobralo, če ješ malo tega in malo onega in jemlješ enkrat pri tem in enkrat pri onem kmetu pa ne more bit nič, ker je tega premalo da bi ti škodovalo. Meni so tudi oprali možgane ko sem bil junc, verjel sem vse sorte od tega da bom crknil če bom v delavnici 5 minut vohal izpušne pline, potem greš pa malo po svetu, vidiš oziroma raje bom rekel sploh ne vidiš mesta ker je tam toliko smoga, pa vidiš da folk vseeno še kar živi in se malo zamisliš.

 

Je pa še ena opcija, masiraš solato in s prsti frcneš dol vsakega polža ki spleza nanjo, predvajaš ji nežno muziko, daš ji eno lepo ime (recimo Green Anus Salad) in jo komot prodajaš po vijolici za kilo folku, ki hoče doživet nekaj posebnega.


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 241
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#3917

Morda kdo od vas kupuje eko/bio zelenjavo direktno od kmeta? V zadnjem času se je okus zelenjave v običajnih trgovinah zelo popravil, še vedno je pa to daaaleč od okusa doma pridelane zelenjave brez špricanja. Se priporočam za kontakt.


V NM imamo kosarico od kmetije Salar. Jo pripeljejo iz bele krajine enkrat tedensko v sezoni. Bio certificirano. Skoda, da se tega nihce v lj ne posluzuje.. ali pa ne poznam.

Pojdi na tržnico, tam dobiš najboljšo solato  :ok


2.5x preplacas tisto iz veletrznice.
Res pa jo dobis od zenice, ki ti zatrdi da je njena :)
Tako je pri vecini..
Jerry skropiva so kot gluten in cigareti.
Eni jemo gluten celo zivljenje in smo kul, drufim ze drobtina ogrozi zivljenje.
Eni kadijo celo zivljenje in nimajo nikakrsnih tezav, druge pokoplje rak na pljucih pa so vsak dan na smarni in nikoli ne kadijo.

Pusti vsakemu da dela kar mu pase.
Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3918

2.5x preplacas tisto iz veletrznice.
Res pa jo dobis od zenice, ki ti zatrdi da je njena :)
Tako je pri vecini..
Jerry skropiva so kot gluten in cigareti.
Eni jemo gluten celo zivljenje in smo kul, drufim ze drobtina ogrozi zivljenje.
Eni kadijo celo zivljenje in nimajo nikakrsnih tezav, druge pokoplje rak na pljucih pa so vsak dan na smarni in nikoli ne kadijo.

Pusti vsakemu da dela kar mu pase.

Ja pa kaj če jo preplačaš, a zdaj jo boš šel pa sam sadit samo zato, da prišparaš tistih par 10 eur letno... čeprav itak, vsaj polovica slovencev počne točno to  :crazy

 

Tiste ženice na tržnici marsikdo pozna in nebi trajalo 5 minut da se nebi razvedelo, da solata ni njena. Sicer pa vidiš že po okusu, tudi pri solati se takoj vidi ali je to to ali ni, pri surovi hrani se najhitreje opazi ;)

 

Ne pravim da moraš delat tako kot ti drugi rečejo, samo pretiravat ni treba  :)


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Dejan-V
Dejan-V

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 8 057
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: Volvo V40 D4A Ocean Race

#3919

Jerry, resno, nimas pojma, zapnes v nekaj, kar si btw prebral narobe in filizofiras v prazno. Clovek je napisal da so 4 jedli in pili za skupno 300€, ne na osebo! Neka solidna buteljka vina je hitro 70-100€. In to ni nobeno preseravanje, pac si clovek obcasno privosci kvalitetno hrano in mu to ni problem placat. Nis(m)o vsi fani menze, moke, vegete in podobnega sranja. Zadnje case je res ratalo samo se eno mlatenje prazne slame tu
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, dylan_dog, tonchy in 2 ostalim je všeč


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 495
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3920

Jerry, resno, nimas pojma, zapnes v nekaj, kar si btw prebral narobe in filizofiras v prazno. Clovek je napisal da so 4 jedli in pili za skupno 300€, ne na osebo! Neka solidna buteljka vina je hitro 70-100€. In to ni nobeno preseravanje, pac si clovek obcasno privosci kvalitetno hrano in mu to ni problem placat. Nis(m)o vsi fani menze, moke, vegete in podobnega sranja. Zadnje case je res ratalo samo se eno mlatenje prazne slame tu

Cifro 300 eur sem izbral poljubno, lahko bi bilo tudi 200 ali 100 eur. Kar želim povedat je to, da ni nujno da moraš za kosilo ali večerjo odkartat celo bogastvo, če se želiš najest dobre hrane. Kar se vin tiče zaradi občutljivega želodca ne morem prav dosti pit, sem pa našel vino ki mi je všeč na Primorskem in cena je bila normalna, mislim da nekih 15 ali 20 eur na steklenico. Močno dvomim da bi mi bilo tisto za 100 eur na steklenico bolj všeč, da ne govorim o tistem za 1000 eur in več. Pomojem gre pri teh cenah bolj za to da se človek pokaže češ glejte, zame to ni nič, kot pa za sam okus. Lahko pa da se motim in je tisto vino za 1000 eur res dobro, ampak se mi kar dozdeva da je neka taka kislica kot cviček, lol. Že to da so cviček uvrstili med priznana vina je smeha polna skleda, no ampak kdo bi vedel, mogoče pa jaz nimam pojma in bo tudi Damjan Murko na koncu postal priznan operni pevec. Možno je vse.

 

Meni se razprava o hrani ne zdi mlatenje prazne slame, v tej temi sem izvedel že veliko zanimivega in koristnega. Če imamo različna mnenja ni s tem nič narobe, jaz ne zamerim nekomu če gre jest črni anus za 300 eur, lol. Malo se pa ja lahko pohecam, ali se ne smem? Ti raje povej kakšna je hrana v Angelu da bom imel še jaz kaj od tega, glede na to da si tam blizu in si šel sigurno že kdaj tja čez jest. Sorry ampak jaz bom še naprej objavljal malice za 5 eur ker me zanima kje se da dobro in poceni jest, upam da bo še kdo drug napisal kaj na to temo. 

 

Aja pa btw če jem malice za 5,5 eur to še ne pomeni da jem v menzah hrano, začinjeno z vegeto. Kot že rečeno mi gre zdaj dobro in bi si zlahka privoščil tudi malico za 6 ali celo za 6,5 eur (čeprav to je pa že taka cifra, da mi že majčkeno diši na preseravanje), pa se raje držim tiste za 5,5 ker ji nič ne manjka. In mislim da nisem edini, kolikor se spomnim je tudi ustanovitelj Ikee več desetletij hodil na kosila v rastavracijo ene od svojih trgovin, pa je živel preko 70 let, torej s takšno hrano očitno ni nič narobe :)


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti